呢間餐廳裝潢幾有格調現場環境燈光調較得比較暗,幾有氣氛而且咁岩被安排坐喺一幅油畫牆隔離個畫作幾靚, 坐係隔離食飯覺得幾開心叫咗兩個set lunch➽一個係「地中海式全日早餐」➽一個係「香蒜橄欖油意粉,風乾番茄,蘑菇」 每個SET 跟兩個starters 再跟兩個甜品【Starters】➽是日餐湯個湯幾香,熱辣辣蘑菇味重,好飲➽三文魚卷呢個好好食整體口感都好豐富, 呢個一定要試➽西班牙八爪魚切片魷魚做得好好,一啲都唔韌,好容易咬而且都鮮➽蕃茄牛油果芝士切片 好食蕃茄幾甜配合埋佢個醬好食【Main Courses】➽地中海式全日早餐 好食大啡菇上面放咗啲炒蛋同黑松露, 成個都好香其他都好食, 新鮮熱辣煎出嚟➽蒜橄欖油意粉,風乾番茄,蘑菇 意粉比油份包住, 鎖到汁, 食落口幾香配合一啲風乾番茄,蘑菇,好食不過就有啲辣得滯, 因為我唔太食得辣, 哈哈【Dessert】➽dessert of today  肉桂條呢個好熱好脆, 外層脆香配塔D 醬幾好食➽Chocolate Fondant with Ice cream 擺盤幾吸引而且上面多左舊雪糕, 一啖雪糕一啖朱古力幾好*****呢一間餐廳整
呢間餐廳裝潢幾有格調

現場環境燈光調較得比較暗,幾有氣氛

而且咁岩被安排坐喺一幅油畫牆隔離
個畫作幾靚, 坐係隔離食飯覺得幾開心

叫咗兩個set lunch
➽一個係「地中海式全日早餐」
➽一個係「香蒜橄欖油意粉,風乾番茄,蘑菇」
每個SET 跟兩個starters

蘑菇味重,好飲
三文魚卷
➽三文魚卷

呢個好好食
整體口感都好豐富, 呢個一定要試
➽西班牙八爪魚切片
魷魚做得好好,一啲都唔韌,好容易咬
而且都鮮

配合埋佢個醬好食

【Main Courses】
➽地中海式全日早餐

好食
大啡菇上面放咗啲炒蛋同黑松露, 成個都好香
其他都好食, 新鮮熱辣煎出嚟
➽蒜橄欖油意粉,風乾番茄,蘑菇

意粉比油份包住, 鎖到汁, 食落口幾香
配合一啲風乾番茄,蘑菇,好食
不過就有啲辣得滯, 因為我唔太食得辣, 哈哈

【Dessert】
➽dessert of today

肉桂條
呢個好熱好脆, 外層脆香
配塔D 醬幾好食
擺盤幾吸引
而且上面多左舊雪糕, 一啖雪糕一啖朱古力幾好

*****
呢一間餐廳整體所有食物質素都好
味道平均地有保證
而且坐得幾舒服,裝修環境都幾靚
值得推薦
2022-08-13
Type of Meal
Dinner
三文魚卷
蕃茄牛油果芝士切片
2022-08-02 161 views
Opa Mediterranean Bar and Bistro (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南33-35號友聯大廈地舖1-2號舖又係整睫毛的日子,整完一定同Wendy食好嘢!今日食中東菜,感受唔同嘅異國風情。Dinner Set 688加一地中海茄子泥Baba Ghanoush茄子泥🍆同芝配合得天衣無縫,酸酸地嘅特別條配醬汁配送你中海特色麵包🥯食落開胃。意式肉丸Albondigas Beef Meatballs 3pcs茄汁肉丸配芝士,茄汁超濃味,食到粒粒嘅茄肉,肉丸超Juicy。地中海八爪魚薄片Spain Octopus Carpacio八爪魚🐙薄片爽脆,柚子同火箭菜小蕃茄配合得好清新。油封鴨肉絲意粉🍝Duck Confit Ragu Spaghetti 呢啲高度推介,油封鴨肉絲真係好入味,肉質鮮嫩,必點!意粉每一條都分明細緻,咬落特別有口感,撕裂感強。葡式海鮮串燒Seafood Espetsda賣相超級震撼好好睇,有兩款醬汁可以點,呢個係辣醬一個係甜醬。鮑魚仔好彈牙,大蝦又厚肉,茄子🍆燒到好香,三文魚🍣配合檸檬汁提升左個鮮味,青椒仔非常惹味,檸檬汁放頂,可以支一支令到成個串燒都佈滿左甜

尖沙咀漆咸道南33-35號友聯大廈地舖1-2號舖

Dinner Set 688加一

地中海茄子泥
Baba Ghanoush

意式肉丸

地中海八爪魚薄片
Spain Octopus Carpacio
八爪魚🐙薄片爽脆,柚子同火箭菜小蕃茄配合得好清新。

油封鴨肉絲意粉🍝
Duck Confit Ragu Spaghetti

葡式海鮮串燒
Seafood Espetsda
鮑魚仔好彈牙,大蝦又厚肉,茄子🍆燒到好香,三文魚🍣配合檸檬汁提升左個鮮味,青椒仔非常惹味,檸檬汁放頂,可以支一支令到成個串燒都佈滿左甜甜酸酸嘅味道。

是日甜品🍮
Dessert of the Day
芝士蛋糕🍰
完美作結的甜品,圓滿今日呢餐飯。
2022-07-24 172 views
星期日下午一點鐘🕐經過,唔多人唔使等位,見裝修都OK,就入去試吓⋯⋯叫咗一個Brunch set $230,starter可以揀兩款,我哋揀咗蘑菇🍄湯,蘑菇🍄湯好香忌廉味👍🏼 另外再揀咗hummus (鷹嘴豆泥),啲豆泥打得好滑👍🏼👍🏼 Main course呢就揀咗BBQ海鮮串,呢個比較普通,隻🦐冇咩味道,吞拿魚燒到好「鞋」,舊三文魚就比較可以接受🤣 甜品就要cheese cake,好甜🥹 再加$28就有杯凍檸茶🧊🍋🍹另外再點咗個卡邦尼意粉 $158,味道唔錯,不過個汁好「杰」🤣服務態度都唔錯👍🏼 兩個人埋單連10%服務費合共$458⋯⋯

Hummus
BBQ海鮮串
甜品就要cheese cake,好甜🥹
Cheese  cake
再加$28就有杯凍檸茶🧊🍋🍹

卡邦尼意粉

2022-07-15 165 views
今天和同事們happy Friday,想試點新菜色,環境又比較有特式既餐廳。在openice上看到這餐廳評會很高,午市4 courses的menu也只是一百蚊起,在尖沙咀地段來講,也算是便宜。這餐廳平時A la Carte 散叫都要百幾蚊,這個午市lunch set,由108至138不等,已包含湯,前菜,主菜,甜品和飲品,所以非常抵食。味道也是中上水平,每道菜的味道正正常堂,食材也幾新鮮,環境開揚坐得舒服務。所以都幾推介在附近上班,又想間中食好的既上班族。

偶爾都會經過依間餐廳 好像蠻有情調的‬ ܸ. ̫ .ܸ ‪原來是主打地中海菜的酒吧餐廳~食物質素頗不錯的 還有西班牙飯.土其耳串燒等!環境寬敞舒適有氣氛 岩晒happy hour聚餐.▫意式牛肉薄片火箭菜披薩🍕 $160薄身餅底好香脆 塗滿蕃茄醬和拉絲水牛芝士!配搭牛肉薄片和火箭菜 口感好豐富啖啖都充滿鹹香 惹味十足.▫地中海烤雞(半隻) $198烤雞醃得好入味 帶點微辣的香料味 味道香濃外皮都燒得好香口 半隻都已經啖啖肉有肉汁之餘肉質仲好嫩滑😚可以點酸甜的芥茉醬 唔洗咁單調仲有沙律和薯條作伴碟!
偶爾都會經過依間餐廳 好像蠻有情調的‬ ܸ. ̫ .ܸ ‪
原來是主打地中海菜的酒吧餐廳~

食物質素頗不錯的 還有西班牙飯.土其耳串燒等!
環境寬敞舒適有氣氛 岩晒happy hour聚餐

▫意式牛肉薄片火箭菜披薩🍕 $160
意式牛肉薄片火箭菜披薩

薄身餅底好香脆 塗滿蕃茄醬和拉絲水牛芝士!
配搭牛肉薄片和火箭菜 口感好豐富

外皮都燒得好香口 半隻都已經啖啖肉
有肉汁之餘肉質仲好嫩滑😚
地中海烤雞

可以點酸甜的芥茉醬 唔洗咁單調
仲有沙律和薯條作伴碟!
  • 地中海烤雞
  • 意式牛肉薄片火箭菜披薩
2022-06-30 223 views
OPA Mediterranean Bar & Bistro尖沙咀漆咸道南 OPA Mediterranean Bar & Bistro雖然係坐係尖沙咀地段, 但店內環境加埋食物款式, 都讓人滿滿感受到地中海風情啊~無論係地中海的海鮮, 定係南意Pizza 又或者係各類西班牙Grilled 串燒,仲有一款讓人想起南意大利與希臘的熱情。平日午餐已經包餐湯沙律同甜品, 一客百鬆多元, 無理由唔抵食。-最喜歡是店員會即席在餐桌上倒餐湯是日餐湯是松露蘑菇湯, 打得幼細, 卻又吃得粒粒蘑菇的口感。-沙律是蟹肉芒果沙律蟹肉的咸香, 加埋芒果的酸香, 醒胃呢~-香煎盲糟魚柳煎過的盲糟魚柳帶焦香, 外皮表面帶金黃, 吃入口魚味香濃, 肉質結實之餘魚質嫩滑配薯蓉及烤雜菜, 南意大利的味道呀~-慢烤紐西蘭西冷扒慢烤紐西蘭西冷扒的肉質口感比其他牛肉更來得緊緻, 最喜歡是慢烤我來唔會太熟, 仍然見到粉嫩的牛肉, 咬落富嚼勁。-甜品叫了朱古力心太軟和Churros流心朱古力溫暖濃郁Churros外酥裡嫩,啖啖濃郁香甜的肉桂味。

仲有一款讓人想起南意大利與希臘的熱情。

平日午餐已經包餐湯沙律同甜品
一客百鬆多元, 無理由唔抵食。
最喜歡是店員會即席在餐桌上倒餐湯

是日餐湯是松露蘑菇湯,
打得幼細, 卻又吃得粒粒蘑菇的口感。
沙律是蟹肉芒果沙律

蟹肉的咸香, 加埋芒果的酸香, 醒胃呢~
香煎盲糟魚柳

煎過的盲糟魚柳帶焦香, 外皮表面帶金黃,
吃入口魚味香濃, 肉質結實之餘魚質嫩滑

配薯蓉及烤雜菜, 南意大利的味道呀~
慢烤紐西蘭西冷扒

慢烤紐西蘭西冷扒的肉質口感比其他牛肉更來得緊緻,

最喜歡是慢烤我來唔會太熟, 仍然見到粉嫩的牛肉,
咬落富嚼勁。

甜品叫了朱古力心太軟和Churros

流心朱古力溫暖濃郁

Churros外酥裡嫩,啖啖濃郁香甜的肉桂味。
2022-06-29 276 views
出開尖東聽個講座, 順便食個Lunch! 之前食過 OPA好食,決定再試,但餐牌已經唔同哂是日餐湯:黑松露蘑菇湯上枱係圖二,一pat 黑松露,真係飄香撲鼻😌但完全唔知做乜😂等咗一陣,Server 拎咗個壺來倒出熱辣辣出晒煙嘅蘑菇湯!真係非常足料好好飲👍🏻湯同沙律Why not both?蟹肉芒果沙律配柚子汁呢個配搭非常清新,冇得輸蟹肉嘅份量都唔少啊慢烤紐西蘭西冷扒 $138冇得揀,一定係五成熟,有三大塊!肉質好腍好有牛味,好似平時食自助餐有個Chef即切出嚟嘅西冷嗰種,配紅酒汁好味香煎盲槽魚柳 $128魚皮煎到脆脆的,魚肉結實與椰子青檸醬汁亦好夾!兩份主菜嘅配菜都一樣有烤野菜同薯蓉,薯蓉香滑😋飲品:我點了 Fresh Orange 🍊 Juice +$18 飲到粒粒橙肉,味道都真係好似新鮮榨嗰種,上面仲有一片橙乾裝飾,咁靚⋯我就冇食佢喇原來都有啲冰,怕太凍可叫走冰Hazelnut Latte +$15拉花好靚,好飲是日甜品:Churros好香脆,中間好軟糯,外面灑了玉桂糖👍🏻好食另一個+$18 試埋朱古力心太軟伴雪糕 賣相靚靚,隔離枱嘅小妹妹少女❤️咁望住😂😂朱古力味好濃,偏甜,配埋雲呢

是日餐湯:黑松露蘑菇湯

湯同沙律Why not both?
蟹肉芒果沙律配柚子汁
呢個配搭非常清新,冇得輸
蟹肉嘅份量都唔少啊

慢烤紐西蘭西冷扒 $138

香煎盲槽魚柳 $128
魚皮煎到脆脆的,魚肉結實與

原來都有啲冰,怕太凍可叫走冰

Hazelnut Latte +$15
拉花好靚,好飲

是日甜品:Churros
好香脆,中間好軟糯,外面灑了玉桂糖👍🏻好食

另一個+$18 試埋朱古力心太軟伴雪糕 賣相靚靚,隔離枱嘅小妹妹少女❤️咁望住😂😂朱古力味好濃,偏甜,配埋雲呢拿雪糕,都ok

百拎蚊咁多野食又好味😋都係一個好好嘅Lunch 呀👍🏻👍🏻推介

2022-06-29 265 views
一落完order就即刻上菜,所有食物都係凍既,明顯係一早整好左求其翻熱少少就上菜。牛扒凍而且難咬,相當難切,個醬汁味道奇怪,同塊牛扒似乎唔係太有關連。而且上菜速度之快,難以想像係即叫即煎。口感上似係已經放置了大約一個鐘。海鮮串燒個幾舊肉難以辨識到底係乜黎,經理服務態度良好,上海鮮串燒既時候刻意提醒小心個鐵架熱,令人有所期待。但係發現D肉係涼涼地,一模個鐵架發現有微溫,並唔會好熱。蘑姑湯顯得死氣沉沉,微溫,睇上去好似一碗泥漿,不過飲落去都唔係好差,只係一碗普通凍左既磨菇湯。唯一係魷魚圈能夠入口,可惜都係微溫偏涼既。整體而言係相當難食,食過咁多餐廳哩間絕對倒數頭兩名,每樣食左少少就忍唔住要埋單走人了。上述都食左9百幾蚊(2人),價錢都算貴。
唯一係魷魚圈能夠入口,可惜都係微溫偏涼既。
上述都食左9百幾蚊(2人),價錢都算貴。
Other Info. : 帶人去食,食完比人寫左入小氣簿,各位男士千萬小心
2022-06-28
$450 (Dinner)
2022-06-29 229 views
呢日同新同事開完組就一齊打算食好啲~所以book左呢間主打食地中海同希臘菜既西餐廳食晏:)呢度個環境感覺好舒適,令人好放鬆!店員嘅態度熱情得黎亦好有禮貌~有好幾個唔同款式嘅午市套餐,我要左西冷,同事就要左一款意大利燴飯;)每款套餐都會有埋餐湯同沙律~當日嘅餐湯仲會由店員親自喺我哋面前注滿碗中!!!呢幾餐湯係雜菌忌廉湯,湯入面有好多雜菌粒,味道香濃又豐富~而柚香風味嘅沙律仲好開胃添!!!之後等咗冇耐,主菜亦都嚟到~我哋兩款主菜嘅賣相都唔錯:)我嘅西冷扒雖然薄切,但食落肉質唔乾,肉味都幾香~同事亦表示佢個燴飯都相當唔錯!!套餐仲會包埋甜品~我哋兩個都加咗錢將是日甜品轉為心太軟配雪糕~冷熱交替嘅甜品又點會唔滿意xpp餐飲我哋都揀咗ice tea下次happy hour仲可以同幾個朋友同事落嚟飲兩杯添~
呢日同新同事開完組就一齊打算食好啲~

所以book左呢間主打食地中海同希臘菜既西餐廳食晏:)

每款套餐都會有埋餐湯同沙律~
當日嘅餐湯仲會由店員親自喺我哋面前注滿碗中!!!

呢幾餐湯係雜菌忌廉湯,湯入面有好多雜菌粒,味道香濃又豐富~

而柚香風味嘅沙律仲好開胃添!!!

之後等咗冇耐,主菜亦都嚟到~
我哋兩款主菜嘅賣相都唔錯:)

我嘅西冷扒雖然薄切,但食落肉質唔乾,肉味都幾香~

同事亦表示佢個燴飯都相當唔錯!!
套餐仲會包埋甜品

我哋兩個都加咗錢將是日甜品轉為心太軟配雪糕~
冷熱交替嘅甜品又點會唔滿意xpp

餐飲我哋都揀咗ice tea

下次happy hour仲可以同幾個朋友同事落嚟飲兩杯添~

2022-06-27 194 views
考試前緊係要食好野!所以拉左我男友出黎chill下先~放鬆心情先可以發揮極致!最近不停食pizza😋😋今次呢間餐廳環境好大同好舒服!主打地中海菜~仲有酒吧可以同fd chill番晚啊!希臘羊肉千層茄子🍆$208平時成日食意粉 今次見到呢個pasta 好特別!以層層茄子代替意大利麵!茄子超juicy 好夾好邪惡!焗完熱辣辣出嚟 超級多芝士 好香濃仲可以做到拉絲效果!而羊肉味都好吸精!Margherita pizza 🍕 $145呢個係主力水牛芝士 再配oregano 以蕃茄做打底個薄餅係好脆 不錯不錯!朱古力心太軟配雪糕 $78呢個心太軟並非流心 不過好香濃朱古力味!配埋雲呢拿雪糕一齊食~加一服務費Opa Mediterranean Bar and Bistro (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南33-35號友聯大廈地舖1-2號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#
考試前緊係要食好野!
所以拉左我男友出黎chill下先~
放鬆心情先可以發揮極致!
最近不停食pizza😋😋
今次呢間餐廳環境好大同好舒服!
主打地中海菜~仲有酒吧可以同fd chill番晚啊!

希臘羊肉千層茄子🍆$208
平時成日食意粉 今次見到呢個pasta 好特別!
以層層茄子代替意大利麵!茄子超juicy 好夾好邪惡!
焗完熱辣辣出嚟 超級多芝士
好香濃仲可以做到拉絲效果!
而羊肉味都好吸精!

Margherita pizza 🍕 $145
呢個係主力水牛芝士
再配oregano 以蕃茄做打底
個薄餅係好脆 不錯不錯!

朱古力心太軟配雪糕 $78
呢個心太軟並非流心
不過好香濃朱古力味!
配埋雲呢拿雪糕一齊食~

加一服務費

尖沙咀漆咸道南33-35號友聯大廈地舖1-2號舖

#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#外賣 #疫情下的生活 #兩人世界
2022-06-27 131 views
為咗慶祝終於考完試,就決定出去食下飯啦。今日就去咗呢一間地中海嘅餐廳,因為夠特別呀嘛。咁我哋就叫咗一個地中海式嘅燒春雞同埋薯條,同埋一個煙三文魚嘅Pizza,佢呢度嘅Pizza係薄脆嘅款式,食落去非常之crispy,同埋好新鮮認真唔錯😚另外燒春雞方面,同出邊嘅燒春雞有啲唔同色落去己有風味同埋食得出係有一啲香草嘅味道,薯條都好新鮮。雖然今次唔係太肚餓所以冇叫到set lunch,不過好似都幾大下次可以嚟嘅時候試吓同埋試吓佢嘅甜品。
2022-06-27 142 views
每次經過赫德道一帶,見到啲餐廳擺滿向街枱凳☺️感覺都幾chill👍🏻趁今日仲早人流唔算太多人把握機會試吓佢🥰🥰🥰時間尚早今晚簡單試兩個菜式先😽餐廳空間感十足😌座位組合多元,無論係吧枱品酒、向街感受城市熱鬧,定係暗燈雅座都任君選擇😻🥢Smoke Salmon Delight Pizza $185一上枱已經俾啖煙三文魚塊吸引到垂涎欲滴🤤同平時傳統嘅Pizza唔同,呢個輕盈Pizza採用左脆薄餅底☺️雖然就冇極邪惡拉絲芝士,用上味道冇咁濃嘅水牛芝士😌清新嘅洋蔥菠菜等等,感覺都幾清新㗎👍🏻👍🏻👅🥢Linguine Pesto Chicken Pasta $178呢個香草醬扁意粉同想像中有啲唔同,原來意粉係先沾上香草醬再炒熟😻口感俐落唔太油膩👍🏻👍🏻相對烤雞嘅味道就非常突出,乾身得嚟咬落都唔會感覺粗糙😋😋

2022-06-27 3497 views
假日同男友去chill下,揀咗呢間地中海菜,點咗兩個Holiday Brunch set慢慢歎。一般餐廳前菜都係揀一款,不過呢個Brunch set就揀兩個,貪心既我地梗係揀到四款不同啦。前菜 - 西班牙多士 (三文魚卷&哈羅米芝士)底層多士鬆脆,上面除了三文魚同芝士,中間仲夾有沙律菜及酸酸甜甜的黑醋醬汁,配搭得宜,好有早餐feel。第一次食哈羅米芝士,最初仲以為係實淨啲既魚,原來係一種由綿羊同山羊奶混合而成的芝士,入口完全無羶味。前菜 - 意式蕃茄薄片呢度菜係我最鍾意既西餐前菜,蕃茄夠fresh 帶甜全無酸味及青味,加上少量Mozzarella 芝士更帶出蕃茄鮮味。前菜 - 希臘沙律份量多,正正常常。前菜 - 蘑菇湯 待應即場用壼倒出,份量都幾多,菇味超濃郁。主菜 - 海鮮串燒呢個非常打卡able,串燒由上至下分別是檸檬、青椒、三文魚、茄子、吞拿魚及蝦。 無論魚同蝦都燒得啱啱好好,裏面仍然嫩滑。串燒吊著,上層的檸檬汁會自然流下除腥提鮮,同時串燒上亦塗滿了Tabasco辣汁,醒胃惹味。想再重口味啲,串燒架上有兩款汁,一款係Tabasco,而另一款就係BBQ醬。 最底放著兩塊開口麵包,串

前菜 - 西班牙多士 (三文魚卷&哈羅米芝士)

前菜 - 意式蕃茄薄片

前菜 - 希臘沙律
份量多,正正常常。

前菜 - 蘑菇湯
待應即場用壼倒出,份量都幾多,菇味超濃郁。

主菜 - 海鮮串燒
串燒吊著,上層的檸檬汁會自然流下除腥提鮮,同時串燒上亦塗滿了Tabasco辣汁,醒胃惹味。想再重口味啲,串燒架上有兩款汁,一款係Tabasco,而另一款就係BBQ醬。 最底放著兩塊開口麵包,串燒鍾意就咁食又得,自製夾包又得。

主菜 - 烤纽西蘭西冷眼扒 紅酒汁 (+$30)
呢度既西冷唔係成塊煎,係類似自助餐切出黎個款,可能因為咁落單時無問要幾成熟。兩塊大大塊,估計大概5成至7成熟,肉味濃郁,容易切開唔靭; 仲有肉下面伴著的薯蓉和小甘筍都好高質。

甜品 - Churros
俗稱鬼佬油炸鬼的Churros, 沾滿砂糖,再係上面加了草莓醬及朱古力醬,但入口又唔覺得太甜,仲非常鬆脆,雖然食完主菜已經好飽都不經不覺入哂個胃度。

2022-06-26
Type of Meal
Lunch
2022-06-27 2065 views
Saturday brunch 朋友訂左尖沙咀嘅地中海 / 多國菜餐,set brunch $230 per head,見食評唔錯又IG-able,就嚟過返個愉快週末打下咭,最緊要坐得舒服,枱與枱之間有距離,傾吓偈都私隱度高。個set brunch 好豐富,夠多選擇,有啲花多眼亂,由於好熱所以無揀到湯,我哋share食,揀咗4個 starters : 希臘沙律,意式蕃茄簿片,西班牙多士 (cheese and salmon toast) ,土耳其鷹嘴豆泥。Starter 好有驚喜,份量十足上碟精緻,唔錯👌🏼沙律蕃茄普普通通,西班牙多士好好食😋必叫!脆脆的多士加上煙三文魚同哈囉米芝士,推介👍🏼,土耳其鷹嘴豆泥,好特別,我朋友好鐘意食,我覺得還好😆。主食,西班牙大頭蝦海鮮飯,推介,上枱後會再點火燒隻蝦俾你影下相🤩有創意又IG able,貌相很好👍🏼海鮮好味,大頭蝦新鮮。朋友加$30 食西冷牛扒,medium rare ,薄切牛肉,嫩滑多汁,配有薯容。跟餐甜品,有外國特色,鬼佬油炸鬼🥰好有聖誕氣氛嘅甜品,呢啲係係外國嘅Christmas market 食過嘅🤣,都幾好食。

跟餐甜品,有外國特色,鬼佬油炸鬼🥰
2022-06-25
$270 (Lunch)
  • 西班牙多士
  • 西班牙大頭蝦海鮮飯
  • 鷹嘴豆泥
2022-06-26 117 views
滿滿風情之餘,食物製作出色😋今次試咗一款披薩,🍗同埋一個主食,同friend都好滿意~🐤主菜- MAIN COURSE Mediterranean Roast Chicken (Half) 地中海烤雞 Mix Salad 沙律菜 | French Fries 薯條 $198烤雞更加配上沙律菜,🍟同埋薯條,所以半份都已經幾飽肚,😘好鍾意佢個皮烤得夠火候,金黃色,食起身著都有滿滿的肉汁,👍非常juicy。🍅比薩- pizza $145 Margherita Fresh Basil 新鮮羅勒 | Oregano 奧勒岡 | Mozzarella 水牛芝士 披薩方面,😚我哋試咗佢招牌嘅瑪格麗塔,最鍾意嘅,一定係佢嘅水牛芝士,😋夠鹹香,配埋香草非常清新。

🐤主菜- MAIN COURSE