2024-12-08 0 views
一講Outback 一定最記得係黑糖面包十幾年前已經好鍾意食曾經面包係要收錢先再比而家可以任食🥰講真Outback d嘢食唔算差味道方面都唔會錯環境都叫坐得舒服唯一價位有少少高不過香港地無計希望分量方面可以多返D最愛蟹肉牛油果脆片
一講Outback 一定最記得係黑糖面包
不過香港地無計
希望分量方面可以多返D
最愛蟹肉牛油果脆片
2024-12-07
$400 (Dinner)
2024-11-07 377 views
Outback一直係我鍾意嘅餐廳,特別鐘意佢嘅午市套餐,選擇多又抵食。百幾蚊就有餐湯、飲品同麵包,真係好抵。服務員態度好有禮貌,就算兩個人嚟食,都會安排坐四人卡位,環境舒適,感覺好放鬆。我最愛佢嘅黑糖麵包,熱辣辣,搽牛油特別香,每次都忍唔住食多幾條。麵包外脆內軟,真係無得輸。最近試咗佢嘅期間限定龍蝦包,餡料非常豐富,龍蝦肉質鮮嫩,味道濃郁。仲有配手工薯片,脆卜卜,食落去好滿足。呢個組合真係值得一試,性價比高。

2024-11-04 362 views
靚女同事約食lunch,拉隊來食“黑糖麥包”。由於明天是萬聖節,餐廳既佈置好有氣氛。餐湯及黑糖麥包黑糖麥包Trop Mango Chix Salad x 2~材料新鮮,超多沙律菜Pork Chop w/Bone Med Well~豬鞍好Juicy,配菜豐富Tuna Salad~吞拿魚好大片,好香黑胡椒味,沙律菜好新鮮Chicken Quesadilla~爆Cheese,夾餅脆,炸薯條好正Spicy Shrimp Rice這個期間限定既和牛午餐TW USDA Wagyu (5oz)埋單時,服務員突然問我們明天會來嗎?明天他們一班服務員會粉墨登場配合萬聖節主題,叫我們有空一齊來慶祝。這個賣點唔錯,有空會考慮。有heart既餐廳有佢存在價值,加油。

餐湯及黑糖麥包

黑糖麥包

Trop Mango Chix Salad x 2
~材料新鮮,超多沙律菜

Pork Chop w/Bone Med Well
~豬鞍好Juicy,配菜豐富

Tuna Salad
~吞拿魚好大片,好香黑胡椒味,沙律菜好新鮮

Chicken Quesadilla
~爆Cheese,夾餅脆,炸薯條好正

Spicy Shrimp Rice

這個期間限定既和牛午餐
TW USDA Wagyu (5oz)
TW USDA Wagyu (5oz)

2024-10-30
Type of Meal
Lunch
  • Tuna Salad
  • 燒雞肉芝士夾餅
2024-10-29 318 views
我裝最鍾意道係去Outback, 因為每次去都會有顏色筆比佢填顏色同埋黑糖包。而我地大人最鍾意食就佢牛扒, 仲有佢嘅炸洋蔥, 佢個牛扒大份抵食, 屋企無煮食工具整到, 同埋佢煮得唔會好生,小朋友都食到。
2024-09-11 664 views
帶媽咪食好啲好少帶媽媽同街食飯,訂左outback Order 美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾Order 牛扒七成熟都流哂血好似三成甘,好生 要叫廚房再煎過,最後變左well done 😂😂龍蝦好厚肉,唔錯黑糖麵包,呢個必食,軟軟香香的香草蕃茄海鮮意粉,不過不失仲有餐湯同沙律🥗個洋蔥🧅好香 平時唔食洋蔥既我都覺得好味,我哋成個食晒
帶媽咪食好啲
好少帶媽媽同街食飯,訂左outback
Order 美國頂級紐約牛扒拼加拿大龍蝦尾
龍蝦好厚肉,唔錯
黑糖麵包,呢個必食,軟軟香香的
香草蕃茄海鮮意粉,不過不失
仲有餐湯同沙律🥗

個洋蔥🧅好香 平時唔食洋蔥既我都覺得好味,我哋成個食晒
2023-09-20
$900 (Lunch)
2024-09-06 810 views
早前看報導Outback關閉9間分店,令人想起“她”的招牌黑糖麵包😋剛巧到午飯時間,即出發前往😎被安排坐玻璃窗卡位,環境舒服🤗研究餐牌中,服務員便告訴我們會先上黑糖麵包,我們可以慢慢選擇,最後我們order了以下食物:燒肉醬味豬肋骨~醬好香濃、肉好冧薯條唔夠脆燒比目魚柳~魚好滑,炒飯底好味(附上半個燒檸檬🍋)香煎黑椒日式黃鰭吞拿魚沙律~黑椒味好香,沙律菜好新鮮,還有牛油果🥑~這是我最喜歡的一款沙律今日共order了3個黑糖麵包😋😋😋
剛巧到午飯時間,即出發前往😎
被安排坐玻璃窗卡位,環境舒服🤗

燒肉醬味豬肋骨
~醬好香濃、肉好冧
薯條唔夠脆
燒肉醬豬肋骨

燒比目魚柳
~魚好滑,炒飯底好味(附上半個燒檸檬🍋)
燒比目魚柳

香煎黑椒日式黃鰭吞拿魚沙律
~黑椒味好香,沙律菜好新鮮,還有牛油果🥑
~這是我最喜歡的一款沙律

今日共order了3個黑糖麵包😋😋😋
2024-09-02
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$182 (Lunch)
2024-08-03 1051 views
之前見到話Outback 有啲分店即將結業,今日經過見到又唔洗排隊,就直接walkin入去食👍🏻唔洗講一定要食佢地黑糖麵包,新鮮熱辣辣再配上佢地既牛油,真係好好食😋最正既無限任添,我都添左兩次🤣🤣我地仲叫左個龍蝦🦞拼牛扒(5成熟)上菜既既時候個鐵扒仲係好夠熱,切開再兩面燒一燒,個個熟度岩岩好,軟淋淋唔靭,值得比分👍🏻茄汁海鮮意粉🍝味道都配料適中,但份量夠大碟👍🏻-呢個套餐都算抵食但記得要用滙豐信用卡付款如果唔係既話餸會員只有9折優惠
我地仲叫左個龍蝦🦞拼牛扒(5成熟)
茄汁海鮮意粉🍝
味道都配料適中,但份量夠大碟👍🏻

呢個套餐都算抵食
但記得要用滙豐信用卡付款
如果唔係既話餸會員只有9折優惠
2024-08-03
$200 (Dinner)
Dining Offer
Credit Card Offers
完全無法相信outback竟然能做到這麼差的水準!點了一份牛扒,結果送上來的是一塊燶得不堪入目、難以下嚥的東西。完全無法想像這是專業廚師的手筆,把燶的部份切掉後,剩下的肉少得可憐,真的讓人無言以對。配菜和飯餸雖然可以接受,但我們來這裡主要是想吃牛扒,不是來吃配菜的。這樣的牛扒質素,實在是對得起扒房這個名字嗎?價錢也不便宜,卻得到這種質素的食物,真的是10分失望!最讓人氣憤的是,當時向服務員投訴,他們竟然完全無視,毫無回應。這種態度真的是前所未見。這次的經歷讓我對這間餐廳徹底失望,完全不會再來!希望其他食客也能避開這樣的地雷餐廳!

牛扒
2024-07-14
$250 (Lunch)
2024-07-05 1056 views
好耐冇同爸媽去嘆返個靚靚午餐,近近地就去outback啦,時間尚早,不用等位叫左set lunch,全部食物味道都不錯,沒有失準,黑糖麵包依然軟熟好味,阿媽好喜歡餐廳環境也舒適!

餐廳環境也舒適!
$120 (Lunch)
2024-06-02 1164 views
6月1日晚上,我和家人第一次欲到荃灣廣場分店用膳,過往也只是外賣,覺得食物非常好吃,所以我小朋友非常期待到餐廳享用。可惜一次不愉快經驗,讓我們對這分店卻步。我們在18:55取得一張6人枱的C002飛,店員跟我說是C飛的第一張,過了5分鐘後,就叫C002了,我很期待入座,但突然店員跟我說原來C001在場,比我們早到,所以就要讓座給他們,好的,不要緊,我們可以再等一會。到了大約19:30,我們詢問是否可入座了,店員跟我們說已經有客人在結賬,讓我們等一下,好的,就這樣又等了15-20分鐘,再查詢還是一樣的答案。然後我看到四周不論二人,三人,四人,甚至8人的客人陸續入座,再詢問下原來沒有安排我們的座位。我們真的很失望,小朋友跟老人家在一起站在門外等待著享受一趟開心的晚餐,可惜就因為這樣,我們只有失望跟憤怒。我們當下有跟店員和(我相信是)經理理論,但我更失望的是他們的態度好像我們是一群每天見慣的麻煩客人,完全沒有一點歉意。我沒有要責怪任何職員,事後想想可能也是系統已叫了C002飛,所以一直忽略了我們的等待? 但如果未有枱就說未有,很有難度嗎? 不是用一句"有枱在結賬"在耍我們吧? 如果你們是客人
我沒有要責怪任何職員,事後想想可能也是系統已叫了C002飛,所以一直忽略了我們的等待? 但如果未有枱就說未有,很有難度嗎? 不是用一句"有枱在結賬"在耍我們吧? 如果你們是客人,你們會覺得怎樣?
希望你們可以檢討一下,無論對答上還是系統出錯,總之,今天不愉快的經歷,已經讓我們一家人對 貴餐廳非常失望。(縱使黑糖麵包有多好吃)
2024-06-01
2024-05-28 926 views
今日聽朋友講 outback 有一個面包超好味,系黑糖做嘅面包,于是我特登去試下,你一去到門口就見到啦,之後我就買咗一個,包裝好靚,同埋配套都好好,送咗一個牛油,食落去真系好好味,好特別,口感好好,大家快啲去試下啦
踏入荃灣廣場的Outback Steakhouse,一股濃郁的麵包香立刻撲鼻而來。我點了招牌啤酒、牛排、吞拿魚沙拉,當然不能錯過他們驕傲的黑糖麵包。啤酒冰涼爽口,與熱辣的牛排完美搭配,牛排外層烤得香脆,內裡則保持多汁粉嫩;每一口都是對味蕾的極致挑逗。吞拿魚沙拉新鮮爽口,清新的海味配上脆生生的蔬菜,為這場肉食盛宴增添了一抹清新。而那黑糖麵包,外皮微酥,撲面而來的糖香與牛油的完美交融,讓人無法抗拒再來一塊!

2024-04-14
  • 必試的黑糖麵包無疑是全場的明星,搭配招牌牛排,這一餐確實讓人回味無窮。烤牛排的外焦里嫩配上那獨家醬汁,每一口都是滿滿的幸福感,極力推薦給熱愛肉食的你!🥇🍞🥩
2024-02-05 1156 views
服務:坐低開始有位男士直接就問我屋企人要唔要麵包食住先,緊係要啦,最出名就係個麵包,超好食😋。侍應生亦自動地給我們暖水,抵讚👍經理會幫手切斧頭扒,亦主動幫我們合照。最緊要牛扒切得超靚👍打卡一流食物:抵食!5個人嗌個套餐千蚊就飽到上心口,麵包重要任食👍抵。生日有甜品送,不過想嗌tiramisu 就已經賣晒🥲會約埋朋友再食過👍
侍應生亦自動地給我們暖水,抵讚👍

會約埋朋友再食過👍
2024-02-04
$300 (Dinner)
Celebration
Birthday
Dining Offer
Credit Card Offers
  • 斧頭扒
2023-12-06 1095 views
外賣叫左一個安格斯牛肉芝士漢堡套餐,價格算貴,但試左一次就好佢既黑糖麵包有濃厚既黑糖味,就算唔搽cream cheese都好好食,搽完就更加邪惡食完一個包已經飽飽地,再加埋漢堡,簡直飽到上心口漢堡內既安格斯牛肉算厚身,就算煎到全熟都唔會煙靭,食落去每一啖都係肉🤤 即整即食應該更加可口因為外賣原因,薯條差左少少,變得少硬😕

食完一個包已經飽飽地,再加埋漢堡,簡直飽到上心口
因為外賣原因,薯條差左少少,變得少硬😕
TakeAway
本身諗住開開心心去食扒 ,點知惡夢由入座就已經開始。坐門口位既我同屋企人睇完餐牌諗住落單,點知舉極手侍應們都睇到扮睇唔到,餐廳入面又唔係好人好忙,個個都係企係度咩都唔做。侍應走過叫佢落單,就同你講佢搵第二個落,點知都係冇人過黎前前後後搵左三個人都係冇人幫你落單。搞左差唔多10-15分鐘先有人黎落單,等到火都黎。餐點上菜時間正常,食物質素ok到埋單既時候仲離譜,問我係咪member,我答係之後就話ok 佢去處理,點知佢走左之後就冇反過黎,搞足20分鐘先埋到張單。呢間outback 服務質素真係差左好多,仲差過茶記,侍應冇個想做野咁,都唔知經理點管班細既,價錢又唔係平,完全不不值得幫襯
本身諗住開開心心去食扒 ,點知惡夢由入座就已經開始。

餐點上菜時間正常,食物質素ok

2023-11-26
Waiting Time
30 Minutes (Dine In)
$200 (Dinner)
  • 燒肉醬味豬肋骨