2024-05-27
依家啲天氣又濕又熱 搞到喉嚨成日乾 有時仲會有幾聲咳添!比我發現到「好宜棧」呢個品牌,原來佢哋有「黃金色」嘅羅漢果,「黃金色」嘅羅漢果清甜好多,唔會苦澀且易入口!如果大家想滋潤吓喉嚨不妨可以試吓😎✨黃金羅漢果(使用低溫真空脫水)天然嘅羅漢果特別清甜且帶點回甘,唔會有嗰種苦澀味!用咗98%原果營養維生素比傳統嘅羅漢果高,100g黃金羅漢果有487mg維生素,一般羅漢果得25mg炸!✨羅漢果糖呢隻羅漢果糖主要成份係「羅漢果甜苷」,由羅漢果提煉而成,具抗氧化同保健成份嘅功效!本身亦帶有獨特嘅羅漢果味,可1:1比例取代糖,用於甜品、冷熱飲品等,適合關注血糖人士!✨15年新會陳皮陳皮具有調中、燥濕、化痰同理氣健脾等功效,配埋黃金羅漢果水一齊飲用高更佳!✨黃色羅漢果茶包獨立包裝嘅茶包方便攜帶,只需500ml開水浸泡15分鐘即可飲用!黃金羅漢果配香茅:健胃消脂、排毒清熱黃金羅漢果配老薑:調理女性身體機能、祛濕黃金羅漢果配胎菊:平肝明目、清熱毒黃金羅漢果配桂花:化痰止咳、消炎
✨黃金羅漢果(使用低溫真空脫水)
✨羅漢果糖
✨15年新會陳皮
✨黃色羅漢果茶包
黃金羅漢果配香茅:健胃消脂、排毒清熱
黃金羅漢果配老薑:調理女性身體機能、祛濕
黃金羅漢果配胎菊:平肝明目、清熱毒
黃金羅漢果配桂花:化痰止咳、消炎