2018-12-07 143 views
天氣凍了。。費時煮飯咁煩。。。就同阿媽去打邊爐行開見呢間未食過就叫左打邊爐兩份食。。d肉都幾新鮮呀。。。個湯底唔記得叫咩名。。愈煮愈正。。。下次再試其他食物先。。。
天氣凍了。。費時煮飯咁煩。。。就同阿媽去打邊爐

行開見呢間未食過

就叫左打邊爐兩份食。。

d肉都幾新鮮呀。。。個湯底唔記得叫咩名。。愈煮愈正。。。

下次再試其他食物先。。。
2018-12-06 146 views
天氣開始凍凍地 又係想食火煱 雞煲的季節😋😋 見到呢間店好特別呀 可以選雞煲,烤魚鍋同養生鴛鴦鍋 🤣 百幾蚊就可以任何食任人食兩小時太吸引了 決定同友人入去試下入去到地方好大 但都有9成坐滿人 見到檯面一鍋鍋的 已經好肚餓了我們想特別d 叫了酸菜魚鍋😋 聽就聽過 未試過第一次食酸菜魚 在等待上菜時 我們周圍走了一個圈 睇下有咩飲同咩食 🙂觀察下地形先見到有熟食的前菜區 覺得好窩心 其實放工已經好肚餓 在未上主食前 可以食到小食 又有酸酸辣辣的前菜 炸物😋😋 可以頂住一陣 而小食區放在入口附近一入門口就見到👍🏻好有心思的安排 到主食來了 😍😍一大窩魚有擔心食唔曬但酸酸甜甜的 魽魚煮左好耐都好滑 啖啖肉 好開胃 食食下好快食哂😋😋 一點都唔擔心 仲附送左每人一隻海中蝦餐廳內的打邊爐材料都好豐富 丸類 肉類 菜類應有盡有 仲有平時少見的自家制菜肉餃子 飲品種類又多 有豆漿,海燕窩😋😋好特別!!! 甜品方面 除左有雪櫃的雀巢雪糕 如平時少見的紅豆雪糕 仲有涼粉 啫哩😍😍 真係數之不盡 滿足曬我呢d貪心的人 物超所值的一餐 好多野都未試曬 一定會介再來 同一班親朋好友食下野 吹下水 😊 試埋
天氣開始凍凍地

到主食來了 😍😍一大窩魚有擔心食唔曬
仲附送左每人一隻海中蝦

好特別!!!

物超所值的一餐
好多野都未試曬 一定會介再來 同一班親朋好友食下野 吹下水 😊 試埋其他食物~~~😊
2018-11-27
Type of Meal
Dinner
2018-12-04 127 views
10個人去食,有8送1之餘仲有多款㷛底揀,我哋揀咗酸魚鍋底、麻辣雞鍋底、醉雞鍋,好超值,網上訂枱仲有埋萬里獎賞。。。朋友話有花膠湯,嗰晚我哋去就冇,職員態度唔好預好好,為平為抵食都叫ok

2018-11-14
$260 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 咸菜豬肚雞煲
2018-12-02 181 views
和朋友好夠沒見,想出嚟食個飯,點知比我地搵到,喺正價時段只要$148嘅雞煲。所以就選了它。店鋪位置,距離地鐵站非常緊,行得慢也只要10分鐘。雖然喺樓上鋪,但入口也比較容易找。不過,要行樓梯,長者或行動不便嘅人,上去可能比較麻煩。店內環境也比較寬敞。不像旺角的餐廳非常迫。這間餐廳除了雞煲以外,還有烤魚。也有不少人點的。第一次嚟,當然選了招牌嘅雞煲。雞煲和在旺角的比,感覺差不多。味道不錯。餐廳也提供前菜給客人,而且選擇不少。當然,也有飲品和配菜,以供客人選擇。下圖只是其中兩個飲料雪櫃,但我到起碼有六個,而且每個櫃嘅飲料款式也不同,有一櫃還是啤酒。最令我驚喜嘅,是有一些常溫飲料。可見餐廳有考慮不同客人嘅雖要。配料選擇,同樣非常多。下圖又邊那兩櫃就是了。中間還有兩櫃,有自家制餃子和甜品。配料嘅新鮮情度不差。話說,那兩條蝦是送的。丸類嘅味道非常不錯,特別是牛丸,肉味濃。嚮鈴也不錯。還有一櫃子放了蔬菜,而我們只拿了生菜,非常翠綠。要寫紙落單嘅主食中,牛肉和豚肉也非常不錯。如果食完飯,想食甜品,但不喜歡那櫃甜品,也還有雪糕選擇。所以,以$148嘅價錢嚟講,有這麼多選擇,而且質素不是太差嘅正價雞煲,是

店內環境也比較寬敞。不像旺角的餐廳非常迫。

這間餐廳除了雞煲以外,還有烤魚。也有不少人點的。

第一次嚟,當然選了招牌嘅雞煲雞煲和在旺角的比,感覺差不多。味道不錯。

餐廳也提供前菜給客人,而且選擇不少。

當然,也有飲品和配菜,以供客人選擇。

如果食完飯,想食甜品,但不喜歡那櫃甜品,也還有雪糕選擇。

所以,以$148嘅價錢嚟講,有這麼多選擇,而且質素不是太差嘅正價雞煲,是非常抵的。
2018-12-02 174 views
每次去葵芳~都一定係同家姐shopping買衫~行到攰攰哋~要補充返D Energy~決定搵間任飲任食嘅~即時上網search邊間好~見到呢間極品雞煲~又多好評~又好抵食~所以就去咗食佢喇~地方好大~有好多位~見到秘製極品雞煲係推介~所以我哋就揀咗~雞煲醬汁好濃郁~好香~店員話滾起就食得~雞件都好均勻~唔會比埋啲雞頸,雞翼尖嗰啲~要啖啖肉有,鐘意骨位嘅都有~雞煲可以無限添加~食完一次,我仲想再食~所以我哋加多咗一次~之後其實都有啲飽飽哋~不過見出面自助火鍋配料咁吸引~飽飽哋都出去夾嚟食~都真係幾多嘢揀架~真係有啲後悔加雞~食唔到太多其他嘢~建議大家唔太大食就食一次雞煲好喇~加咗湯之後我哋就食咗~鮮蝦,美國肥牛,脆鯇魚骨腩,自家製菜肉餃~仲有小小自助熟食~就係咁~就K.O.咗我哋個胃~走時發現都好多人食~好彩我哋早入去咋~唔係就要等位喇~
每次去葵芳~都一定係同家姐shopping買衫~
行到攰攰哋~要補充返D Energy~
決定搵間任飲任食嘅~即時上網search邊間好~
見到呢間極品雞煲~又多好評~又好抵食~
所以就去咗食佢喇~

地方好大~有好多位~
見到秘製極品雞煲係推介~所以我哋就揀咗~

雞煲醬汁好濃郁~好香~店員話滾起就食得~
雞件都好均勻~唔會比埋啲雞頸,雞翼尖嗰啲~
要啖啖肉有,鐘意骨位嘅都有~
雞煲可以無限添加~食完一次,我仲想再食~

所以我哋加多咗一次~之後其實都有啲飽飽哋~
不過見出面自助火鍋配料咁吸引~

飽飽哋都出去夾嚟食~都真係幾多嘢揀架~
真係有啲後悔加雞~食唔到太多其他嘢~
建議大家唔太大食就食一次雞煲好喇~
加咗湯之後我哋就食咗~
鮮蝦,美國肥牛,脆鯇魚骨腩,自家製菜肉餃~

仲有小小自助熟食~

就係咁~就K.O.咗我哋個胃~
走時發現都好多人食~好彩我哋早入去咋~
唔係就要等位喇~

2018-11-29 148 views
星期五放工要去行街食餐勁同老友相約去葵芳行街行到咁上下,想搵個地方坐低慢慢食同埋吹水搵到呢間兩小時任飲任食的火鍋咁啱天氣清涼是火鍋的時候上到去,原來都好多人鋪面座位多,不用等就可入座首先要選擇個鍋:雞煲定魚鍋好?因為我未試過食烤魚火鍋所以最後決定點了小辣的魽魚鍋,仲送兩隻海中蝦火鍋未上前,可以食下涼拌小食,主要是酸辣的涼食同炸物又有好多飲品同火鍋配料除了配料,又可以點安格斯肥牛、豚肉、魚、手打鯪魚滑...涼拌小食都有十多樣選擇試了涼拌酸辣蓮藕、木耳絲、鹽水雞腳、炸麥樂雞... 全部都好吃酸辣度合適.. 好啱伴火鍋吃到主角出場,盤魚好大,魚一開二的烤伴有好多酸菜、木耳、豬皮、芫茜、娃娃菜、蒜香同辣椒粒...濃香的酸辣味道好吸引魚肉好快熟,好滑的肉,配上酸菜好夾酸酸辣辣好開胃.. 味道和配菜都夾得好好食到咁上下差不多食晒d魚肉,就加返清湯再繼續落火鍋配料... 我們食了蜆、淮山、南瓜、涼瓜、手製韮菜餃、金菇、蘿蔔...蜆肉雖然肉細,但好鮮甜好吃手製韮菜餃是皮薄韮菜多過肉我們覺得好好味,又有些胡椒味推介推介其他蔬菜同瓜都新鮮我們還加了些豬豚肉、肥牛肉同鯪魚滑食特級豬豚肉片都推介,肉嫩又唔蘇手
星期五放工要去行街食餐勁
同老友相約去葵芳行街
行到咁上下,想搵個地方坐低慢慢食同埋吹水
搵到呢間兩小時任飲任食的火鍋
咁啱天氣清涼是火鍋的時候
上到去,原來都好多人
鋪面座位多,不用等就可入座
首先要選擇個鍋:雞煲定魚鍋好?
因為我未試過食烤魚火鍋
所以最後決定點了小辣的魽魚鍋,仲送兩隻海中蝦
火鍋未上前,可以食下涼拌小食,主要是酸辣的涼食同炸物
又有好多飲品同火鍋配料
除了配料,又可以點安格斯肥牛、豚肉、魚、手打鯪魚滑...
涼拌小食都有十多樣選擇
酸辣度合適.. 好啱伴火鍋
到主角出場,盤魚好大,魚一開二的烤
伴有好多酸菜、木耳、豬皮、芫茜、娃娃菜、蒜香同辣椒粒...
濃香的酸辣味道好吸引
魚肉好快熟,好滑的肉,配上酸菜好夾
酸酸辣辣好開胃.. 味道和配菜都夾得好好
蜆肉雖然肉細,但好鮮甜好吃
手製韮菜餃是皮薄韮菜多過肉
我們覺得好好味,又有些胡椒味
推介推介
其他蔬菜同瓜都新鮮
我們還加了些豬豚肉、肥牛肉同鯪魚滑食
特級豬豚肉片都推介,肉嫩又唔蘇
手打鯪魚滑,又是肉滑而不鯹
安格斯肥牛肉薄薄的,肉鮮而不太膩
食到差不多,就開始搵甜品
有涼粉、Jelly, 海燕窩、不同口味的雪糕杯
呢餐好豐富好滿足喔
還想試試很多東西,期待下次同班朋友再聚再食😆

2018-11-29 96 views
天氣開始轉涼,路過樓下見到兩小時任食雞煲放題,即刻上樓一試。點左個招牌雞煲之後就黎夾前菜,主要都係辣辣嘅涼菜,食住等夠曬開胃!招牌雞煲真係無叫錯!一開蓋即刻濃香撲鼻,成鍋熱辣辣加上香辣濃郁嘅醬汁,個人覺得唔算太辣,但就會食到嘴角發麻停唔到口。雞肉嫩滑入味,多肉少骨,啖啖都係香濃嘅醬汁。食到最後就可以到入湯底準備邊爐了!等水滾期間黎佢個食物櫃掃火鍋配料,呢度有超過60種選擇,有瓜菜類、冷凍食品同肉類等等,最多嘅都係丸類。隔離都仲有一櫃特色野飲,例如原味milkis、香蕉味milkis、馬蹄爽同涼粉爽等等。配料方面特別推薦佢嘅新鮮虎蝦、芋頭天婦羅、蟹子丸、響鈴同冬菇。第一次食芋頭天婦羅,感覺就係片頭入面有煮到粉粉嘅芋頭,口感極佳。三秒即食嘅響鈴同越煮越入味嘅冬菇都係必食配料。未試過雙響丸完都值得一試,味道非常濃郁特別。因為係正價時間,主菜點左美國安格斯肥牛、特級豬豚肉片、羊肉片同手打鯪魚滑。肥牛同豚肉片都好新鮮肉味重,不過羊肉就稍嫌騷味啦,但鯪魚滑質感綿滑味道鮮味。食到十級飽過左兩個鐘限時店員都無咁我地走,俾我好好咁坐係度落下夾。咁都只係二百幾蚊食到暖笠笠捧住肚走。下次成班人約雞煲的話一定

食到十級飽過左兩個鐘限時店員都無咁我地走,俾我好好咁坐係度落下夾。咁都只係二百幾蚊食到暖笠笠捧住肚走。下次成班人約雞煲的話一定再黎!
Type of Meal
Dinner
  • 雞煲
朋友介紹及推薦葵芳極品煮意 鷄煲.烤魚.火煱放題,今日終於有時間,與朋友一齊過來試嚇。來到樓下,見到張貼的廣告大大張,非常醒目吸引,見到經已令人垂涎欲滴。餐廳裝修優雅,寬敞舒適。我和朋友都非常喜愛鷄煲及烤魚,但因我這段時間食了太多熱氣嘢,最終還是選擇了食火鍋,並且要了個鴛鴦煱底。選擇完煱底,第一時間就是去揀熟食及飲品,因熟食在門口當眼處,所以來到見到已令我垂涎欲滴,熟食種類也非常多,有炸薯餅,蓮藕片,薯條,手拍青瓜,涼拌海帶絲,涼拌土豆絲,蝦片,豆角...等。趁火鍋未上,先看一看自助的火鍋配料,有黑椒牛丸,酸辣牛肉 ,切雞粒,魚腐,台灣咖哩丸,豆腐,有粟米,獅子狗,豬紅,新鮮蔬菜,萵筍,土豆片,紅腸,冬瓜,勝瓜,京蔥...,嘩,見到火鍋配料一層一層的非常多款式,真是令人興奮,第一次見到有這麼多的配料,令我看到眼花繚亂哦。當中的酸辣牛肉醃得非常入味,粟米非常甜,海帶腍中帶㸃爽,蓮藕也是我喜愛之一,吸收濃湯底,好味又帶口感。每人送一隻鮮蝦,蝦肉爽口彈牙又鮮甜。最正的當然是要㸃的啦,有美國安格斯肥牛,特級豬豚肉片,脆鯇魚片,脆鯇魚骨腩,美國肥牛,豬腩片,羊肉片,鯇魚片,鯇魚骨腩,手打鯪魚滑.

餐廳裝修優雅,寬敞舒適。

每人送一隻鮮蝦,蝦肉爽口彈牙又鮮甜。

最正的當然是要㸃的啦,有美國安格斯肥牛,特級豬豚肉片,脆鯇魚片,脆鯇魚骨腩,美國肥牛,豬腩片,羊肉片,鯇魚片,鯇魚骨腩,手打鯪魚滑...等。

美國肥牛切得厚薄適中,食落不會鞋,非常好牛肉味。
手打鯪魚滑魚肉新鮮,㸃上個自調醤汁,帶爽口,非常好味,值得一叫再叫。

飲品種類也是非常多選擇,我要了冰糖雪梨,朋友則要了schweppes +C。

還有甜度適中又好味的西米露糖水,爲今餐任飲任食非常推薦的鷄煲.烤魚.火煱,添上完美句號。

很久沒有食火鍋及烤魚啦,心思思的想食,今日與先生到葵芳探完朋友,正好見到極品煮意 鷄煲.烤魚.火煱,任飲任食,$263/位,圖文並茂的,真是太吸引了。餐廳都很寬闊,卡位非常寬敞舒適。一入餐廳,已經見到熟食正正在一入門口當眼處,我的座位安排在熟食的附近,是一張非常寬敝舒適近窗的6人枱卡位。餐廳有三款鍋底選擇,可以㨂 鷄煲.烤魚及火煱,我三款都非常喜歡,最後還是揀了食火鍋湯底。揀完鍋底,第一時間揀自己心儀的熟食及飮品,熟食非常多選擇:有涼拌海帶絲,涼拌土豆絲,蝦片,炸薯餅,蓮藕片,薯條,手拍青瓜,豆角,海帶,酸青瓜...等。我非常喜歡食香脆可口的蝦片,及外脆內軟的炸薯餅,帶爽口的蓮藕片,還有大大條香脆的薯條... ,嘩,真是令我食不停口,連㸃火鍋料也是一邊食一邊㸃哦。食完一輪熟食,先出去看一看火鍋配料,第一次見食火鍋放題,有這麼多的火鍋配料,真是非常多種類,一層層就像梯田一樣,非常多款式,真是花多眼亂呀。自取的有酸辣牛肉 ,切雞粒,魚腐,台灣咖哩丸,黑椒牛丸,韓式年糕,芋頭,墨汁墨魚丸,蟹子丸,生腸...等等有一些最正的是用紙㸃的,雖然每次最多㸃8份,但也是任點任食的。有美國肥牛,豬腩片,

揀完鍋底,第一時間揀自己心儀的熟食及飮品,熟食非常多選擇:

有一些最正的是用紙㸃的,雖然每次最多㸃8份,但也是任點任食的。有美國肥牛,豬腩片,羊肉片,鯇魚片,鯇魚骨腩,手打鯪魚滑,美國安格斯肥牛,特級豬豚肉片,脆鯇魚片,脆鯇魚骨腩...等。

火鍋最喜歡肥牛,自然少不了好牛肉味又入口即溶的美國肥牛及美國安格斯肥牛,及滋補的羊肉片。

手打鯪魚滑也是很正,夠新鮮,魚味濃。

無論是食肉獸還是大食的朋友,真是不可錯過哦,第一次見到鷄煲.烤魚.火煱,任飲任食之余還有這麼多款式的配料選擇,而且又非常美味,真是大滿足及非常推薦。
2018-11-24 160 views
平時覺喺屋企煮飯食會平過出街食 原來我呢個諗法係錯㗎 今日我同男朋友親身體驗極品煮意鷄煲 我哋五點鐘去食 六點半前埋單 每人120蚊有找 平到笑 抵食到喊 我要強調 我冇刻意六點半前埋單 而係有非常充足嘅時間比我填飽肚子 瘋狂任飲任食雖然呢度嘅價錢真係平得驚人 但係食物款式一啲都唔惹少 你諗得出嘅火鍋配料都已經有齊餐廳樓下就已經係街市 所以食材特別新鮮 尤其是係瓜,菜,菌類!意想不到竟然有海鮮類提供 我最愛嘅卜卜蜆 仲要係任食的 我一個人已經食咗超級多隻 肉質肥美又鮮甜 活活的卜卜蜆海水味十足鍋底來到了……秘製極品雞煲 是餐廳的招牌菜 味道香濃惹味 辣辣的 醬汁味道調配得剛剛好 相當出色雞件大細切得均稱 肉質半肥瘦 肉嫩又入味食完雞之後就開始加湯打邊爐 湯底依然非常濃郁 係咁食係咁食完全冇停過身為牛魔王既我 係咁食嫩牛肉同埋肥牛 餐廳仲有提供打邊爐唔少得嘅午餐肉而飲品方面亦都唔惹少 有餐廳自家製嘅新鮮豆漿 同海燕窩 罐裝汽水款式多不勝數…… 試了海燕窩 味道非常清潤 不會太甜 真係有啲似食品燕窩嘅感覺餐廳面積非常闊落 空間感十足 抽風系統做得非常良好 食完之後唔會成身臭崩崩 任飲任食兩

雞件大細切得均稱 肉質半肥瘦 肉嫩又入味

身為牛魔王既我 係咁食嫩牛肉同埋肥牛

餐廳仲有提供打邊爐唔少得嘅午餐肉

任飲任食兩小時 熱盤 火鍋配料 特色鍋底 自家製飲品及甜品 保證餓住嚟飽住走
2018-11-22 121 views
葵芳呢度有間價錢超級親民嘅餐廳 主打食雞煲,烤魚,及火鍋 任飲任食吃到飽 食足兩個鐘餐廳營業時間為下午四時至凌晨二時 不同時段有不同收費自選煲底有十幾種 多到不能盡錄 雞類嘅選擇有秘製極品雞煲,砂鍋雲吞雞,蟲草花椰子雞……魚類嘅選擇有酸菜烤魚鍋,重慶老乾媽烤魚鍋,川芎魚頭湯鍋……亦有一般嘅打邊爐湯底 例如芫茜皮蛋,四川麻辣湯,沙嗲湯底……等等雖然全部都好吸引 但係我心目中最想食嘅係呢度嘅…… 招牌極品雞煲 可選大中小辣(選了大辣)雞煲內有大量香菜,紫洋蔥,蒜頭, 香葉等 惹味配料 未食已經聞到香噴噴雞肉夠嫩滑而且非常入味 份量仲好多添桌上有湯壺 食完雞煲可以自己加湯 唔使勞煩職員雖然已經加咗湯 湯底味道依然香濃 越滾越出味 越滾越辣 餐廳有兩大個雪櫃放滿火鍋配料 林林總總嘅食物盡在眼前 各式各樣嘅丸類,腸仔,肉類, 蔬菜類,雜菌類,粉麵類……多到不能盡錄 相當豐富最欣賞又比較有特色嘅係自家製嘅韭菜餃 皮薄餡靚 好香嘅韭菜味 推介各款嘅時蔬一盤盤放在雪櫃乾淨衛生除咗自助形識嘅食物之外 仲有餐紙嘅特選美食 例如 豬、牛、羊片, 鯇魚片,腩魚骨,鯪魚滑等羊肉較為騷 喜歡羊騷味的我表示非常滿意

餐廳營業時間為下午四時至凌晨二時 不同時段有不同收費

魚類嘅選擇有酸菜烤魚鍋,重慶老乾媽烤魚鍋,川芎魚頭湯鍋……

雞肉夠嫩滑而且非常入味 份量仲好多添

桌上有湯壺 食完雞煲可以自己加湯 唔使勞煩職員
雖然已經加咗湯 湯底味道依然香濃 越滾越出味 越滾越辣

各款嘅時蔬一盤盤放在雪櫃乾淨衛生

羊肉較為騷 喜歡羊騷味的我表示非常滿意
肥牛同豬腩片 都夠淋夠滑 以任食嘅質素嚟講算係唔錯

鯇魚片一食就知非常新鮮 放落湯底之後魚肉即刻捲起 又爽又脆

除咗生既火鍋配料之外 仲有熟食提供 亦都有自家製甜品糖水 仲有雪糕雪條無限任食 有種物超所值嘅感覺 喜出望外
2018-11-19 178 views
任飲任食兩小時,百幾蚊位而家真係賣少見少,難得附近行完街就過來幫襯下等左一陣位就有坐俾我地,呢度所有嘢都係自助,調味料行反去門口到羅,想飲茶可以自已沖,想食白飯自已裝,想飲湯都係自已裝🤣隔離仲有個雀巢雪糕櫃任食經過熟食區,十款熟食,兩款糖水,羅晒又有新嘢岀隔離就有兩個大櫃裝火煱配料,想食咩自已夾,見到夾完都好快有人岀來補給反飲品櫃至少有5個以上,啤酒汽水都有,真係唔怕無嘢飲,另外見到竟然有豆漿同海燕巢😍😍,多款到唔知點揀丫我地揀左芫茜皮蛋+麻辣湯底,台面預備好湯俾你自已加,唔怕叫極加湯無人理,食到尾都無淡味過安格斯肥牛同魚腩就要自已畫紙叫喇,質數都算係甘每位仲會送一隻蝦🦐添,都幾彈牙呢度連福米福麵印度麵都有,唔怕飽肚可以羅來打下邊爐🤣
經過熟食區,十款熟食,兩款糖水,羅晒又有新嘢岀
隔離就有兩個大櫃裝火煱配料,想食咩自已夾,
見到夾完都好快有人岀來補給反
安格斯肥牛同魚腩就要自已畫紙叫喇,質數都算係甘
每位仲會送一隻蝦🦐添,都幾彈牙
呢度連福米福麵印度麵都有,唔怕飽肚可以羅來打下邊爐🤣
2018-11-12 265 views
同朋友附近行完街,又想打下邊爐,大食朋友話要揾任飲任食,所以揾一到依間雞煲,魚煱,鴛鴦煱,任食二個鐘,等佢食盡啲🤣🤣仲要百幾蚊一位,好幾扺甘wor上到門口,要等一等位,門口已經係拎調味料既地方,望上面就有幾種茶葉,有埋茶壺俾你沖,呢樣少見wor,仲有個飯煲俾你裝白飯,隔離仲有埋例湯添再望過隔離就有個雪糕櫃,係雀巢雪糕任食丫等左15分鐘左右就可以入去坐,俾左卡位我地,可以坐得舒服d,隔離就有熟食區,有糖水,炸物,開胃前菜,仲見到無晒會有員工推第二種新款岀來,不停供應火煱食物種類繁多,想食幾多就夾幾多,唔驚浪費另外蔬菜有娃娃菜,生菜,油麥菜,放在另一個雪櫃內,保持新鮮翠綠呢度四圍都係飲品櫃,有多種汽水同啤酒,連豆漿同海燕巢都可以俾你任揀另外除左雪糕,糖水,仲有啫喱同涼粉,實多太多選擇喇!依個價錢,超值🤣🤣

,隔離仲有埋例湯添

再望過隔離就有個雪糕櫃,係雀巢雪糕任食丫

火煱食物種類繁多,想食幾多就夾幾多,唔驚浪費

2018-11-11 219 views
同幾個朋友行完葵涌廣場,天氣開始涼涼地,所以想打下邊爐,上網望過呢間係附近又幾好評價,就過左來試下,上到來都要等一等位自選煲底,其實呢度有雞煲,魚鍋,火鍋,但一個朋友唔想食雞,一個唔鐘意魚,所以最後揀左鴛鴦湯底打邊爐除左岀去羅既食物之外,肥牛同魚類都需要畫紙門口呢個地方,有調味料羅,白飯,今日仲有蟲草花魚翅群竹絲雞湯,最特別係有幾隻茶葉,有埋茶壺熱水俾你自已沖熟食種類都有好多款,不過我就留肚無咩點試每人送反一人一隻蝦呢2個櫃都係夾打邊爐既食物,種類都幾多而呢2個櫃就有甜品,自家製菜肉餃子,最驚喜係有海燕巢同豆漿飲,而其他飲品仲有啤酒汽水我地揀左芫茜皮蛋+四川麻辣中辣湯底好夠味,而枱面都有一壺湯底俾我地自行加湯,唔會愈食愈淡明明寫脆鯇魚片/魚骨腩,但個脆鯇魚片竟然係普通鯇魚片,叫左2次都係美國安格斯肥牛,切得夠薄,有小小肥,但肉質都幾鮮嫩呢度仲有福米,福麵,印度麵,鳥冬俾你任煮百幾蚊有甘多食物,飲品,甜品選擇,真係物超所值丫

除左岀去羅既食物之外,肥牛同魚類都需要畫紙

熟食種類都有好多款,不過我就留肚無咩點試

每人送反一人一隻蝦

呢2個櫃都係夾打邊爐既食物,種類都幾多

我地揀左芫茜皮蛋+四川麻辣中辣
湯底好夠味,而枱面都有一壺湯底俾我地自行加湯,唔會愈食愈淡

美國安格斯肥牛,切得夠薄,有小小肥,但肉質都幾鮮嫩

呢度仲有福米,福麵,印度麵,鳥冬俾你任煮

百幾蚊有甘多食物,飲品,甜品選擇,真係物超所值丫
2018-11-10 134 views
原本約咗朋友行葵涌廣場,買下冬天衫♨️❄點知行行下咪路唔知喺邊個出口行咗出去不過錯有錯著咁就畀我發現咗有間抵食嘅打邊爐專門店啱呀天氣凍冰冰一於成班人入去擦返餐勁嘅先地方都幾大飲品選擇可謂包羅萬有講得出嘅罐裝飲品不論汽水,啤酒,果汁🍵☕🍶🍸🍹🍷🍺🍾🥃🥤甚至乎罐裝茶都通通齊備其中最特別係自家製海燕窩飲品同新鮮豆漿我每樣都飲咗一樽! 你冇聽錯係成樽都飲曬海燕窩稍甜 但質感膠糯 好似好補豆漿味道清新 質地不會太濃郁 重豆味千呼萬喚始出來!!!可能湯底製造都需時 等得比較耐雖然只係普通清湯同蕃茄湯 但係未到就一啲都唔平凡🍅🍅🍅蕃茄湯用上茄膏製作如果加入紅薯粉同煮 會吸收曬所有美味精華 係我自己最鍾意嘅食法以配料一啲都唔輸蝕既有美國安格斯肥牛又有靚豚肉就咁睇上面嗰兩隻大蝦就已經夠曬靚高溫烹煮之後 蝦嘅大小都冇縮水 真材實料我在蔬菜櫃發現新大陸!🍐🍑🍑🍑🍓🍅🍌🍊🍉🍈🍎🍏🍍🥒🥦🥜🌰🍞坊間好少會有「鮮淮山」,「西芹」同切片「薯仔」做打邊爐嘅配菜上述材料加入蕃茄湯打邊爐 食落好似羅宋湯咁好味仲有台灣百頁豆腐 都煮得非常入味 口感獨特除咗打邊爐之外仲有好多涼菜畀我選擇其實款款味道都好有水準手拍青瓜酸辣土豆絲,
原本約咗朋友行葵涌廣場,買下冬天衫♨️❄
點知行行下咪路

飲品櫃

地方都幾大
飲品選擇可謂包羅萬有
講得出嘅罐裝飲品
不論汽水,啤酒,果汁🍵☕🍶🍸🍹🍷🍺🍾🥃🥤
甚至乎罐裝茶都通通齊備

豆漿味道清新
質地不會太濃郁
重豆味

清湯底加蕃茄湯底

千呼萬喚始出來!!!
可能湯底製造都需時

口感獨特

各種涼菜

除咗打邊爐之外仲有好多涼菜畀我選擇

其實款款味道都好有水準

手拍青瓜酸辣土豆絲,涼拌雲耳蓮藕等等

其實可能食呢度都夠曬飽

做咗小朋友最鍾意嘅薯餅囉