除左outback最出名既黑糖面包之外。隱藏美食係焗薯!記得side dish 一定係揀焗薯!熱辣辣再加左牛油,酸忌廉,芝士同煙肉碎!絕對係超正,不過記要熱食,一凍左就零分🥲🥲 牛扒keep到一向都唔錯!星期五六日揀燒過既慢煮牛扒仲好食啲!瑤媽最中意飲佢杯margarita cider ,貪佢夠大杯慢慢飲 🤣🤣 又唔太甜 🥰前菜要揀吞拿魚好食,個汁同埋黎點薯條,絕對係完勝 🤭🤭重點最緊要係!開正係樓下可以成日嘆喇 🤣🤣
前菜要揀吞拿魚好食,個汁同埋黎點薯條,絕對係完勝 🤭🤭

重點最緊要係!開正係樓下可以成日嘆喇 🤣🤣
2024-03-21 410 views
西餐中叫做樣樣齊嘅話都真係outback la Outback個個都知道澳洲餐廳啲嘢大大份呢間服務算係好快手,坐低一落完單就即刻上咗黑糖麵包 。上到枱仲係熱辣辣 而且可以任加 。次次都忍唔住要食多一份 。今次叫咗牛扒,我覺得牛扒一定要講清楚幾成熟,試過一兩次都有失手,講咗七成熟最後切開好似三成熟咁。不過侍應都非常之有禮貌,即刻幫我拎入廚房整返熟小小 。個人認為小食比起主菜更加好食 。最鍾意食嘅就係佢哋嘅炸蘑菇 。呢一個係必食嘅小食。
西餐中叫做樣樣齊嘅話都真係outback la
Outback個個都知道澳洲餐廳啲嘢大大份
次次都忍唔住要食多一份 。
2024-03-18 282 views
見會員就嚟完又好耐冇食於是放假同女朋友食味道其實一路以嚟都覺得幾好食不過唔知呢間點解啲牛扒每次叫都出事叫五成熟佢嚟咗個全熟意粉就見到個忌廉蝦意粉芝士味好濃好出好食
見會員就嚟完

意粉就見到個忌廉蝦意粉
芝士味好濃好出
好食

2024-01-29 383 views
Outback 係一間好吸引的餐廳。第一時間一定係諗到黑麥麵包,依家更加推出了外賣的獨立包裝,買返去每日早餐真係不得之了。黑麥麵包的威力唔洗多講架啦。今日既分享係兒童餐。今日到outback 食午餐,發現有兒童,一份一份份量對於8歲的女女黎講份量啱啱好。有肉有意粉有粟米有薯條,上枱時香噴噴,好香口。跟餐仲有一會燕麥奶,非常健康。小朋友第一次飲,都愛上啦。大人當然食大人餐,我就次次都專一叫漢堡,因為愛吃牛肉呀。下次要再去呀。
Outback 係一間好吸引的餐廳。
黑麥麵包的威力唔洗多講架啦。今日既分享係兒童餐。
有肉有意粉有粟米有薯條,上枱時香噴噴,好香口。
跟餐仲有一會燕麥奶,非常健康。小朋友第一次飲,都愛上啦。
大人當然食大人餐,我就次次都專一叫漢堡,因為愛吃牛肉呀。
下次要再去呀。
2023-12-29
$130 (Lunch)
  • 黑糖麵包
2024-01-11 324 views
跟著胃口,今日揀左個家熟悉嘅餐廳,賣相平實得黎驚喜不斷,整個餐飲體驗,真係滿足到我嘅五官六感!忌廉湯入口順滑,洋蔥青瓜爽口得嚟香郁撲鼻,跟住件黑糖麵包,鬆脆得哩,簡直係非一般嘅享受!這個燒雞肉芝士夾餅,外層帶點薄脆,雞肉芝士滋味海派大滿貫,每一口都有層次,不得了!為家中小朋友點嘅迷你烤豬肋骨,將肉質嫩滑嘅美妙呈現到極致,BBQ醬香得流晒出黎。轉個彎試咗美國肉丸蕃茄意粉,意粉嘅口感啱啱好,肉丸豐滿得嚟又彈牙,蕃茄醬汁微甜中帶酸,交織成一首完美嘅交響曲。而家最後嚟個雪糕朱古力軟餅,嘩!朱古力香濃到犯規,焗得啱啱好嘅軟餅加埋雲呢拿雪糕,完美嚟一個甜美收場👌🍫🍨。食完今次,我感覺自己嘅味蕾變得豐富咗好多,真係五星級嘅享受!

2023-08-20 794 views
我今次外賣叫左一份熱食和沙律餐,沙律直接放在熱食上,最起碼都應該放張卡紙,或分開袋,以公司規模來講極之差,連小店都唔會咁處理,返到屋企沙律的菜都已經黃了和縮了,再遲食都唔洗食,今次極失望,只能比極低分
TakeAway
2023-08-04 751 views
將軍澳午巿時間正常都多人人均$100以下通常都大排長龍呢間,預料之內,12:30都不用排隊唔係嘢食問題,而是價錢定位兩個人,點了肉醬意粉和豬肋骨,加了湯人均消費,$140每位黑糖包包正常,牛油冷凍出黎,一抹就碎晒服務好似俾早兩個月前好,服務員都不同了。見到有個男員工在指導新員工,新員工表現不過不失,仍然還需努力。肉醬意粉好好食但係個燒豬頭骨比想像中差骨多過肉… 應該話肉太少骨太大?應該改餐牌,叫做燒BB豬
將軍澳午巿時間正常都多人
人均$100以下通常都大排長龍
呢間,預料之內,12:30都不用排隊

唔係嘢食問題,而是價錢定位
兩個人,點了肉醬意粉和豬肋骨,加了湯
人均消費,$140每位

黑糖包包正常,牛油冷凍出黎,一抹就碎晒
服務好似俾早兩個月前好,服務員都不同了。

肉醬意粉好好食
但係個燒豬頭骨比想像中差
骨多過肉… 應該話肉太少骨太大?
應該改餐牌,叫做燒BB豬

2023-07-02 666 views
員工服務態度同個經理管理得好差。。 等咗勁耐都冇枱,仲要啲員工黑我面。。。 未試過食到咁嬲。。之前食過康城嗰間啲服務態度都冇咁差,呢間嘢完全唔值咁貴。。 d凳仲要好污糟,地下仲有上一個客食完嘅骨喺度以後都唔會再去幫襯!
以後都唔會再去幫襯!
2023-07-01
Waiting Time
40 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)
5月20日大約夜晚9點後walk in問吓reception幾點last order。答我9點半同埋需要10點離座。講完ok兩位夠膽死拍枱之後先再帶我入座,然後入面侍應態度正正常常,嘢食除咗個西冷叫5成佢嚟到大約係1-3成之外都無咩問題。純粹想同你地講聲,既然唔想做,就唔好做餐飲行業,自問態度正正常常,何必影響客人呢?一係你就同我講聲已經last order,再唔係你認為不憤就向公司反映,咪鬼發洩落我到,不知所謂。
2023-05-20
Type of Meal
Dinner
喺main course叫主菜,會配是日餐湯、黑糖麥包同埋飲品黑糖麵包超正(仲要有得encore)又甜又鬆軟,配返鹹嘅牛油好過癮然後個蘑菇湯都夠晒濃郁✅燒雞肉芝士夾餅 ($118) ●●●●○ 我爸話佢成日嚟食都叫呢個,我都覺得唔錯🇲🇽有四塊,外皮少脆而煙靭餡料以雞胸肉、溶咗嘅芝士、蘑菇為主,足料可以點隔離嘅酸甜汁燒比目魚柳 ($158) ●●●●○冇骨,魚皮煎得香脆🐟肉質算滑味道幾清新,個飯就有超輕微辣味,食落又幾夾燒肉醬味豬肋骨 ($128) ●●●●○爸媽覺得唔夠重味,我自己就啱啱好 已經覺得燒烤醬好入味🐷肉算容易咬開同埋唔嚡 薯條也好味,有薯味⚠️ 10% service charge📍Outback Steakhouse💰: ●●●●○環境、服務:●●●●◐

然後個蘑菇湯都夠晒濃郁✅

燒雞肉芝士夾餅 ($118) ●●●●○
我爸話佢成日嚟食都叫呢個,我都覺得唔錯🇲🇽
有四塊,外皮少脆而煙靭
餡料以雞胸肉、溶咗嘅芝士、蘑菇為主,足料
可以點隔離嘅酸甜汁

燒比目魚柳 ($158) ●●●●○
冇骨,魚皮煎得香脆🐟肉質算滑
味道幾清新,個飯就有超輕微辣味,食落又幾夾

燒肉醬味豬肋骨 ($128) ●●●●○
爸媽覺得唔夠重味,我自己就啱啱好 已經覺得燒烤醬好入味🐷
肉算容易咬開同埋唔嚡
薯條也好味,有薯味

⚠️ 10% service charge

📍Outback Steakhouse
💰: ●●●●○
環境、服務:●●●●◐
2023-04-26 577 views
我們周不時都喜歡到附近商場的Outback吃午餐或晚飯,因為食物都保持一貫高質素,而且也很多元化食物可以選擇,當然都會掛念他的黑糖包🤣🤣🤣🤣去過Outback很多次,但我最喜歡的都是他的燒肉醬味豬肋骨,醬汁非常吸引,有很香的BBQ味道,而且豬肋骨的肉很軟,容易入口👍🏻👍🏻另外,他的烤美國帶子煙肉白汁燴飯都相當不錯,帶子很大隻,加上整個飯都有白汁襯托着,都是非常香!至於環境方面,都是非常闊落的餐廳,座位舒適,值得推薦!

至於環境方面,都是非常闊落的餐廳,座位舒適,值得推薦!
2023-04-15 654 views
由小朋友細嘅時候已經經常黎outback食野,好似變咗我哋屋企嘅飯堂咁😂今次會員積分儲到可以換甜品,今日lunch過嚟食先🤓我哋今日1:30左右黎到,因為想要BB凳嘅關係等咗一陣,大概5分鐘就可以入座👍· 餐湯配黑糖麵包忌廉湯帶有微微香料味,湯入面有洋蔥同埋青瓜,飲落鹹鹹香香,唔會太濃稠,配埋黑糖麵包好夾😋黑糖麵包好香甜,配埋鹹鹹地嘅牛油,又甜又Creamy💕😋好正· 燒雞肉芝士夾餅入面包住雞胸肉,仲有溶化嘅芝士,同埋少少蘑菇,餡餅熱辣辣,外皮少少脆而帶煙靭,雞肉同芝士都好足料,再點埋呢個酸酸甜甜既汁,有減膩既感覺😋· 迷你烤豬肋骨(兒童餐)豬肋骨燒得好香,肉質唔會乾柴同韌,燒得岩岩好,好入味,BBQ醬香濃食落甜甜地,好味😋· 美國肉丸蕃茄意粉意粉好香濃蕃茄味,微微偏甜,唔會太酸,亦都無蕃茄嘅腥味,意粉軟硬度適中,肉丸肉味濃郁,好有口感,好厚實唔鬆散,讚👍· 雪糕朱古力軟餅朱古力軟餅有非常香濃嘅朱古力味,質感鬆軟,入面有合桃粒,配埋雲呢拿雪糕筒忌廉非常indulgence,非常濃郁,非常滿足😍😍😍餐廳坐得舒,有BB凳,小朋友每人可以有一套4支蠟筆同工作紙,大人小朋友都可以舒舒

· 餐湯配黑糖麵包

· 燒雞肉芝士夾餅

· 迷你烤豬肋骨(兒童餐)

· 美國肉丸蕃茄意粉

· 雪糕朱古力軟餅

餐廳坐得舒,有BB凳,小朋友每人可以有一套4支蠟筆同工作紙,大人小朋友都可以舒舒服服食餐飯😍👍好滿意嘅一餐😋
  • 燒雞肉芝士夾餅
  • 黑糖麥包
2023-04-09 503 views
很久沒有去幾間餐廳用膳,今天黃昏時段到這間餐廳剛好還有套餐於是便叫了我最喜愛的煎魚。今次這個煎魚做得不錯,煎得外皮金黃。而且熱辣辣香噴噴加上愉快都婆大一見到已❤️❤️眼食落果然不錯,外皮脆卜卜,內裏魚肉還很嫩可見廚師的功夫不錯。盤菜紅蘿蔔西蘭花也很好吃。朋友叫了鮮蝦闊條麵,白汁做得甚佳,濃淡適中不會太杰,而且加了少少芝士,夠惹味蝦的份量頗多,而且隻隻都不算少,撈在白汁中,我們都很喜歡。寬條麵不會過冧,配以白汁,幾好吃餐廳的招牌科黑糖麵包,今次能保持水準熱辣辣外皮脆,無限添加黑糖麵包,也是我去這間餐廳的其中一個原因由於未到五點,所以還送無限添加的飲品,價性比不錯

由於未到五點,所以還送無限添加的飲品,價性比不錯
2023-04-01 274 views
呢個通粉,啲芝士好漏,太多 $78真係唔抵,又貴啦之後溝咗水諗住沖淡,仲係一舊一舊咁,希望呢個餐可以改善,啲芝士應該冇咁用,都OK,基本上全碗嘢都係芝士,不過幾條通粉
呢個通粉,啲芝士好漏,太多
2023-04-01
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$228 (Dinner)
  • 黑糖麵包
  • 黑糖麥包
Outback都已經食咗好多年,但咁多年嚟仲可以咁受歡迎,開分店仍然排晒隊一定有原因👍今日再嚟食食佢,睇下水準keep 唔 keep 得住先👀將軍澳分店裝修✨✨✨呢個位bling bling⭐️未落單已先上咗個軟包~~~~~叫咗個set 有得揀湯或沙律,我另外已經叫咗沙律了,所以梗係揀忌廉湯🤍沙律就係呢個喇,全去蝦殼嘅一排蝦,啱晒我呢個懶人😂😂😂😂重點嚟喇😇😇就係呢個8安士慢煮牛~美國prime rib 其實8安士已經好夠3個人分,因為留肚食其他嘢。慢煮牛就當然夠淋☺️set 仲有個薯蓉,同雞味飯。跟住嚟埋個小食拼盤,其實都已經飽😀不過芝士薯條又好好食雞鎚個皮好香🥹🥹🥹🥹🥹
今日再嚟食食佢,睇下水準keep 唔 keep 得住先👀
將軍澳分店裝修✨✨✨

呢個位bling bling⭐️

未落單已先上咗個軟包~~~~~

沙律就係呢個喇,全去蝦殼嘅一排蝦,啱晒我呢個懶人😂😂😂😂

重點嚟喇😇😇就係呢個8安士慢煮牛~

慢煮牛就當然夠淋☺️

set 仲有個薯蓉,同雞味飯。

跟住嚟埋個小食拼盤,其實都已經飽😀
不過芝士薯條又好好食
雞鎚個皮好香🥹🥹🥹🥹🥹