2025-02-08
之前喺社交媒體網站加入左香港cafe關注組,見谷友推薦屯門嘅Pal.💭作為大西北人類星期六就去左試下,味道都唔錯-店舖位置唔算難搵,喺何福堂輕鐵站附近,但舖頭比較細,客同客之間就坐得逼啲,周末要等一陣位,我地星期六1點左右等左10分鐘左右就有位,職員有4個(態度友善),野食等左15-20分鐘左右就上齊有得食我地兩個人一共叫左慢煮雞胸自家製青醬意粉🍝煙三文魚沙律🥗同埋一杯熱Cappuccino☕️-煙三文魚沙律🥗$118沙律份量ok,食材幾新鮮,牛油果雖然細小小但好熟同淋,個南瓜烤得好好食menu寫個醬係自家製洋蔥蜜糖汁,加埋新鮮蕃茄仔同啲醋漬洋蔥,酸酸甜甜咁仲有水波蛋汁一齊食唔會覺得得沙律菜食好寡,好味!而且食完都飽嘅慢煮雞胸自家製青醬意粉🍝$98雞胸好滑一啲都唔柴,意粉掛滿青醬,味道都唔錯,但係份量就比較細啲,朋友食完之後都唔飽🤣Cappuccino(熱泡沫咖啡)$42(偷飲左一啖先影;;)味道正常,普普通通嘅一杯咖啡,凍冰冰嘅天氣飲杯熱飲人都暖返哂~☕️總結:食物味道唔錯嘅小店,但因為店舖細,人流多坐位貼,就唔多適合想去cafe慢慢chill嘅人啦會回顧,下次想試下Bagel同檸檬氣泡
煙三文魚沙律🥗$118
煙三文魚沙律
慢煮雞胸自家製青醬意粉🍝$98
慢煮雞胸自家製青醬意粉
Cappuccino(熱泡沫咖啡)$42
泡沫咖啡
(偷飲左一啖先影;;)
總結:
會回顧,下次想試下Bagel同檸檬氣泡咖啡🥯🍋
下餐見~
(btw for可能因為份量比較細而唔夠飽嘅朋友仔食完可以去隔離舖買越南法包試下,轉角就係,味道都ok㗎🥖🤣)