2021-09-18
原來呢間餐廳係家庭式運作,一對90後大廚夫妻主理,因為有兩個兒子,入面仲放左軟墊比小朋友玩,好啱家庭客過嚟食野玩下。🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹dinner set $288🔻🔸墨魚汁天婦羅皮配帶子🔸呢道菜係餐廳專登設計,有創意!墨魚汁皮好薄,包刺身級既帶子,配上底下的蒜醬,有種新鮮同香濃mix and match 的感覺呢!🔸菠菜湯🔸呢個菠菜湯超級足料,食得出入面的菠菜碎!濃郁過就咁食菠菜😍😍🔸自家製肉醬意粉🔸呢間啲肉醬意粉🍝自製肉醬,專登切到豬肉大大粒,增加口感!而且番茄醬味道天然,好有住家天然感覺!🔸自家煙薰豬腩片卡邦尼意粉🔸選用豬腩片自家醃製、煙熏,相當用心,而且卡邦尼澀身,芝士濃香,口口滋味!🔸手切粗薯條🍟🔸店主話呀仔成日都想食薯條🍟,坊間薯條太唔健康決定自己整,所以用水煮左薯仔、再吹乾,最後油炸,食落都覺得無咁油膩!😯👏🏽有得食健康薯條啦!🔸朱古力🔸不選用朱古力粉,最底層選用濃郁原片朱古力🍫,中間係牛奶,讓顧客自行選擇是否將牛奶和朱古力攪拌均勻/每層分開飲用!果然係signature!
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
dinner set $288
🔻
🔸墨魚汁天婦羅皮配帶子🔸
🔸菠菜湯🔸
呢個菠菜湯超級足料,食得出入面的菠菜碎!
濃郁過就咁食菠菜😍😍
🔸自家製肉醬意粉🔸