2018-06-24
之前聽朋友講呢間餐廳CP值幾高,今日過來順便一試。如圖,佢係唔同時間會有唔同嘅價錢,今日假日收費就係$178+10,未計加一。一入到去foodpigss🐷🐷就揀左極品雞煲,係等佢上雞煲嘅同時,我就去左熟食區搵食,入面有唔同嘅前菜,包括青瓜,炸野腸仔,同埋糖水等等。雖然普通,但係味道十分唔錯,絕對唔會係過夜同埋係岩岩炸出來。拎完冇耐熟食都未開始食,雞煲就上到了。雞煲份量十足,而且十分香口,估計係香料十分足夠,有少少麻,食得十分過癮。食完後就自己拎旁邊嘅湯倒入去,呢個時候當然去配個醬料,當然唔少得蒜泥同埋炸蒜豉油啦。火鍋配料方面,除左肥牛豬豚肉或魚類,呢到係自己夾嘅,種類都幾多,包括有唔同嘅丸同埋菜。保冷都做得幾下,D菜十分新鮮。飲品方面,有冇酒精都係任拎,呢到比較有特色嘅就係自製餃子,豆漿同埋甜品。每樣試少少都可以食得十分飽。