2018-10-13 525 views
九龍維景酒店最近主打自助餐每人一版海膽當然要同屋企人去試吓啦自助餐食物種類都算多除咗沙律吧 甜品區海鮮冷盤都有好多種海鮮例如海蝦小龍蝦青口等等至於肉類都好多選擇有牛肉都有羊架受歡迎所以要花少少時間排隊另外不能錯過嘅就係鵝肝多士新鮮熱辣即場炮製非常美味 刺身方面質素都幾高食得出非常新鮮特別係個海膽鮮甜度爆燈!整體食物質素都唔差雖然熱盤喺繁忙時段refill得有點慢但係好食最緊要水果選擇都非常之豐富西瓜菠蘿蜜瓜雜莓任君選擇而且坐得舒服 食得開心
九龍維景酒店最近主打自助餐每人一版海膽

另外不能錯過嘅就係鵝肝多士
新鮮熱辣即場炮製非常美味

刺身方面質素都幾高
食得出非常新鮮
特別係個海膽鮮甜度爆燈!

整體食物質素都唔差
雖然熱盤喺繁忙時段refill得有點慢
但係好食最緊要

水果選擇都非常之豐富
西瓜菠蘿蜜瓜雜莓任君選擇
而且坐得舒服 食得開心
2018-10-13 565 views
酒店級數自助餐當然有別一般放題食物種類九龍維景酒店推岀嘅自助餐就有大量非常吸引嘅食材包括海膽刺身 燕窩龍蝦湯 燕窩雙皮奶等等優惠價錢只係$398/位 確實係幾抵海膽刺身沙律每人一板海膽 一坐低就即刻送到海膽新鮮鮮甜 配上紫菜食 非常方便另外加上沙律解膩海鮮吧冷盤海鮮種類多 有長腳蟹腳 青口 翡翠螺 鮮蝦非常搶手 但補充速度幾快企係度等等就有刺身吧刺身有三文魚 油甘魚 希靈魚 呑拿魚刺身肥美 非常滿足香煎鵝肝另一重點係任食鵝肝鵝肝表面煎封得香脆 入面爆油多士吸收鵝油 更是一絶鐵板燒虎蝦羊扒睇住師傅即場係面前烹調確保唔會煎過火 羊扒剛好保持嫩滑燕窩龍蝦湯好足料 龍蝦味濃燕窩雙皮奶好嫩滑 啖啖奶味燕窩滋補養顔甜品 Movenpick雪糕Movenpick雪糕成櫃任食仲有好多不同種類甜品 甜品控有福了
酒店級數自助餐當然有別一般放題食物種類

甜品 Movenpick雪糕

Movenpick雪糕成櫃任食
仲有好多不同種類甜品 甜品控有福了
2018-10-13 527 views
難得放假就同屋企人去食自助晚餐為咗方便大家我哋都揀選左旺角市中心嘅九龍維景酒店入面嘅棕櫚閣西餐廳有任飲任食嘅3.5小時「海膽、鵝肝、燕窩」自助晚餐每位送海膽刺身!知道自助晚餐嘅主題法式海鮮吧有亞拉斯加雪蟹爪紐西蘭青口加拿大翡翠螺法國香草龍蝦仔產地直送刺身即製鐵板燒老虎蝦鵝肝 羊架同埋多款Mövenpick雪糕非常豐富見到都流晒口水了門口擺放着不同嘅信用卡優惠牌除咗有八五折優惠之外仲可以用微信 支付寶付款添方便遊客又方便本地客店員仲安排我哋坐窗口位置可以飽覽彌敦道嘅夜景可以食足三個半鐘當然慢慢食啦首先就係食前菜 餐湯 沙律同埋凍食見到廚師即場煮龍蝦湯唔執輸排隊等龍蝦湯呈現鮮橙色入面真係食到一粒粒嘅龍蝦肉爽口彈彈牙之餘龍蝦湯味道好濃郁 還有Parma ham 配以蜜瓜不同款式嘅火腿仲有大蝦沙律食完非常開胃係食緊嘅期間店員仲送我哋每人一板海膽仲可以配以紫菜一齊食令客人食落去唔會太流頓時感覺物超所值 還有三層架中的青口 大蝦同埋長腳蟹而且職員不停添加食物真係唔使驚要同人搶食 另外在門口位置還有職員親自切牛肉同埋煙鴨胸肉服務態度果然招呼周到 熟食方面差不多有20多款食物選擇當初包括蔬菜 海鮮 肉
難得放假就同屋企人去食自助晚餐

還有不同味道選擇

最後我哋真係食足三個鐘
感覺真係值回票價
2018-10-12 484 views
酒店餐廳的環境很舒適,環境乾淨、服務亦很好。最重要的是,自助午餐十分抵食!自助餐的甜品總時十分吸引的。雖然這裡熱食選擇不多,但甜品真的很不錯!它們的賣相討好,所以我當日主要吃甜點!我每款甜點都吃了一點點,基本上都十分美味,甜度適中!最吸引的甜點當然是甜筒。其實除了兩款口味的甜筒外,還有杯裝雪糕。但我覺得甜筒比雪糕更吸引,所以一共吃了兩支甜筒。其實當日我還吃了不少三文魚及喝了不少果汁,真的十分滿足!雖然這裡的熱食選擇比較普通,但加上信用卡優惠,每人收費少於二百元,真是十分的划算!
自助餐甜品總時十分吸引的。雖然這裡熱食選擇不多,但甜品真的很不錯!它們的賣相討好,所以我當日主要吃甜點!我每款甜點都吃了一點點,基本上都十分美味,甜度適中!
其實當日我還吃了不少三文魚及喝了不少果汁,真的十分滿足!
2018-10-10 318 views
和男友週年慶,梗係食自助餐啦!九龍維景ge棕櫚閣!入到餐廳椰林樹影,有棕櫚的感覺!好了,睇下海鮮冷盤先!任食蟹腳,小龍蝦,青口,蝦,扇貝!全部都好鮮甜,好冰涼,好爽口!仲有刺身。。三文魚,吞拿魚,希靈魚!又新鮮又唔腥,夠晒正!仲有這個每位都有的海膽刺身!好甜好creamy!好豐富的口感!填左少少肚,又開始去進攻了!推介的都要食下!好多款式呢!十數款的甜品!一陣食飽正餐再慢慢食你地!Wow~這裡又即切牛仔肉!拎呀!再睇埋即燒攤檔。。有鵝肝多士!又有燒大蝦,燒羊架!都要拎晒呀~Mmm..即切牛仔肉又淋又有肉味,配上燒汁一流!鵝肝多士!夠香夠熱,一啖一口好滋味呀!另外必拎的。。燕窩龍蝦濃湯!每碗都即時由大廚滾起,收盡精華!真係啖啖都係燕窩同龍蝦!湯底又夠濃夠滑,好味!食雪糕了!Movenpick呀~仲有朱古力噴泉~我唔客氣喇!!最後最後,仲有果盤送上!排得好靚~完美的完成這餐呢!
和男友週年慶,
梗係食自助餐啦!
九龍維景ge棕櫚閣!

入到餐廳椰林樹影,
有棕櫚的感覺!

好了,睇下海鮮冷盤先!

任食蟹腳,小龍蝦,青口,蝦,扇貝!

全部都好鮮甜,好冰涼,好爽口!

仲有刺身。。

三文魚,吞拿魚,希靈魚!

又新鮮又唔腥,
夠晒正!

仲有這個每位都有的海膽刺身

好甜好creamy!
好豐富的口感!

填左少少肚,
又開始去進攻了!

推介的都要食下!

好多款式呢!

十數款的甜品
一陣食飽正餐再慢慢食你地!

Wow~
這裡又即切牛仔肉!

拎呀!

再睇埋即燒攤檔。。

有鵝肝多士!
又有燒大蝦,燒羊架!
都要拎晒呀~

Mmm..
即切牛仔肉又淋又有肉味,
配上燒汁一流!

鵝肝多士!

夠香夠熱,
一啖一口好滋味呀!

另外必拎的。。
燕窩龍蝦濃湯!

每碗都即時由大廚滾起,
收盡精華!

真係啖啖都係燕窩同龍蝦!
湯底又夠濃夠滑,
好味!

食雪糕了!
Movenpick呀~

仲有朱古力噴泉~
我唔客氣喇!!

最後最後,
仲有果盤送上!

排得好靚~
完美的完成這餐呢!

2018-10-10 311 views
我是海鮮迷,知道棕櫚閣西餐廳有海鮮自助餐,而且價錢合理,只是$398一位,二話不說就同朋友齊齊去訂位開餐。棕櫚閣西餐廳位於九龍維景酒店,自助餐由1830開始,我今日準時收工收時到達。餐廳位於酒店的一樓,餐廳環境開場,環境乾淨企理。 食物選擇有沙律、凍盤、刺身、海鮮、熱食、炸物、甜品、水果等;食物選擇多元化而且不停供應,令人食得好放心呢。刺身櫃提供既刺身都唔少架,有鮭魚刺身等。 至於前菜方面,有沙律菜、煙鮭魚、有各種麵包等等;我就先食沙律菜,打打底先;沙律菜新鮮並且翠綠,仲有唔同既Dressing,食完沙律就正式開餐。 餐廳提供左唔同種類嘅海鮮,包括青口、大蝦同埋阿拉斯加蟹腳。阿拉斯加蟹腳啖啖都系肉,肉質極為細嫩鮮美。 有驚喜,餐廳仲送每位客人每人一板海膽添,海膽味道鮮甜無比,食完海膽感覺真係值回票價,愛吃刺身、海膽既朋友不容錯過。 除了刺身和海鮮之外,當然仲有其他熟食,就連扇貝同埋蟹都有啊!女士們必定要食蒸魚,條魚好大條,背脊嘅肉好滑溜啊。 食到呢一刻其實已經好飽,不過甜品係第二個胃,所以點都要幫襯。甜品方面,都有好多選擇;有各式各樣的蛋糕、水果、Movenpick雪糕🍦,多不勝數。呢

刺身櫃提供既刺身都唔少架,有鮭魚刺身等。

餐廳提供左唔同種類嘅海鮮,包括青口、大蝦同埋阿拉斯加蟹腳。
阿拉斯加蟹腳啖啖都系肉,肉質極為細嫩鮮美。

女士們必定要食蒸魚,條魚好大條,背脊嘅肉好滑溜啊。

呢個價錢,呢個食物質素,特別欣賞既係refill既速度快,絕對是海鮮迷不能錯過的地方。
2018-10-09 214 views
今日到維景酒店食自助餐,餐廳佈置寬敞舒適格局試試正正,價錢不太貴,應該能吸引到酒店住客~事不宜遲,出發去覓食映入眼簾的是水果區,不過看似已經被夾了很多,後來發現會再補充的翻到嚟發現枱面上多咗份沙律、海膽問一問先知原來餐廳會為進食每位客人提供一份沙律區然後有凍食區,有魚生、刺身等提供三文魚肥美新鮮亦有較貴價凍食,例如生蠔、蟹鉗、蟹腳、蝦有蟹腳食啊! 我地嗰晚不停追加,燕窩龍蝦濃湯 有專人為你即時製作鵝肝麵包燒虎蝦不過製作需時,想食既人都有好多印度pancake中式佳餚飲品區甜品燕窩燉蛋

今日到維景酒店食自助餐,餐廳佈置寬敞舒適
格局試試正正,價錢不太貴,應該能吸引到酒店住客~

事不宜遲,出發去覓食

翻到嚟發現枱面上多咗份沙律、海膽
問一問先知原來餐廳會為進食每位客人提供一份

沙律區

然後有凍食區,有魚生、刺身等提供
三文魚肥美新鮮
亦有較貴價凍食,例如生蠔、蟹鉗、蟹腳、蝦

有蟹腳食啊! 我地嗰晚不停追加,

燕窩龍蝦濃湯

有專人為你即時製作鵝肝麵包
燒虎蝦
不過製作需時,想食既人都有好多
印度pancake

中式佳餚

飲品區

燕窩燉蛋
2018-07-27
Type of Meal
Dinner
2018-10-09 256 views
友人從外國回港,特意找了一間位於旺角的酒店自助餐慶祝。海膽刺身和蟹籽沙律(每位一客)海膽份量充足,有一板海膽,非常有驚喜。海鮮冷盤海鮮選擇亦不少,有蟹腳、青口、帶子、海蝦、三文魚等等。海鮮新鮮,味道鮮甜。燕窩龍蝦濃湯濃湯非常足料,吃到龍蝦肉,而且濃湯裏面有燕窩,材料矜貴。熱食最為吸引的是香煎鵝肝,另外有燒帶子、蝦、青口等等。燕窩雙皮奶雙皮奶是現場即做的,牛奶味突出,口感軟滑,味道不錯。Movenpick雪糕向來喜歡吃Movenpick的雪糕,選擇了士多啤梨味。最後,以水果為今晚的自助餐畫上完美的句號。
友人從外國回港,特意找了一間位於旺角的酒店自助餐慶祝。

海膽刺身和蟹籽沙律(每位一客)
海膽份量充足,有一板海膽,非常有驚喜。

海鮮冷盤

燕窩龍蝦濃湯
濃湯非常足料,吃到龍蝦肉,而且濃湯裏面有燕窩,材料矜貴。

熱食
最為吸引的是香煎鵝肝,另外有燒帶子、蝦、青口等等。

燕窩雙皮奶
雙皮奶是現場即做的,牛奶味突出,口感軟滑,味道不錯。

Movenpick雪糕
向來喜歡吃Movenpick的雪糕,選擇了士多啤梨味。

最後,以水果為今晚的自助餐畫上完美的句號。

2018-07-09
Type of Meal
Dinner
2018-10-09 227 views
今日嚟到九龍維景酒店食buffet,環境都算幾大,雖然維景酒店已經係比較舊嘅酒店,但係裝修都算好骨子,燈光又開明,我哋都坐得好舒服。入到去職員已經好有誠意,好熱烈咁歡迎我哋入座,我哋比安排左坐係窗口位,可以一覽九龍嘅街景,一邊睇一邊慢慢食。自助餐來講呢度都算係幾豐富,前菜方面,有刺身同埋沙律吧,仲有好多款唔同嘅生果添啊!海鮮方面,有北海道長腳蟹,青口同埋新鮮嘅蝦,最正嘅當然係海膽刺身啦~主菜方面,有大量嘅中式小菜,雞翼呀薯仔啊~ 意式焗海鮮闊條麵同焗扇貝。當然仲有既西式嘅鵝肝同羊架,呢個唔係好貴嘅價錢來講,有即叫即煎嘅西餐嘢食都算好抵呀!除咗嘢食之外,都仲有即叫即煲既湯飲,係「燕窩龍蝦濃湯」~野食方面都有好多選擇,包括有橙汁、蘋果汁、同埋西袖汁。甜品方面,就有大量嘅西式蛋糕。見到好多一家大細嚟到維景酒店食,適合平平哋想一家人食自助餐~

見到好多一家大細嚟到維景酒店食,適合平平哋想一家人食自助餐
$400 (Dinner)
2018-10-09 219 views
今日嚟咗九龍維景酒店入面嘅西餐廳食buffet,一入到門口就有呢一幅咁靚嘅山水壁畫喺度歡迎我,大家見到呢一幅壁畫,再喺扶手梯上,左手邊就係餐廳,餐廳環境decent,貫徹酒店西餐廳的風格。一坐低梗係去海鮮吧拎返啲阿拉斯加長腳蟹回下本先啦,呢度嘅海鮮吧除咗長腳蟹之外,仲有紐西蘭青口,龍蝦仔,熟蝦,田螺同埋凍蜆;長腳蟹新鮮清甜,剪開蟹腳就有啖啖肉嘅蟹肉,熟蝦爽口彈牙,最難得嘅係田螺,未食過 buffet 嘅凍田螺有咁重嘅海水味,所有冷盤都無限refill,目測refill嘅速度都相當之快。食完海鮮吧就去食刺身,呢度嘅刺身好似哂冷咁一次過任攞,絕對唔會好似某啲buffet咁樣,又要排隊,又要限住一次攞三幾塊咁小家,淨係一次過攞20塊三文魚埋位嗰隻勝利者嘅感覺,已經夠哂爽皮。燕窩龍蝦濃湯,濃湯即叫即製,龍蝦味道未算好濃,不過個湯係食得出嘅鮮甜,每一碗都有唔少龍蝦肉喺入面,認真真材實料。海膽刺身蟹子沙律( 每位一客),海膽刺身雖則係每位一客,但係份量一啲都唔嘢少,仲跟咗面頭有好多蟹籽嘅沙律同埋爽脆嘅紫菜俾你包住啲海膽一齊食,倍添滋味。香煎鵝肝,同樣屬於即叫即製嘅鵝肝亦都係回本項目之一,廚師將鵝肝

香煎鵝肝,同樣屬於即叫即製嘅鵝肝亦都係回本項目之一,廚師將鵝肝煎得恰到好處,外面微微焦香,內裏有鎖住咗嘅鵝肝油香,好味。

鐵板燒羊架,拎返埋位嗰陣已經聞到羊架陣陣嘅香味,羊架外層香脆,內裏肉質軟滑,點薄荷醬或者芥辣都咁好味,係用料上乘之作。

另外仲有熱葷十幾二十款,有原條蒸石斑魚,避風塘炒蟹,辣酒煮花螺,豉椒炒蜆,芝士焗青口,生炒骨同埋白汁意粉等等,全部都相當之有風味,絕對係高水準高品質。

食到差唔多,對住呢又係十幾廿款嘅甜品,觸發咗我嘅選擇困難症,唯有忍痛揀選我嘅至愛芝士蛋糕同埋朱古力mousse,連甜品都相當之有水準。

埋單每人都唔洗四舊水,就有齊幾十款熱葷,甜品同各個回本項目等等,認真物超所值。
2018-09-25 266 views
維景酒店自助餐第一次試,見openrice有優惠價,仲sell有海膽&燕窩,帶住兩老膽粗粗去試一試。準時6:30進場,已經好多人排隊拎食物。魚生、長腳蟹5分鐘都差唔多冇哂。好誇張! 食物分散兩邊會疏通點。食物選擇算多:海鮮有長腳蟹🦀、青口、龍蝦仔🦐、帆立貝&凍蝦。魚生有希靈魚、三文魚脾、吞拿魚、甜蝦、另有碟原條切好魚生。仲有壽司🍣熟食有蒸魚、避風塘炒蟹、辣冬風螺、炒蝦、螺絲粉、帆立貝、炸豆腐甜品花多眼亂,有好多cake、楊枝甘露、涼粉、芒果糯米飯....cake偏甜,個人覺得麻麻地,反而涼粉好耐冇食好味道!中間有排隊拎食物-🌸燕窩龍蝦湯🌸燒羊架、鵝肝、虎蝦🌸燕窩雙皮奶✨✨極力推介✨✨ 重點-一板海膽+蟹籽沙律。以$400價錢,海膽質素都算不錯!

食物選擇算多:

海鮮有長腳蟹🦀、青口、龍蝦仔🦐、帆立貝&凍蝦。

中間有排隊拎食物-
🌸燕窩龍蝦湯

🌸燒羊架、鵝肝、虎蝦

🌸燕窩雙皮奶✨✨極力推介✨✨

• 燕窩雙皮奶
  • 海膽
  • 燕窩龍蝦湯
人嘅一生營營役役,為咗生活努力工作,由朝做到晚,返到屋企或者出街食個晚飯真係好想同對的人分享點點滴滴。當你有了一個對的人都想有個對的地方,等我倆可以舒舒服服傾吓計,重點是可以慢慢揀慢慢吃。今日就去到旺角哪頭的【九龍維景酒店1樓-棕櫚閣西餐廳】,同我親愛的另一伴,在沒有催趕的氣氛下,偷一點時間慢吃慢活慢聊天。人生一大樂事啊!其實今次Buffet是見到【棕櫚閣】今期做「海鮮主題」知道另一伴鍾情海鮮類,所以便選了平日星期一至四內去食,因為價錢相對比星期五六日便宜...價錢: 星期一至四:成人每位HK$398;小童每位HK$268餐廳位於窩打老道,附近沒有地鐵到達,位置有些不方便,約幾了7:00到達...當晚由旺角地鐵站前往,大概15分鐘,如果從油麻地地鐵站前往大約要十分鐘左右路程,話遠不遠,話近又未算只是不算難找呢。 上了扶手電梯轉左便到達餐廳門口,門口細細的。員工好主動,好好禮貌帶我們到坐位上,見佢笑容滿臉是我這一餐愉快的開始。今期的新主題是「海鮮、龍蝦、燕窩自助晚餐」 ,眼見出面的海鮮、龍蝦類常常很快被人清掉了,不過有3.5小時時間慢慢吃,相信Refill完便可以品嚐了!周圍望望睇下有咩

其實今次Buffet是見到【棕櫚閣】今期做「海鮮主題」

上了扶手電梯轉左便到達餐廳門口,門口細細的。

員工好主動,好好禮貌帶我們到坐位上,見佢笑容滿臉
是我這一餐愉快的開始。
今期的新主題是「海鮮、龍蝦、燕窩自助晚餐」 ,眼見出面的海鮮、龍蝦類常常很快被人清掉了,不過有3.5小時時間慢慢吃,相信Refill完便可以品嚐了!周圍望望睇下有咩吸引既食物!

刺身種類唔算好多,自助形式拿取,魚頭擺設最特別!但係幸好想食嘅都有,厚切嘅三文魚腩是令我最滿足的。另外沙律螺絲粉個面既前菜都好開胃!
番一番埋位,員工就呈上
兩份海膽加沙律因為是每位奉送的!用紫菜包住D海膽加小小刺身落海膽到可能會更好吃
哈哈,魚生、海膽也很新鮮!不過細細板,唔錯唔錯!

周圍望望,個場唔算大,但坐著一路食一路傾,【棕櫚閣西餐廳】沒有堂煌的裝飾,而且樓底感覺較矮,空間偏細小又相對昏暗,但為什麼有9成都會滿座了?可能是食物上十分合香港人口味吧!還有Movenpick雪糕做結尾喔!

見到海鮮吧都refill得幾快食完頭一轉出去咩都拎少少試試

主題法式海鮮吧所以過去看一看,只淨番
「亞拉斯加雪蟹爪、法國香草龍蝦仔同蝦仔」

「紐西蘭青口、加拿大翡翠螺、凍扇貝」就沒了!亞拉斯加雪蟹爪,蟹好夠海既鹹鮮味,蟹肉蝦肉都好鮮嫩!夠爽口彈牙!
後來被任食鐵板燒個邊既味道吸引著...
鐵板煎鵝肝是全場最香的,好快清晒!鵝肝香口惹味...但麵包唔夠脆口有點可惜!
旁邊就有
虎蝦、紐西蘭羊架,新鮮熱辣煎起要即食真係好好味!鐵板大蝦都好鮮甜乾身!正!即燒羊架一點他不油膩,肉質又可以嫩嫩地,好岩我胃口!

跟住繼續兜,見到
堂切頂級肉眼牛排,師博已預備為我地切兩塊,可選黑椒或燒汁...兩隻汁同樣好味啊!

熟食方面一般般,因為款式不多,龍蝦濃湯、意粉、薯仔同蒸魚
最為好吃!
他認為
辣酒煮螺他說可以再辣一點

我就認為
龍蝦濃湯非常好飲,好濃稠,啖啖都系濃郁嘅龍蝦味~聞落去已經好香,飲落去又有海鮮係入面增加左豐富既口感!加埋燕窩比到驚喜我!

如果要說到食燕窩系列,
燉燕窩雙皮奶是不錯的一款!又滑又滋補!好養顏啊
飲品方面有凍有熱,奶茶、咖啡、檸檬茶、檸檬水,還有鮮榨果汁!

最後當然要食甜品
招牌甜品可能都會有幾款,但真是琳琅滿目,因為有很多選擇
重點是
任食Mövenpick三種味雪糕啦,當中「有士多啤梨、雲呢拿味、香濃的朱古力。」movenpick雪櫃隔離仲有朱古力噴泉可以比你玩下又食下!

榴槤布甸我覺等都唔錯,榴槤味出眾,非常濃郁,喜歡食榴槤的不可錯過喔!仲有款
燕窩蛋撻都值的一試!
仲有Cheese Cake,各式各樣嘅甜品
種類超級多,好彩每樣細細件,精緻得黎又可以試多點其他款式!呢方面值得一讚!但係每樣甜品並非全晚都供應固定,當一款沽清後,會有另一款甜品替代。所以當見到想食嘅甜品又食得落就拎左先不然之後好快就沒了!甜品類為今晚豐滿的自助晚餐更添圓滿。

...其實大約七點到,但海鮮塔上只剩返的海鮮不太多,樣樣refill得快,係呢個海鮮塔refill得相對慢呢...其他的話...環境舒服、食物質素不錯、款式豐富可以讓各國美味佳餚集合於一身而取食物的地方很集中、價錢合理、服務都是滿意的!
因為態度親切有禮!
不設時限的Buffet真的會令人很放鬆喔!

總括來說...今次嘗試九龍維景酒店嘅自助餐整體都覺的唔錯!環境算舒服。取食物的地方很集中,雖然有點窄。但以價錢及食物來說算得上是物有所值兼且不設時限,而員工服務態度親切有禮和主動,值得一讚啊!
$450 (Dinner)
  • 燕窩蛋撻
  • Mövenpick三種味雪糕
  • 燉燕窩雙皮奶
  • 龍蝦濃湯
  • 紐西蘭羊架
  • 亞拉斯加雪蟹爪
同伴冇提議 日日自助餐 冇難度德福閣食生蠔焗蠔 棕櫚閣食羊鞍 唔會悶棕櫚閣 冇生蠔冇焗蠔 會員8折 $180 接受價食物枱換咗裝盤 幾吸引 別緻齊整食物就大同少異 甜品多選擇羊鞍~每次都唔同水準 要有心理準備今次係老師傅大廚座陣 鐵板即煎煎羊鞍嘅香味吸引 肉嫩冇騷味有肉味有幾塊係粉紅心 特別正節瓜豬骨老火湯~夠老火 肉味濃瓜淋滑多飲幾碗唔會頸渴 略嫌湯水暖唔夠大熱豉油雞 ~有啲咸咗 肉嫩嘅 白汁魚塊~ 魚塊略硬 厚身位微微腥焗薯 ~ 薯仔仲係硬嘅 食1片就夠菜心~ 次次都有提供 但煮太熟 菜黃晒魚生凍虾青口壽司~ 多款式 夠鮮凍盤~ 每次接近相同 好味道但煙三文魚暗色出水 唔吸引服務好好 坐得舒服 收碟快 食物多選擇熱葷一般般 ……
同伴冇提議 日日自助餐 冇難度

魚生凍虾青口壽司~ 多款式 夠鮮

凍盤~ 每次接近相同 好味道

但煙三文魚暗色出水 唔吸引

服務好好 坐得舒服 收碟快 食物多選擇
熱葷一般般 ……
鐵板羊鞍
魚生 壽司 凍虾 青口
甜品 旦糕
酥皮蛋撻仔
2018-09-18
$180 (Lunch)
Celebration
魚生 壽司 凍虾 青口
甜品 旦糕
  • 鐵板燒羊鞍
2018-09-16 5450 views
食評話呢度又抵又好味,所以五週年揀咗呢度慶祝。地點有啲唔就腳,地鐵出口行咗十幾分鐘,大概七點到餐廳,職員安排咗卡位比我哋,座位闊落。餐廳食物選擇比較少,味道可以,唔太特出,海鮮類Refill得比較慢,每位送一板細海膽同埋蟹籽沙律,職員有禮,價錢真係幾平,放題價錢加多少少有更多選擇,確係唔錯。刺身係切定自助形式,魚頭擺設幾吸睛。大約七點到,但海鮮塔上只剩返兩隻龍蝦仔同蝦,塔下有蟹腳,青口,少量螺。蟹腳鹹鮮味味適中。青口,蝦都幾新鮮。螺有啲細隻。每人一份海膽,蟹子沙律,細細板,都好新鮮。即燒鵝肝,大大塊,不過口感唔夠豐腴,幾欣賞下面墊底嘅包,蛋味重,雖然口感鬆軟,但喺鵝肝下面唔會影響口感,就算單食包都唔錯。三文魚最新鮮,甜蝦出得好少,之後都無出,三文魚到好後期先再refill。即燒羊架油膩感少燒牛肉同火腿都唔錯,肉質幾嫩。燒蝦好香,大隻燒得夠乾身。魚唔錯,不過之後無再出。其餘熟食一般。甜品都算多,因為我食得甜,普遍人食得無咁甜, 對其人嚟講應該唔錯。反而更欣賞下面嘅, 楊枝甘露,芒果涼粉,龍蝦湯燕窩雙皮奶。Movenpick三種味任食。
食評話呢度又抵又好味,所以五週年揀咗呢度慶祝

刺身係切定自助形式,魚頭擺設幾吸睛

蟹腳鹹鮮味味適中。
青口,蝦都幾新鮮。
螺有啲細隻。

每人一份海膽,蟹子沙律,細細板,都好新鮮

即燒羊架油膩感少

燒牛肉同火腿都唔錯,肉質幾嫩

燒蝦好香,大隻燒得夠乾身

魚唔錯,不過之後無再出。
其餘熟食一般。

反而更欣賞下面嘅, 楊枝甘露,芒果涼粉,龍蝦湯燕窩雙皮奶

Movenpick三種味任食

2018-09-13
$378 (Dinner)
Celebration
Anniversary
2018-09-16 3614 views
係旺角行完街,夜晚過左去九龍維景酒店棕櫚閣食buffet,呢到啲buffet又幾抵食,每位先$398,食足3.5個鐘,原來都幾爆場!每位送加拿大海膽刺身一份,另外仲有蟹籽沙律,紫菜可以無限refill。海鮮有蟹腳,青口,海蝦,小龍蝦等等,蟹腳鮮甜豐富海水味!龍蝦濃湯,師傅用鐵煲上,真係有龍蝦肉!龍蝦湯味道濃郁好味!有魚生有sushi,有原條章紅魚!Cold cut同沙律都唔錯,貴精不貴多。熱食有即煮羊架,有燒牛肉!中段仲有鵝肝多士,油脂甘香入口即溶,好好食!仲有薑蔥炒蟹,辣酒花螺,豉椒炒蜆,味道都做得唔錯!甜品部份我最愛movenpick 同 燕窩雙皮奶。 movenpick雪櫃隔離仲有朱古力噴泉,我就攞咗啲朱古力漿嚟做個脆皮雲呢拿雪糕,超正!燕窩雙皮奶,又滑有好奶香,又大一大匙燕窩,推介!如果有時間的話,坐耐啲都好,因為酒店中途會出唔同款的食物。埋單net price$398一位,不錯吃!

海鮮有蟹腳,青口,海蝦,小龍蝦等等,蟹腳鮮甜豐富海水味!

龍蝦濃湯,師傅用鐵煲上,真係有龍蝦肉!龍蝦湯味道濃郁好味!

有魚生有sushi,有原條章紅魚!

Cold cut同沙律都唔錯,貴精不貴多。

仲有薑蔥炒蟹,辣酒花螺,豉椒炒蜆,味道都做得唔錯!

燕窩雙皮奶,又滑有好奶香,又大一大匙燕窩,推介!

2018-09-01
$398 (Dinner)