2018-11-05
火鍋、雞煲近年越開越多,而且價錢也越來越越貴,好多地方食呢類野價錢已上升到差不多要200蚊一個人。係葵芳呢個小食之重地,被女友人發現有間任食雞煲,仲要100蚊就攪掂,所以我地一行二人決定去試試佢。要平就一定有條件限制🚫,佢要1830前結帳離開,所以我二人1630就黎食,決定要食足佢兩小時。太早的關係,真係一枱客都無,之後到5時左右先有三、四枱客食。講真就真係太早就食晚餐了。因為太早關係,雞煲要等左兩三個字先整好,但一上枱就超香,雞都唔差,件件都入味,肉質又唔會太差,絕對唔係死實實果款。呢度有少量醬俾大家混,但喜歡玩混醬的朋友就一定唔夠用。我個人就覺得個雞煲已經好濃味,醬唔太重要。佢地有唔少小食俾客人自助,由於我一直等雞煲,所以試左佢好幾款,當中青瓜同腸仔都係唔錯的選擇,蓮藕少少辣都相當惹味。主要肉食係呢種,普通街市肥牛、豬肉。有脆肉脘,個肉質都唔錯。仲有好多自選火鍋配料飲品甜品呢d基本野當然都有。以100蚊黎講,呢餐真心抵玩,人唔多又食得輕鬆,服務同上菜速度都好好。
因為太早關係, 雞煲要等左兩三個字先整好,但一上枱就超香,雞都唔差,件件都入味,肉質又唔會太差,絕對唔係死實實果款。
主要肉食係呢種,普通街市肥牛、豬肉。
有脆肉脘,個肉質都唔錯。
仲有好多自選火鍋配料
飲品甜品呢d基本野當然都有。