2023-11-06 11 views
元朗又有新開既cafe la~~Cafe走簡單文青路線而且Pet Friendly🐶位置方便,環境舒適🧡✨Full Breakfast 🍳超級豐富既全日早餐~~炒蛋🥚,窩夫🧇,沙律🥗煙三文魚,車厘茄🍅,腸芝麻醬凍豆腐,熱情果,焦糖香蕉係好健康既選擇好足料,飽到上心口~~ ✨明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝超級無敵濃郁明太子味道👅超多醬汁,好creamy每一條闊條麵都滿滿醬汁超惹味~~😍😍✨Mocha ☕️咖啡味好香,牛奶好綿滑陣陣朱古力香氣~~咖啡同朱古力完美結合👍🏻又吾會太甜✨UJI Matcha Latte 🍵綠茶味道豐富,香濃Latte口感細膩柔滑(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)融合了抹茶的細膩和牛奶的絲滑Matcha味道帶有一絲甘甜✨
元朗又有新開既cafe la~~
Cafe走簡單文青路線
而且Pet Friendly🐶
位置方便,環境舒適🧡

✨Full Breakfast 🍳
超級豐富既全日早餐~~
炒蛋🥚,窩夫🧇,沙律🥗
煙三文魚,車厘茄🍅,腸
芝麻醬凍豆腐,熱情果,焦糖香蕉
係好健康既選擇
好足料,飽到上心口~~

✨明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝
超級無敵濃郁明太子味道👅
超多醬汁,好creamy
每一條闊條麵都滿滿醬汁
超惹味~~😍😍

✨Mocha ☕️
咖啡味好香,牛奶好綿滑
陣陣朱古力香氣~~
咖啡同朱古力完美結合👍🏻
又吾會太甜

✨UJI Matcha Latte 🍵
綠茶味道豐富,香濃
Latte口感細膩柔滑(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
融合了抹茶的細膩和牛奶的絲滑
Matcha味道帶有一絲甘甜✨
2023-11-04 21 views
呢間咖啡店純白做主調,裝修簡潔門口設有戶外座位,方便帶有寵物既▫️墨西哥莎莎醬煙三文魚貝果🥯$98原味芝麻貝果配清新既莎莎醬,味道好夾又唔會單調😊大大塊煙三文魚,勁足料👍🏻,沙律菜配醋汁好fresh,好好味又帶點甜味◾️明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝$128用左闊蛋麵,麵質彈牙有咬口個汁份量好夠,足以蓋過所以麵條😋,每啖麵有明太子同忌廉,好好味。▫️Grapefruit ice tea+Mocha☕️Ice tea清甜解渴,有淡淡既西柚香味😌Mocha咖啡味香濃,每杯既拉花都好用心好靚,真係每枱都唔同🥰
呢間咖啡店純白做主調,裝修簡潔
門口設有戶外座位,方便帶有寵物既

▫️墨西哥莎莎醬煙三文魚貝果🥯$98
原味芝麻貝果配清新既莎莎醬,味道好夾又唔會單調😊

◾️明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝$128
用左闊蛋麵,麵質彈牙有咬口

▫️Grapefruit ice tea+Mocha☕️
Ice tea清甜解渴,有淡淡既西柚香味😌
2023-11-03 24 views
元朗鬧市中的小歇息元朗俾人感覺好熱鬧好多人呢間係偶然遇上的驚喜琴晚沿路行過見到佢已經想試今朝就過黎會一會佢木色設計俾人一種休閒嘅感覺聽住柔和既音樂平日呢個時間唔算太多人可以慢慢食一坐一傾又過左個半鐘Overlap Coffee地址: 元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖我地一人叫左一份brunch一杯飲品1️⃣明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵-醬汁調味唔錯,每條麵條都掛滿汁,仲食到粒粒明太子同蟹籽,個presentation都幾靚,意粉底可以揀闊蛋麵或者粗管通,唔錯😋2️⃣Full breakfast- All day breakfast系列有得揀light 同full breakfast, 分別在於yougurt 大啡菇煙三文魚同蘋果腸,牛角包窩夫新鮮製造,相機食先完再食都仲係外脆內軟,成個package又係睇到都開心系列🥰3️⃣UJL Matcha Latte-佢嘅拉花系列都靚靚,呢杯鮮奶抹茶茶味偏濃,大家可以參考返😙4️⃣Half Moon -呢杯特調飲品配搭唔錯,有份小清新又飲到佢creamy既一面,有佛手柑伯爵茶做底,又有調配椰子做top,like👍🏻👍🏻整體感覺唔錯,食物質素好,仲係pet fri
元朗鬧市中的小歇息

1️⃣明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵
2️⃣Full breakfast
3️⃣UJL Matcha Latte
4️⃣Half Moon

整體感覺唔錯,食物質素好,仲係pet friendly cafe, 大家可以一試😉

#overlapcoffee ##overlap #cafe #yuenlongcafe #元朗cafe #元朗咖啡店
2023-11-03 10 views
今次去到元朗呢間cafe坐低試吓新嘢先 嗌咗個Full breakfast 個人好鐘意食croffle 但係呢個croffle略嫌唔夠熱同外脆內軟啦有少許失望加錢轉咗個黑松露瀑布炒蛋 黑松露好多 但係個蛋已經炒到老晒沒有嫩滑的口感~ 其他就不過不失啦另名仲嗌咗海膽明太子意粉闊蛋面煮得啱啱好都幾掛汁唔錯的最後嗌咗佢哋嘅自家蘋果肉桂卷裡面有唔少提子乾同蘋果蓉 肉桂味就唔覺好出食完成餐好飽呀~
今次去到元朗呢間cafe坐低試吓新嘢先

另名仲嗌咗海膽明太子意粉
闊蛋面煮得啱啱好都幾掛汁唔錯的

最後嗌咗佢哋嘅自家蘋果肉桂卷
裡面有唔少提子乾同蘋果蓉 肉桂味就唔覺好出
食完成餐好飽呀~
唔知有冇人同我一樣中意去屯門元朗搵好嘢食,一嚟小人啲,可以enjoy 放空嘅moment。就算偷半日,嘆杯啡都好開心。Full breakfast ($148)個full breakfast好豐富,野食好多總類:煙三文魚,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,無糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包🥐窩夫,沙律,熱情果,串茄。窩夫好鬆脆🥹明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵 ($138)闊蛋麵一啲都唔馬虎,有明太子,海膽,蟹肉,蟹籽,忌廉,洋蔥🧅每條麵都沾滿汁,濃淡岩岩好。如果再多啲蟹肉就好喇,因為我中意食😛野飲方面,叫左Mocha 同Flat white ,Mocha 有濃濃朱古力味,Flat white都有強烈嘅咖啡香。 喺咖啡香入面度過左一個輕鬆嘅中午😌

Full breakfast ($148)

明太子忌廉海膽蟹肉闊蛋麵 ($138)

喺咖啡香入面度過左一個輕鬆嘅中午😌
元朗地膽又帶路去間新開嘅純白風咖啡店🤍黎遠望到已經知道又係一個打卡好地方🤍Full Breakfast🍳$138晏晝冇食野,個下午茶就食大份少少🫶🏻Full Breakfast 入面有煙三文魚、蘋果豬肉腸、明治牛乳炒蛋(另外我加左12蚊轉左我最愛嘅黑松露炒蛋😚)、焦糖香蕉、芝麻豆腐, 牛角包窩夫、沙律、熱情果同串茄。最鍾意就係佢嘅牛角包🥐💖外層脆得黎入面又鬆軟,另外焦糖香蕉係出面嘅all day黎講幾少見,overall幾高分🤍明太子忌廉海膽蟹肉意粉🦀$128意粉底可以揀闊蛋麵/寬官麵。明太子汁好入味,蟹肉拆絲,加埋海膽,醬汁掛身入味🤍UJI Matcha Latte🍵$52咖啡師拉左隻老虎仔出黎🐯幾特別,抹茶牛奶濃厚幼滑🤍Lumos🌼$68感覺店主整得好有heart,除左有張卡片仔介紹成份,配搭亦都花左唔少心思,用左帶檸檬柑橘果香偏向fruity嘅咖啡,搭配白桃烏龍同桂花,面層放上芝士奶蓋,整體味道都好清香,咖啡味道較輕盈

🤍Full Breakfast🍳$138

Full  Breakfast

🤍明太子忌廉海膽蟹肉意粉🦀$128

明太子忌廉海膽蟹肉意粉

🤍UJI Matcha Latte🍵$52
咖啡師拉左隻老虎仔出黎🐯幾特別,抹茶牛奶濃厚幼滑

🤍Lumos🌼$68

Full  Breakfast
明太子忌廉海膽蟹肉意粉
Lumos
元朗新開左間約2個月ge cafe 🍵☕️新穎亮白的設計,木系的椅,採光度十足係好多年輕人落腳嘅地方有室外座位,可以帶埋小動物一齊黎🍽️Full Breakfast 黑松露瀑布炒蛋,蜜糖牛角包窩夫,三文魚,胡麻醬豆腐,德國腸仔x2 ,焦糖香蕉🍌半條,熱情果半個,沙律菜迷你乳酪(另加$28)Size 算好大窩夫係脆的,附有蜂蜜🍯黑松露醬係自己加配的(+$12),令滑溜嘅蛋更好食鮮果乳酪偏酸的,能吃酸的可以點這個,有燕麥,藍莓,士多啤梨幾健康明太子忌廉海膽蟹肉意粉 $128 我揀左闊蛋麵,亦可以揀長通粉擺盤挺美的,很多蟹籽蟹肉,海膽都多呢個一定要襯熱食,凍左就會’結‘埋一堆…海膽帶點苦,少少腥的感覺,可能係唔同時間出產會味道不同飲品UJI Matcha Latte $52 用上Meiji milk ,亦可以揀唔同奶底濃濃的抹茶香,配上幼滑牛奶底,真係幾好飲Muscat (special coffee) $68 布隆迪-卡揚扎紅波旁-酵母發酵香印金萱烏龍12號荔枝露好重咖啡味,用上非洲布隆迪嘅咖啡,加入烏龍,荔枝的元素,飲到最尾會帶點茶香,同微微甜味
元朗新開左間約2個月ge cafe 🍵☕️
新穎亮白的設計,木系的椅,採光度十足
係好多年輕人落腳嘅地方
有室外座位,可以帶埋小動物一齊黎

🍽️Full Breakfast
迷你乳酪(另加$28)
Size 算好大
窩夫係脆的,附有蜂蜜🍯
黑松露醬係自己加配的(+$12),令滑溜嘅蛋更好食

明太子忌廉海膽蟹肉意粉 $128
我揀左闊蛋麵,亦可以揀長通粉
擺盤挺美的,很多蟹籽蟹肉,海膽都多
呢個一定要襯熱食,凍左就會’結‘埋一堆…
海膽帶點苦,少少腥的感覺,可能係唔同時間出產會味道不同

飲品
UJI Matcha Latte $52
用上Meiji milk ,亦可以揀唔同奶底
濃濃的抹茶香,配上幼滑牛奶底,真係幾好飲

Muscat (special coffee) $68
布隆迪-卡揚扎
紅波旁-酵母發酵
香印金萱烏龍12號
荔枝露
2023-10-20
$150 (Tea)
  • Full Breakfast
2023-10-28 15 views
近排元朗開咗間pet friendly嘅☕️咖啡店,唔少人帶埋🐶寵物黎chill 下,甚至打卡tim😍 ✨🍝明太子忌廉海膽蟹肉意粉 $128絕對係足料之作,入面有明太子、海膽、蟹肉、蟹籽等,闊條蛋麵充滿忌廉汁,味道濃郁,而且幾Creamy!✨🥐牛角包窩夫 $118🔶明太子蟹肉蟹籽炒蛋牛角包窩夫🔶墨西哥莎莎醬煙三文魚牛角包窩夫牛角包窩夫口感香脆鬆軟,上面有滿滿嘅餡料🤩口感非常豐富!個人特別鍾意食煙三文魚口味!香甜嘅窩夫配上鹹味嘅三文魚,份外特別😉✨☕️Mocha $52用咗比較Nutty的咖啡豆做base,再加明治牛奶,咖啡味唔會太濃,飲完之後會慢慢散發出一種淡淡嘅醇厚咖啡香味😛✨🍹Grapefruit Iced Tea $42飲品嘅果香味唔會遮蓋晒茶味,而且甜度掌握得非常好,小朋友勁快就飲晒🤣

✨🍝明太子忌廉海膽蟹肉意粉 $128

✨🥐牛角包窩夫 $118
🔶明太子蟹肉蟹籽炒蛋牛角包窩夫
🔶墨西哥莎莎醬煙三文魚牛角包窩夫

✨☕️Mocha $52

✨🍹Grapefruit Iced Tea $42
2023-10-27 13 views
店內裝飾簡單舒適,幾位年輕人工作認真、有禮貌,給人充滿正能量。全日早餐鮮莓乳酪,芝麻豆腐,熱情果,焦糖香蕉,大啡菇,貝果,黑松露瀑布炒蛋,沙律,串茄。大啡菇好香,享受到士多啤梨、藍莓、脆片嘅美味鮮莓乳酪,貝果夾埋焦糖香蕉或新鮮沙律菜,口感好豐富。Full Breakfast煙三文魚,蘋果豬肉腸,黑松露瀑布炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包高夫,沙律,熱情果,串茄。大片煙三文魚,蘋果豬肉腸好食又唔膩,脆脆牛角包窩夫,超多黑松露嘅滑蛋。宇治抹茶拿鐵抹茶感覺清新,係我長期會飲嘅lette,重有拉花熊仔。Half Moon容易入口的味道,唔覺得濃,微甜嘅奶蓋都係一個重點,令口感更滑溜。加插左。。。兒時回憶威化餅。

全日早餐

宇治抹茶拿鐵
抹茶感覺清新,係我長期會飲嘅lette,重有拉花熊仔。

Half Moon
加插左。。。兒時回憶威化餅。
2023-10-27 13 views
元朗本地人忙裏偷閑嘆靚咖啡今日下午同老公喺鳳琴街體育館附近,見到呢度有啲lunch set好吸引,環境又清雅,我哋又鍾意飲咖啡就黎chill下!明太子海膽忌廉蟹肉闊蛋麵配柚子醋沙律本身忌廉闊蛋麵已經好好味,仲要配一大嚿海膽同真嘅蟹肉,非常滋味滿足!抵食!Full Breakfast(煙三文鱼,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包窩夫,沙律,串茄)賣相超靚,打卡一流!每樣食物都精心調味設計,誠意之作!最特別係有埋牛角包窩夫,勁脆勁香 !特色咖啡 必點 超驚喜(跟餐叫只需加$35)Muscat(布隆迪- 卡揚扎、紅波旁-酵母發酵、香印金萱烏龍12號、荔枝露)淡淡清香荔枝味但甜味又唔會遮蓋咖啡味,可以慢慢享受。Lumos(埃塞俄比亞- 古吉罕貝拉、原生種-紅蜜處理、白桃烏龍茶湯橘子、桂花花釀)Lumos 好適合女孩子👧好香桂花味 ,香甜易入口 !甜味過後可以飲到咖啡果味。
元朗本地人忙裏偷閑嘆靚咖啡

明太子海膽忌廉蟹肉闊蛋麵
配柚子醋沙律

特色咖啡 必點 超驚喜
(跟餐叫只需加$35)
Muscat
淡淡清香荔枝味但甜味又唔會遮蓋咖啡味,可以慢慢享受。

Lumos
(埃塞俄比亞- 古吉罕貝拉、原生種-紅蜜處理、白桃烏龍茶湯
橘子、桂花花釀)
2023-10-24 15 views
真係好耐冇去追Cafe嚕~~呢間位於元朗鳳琴街嘅overlap coffee 新開冇耐已經諗住去食,趁假期緊係把握時間去飲番杯咖啡過一個休閒嘅早上🥰。Full breakfast 佢呢個all day breakfast 有齊晒我最鍾意食嘅嘢,煙三文魚,蘋果豬肉腸,炒蛋,芝麻醬豆腐,熱情果沙律,仲有焦糖香蕉同埋牛角包窩夫~~佢個窩夫係香脆鬆脆!唔會又厚又硬😆😆,如果想輕食佢哋仲有個light breakfast 可以叫㗎。墨西哥莎莎醬三文魚貝果🥯擺盤好靚靚😚,鍾意佢個自家製莎莎,酸酸甜甜嘅買三文魚一齊食好開胃😋,食哂成個都唔會覺得飽滯。Half Moon見到佢哋嘅Menu已經決定一定要嗌~佢上層係椰子奶蓋,個base係再加配伯爵茶同佛手柑,好飲呢!Latte當然一樣好不錯的呢😍

Full breakfast

墨西哥莎莎醬三文魚貝果🥯

Half Moon

Latte當然一樣好不錯的呢😍
今日又約左大西北朋友過黎overlap coffee食早餐,我係第二次食,其實細心睇呢間店,都花左好多心思落去,無論裝修到食材,以至食用餐具,都可以睇得出有水準有誠意。朋友叫左Full Breakfast $138(煙三文魚,蘋果豬肉腸,明治牛乳炒蛋,焦糖香蕉,芝麻豆腐,牛角包窩夫,沙律,熱情果,串茄)佢就係為左牛角包窩夫而點呢個餐,窩夫都幾香脆(我都係覺得偏硬左少少,如果可以加楓糖漿會更好食),我朋友都話焦糖香蕉真係幾特別,豆腐味濃,串茄有煎熟左好鮮甜。黑松露帶子忌廉雜菌闊蛋麵$108筆者係意粉控!成日去食唔同意粉,呢間帶子好大粒!應該係日本帶子!唔係低質帶子,肉質爽甜,唔韌,小店黎講幾有誠意,煎到金黃色,黑松露醬夾有雜菌,醬汁份量剛好,伴上闊蛋麵很是不錯!☕️ Cappuccino $48份量不少,奶泡細緻,柔軟均勻的覆蓋在咖啡表面,加上拉花,平衡咖啡的苦澀味道。☕️ Latte$48大杯量,筆者更愛奶味較多的latte, 味道濃郁順滑,咖啡口感柔和。筆者最近飲多左幾間coffee shop, 覺得overlap coffee 比起圍方果間野田仲好飲。門口有卡式帶同overlap co

Full  day  breakfast

黑松露帶子忌廉雜菌闊蛋麵$108

Latte

☕️ Cappuccino $48

Cappuccino

☕️ Latte$48

筆者最近飲多左幾間coffee shop, 覺得overlap coffee 比起圍方果間野田仲好飲。門口有卡式帶同overlap coffee紀念品買。

Full  day  breakfast
Latte
Cappuccino
  • Full Breakfast
2023-10-18 14 views
見到呢間用了水泥灰主題 🤗又有少少露營feel既cafe已經覺得好chill佢d餐點同飲品都相當吸引今日見少人d就入左去食了-🔸All Day Breakfast $138重量級All Day Breakfast 真係最吸引~煙三文魚蘋果肉桂醬豬肉腸明治牛乳炒蛋焦糖香蕉芝麻豆腐 ~ 竟然係日式款 好特別蜜糖牛角包窩夫 ~ 超脆沙律蜜糖熱情果茄串 ~ 加粗鹽煎下就已經好正-🔸白蛋牛油果醬貝果(素) $88唔好以為素就會好dry 佢個牛油果醬好好味份量仲好多 貝果係煎到好脆身仲有沙律同個擺盤都好靚~-🔸Cappuccino $48🔸Mocha $52有得揀nutty定fruity 同埋要咩奶超細心 同埋勁大杯 好飲~Mocha仲有好可愛既🐻拉花-📍Overlap Coffee📌元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
見到呢間用了水泥灰主題 🤗
又有少少露營feel既cafe已經覺得好chill
佢d餐點同飲品都相當吸引
今日見少人d就入左去食了
🔸All Day Breakfast $138
重量級All Day Breakfast 真係最吸引~
煙三文魚
茄串 ~ 加粗鹽煎下就已經好正
🔸白蛋牛油果醬貝果(素) $88
唔好以為素就會好dry 佢個牛油果醬好好味
份量仲好多 貝果係煎到好脆身
仲有沙律同個擺盤都好靚~
🔸Cappuccino $48
🔸Mocha $52
有得揀nutty定fruity 同埋要咩奶
超細心 同埋勁大杯 好飲~
Mocha仲有好可愛既🐻拉花
📍Overlap Coffee
📌元朗鳳翔路1-5號偉發大廈地下2號舖
2023-10-17 15 views
💖元朗早排開左間好靚嘅cafe,就係大馬路天橋下面,今日終於去打卡,估唔到平日都full house好多人😲。近排天氣好舒服所以坐outdoor seat,望住樹木🌲好chill。1⃣️Full breakfast🍳 $138💖有croffle🥐、明治牛乳炒蛋、蘋果豬肉腸🍎、焦糖香蕉🍌、芝麻豆腐、煙三文魚、熱情果、沙律菜🥗同車厘茄🍅。croffle口感酥脆、較牛角包紮實,帶牛油🧈香。最鐘意佢嘅明治牛乳炒蛋,好滑嫩香口。搭配均勻健康。2⃣️明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝 $166🔸迷你鮮果乳酪🍓 +$38💖可以自選麵條,要左帶蛋香、更易掛汁嘅闊蛋麵,配上鹹香奶香嘅明太子忌廉醬好香口。仲有好多蟹肉、蟹籽同海膽,好鮮🤤。加配左個鮮果乳酪,granola配上藍莓🫐、士多啤梨、提子乾🍇等,乳酪帶酸味,食落健康。3⃣️Lumos🌼 $68💖佢地會按季節推出新款specialty coffee,Lumos呢款採用埃塞俄比亞經紅蜜處理嘅Guji Hambela Wate,搭配白桃烏龍茶湯🍑、橘子🍊同桂花花釀。入口先係香濃嘅奶蓋,再係夾雜一絲桃香嘅烏龍茶味同清甜嘅桂花香,最後係帶堅果同花香嘅咖啡味。味道層次豐富,入口輕薄

1⃣️Full breakfast🍳 $138

2⃣️明太子忌廉海膽蟹肉意粉🍝 $166
🔸迷你鮮果乳酪🍓 +$38

3⃣️Lumos🌼 $68
💖佢地會按季節推出新款specialty coffee,Lumos呢款採用埃塞俄比亞經紅蜜處理嘅Guji Hambela Wate,搭配白桃烏龍茶湯🍑、橘子🍊同桂花花釀。入口先係香濃嘅奶蓋,再係夾雜一絲桃香嘅烏龍茶味同清甜嘅桂花香,最後係帶堅果同花香嘅咖啡味。味道層次豐富,入口輕薄。

4⃣️Half moon🥥 $72
💖採用Burundi嘅Kayanza Gakenke,加入調配椰子🥥、伯爵茶☕️同佛手柑。灑左椰蓉嘅奶蓋做頂,另配灑上紫菜嘅朱古力威化餅,甜鹹混合。佛手柑味較突出,咖啡帶水果嘅酸甜味,入口清新,好適合而家嘅天氣!

💖簡約風好適合打卡,出面嘅兩顆樹中間仲有休閒椅位置,採用QR code📱落單方便快捷。而且咖啡高質有創意,推薦大家黎元朗唔好錯過!
2023-10-12 63 views
又一舒服休閑咖啡店推介,平日下就未夠5點未有人,過多陣就full house,好彩去到就影咗相先人氣爆登!環境 Full Breakfast $138Full Breakfast有煙三文魚、蘋果豬肉腸、明治牛乳炒蛋、焦糖香蕉、芝麻豆腐、牛角包窩夫、沙律、熱情果及串茄。我哋加錢upgrade 咗做黑松露炒蛋,份量真係好多,2個女仔share啱哂,食材新鮮,牛角包窩夫做到脆口而不油溢,配上炒蛋、三文魚一流。 明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果 $108 咸食明太子蟹肉蟹籽炒蛋貝果有驚喜,將蛋漿撈埋蟹肉,扎實得來口質鬆軟,加埋明太子蟹籽增加口感,至於bagel亦唔係原味,加入黑芝麻,非常煙韌,整體完全唔會單調乏味。 Lumos $68佢嘅special coffee 係必推!每款都有特別味道,我揀咗Lumos,係紅蜜處理嘅埃塞俄比亞古吉罕貝拉豆,tasting note有白桃烏龍茶湯、橘子、桂花花釀,果然入口好清新,好香白桃烏龍茶味,好易入口嘅咖啡❤︎︎ UJI Matcha Latte $52 至於UJI Matcha Latte有好靚嘅松鼠拉花,友人勁鍾意!

人氣爆登!

Full Breakfast $138