2006-03-27 14 views
呢間外野手, 聽講幾好食, 諗住男友生日去大刷一餐, 點知無呢個機會. 二月二十三日夜晚諗住打去預約二十四號夜晚兩位, 由十點幾打到十二點, 打左十幾次都無人聽, 真係唔明點解, 唔通太忙無人聽, 但都無理由成兩個鐘都無人聽. 唯有二十四號再打, 食晏時間十二點幾打去, 終於有人聽, 同個姐姐話想預約兩位, 佢居然話full左, 真係無癮, 唉! 我真係唔知使唔使早成個禮拜去預約呢間舖頭, 但係真係好無癮囉. 貴野唔係食唔起, 只係見到人地話新鮮,先諗住試下姐, 如果咁樣, 我寧願去食貴d, 服務好d, 唔使食左背脊骨落.

2006-03-09 17 views
睇到大家ge食評,今晚去左親身嘗試~~de 刺身果然唔錯,特別係三文魚,珍珠帶子and 甜蝦,好味~~^^ 而且叫幾多有幾多,食得好暢快~其餘如紅酒燒豬腿,炸海老天婦羅,炸蝦餅都好好食~不過de白拖羅刺身就略嫌雪得太多,有少少食冰的感覺....de 壽司無咩特別,可以唔食~基本上食刺身已經半飽...如果晚肆都有禁煙區就更好,唔駛一邊食刺身一邊食煙...而且環境都幾嘈.....
睇到大家ge食評,今晚去左親身嘗試~~
其餘如紅酒燒豬腿,炸海老天婦羅,炸蝦餅都好好食~

2006-01-19 0 views
d野真係黎得好快, 又真係好新鮮~我中意佢\d吞拿魚~三文魚~珍珠帶子~
d野真係黎得好快, 又真係好新鮮~
我中意佢\d吞拿魚~三文魚~珍珠帶子~
2006-01-02 1 views
刺身有三文魚、拖羅、白拖羅、油甘、甜蝦、珍珠蚌、北寄貝....菜上得很快,食物非常新鮮,你食得落就俾你食。其他燒物、炸物亦很多,有人說美中不足沒有鐵板燒,但點食得落甘多。
2005-12-13 9 views
我lunch去食時, 多數叫海膽魚生飯set or 帶子三文魚生飯set. 40幾蚊度首先d料很足夠啦,鋪滿飯面,味道又不錯. d三文魚有厚厚的一片,很有口感. 如果在CWB OR TST 食LEE 個SET 最少都要70幾蚊啦!!熱食SET我又未試過, BUT D 同事說都OK的. LUNCH是勁多人的,所以一定要1點先到, 同埋有次我晚上去,他們居然全FULL加上晚上是做放題的. 所以晚上如果不BOOK位,根本沒可能有位食到.

熱食SET我又未試過, BUT D 同事說都OK的.

2005-12-11 10 views
雖然品質差不多~不新店service 好d~
雖然品質差不多~
不新店service 好d~
2005-11-10 0 views
昨晚跟男友來,好開心,因為吃得飽飽,埋單每人才不過是$150,真是好耐未試過咁抵。 講番食物,最興奮是刺身那張剔紙,有成十多款,極力淮薦三文魚、白拖羅、魚、油甘魚、八爪魚和鮑魚片,很新鮮,無限量任叫,吃多兩round都已經回晒本。不過,珍珠帶子和蟹籽魷魚可以不吃,感覺有少少霉。基本上此店的水準都尚算平均,壽司都不俗,揚物和一品料理較出色,某些燒物會有點失望,例如汁燒牛,好韌;燒蠔過鹹(蠔柱和殼還是相連在一起燒的),而且火喉不夠。其他推介的食物還有︰香辣魚頭煲(大量芹菜和炸過o既蒜片,惹味非常)、鐵板豆腐、牛和帶子(豆腐不算嫩滑,但算在香口;牛薄切,入口即溶;帶子一口一隻,好滿足)、香脆雞軟骨粒粒、甘薯冬菇天婦羅、日式八爪魚丸…全都即叫即整,熱辣辣脆卜卜,真係好掂。 最後一提服務尚算有禮,不時幫客人加水之餘,更甚少有漏單o既情況,最可惜是洗手間比較污糟,要有心理準備。
2005-11-10 18 views
有日同D同學去食LUNCH ,因為我地係12點9就到,所以有位,今次終於轉下款,食左個牛仔骨定食.都有少少慢...最後個侍應姐姐黎收野,點知我個同學有電話到,咪聽囉...個侍應姐姐竟然將另外D碟放係佢未食完既野上面,我個同學咪叫囉....我未食完架...個侍應勁唔好禮貌咁話,我咪問左你仲要唔要囉...咁我個同學傾電話點答佢姐....個俄應就黑面走左去囉....勁唔好禮貌WOR>唔好意思都唔講句....
2005-11-10 8 views
1點去到要等位,呢間野成日LUNCH都好多人...成日都要等位,今日又去左食果個雜錦刺身定食,但係佢竟然呃左我3條鮑魚片....本身有5款刺身,今日得番4款.唔知做咩事.....不過都係好味既...
2005-11-01 0 views
今日家姐生日來吃飯。由於老豆同女友唔食得多所以無叫放題。叫左一個套餐,三百幾。有刺身、沙律、燴羊膝、天婦羅、海鮮窩、炒飯加雪糕。我地另外加一客三文魚。味道唔錯,而且唔貴,真係食得過。好過去APM 捱貴野。而且地方小小人多多真係有少少日本feel 。
今日家姐生日來吃飯。由於老豆同女友唔食得多所以無叫放題

2005-10-26 5 views
D野都好好食,亦都新鮮,唯一唔好係無左和風一口牛囉,都未試過有一間日本任食係無牛肉粒,呢樣要扣分啦,佢有返先會幫襯啦
2005-10-25 16 views
尋日本身想去食外野手,點知佢話有人book左30個位..唔俾我地入...唯有去第2間食啦......今日再同3個同學去食.12點9去到..有好多位...我食左個雜錦刺身定食....$38....有15件刺身(3文魚,甜蝦,油甘魚,鮑片,仲有一件唔知咩魚)+一碗白飯+蒸水蛋+麵s湯+汽水...有咁多野食囉....如果男仔應該岩岩好..我係女仔就好飽囉..下次去再去....仲有好多選擇俾你揀...唔佞魚生既朋友都可以去食...個牛仔骨定食都好好味....有成40款野食任食揀...
2005-10-23 4 views
尋日嚇死朋友話去食飯一路行只見到齋舖唔好啦掛~ 原來係齋舖後兩間o既日本野都好d~~~五個人係咁叫野食因為係自助任叫我地就係咁寫快速新鮮好味特別係牛利食完之後就知道一定有返單單係呢一味菜已經叫左三次hehe天婦羅同刺身都唔錯一定有返單舖頭唔係好大不過坐得ok舒服幾個朋友傾下計都唔會好逼同好嘈服務: 唔駛叫都識幫客人加茶唔錯最後五個人都好滿足咁抱住個肚腩步出餐廳

天婦羅同刺身都唔錯一定有返單

舖頭唔係好大不過坐得ok舒服幾個朋友傾下計都唔會好逼同好嘈