(Non-member)
2003-07-31 11 views
看過好多評語之後今天去食,結果好失望!!叫了一份20oz的T骨牛扒餐,跟忌廉西藍花餐湯,一份水牛城雞鎚,一份海鮮意大利粉,一份芝士炸薯條,一份帶子蒜茸麥包用二十蚊加了一個凱撒沙律,買單四人共$550。統一意見係太鹹,超鹹!!牛扒算OK,餐湯好杰,跟餐的麥包真是好味,因此又叫了那個蒜茸的;雞鎚好好味;意大利粉有人話鹹,但我個人感覺較酸,OK啦;芝士炸薯條唔知用乜鹽鹹到死,大家都話係唔係澳洲的鹽好平;凱撒沙律都係一個字"鹹"。應該唔會再去,除非唔使錢!!
看過好多評語之後今天去食,結果好失望!!
應該唔會再去,除非唔使錢!!
2003-07-21 10 views
I went to the one at CWB, and didn't feel well the same night. Had only a appertizer combo and a steak. Guess the food wasn't that fresh.
2003-07-20 53 views
呢間outback我都去過好多次,但經過今次之後我可能唔會再去啦。服務態度明顥比以前差好多,我地坐低成五分鐘個server先出現。我地兩個人叫左一個芝士薯條、queensland pasta、ribs & wings combo。食物水準都ok、只係個combo唔夠熱,雞亦唔夠脆。我地有張$50coupon,因張coupon無寫明要落單前先出示,當我地係埋單時比個server時,發現佢面色一沉,跟進同我地講下先落單前先比佢。呢d都係小事,點知係當晚零晨兩點我開始肚痛,跟住仲肚痾,由零晨兩點到第二朝七點總共痾左六、七次。之後去左睇醫生,醫生話我腸胃炎。我男朋友好我少少,佢只係痾左一次大大鑊,之後有少少肚痛。雖然我之前都去食過好多次都無事,但係一次就足夠啦。
2002-08-13 31 views
星期日同屋企人(我,細佬同dad mom)去lee度食個lunch。我同dad order左set lunch 既炸雞salad,mom就order set lunch babyribs,細佬就order 左lee個雞扒。首先講個包,真係幾好食;) 點d ?湯(好似係牛尾湯)好好味! 不過我爸媽唔喜歡,仲猛話d 湯鹹。有個waitress黎收野時,我媽開口話"d湯好鹹呀~" 點知佢唔識聽中文,話"sorry?"然後我同佢講,佢就好鬼緊張,話駛唔駛換咁。。但係媽嫌麻煩就無換到~ =P 但係個waitress好nice呀。d salad黎喇。炸雞好好味! salad都可以~ d 菜好鮮。細佬個扒都好好味~ 我同?食得最開心但係我亞媽就話個babyribs 好普通,但我試過都幾好味丫,係BBQ sauce咁。佢話最好味係d 薯條=_=||||| 食食下個waitress(先前果個)過黎問?野點,好caring!! ^o^ 100% service!埋單過$300,有$50 coupon ($100以上用得,只限同一分店...)會再幫襯 不過唔係同dad mom,d 口味真係好唔同>
細佬個扒都好好味~ 我同?食得最開心
會再幫襯
不過唔係同dad mom,d 口味真係好唔同>_<
ps: 盡量唔好坐sofa位~ 因為盞燈好低,好燦眼!
2002-04-17 23 views
我大約一個月便會去Outback 一次,因我自住在荃灣區,在荃灣區的美式餐廳並不多,我覺得以愉景新城Outback 的環境及水準最好。因已去了很多次,試了很多款食物,基本上每一次去也會叫同一樣的東西,以四人份量(一女三男)計我會叫:<br>炸洋蔥花(好似$58):<br>半圈形的炸洋葸花,直徑約有8-9寸,炸得很鬆脆,沒有很油膩的感覺。<br>炸水牛城雞亦(好似$68):<br>炸辣雞(雞亦上部份),味道不錯,但如愛吃辣的人記得叫extra hot,extra hot 亦不是很辣,但D 雞好似細隻了點兒。<br>Prime Rib 16 安士(好似$210):<br>燒牛肉要五成熟,粉紅色的牛肉很嫩,沒有太多根,但記得上碟後盡快食完,因凍了後肉質會變得”鞋”。<br>Queensland Chicken & Shrimp(好似$138):<br>烤雞胸及煆配扁身意粉,所用的白汁味道很特別,很香很滑,好食到唔停口。<br>Chocolate Un
炸洋蔥花(好似$58):
炸水牛城雞亦(好似$68):
Prime Rib 16 安士(好似$210):
<br>
Chocolate Under From Down Under ($48):
<br>
分三層的雪糕甜品,頂層是一球cream,中間是vanilla 雪糕,底層是和暖的朱古力蛋糕。蛋糕朱古力味濃郁,一冷一熱的感覺很特別。
<br>
再加每人一杯不停refill 的ice tea (好似$32)
<br>
全餐廳最好食的我覺得是隨主菜送但又無得散叫的麥包,熱辣辣的麥包加軟滑的牛油,真係想”羅”返屋企食。
<br>
環境還算不錯,如能座沙發位就更舒服。服務很好,你的server 會給你很多叫食物的建議,如你覺得食物有問題向他提出,她一定會為你換過。其實價錢不算很貴,以以上食物來計,大約要六百多元,四個人分亦只不過每人百多元,OK 啦。Outback 是和三五知己聚會的好地方。
2001-12-10 8 views
上次去係同個朋友枇去試試,誰不知係令我o地失望事情係咁o既!去到諗住叫杯o野飲先(因為happy hour buy 1 get 1 free)太重酒精,我都唔係話唔飲得酒o既人都頂唔住,所以同個侍應講杯o野好鬼勁,咁就幫我拎去加番d士多啤梨再攪多次,但都係一樣好勁所以都係冇飲哂~~o野食方面叫o左個黃金炸蝦,羊架同海'殺'沙律,除o左個蝦好食d之外,其2餘樣都咸到死!!!!!!唔係誇張o家真係咸,個海'殺'沙律d醬可能落得太多芝士啦,同埋個羊架外層佈滿黑椒但就冇乜黑椒味喎,反而係咸味多d........講真都真係失望o家因為見好多人都話好食但自己去到又唔好喎..........不過o地個黑色o既honey麵包就真係好味o既!!!都唔會到到一d都唔好食o既地步
2001-11-07 13 views
佢係荃灣比較High Class 的一間西餐廳,去過幾次每次都好滿意,每次都保持水準,尤其是佢地話自己自製的蜜糖黑麥麵包,好好食好正,另外水牛雞翼及烤豬排亦是去到必叫,但千祈無好叫一個加二十幾蚊的磨菇,D 油多過D 磨菇。
2001-08-09 23 views
冇想像中咁好食, 但係服務就真係幾好!!環境好好我去0個晚仲有人0係入面"擺結婚酒"添!!食物呢~ 洋蔥花球好味, 不過點茄汁仲好味過點佢既汁. 麵包, 薯條同甜蕃薯果然好好味, 但凱撒沙律就好鹹.
冇想像中咁好食, 但係服務就真係幾好!!
環境好好我去0個晚仲有人0係入面"擺結婚酒"添!!
2001-06-05 17 views
我中意~cheese on fries~ceasar salad~unlimited refill 既iced tea~反而扒就麻麻~好硬啊
2001-03-28 11 views
今晚同一位同學一齊幫另一位同學補祝生日~ ( 如果係正日, 有生日蛋糕送o架~ >_< )<br>由Receptionist, serve 我o地o個位小姐(Kathy), 到manager 都好好好好.....招呼呀~~~~~~~~<br>今日試埋個炸洋蔥花球~ 好大個呀!!!! <br>另外, 送o個個蜜糖麥包同燒羊扒依然係首選~ ^_^
<br>今日試埋個炸洋蔥花球~ 好大個呀!!!!
2001-02-25 6 views
唔..環境幾好....荃灣好少有咁外國feel既餐廳...<br>d waiter好好招呼..半跪式交談..又有問必答<br>d野食勁大碟!淨係個appetizer..已經飽飽地..我地四個人叫左個薯條,好正!<br>是日餐湯--洋蔥忌廉!夠香濃惹味!不過杰左dd<br>最正係杯rita!尤其係大多啤梨味!正正!<br>反而的肉類就麻麻..特別係燒肉眼扒,完-全-冇-味!<br>整體黎講,唔係度食扒你就會覺得間餐廳好正!
唔..環境幾好....荃灣好少有咁外國feel既餐廳...
<br>是日餐湯--洋蔥忌廉!夠香濃惹味!不過杰左dd
<br>最正係杯rita!尤其係大多啤梨味!正正!
<br>整體黎講,唔係度食扒你就會覺得間餐廳好正!
2001-01-03 13 views
我都食過幾次﹐係幾好食﹐不過略貴﹐前一次食蟹腳時﹐都係百幾蚊一客﹐佢介紹的﹐我見好食﹐上次又再叫﹐點知埋單時才知三百幾﹐鳴﹐好貴呀。
2000-10-21 11 views
Dinner ok wor~ order o左兩個set, 一個係湯+12oz肉眼扒+特色飯, 一個係Caeser+9oz(唔記得咩牛扒)+焗甜蕃薯~ 另order 兩杯iced tea~ 送o既蜜糖麥包好好味呀!!!!!!!!!! 外脆內甜又鬆軟!!!!! Great!!!!!! ^O^Caeser都唔錯~ 不過個湯鹹o左D~rib eyes ok la~ 特色飯原來係甜椒炒飯~ ok la~焗甜蕃薯幾香, 不過唔要D cream仲好~埋單$410~ Quite good ah~ ^__^裝修銅鑼灣o個間正D~ 荃灣依間環境似Shooters52多D~
特色飯原來係甜椒炒飯~ ok la~
焗甜蕃薯幾香, 不過唔要D cream仲好~
埋單$410~ Quite good ah~ ^__^
(Non-member)
2000-08-08 8 views
Good!!!!!!
Good!!!!!!
2000-08-05 11 views
今日忽然想食steak又唔想去到咁遠,醒起荃灣有間steakhouse,咪走入o黎試下囉。兩個女仔叫o左一個牛排餐、一件cheesecake同兩杯Rita都係二百六蚊找數!<br>本來我想叫個炸洋蔥花球。。不過成磅重..食唔哂,咁唯有放棄啦。。<br>首先講下杯Rita先!係一杯帶有小小酒精o既飲品,有三種口味:青檸、紅莓同士多啤梨味,~我揀o左士多啤梨,酸酸地不過幾開胃且(仲係買一送一添!)<br>前菜叫o左麵包同salad,個麵包幾好食~ 暖暖地又甜甜地咁!<br>之後個西冷牛扒就認真唔掂!乾爭爭又”un”。。仲冇乜牛肉味tim boo!<br>真係好失望!! 不過伴碟既甜番薯就幾好、唔錯!<br>最後講下件cheesecake~件cheesecake簡直大到離哂大譜!又高又大件~<br>好彩我地兩個人分咋!而且我覺得佢一d都唔似囉!冇芝士味不特止,仲超重雲呢拿味!<br>如果唔係佢有小小cheesecake個種口感,我真係以為自己食緊忌廉蛋糕!<
<br>
真係好失望!! 不過伴碟既甜番薯就幾好、唔錯!
<br>
值得一提既係呢度dservices真係唔錯,dwaitress好helpful!仲間唔中會走黎問下你意見tim!