2024-06-30 27 views
近期天氣忽冷忽熱,氣管敏感的我咳得越嚟越嚴重。同事叫我買下黃金羅漢果,舒緩一下。上網搵搵下,又俾我發現咗一個優質的香港品牌,同大家分享一下🙌🏻。《好宜棧》為2013年于香港註冊的年輕品牌,專注為顧客提供更多品質良《好》、價格相《宜》的產品,故以《好》和《宜》二字,作為經營的宗旨及承諾。他們提供的貨品種類繁多,我揀選了以下幾款:✨黃金羅漢果✨尺寸不是一般大,是特大🤩🤩,品牌利用低溫真空脫水技術烘乾,令果味、養分及維生素得以保留,原果營養維生素甚至比傳統羅漢高,功效顯著。飲用時清甜回甘,不帶苦澀中藥味。羅漢果的甜是來自羅漢果甜甙,不含庶糖或果糖成份,不會產生熱量,特別適合關注血糖人士飲用。✨黃金羅漢果茶包✨﹙銷量No.1熱賣產品﹚每個也是獨立包裝,方便攜帶,最適合在辦公室飲用。每盒有四款味道且不同功效:🔸黃金羅漢果配香茅 帶淡淡的清新檸檬香味功效:排毒清熱、健胃消脂🔸黃金羅漢果配胎菊 有淡淡菊花的清香功效:清熱毒、平肝明目🔸黃金羅漢果配桂花 有淡淡優雅桂花香味功效:消炎、化痰止咳🔸黃金羅漢果配老薑 功效:祛濕、調理女性身體機能✨黃金羅漢果天然糖✨是用羅漢果提煉出來的砂糖,其特點是0糖、0卡

他們提供的貨品種類繁多,我揀選了以下幾款:

✨黃金羅漢果✨

🔸黃金羅漢果配桂花
有淡淡優雅桂花香味
功效:消炎、化痰止咳

🔸黃金羅漢果配老薑
功效:祛濕、調理女性身體機能

✨黃金羅漢果天然糖✨
是用羅漢果提煉出來的砂糖,其特點是0糖、0卡路里及0脂肪,可用於高溫烘焙、冷熱飲品、各款甜品、醃肉,買一樽放在家中煮食就最啱啦。

✨15年新會陳皮✨
陳皮有理氣健脾、調中、燥濕、化痰等功效,用靚嘅新會陳皮,配合黃金羅漢果焗水,相信效果定必更佳🫶🏻必須好好愛自己,沒有一絲遲疑,馬上下單😂😂。

#big_big_foodie #big_big_foodie好物推介

2024-06-15 48 views
連續幾日都落大雨邊度都唔想去, 早排去咗好宜棧買咗佢哋黃金羅漢果茶包🥰今日就可以喺屋企慢慢嘆😌養生茶真係可以令你靚到由外到內🤩除咗茶包之外我都買咗一個特大嘅💛黃金羅漢果💛佢哋嘅羅漢果仲係用真空脫水, 黃金羅漢果除咗養生之外仲好養顏, 貪靚一族就啱晒🤩💛黃金羅漢果天然糖💛💛呢隻糖仲係生酮& 關注血糖嘅人仕可以用添,因為佢係0️⃣糖份,卡路里😍🙌🏻最後仲買咗 15年以上嘅新會大紅陳皮❤️陳皮除咗化痰止咳,仲可以好健脾添🥳🙌🏻黃金羅漢果茶包裏面有四種唔同口味⭐️✨羅漢果香茅✨羅漢果胎菊✨羅漢果桂花✨羅漢果老姜👩🏻除咗去濕之外仲可以調理女性身體機能🫶🏻

最後仲買咗 15年以上嘅新會大紅陳皮❤️
陳皮除咗化痰止咳,仲可以好健脾添🥳🙌🏻

黃金羅漢果茶包裏面有四種唔同口味⭐️
✨羅漢果香茅
✨羅漢果胎菊
✨羅漢果桂花
✨羅漢果老姜
👩🏻除咗去濕之外仲可以調理女性身體機能🫶🏻

2024-06-10 24 views
Tasty Choices 好宜棧地址:觀塘開源道56號大眾工業大廈237室《好宜棧》為2013年于香港註冊的年輕品牌,品牌以《好》和《宜》兩個字。品牌主打羅漢果養生系列(包括羅漢果茶包,羅漢果茶,羅漢果糖,陳皮)當我首次品嚐黃金羅漢時,我確實被它的獨特滋味深深吸引。這種甜味來自天然羅漢果,卻遠勝一般糖分,堪稱別具特色。它的清甜回甘,完全不帶中藥般的苦澀。這要歸功於先進的低溫脫水技術,得以完整保留天然營養。即使是糖尿病患者,也能安心品嚐這份自然甜蜜。與普通羅漢果相比,黃金羅漢的營養價值更是一等一。它能保留高達98%的原汁營養,每100克高達487毫克維生素,遠勝一般羅漢果的25毫克。這種天然甜品絕對是一大亮點。它不會影響血糖,卻能為您帶來與普通糖分截然不同的甜味體驗。無論您是關注血糖的人士,還是一般消費者,都能享受這份零脂肪、零卡路里、零升糖指數的甜蜜。在茶包中,嘗試多種香氣迷人的搭配,例如清新檸檬香的香茅、清雅淡雅的胎菊、優雅迷人的桂花,以及溫和醒胃的老薑。無論鍾意哪種風味,黃金羅漢果都能充分發揮其甜味替代的優勢。此外,引以為傲的15年陳皮,能夠健脾化濕,幫助消化,與黃金羅漢果共同煮
Tasty Choices 好宜棧
地址:觀塘開源道56號大眾工業大廈237室

此外,引以為傲的15年陳皮,能夠健脾化濕,幫助消化,與黃金羅漢果共同煮製,功效更佳。

好宜棧門店(營業時間12:00 - 20:00),亦可透過whatsapp下單享受免運費優惠(消費滿$300)
2024-06-07 19 views
成日食咁多熱氣嘢,唔多唔少喉嚨都會乾痛,不妨試下羅漢果茶,羅漢果性質平和,味道清甜潤喉,如果有同我一樣問題嘅話絕對幫到手☺️羅漢果茶香茅排毒清熱、健胃消脂;胎菊清熱毒、平肝明目;桂花消炎、化痰止咳;老薑祛濕、調理女性身體機能黃金羅漢果味道清甜帶回甘,唔會有苦澀味黃金羅漢果天然糖糖尿病患者嘅甜味替代品,煮飯整甜品都可以😋15年新會陳皮有理氣健脾、調中、燥濕、化痰等功效,配合黃金羅漢果焗水更好👍🏻

黃金羅漢果味道清甜帶回甘,唔會有苦澀味

黃金羅漢果天然糖糖尿病患者嘅甜味替代品,煮飯整甜品都可以😋

2024-05-27 27 views
依家啲天氣又濕又熱 搞到喉嚨成日乾 有時仲會有幾聲咳添!比我發現到「好宜棧」呢個品牌,原來佢哋有「黃金色」嘅羅漢果,「黃金色」嘅羅漢果清甜好多,唔會苦澀且易入口!如果大家想滋潤吓喉嚨不妨可以試吓😎✨黃金羅漢果(使用低溫真空脫水)天然嘅羅漢果特別清甜且帶點回甘,唔會有嗰種苦澀味!用咗98%原果營養維生素比傳統嘅羅漢果高,100g黃金羅漢果有487mg維生素,一般羅漢果得25mg炸!✨羅漢果糖呢隻羅漢果糖主要成份係「羅漢果甜苷」,由羅漢果提煉而成,具抗氧化同保健成份嘅功效!本身亦帶有獨特嘅羅漢果味,可1:1比例取代糖,用於甜品、冷熱飲品等,適合關注血糖人士!✨15年新會陳皮陳皮具有調中、燥濕、化痰同理氣健脾等功效,配埋黃金羅漢果水一齊飲用高更佳!✨黃色羅漢果茶包獨立包裝嘅茶包方便攜帶,只需500ml開水浸泡15分鐘即可飲用!黃金羅漢果配香茅:健胃消脂、排毒清熱黃金羅漢果配老薑:調理女性身體機能、祛濕黃金羅漢果配胎菊:平肝明目、清熱毒黃金羅漢果配桂花:化痰止咳、消炎
依家啲天氣又濕又熱 搞到喉嚨成日乾 有時仲會有幾聲咳添!

✨黃金羅漢果(使用低溫真空脫水)

✨羅漢果糖

✨15年新會陳皮

✨黃色羅漢果茶包
黃金羅漢果配香茅:健胃消脂、排毒清熱
黃金羅漢果配老薑:調理女性身體機能、祛濕
黃金羅漢果配胎菊:平肝明目、清熱毒
黃金羅漢果配桂花:化痰止咳、消炎
2024-05-17 15 views
OFFICE個櫃桶一直都會放滿自己喜歡既花茶或者咖啡等等最近同事介紹下試左呢隻黃金羅漢果茶包🩷唔同既茶包有唔同既功效😍而且非常方便所有材料已經配搭好哂沖熱水焗一陣就飲得了😎 啱晒我地呢D懶人😎🔸黃金羅漢果茶包 x 4包🔹黃金羅漢果配香茅 x 4包🔹黃金羅漢果配胎菊 x 4包🔹黃金羅漢果配桂花 x 4包🔹黃金羅漢果配老薑 x 4包🔸15年新會陳皮 理氣健脾、調中、燥濕、化痰等我就有搭埋黃金羅漢果焗水黎飲 🔸黃金羅漢果天然糖可以高溫烘焙、冷熱飲品、各款甜品、醃肉關注血糖人士都可以用🔸原果黃金羅漢果98%保留原果營養,我就鐘意煲水飲 唔會有苦澀味
OFFICE個櫃桶一直都會放滿自己喜歡既花茶或者咖啡等等

🔹黃金羅漢果配胎菊 x 4包
🔹黃金羅漢果配桂花 x 4包
🔹黃金羅漢果配老薑 x 4包

🔸15年新會陳皮
理氣健脾、調中、燥濕、化痰等
我就有搭埋黃金羅漢果焗水黎飲

🔸黃金羅漢果天然糖
可以高溫烘焙、冷熱飲品、各款甜品、醃肉
關注血糖人士都可以用

🔸原果黃金羅漢果
98%保留原果營養,我就鐘意煲水飲 唔會有苦澀味

2024-05-16 23 views
除咗煲湯會落羅漢果之外,平時又真係比較少了解羅漢果🤣最近見到好多人介紹羅漢果茶,好似幾好飲咁,又可以試下新嘢😌今次介紹俾大家嘅係好宜棧嘅羅漢果養生系列:✅黃金羅漢果茶包黃金羅漢果配香茅:淡淡的清新檸檬香味🌟功效:排毒清熱、健胃消脂黃金羅漢果配胎菊:淡淡菊花清香🌟功效:清熱毒、平肝明目黃金羅漢果配桂花:淡淡優雅桂花香味🌟功效:消炎、化痰止咳黃金羅漢果配老薑 🌟功效:祛濕、調理女性身體機能✅黃金羅漢果用新鮮羅漢果低溫真空脫水,味道清香,甜而不膩,用呢個煲湯畫龍點睛🤤✅黃金羅漢果天然糖羅漢果仲可以做埋代糖,簡直係糖尿病患者嘅福音👍🏻甜味來自羅漢果本身,同庶糖唔同,唔會產生熱量,係減肥人士&糖尿病患者嘅甜味替代品✅15年新會陳皮有理氣健脾、調中、燥濕、化痰等功效,可以配合黃金羅漢果一齊食📍觀塘開源道56號大眾工業大廈237室🕒營業時間:12:00-20:00☎️WhatsApp 5495 0895

✅黃金羅漢果茶包
黃金羅漢果配香茅:淡淡的清新檸檬香味
🌟功效:排毒清熱、健胃消脂
黃金羅漢果配胎菊:淡淡菊花清香
🌟功效:清熱毒、平肝明目
黃金羅漢果配桂花:淡淡優雅桂花香味
🌟功效:消炎、化痰止咳
黃金羅漢果配老薑
🌟功效:祛濕、調理女性身體機能

✅黃金羅漢果

✅黃金羅漢果天然糖

✅15年新會陳皮

📍觀塘開源道56號大眾工業大廈237室
🕒營業時間:12:00-20:00
☎️WhatsApp 5495 0895
2024-05-15 20 views
輪住食推介「好宜棧」健康產品《好宜棧》為2013年于香港註冊嘅年輕品牌,品牌以《好》和《宜》兩個字,作為經營嘅宗旨及承諾,多年來無論對於產品質素、種類、價錢以至服務質素都要求極高。為求能精益求精,佢哋更會嚴密監控所有好宜棧產品嘅來源及衛生指數,確保其不含超標農藥及防腐劑,更會定期進行產品品質測試,以確保其符合各項衛生標準及食品標籤的要求。力求做到盡善盡美。今次我就買咗「黃金羅漢果」同「黃金羅漢果天然糖」為自己健康出一出力,成日出去食野,返到屋企用返天然糖煮餸都唔錯,至於「黃金羅漢果」用嚟焗水飲都幾好,以前飲水無味,依家加一舊「黃金羅漢果」帶一種甘甜味,好過飲某牌子嘅菊花茶!1.黃金羅漢果黃金羅漢果味道清甜回金得,不帶苦澀中藥味,佢仲對糖尿病患者都好適合使用,羅漢果嘅甜是來自羅漢果甜甙,跟庶糖唔一樣,佢唔會產生熱量,同糖嘅效果唔一樣,係糖尿病患者對甜味替代品,仲有呢個黃金羅漢果營養維生素都被傳統羅漢高, 98%保留原果營養,100gram嘅黃金羅漢果就有487mg維生素,一般羅漢果只有25mg!2.黃金羅漢果天然糖適用:高溫烘焙、冷熱飲品、各款甜品、醃肉,適合關注血糖人士,仲係0糖分、卡
輪住食推介「好宜棧」健康產品

1.黃金羅漢果

2.黃金羅漢果天然糖
適用:高溫烘焙、冷熱飲品、各款甜品、醃肉,適合關注血糖人士,仲係0糖分、卡路里、脂肪、升糖指數,用黃金羅漢果天然糖真係非常多好處,注重健康嘅你快d轉用黃金羅漢果天然糖啦!

門市地址:觀塘開源道56號大眾工業大廈237室
營業時間:12:00-20:00
想買嘅話可以WhatsApp 54950895同佢哋下單,購買滿$300仲免運費
TakeAway
養生從今天開始讓身體和心情一起變好吧!💖😋最近喉嚨有點不適,正好在觀塘的Tasty Choice好宜棧看到了黃金羅漢果和陳皮,立馬入手了!🛍️✨黃金羅漢果,簡直是養生小天使!👼🏻它天然零卡路里,口感微甜,吃起來毫無負擔!🍬🍭清甜可口,完全不會苦澀,也沒有傳統中藥的那種味道🍊而他們家的另一款熱賣產品——15年陳皮,也是養生好物一枚!它可以幫助祛濕氣、健脾胃,和黃金羅漢果一起食用,效果更佳哦!💯
養生從今天開始讓身體和心情一起變好吧!💖

🍭清甜可口,完全不會苦澀,也沒有傳統中藥的那種味道
2024-05-14 11 views
呢排天氣又濕又焗,介加上係流感高峰期!勁多人唔舒服,呢啲天氣最好就養生!有時聽到小姐們咳2聲又有痰,就會諗起《好宜棧》。佢哋有幾樣都係好熱賣而且好搶手🖐🏻🩷 黃金羅漢果茶包系列 🩷每盒有4款味共16包,每一包羅漢果茶包都係獨立包裝,好啱帶出外。4款口味分別有:1️⃣羅漢果配小黄姜🫚2️⃣羅漢果配胎菊🌼3️⃣羅漢果配桂花🌾4️⃣羅漢果配香茅🌱▶️每包用500毫升熱水焗15分鐘就可以飲㗎啦,好方便。❤️ 羅漢果天然糖 ❤️呢款天然糖係0糖,0卡路里,0脂肪。可以用嚟烘焙、炒菜、煮麵食、煲湯、涼拌、甜品製作等,其實同白糖用法一樣。適合糖尿病人士、嬰幼兒、減肥人士同埋生酮飲食人士㗎!🧡 黃金羅漢果 🧡店家親自前往廣西永福縣,揀選最靚嘅黃金羅漢果,而且採用低溫脫水技術,比起一般精製羅漢果更能保持原果營養。羅漢果糖原屬於蔗糖,原會產生熱量,係糖尿病人士嘅甜味代替品!一家大細用一粒黃金羅漢果就可以當水飲,又甜又開胃!另外我仲訂埋佢哋嘅⬇️💚 15年新會大紅陳皮 💚陳皮大家都合係好嘢嚟嘅!有健脾調中、燥濕同化痰功效!佢哋所賣嘅係優質15健新會靚陳皮,可以煮飯又得,加埋份黃金羅漢果焗水煲都得㗎!💞好宜棧💞📍地址:觀塘開源道56

🩷 黃金羅漢果茶包系列 🩷
1️⃣羅漢果配小黄姜🫚
2️⃣羅漢果配胎菊🌼
3️⃣羅漢果配桂花🌾
4️⃣羅漢果配香茅🌱
▶️每包用500毫升熱水焗15分鐘就可以飲㗎啦,好方便。

❤️ 羅漢果天然糖 ❤️

🧡 黃金羅漢果 🧡

另外我仲訂埋佢哋嘅⬇️
💚 15年新會大紅陳皮 💚

💞好宜棧💞
📍地址:觀塘開源道56號大眾工業大廈237室
可以WhatsApp落單都好方便❣️買滿$300就免運費啦!快啲買啦🛍️

#好宜棧 #黃金羅漢果茶包 #羅漢果天然糖 #黃金羅漢果 #15年新會大紅陳皮 #養生 #健康 #化痰 #老少咸宜 #糖尿病人士適用 #生酮飲食適用
  • 黃金羅漢果茶包系列
2024-05-11 12 views
用《好》和《宜》兩個字,作為經營的宗旨及承諾,產品質素果然好高~價錢又相宜❤️黃金羅漢果清甜回甘,無苦澀中藥味,用低溫真空脫水☺️羅漢果既甜唔會產生熱量,糖尿病患者都好岩呢~98%保留原果營養,100g黃金羅漢果就有487mg維生素🩷黃金羅漢果茶包✨黃金羅漢果配香茅 x 4包✨黃金羅漢果配胎菊 x 4包✨黃金羅漢果配桂花 x 4包✨黃金羅漢果配老薑 x 4包❇️最鍾意黃金羅漢果配香茅,有淡淡清新檸檬香味,又可以排毒清熱、健胃消脂🩷黃金羅漢果天然糖可用起烘焙、飲品、各款甜品、醃肉,適合關注血糖人士🌟0糖分、卡路里、脂肪、升糖指數🩷15年新會陳皮睇個樣就知靚~理氣健脾、調中、燥濕、化痰等(可以配合黃金羅漢果焗水)

❤️黃金羅漢果

🩷黃金羅漢果茶包
✨黃金羅漢果配香茅 x 4包
✨黃金羅漢果配胎菊 x 4包
✨黃金羅漢果配桂花 x 4包
✨黃金羅漢果配老薑 x 4包

🩷黃金羅漢果天然糖
可用起烘焙、飲品、各款甜品、醃肉,適合關注血糖人士
🌟0糖分、卡路里、脂肪、升糖指數

🩷15年新會陳皮
睇個樣就知靚~理氣健脾、調中、燥濕、化痰等
(可以配合黃金羅漢果焗水)
喉嚨不舒服~咳嗽的姐妹有痰多吃,真的要試試!!🥹再也不用天天羅漢果泡水直接泡茶包吧!✅黃金羅漢果茶包一盒有16包香茅 x 4包|胎菊 x 4包桂花 x 4包|老薑 x 4包大家可搭配喜歡的花茶茶葉~👉🏻香茅有淡淡清新檸檬香味清熱健好幫手👉🏻胎菊有淡淡菊花清香平肝明目雙眼blingbling~👉🏻桂花淡淡新鮮桂花香味化痰止咳👉🏻老薑有微微辛辣口感祛濕調理女性身體機能✅黃金羅漢果天然糖烘焙食品還是冷熱飲品都可以作代糖使用!!✅15年新會陳皮配合羅漢果泡水更佳🌟
喉嚨不舒服~咳嗽的姐妹
有痰多吃,真的要試試!!🥹
再也不用天天羅漢果泡水
直接泡茶包吧!

✅黃金羅漢果茶包
一盒有16包
香茅 x 4包|胎菊 x 4包
桂花 x 4包|老薑 x 4包
大家可搭配喜歡的花茶茶葉~

👉🏻香茅有淡淡清新檸檬香味
清熱健好幫手
👉🏻胎菊有淡淡菊花清香
平肝明目雙眼blingbling~
👉🏻桂花淡淡新鮮桂花香味
化痰止咳
👉🏻老薑有微微辛辣口感
祛濕調理女性身體機能
✅黃金羅漢果天然糖
烘焙食品還是冷熱飲品
都可以作代糖使用!!

✅15年新會陳皮
配合羅漢果泡水更佳🌟

可能呢排天氣時冷時熱嘅關係,小妹一個唔小心又病左🥲唔係成日喉嚨痛,就係係咁咳。好彩早排屋企人系品質良《好》、價格相《宜》既🌟好宜棧🌟度買左好多平、靚、正既黃金羅漢果同黃金羅漢果系列嘅產品俾我潤吓喉同肺😘等我簡單介紹吓先:👉🏻✨黃金羅漢果✨黃金羅漢果味道清甜帶回甘,使用低溫真空脫水,功效顯著。容易入口,唔會有苦澀既中藥味。羅漢果的甜是來自羅漢果甜甙,跟庶糖/糖不一樣,不會產生熱量,連糖尿病患者也適合使用,可以作為甜味替代品👍🏻而且原果營養維生素都被傳統羅漢高, 98%保留原果營養,100gram的黃金羅漢果就有487mg維生素,一般羅漢果只有25mg,營養更加豐富!✨黃金羅漢果天然糖✨其實用法同普通白糖一樣,適用於:高溫烘焙、冷熱飲品、各款甜品、醃肉,關注血糖既人士♦️1:1比例 0糖分、卡路里、脂肪、升糖指數用嚟取代傳統白糖去製作甜品/食品或者沖製飲品,感覺更加健康呢!✨黃金羅漢果茶包✨呢款銷量No.1既熱賣產品內有獨立包裝16小包、4款口味既茶包,功效同口味都好全面,小妹最愛老姜口味,飲完成個人都暖唒👍🏻▫️黃金羅漢果配香茅 x 4包淡淡的清新檸檬香味,十分清爽!功效:排毒清熱、健胃消脂

等我簡單介紹吓先:👉🏻

✨黃金羅漢果✨

✨黃金羅漢果天然糖✨

♦️1:1比例 0糖分、卡路里、脂肪、升糖指數

✨黃金羅漢果茶包✨

▫️黃金羅漢果配香茅 x 4包

淡淡的清新檸檬香味,十分清爽!

功效:排毒清熱、健胃消脂

▫️黃金羅漢果配胎菊 x 4包

淡淡菊花的清香,清新怡人!

功效:清熱毒、平肝明目

▫️黃金羅漢果配桂花 x 4包

淡淡優雅桂花香味,清香雅微!

功效:消炎、化痰止咳

▫️黃金羅漢果配老薑 x 4包

有祛濕、調理女性身體機能既功效,亦可作代糖使用去配合自己喜歡的花茶、茶葉、檸檬、咖啡等等.....

🔸只需用500毫升開水浸泡15分鐘,即可飲用,夠哂方便!

✨15年新會陳皮✨

有理氣健脾、調中、燥濕、化痰等功效,配合黃金羅漢果焗水效果更佳!

🟥Tasty Choice 好宜棧

🕑營業時間:12:00-20:00

☎️WhatsApp :5495 0895下單

買滿$300仲可享免運費優惠!

📍九龍觀塘開源道56號大眾工業大廈2樓03室

#香港探店 #香港美食 #好宜棧 #香港手信 #香港伴手禮 #觀塘美食 #香港製造 #養生食品 #黃金羅漢果 #羅漢果茶 #OL必備
2024-04-17 16 views
最近都開始養生,係時候要飲番啲健康嘅飲品🥰以前呢我有試過羅漢果焗水,未試過黃金羅漢果,今次我就試吓《好宜棧》的黃金羅漢果,飲後覺得好清甜,仲有種回味㖭,使用低溫真空脫水,它的營養維生素都高過傳統羅漢果糖尿病患者也啱用ga,羅漢果的甜是來自羅漢果本身,跟庶糖不一樣,它不會產生熱量,是糖尿病患者的甜味替代品黃金羅漢果天然糖,可以用嚟沖冷熱飲品,亦都可以用嚟整甜品(例如桃膠糖水),又或者用來醃肉煮餸都得,適合關注血糖人士黃金羅漢果茶包共16包,有四款各四包:(1)黃金羅漢果配香茅 (2)黃金羅漢果配胎菊 (3)黃金羅漢果配桂花 (4)黃金羅漢果配老薑 可配合自己喜歡的花茶、茶葉、檸檬、咖啡等.....可作代糖使用15年新會陳皮,新會嘅特產係陳皮,人生有幾多個10年?15年的陳皮,更加有功效🥰**配合黃金羅漢果焗水效果更佳

黃金羅漢果茶包共16包,有四款各四包:
(1)黃金羅漢果配香茅
(2)黃金羅漢果配胎菊
(3)黃金羅漢果配桂花
(4)黃金羅漢果配老薑

可配合自己喜歡的花茶、茶葉、
檸檬、咖啡等.....可作代糖使用

**配合黃金羅漢果焗水效果更佳

2024-04-17
2024-04-09 11 views
黃金羅漢果是一種清甜可口的水果,不帶有苦澀的中藥味道。它採用低溫真空脫水技術處理,保留了其顯著的功效。即使是糖尿病患者也適合食用黃金羅漢果,因為它的甜味來自羅漢果甜甙,與普通糖不同。羅漢果甜甙不會產生熱量,並且對血糖的影響也不同,所以它可以作為糖尿病患者的替代品。相較於傳統羅漢果,黃金羅漢果保留了98%的原果營養價值。每100克的黃金羅漢果含有487毫克的維生素,而一般羅漢果只有25毫克。黃金羅漢果天然含糖,非常適合在高溫烘焙、冷熱飲品、各種甜點和醃肉中使用。它對血糖的影響非常低,每1克的黃金羅漢果與1克的糖分、卡路里、脂肪和升糖指數相等。黃金羅漢果茶包是非常熱銷的產品,以下是不同口味的茶包選擇:1. 黃金羅漢果配香茅 x 4包:帶有淡淡的清新檸檬香味,具有排毒清熱和健胃消脂的功效。2. 黃金羅漢果配胎菊 x 4包:帶有淡淡菊花清香,有清熱解毒、平肝明目的功效。3. 黃金羅漢果配桂花 x 4包:帶有淡淡優雅桂花香味,能消炎、化痰止咳。4. 黃金羅漢果配老薑 x 4包:具有祛濕和調理女性身體機能的功效。這些茶包可以按自己喜歡的花茶、茶葉、檸檬、咖啡等搭配使用,也可以作為代糖的替代品。另外

黃金羅漢果茶包是非常熱銷的產品,以下是不同口味的茶包選擇:

另外,15年新會陳皮也是一款熱銷產品。它具有理氣健脾、調中、燥濕、化痰等功效。與黃金羅漢果一起使用可以增強其效果。
2024-04-08
TakeAway
$150 (Other)