2022-04-15
中大必食之一蘭苑西多! 第一次見有五層高嘅西多,係好heavy架啦,但咁新奇有趣又打卡一流,試一試to do list又可以剔一個✅蘭苑個位係有啲難搵嘅,當遊下山玩下水,轉幾個彎就緣份到了就會遇到!疫情下平日無咩學生遊客,輕鬆有室內位,不過下午茶時間室內位都8成滿座,可見蘭苑嘅魅力! 而呢8成人入面有大人有學生,過半數都有叫呢個久仰大名嘅五層西多加雪糕! 我地都係慕名而來,當然叫埋一份 超級五層厚西多加雪糕球($37+10),再點多份日式吉列魚柳配薯條($36),西多黎講係比平時廿幾三十蚊貴,但佢有5層喎double 份量!🤣 而30幾蚊嘅炸魚薯條真係學生餐廳先有🤣🤣🤣超級五層厚西多加雪糕球 ($37+10)雪糕好飲一朶花咁幾cute cute ,真係可以一層層數,神奇係切開唔會散開!每層都有花生醬,真係好邪惡呀!由於多牛油,cream加融雪糕,食落係比較淋身嘅,絕對建議share食! 但隔離枱兩個男學生一人食到一個,勁!😂😂😂日式吉列魚柳配薯條 ($36)走左沙律醬,原來都係有另一個醬😛薯條香口幾岩我食,沙津就唔好咁高期望,最有趣係吉列魚柳識企!十個趣😂😂😂食完又可以落末圓湖散下步,
超級五層厚西多加雪糕球 ($37+10)
日式吉列魚柳配薯條 ($36)
走左沙律醬,原來都係有另一個醬😛
食完又可以落末圓湖散下步,平日真係好!