是日由於事務關係,需要一個地方食一個長D嘅午餐消磨時間,剛好在銅鑼灣,加上我偏愛素食,便去樂園素食試一試。一去到門口已經好多人排隊,但幸好安排坐位都算快速,食快便能夠入坐。席間亦見不少人如我般獨自午膳。由於疫情關係,取用餐點時必須買戴即棄膠手套,感覺衛生。取餐區非常狹小,取餐人潮勁多,巡視一圈過後非常失望,可選擇餐點不多,亦欠缺特式食物,相信是因為很多特式餐點都只有晚市才有供應。如是者取過兩次食物便沒有興趣再出左全餐最好食係紫薯波波,你話幾咁無奈最後執檯EE話隔離檯攞多左個柑,順手俾左我,我呆左一下,諗下都OK嘅,搣來食,係乾水嘅
由於疫情關係,取用餐點時必須買戴即棄膠手套,感覺衛生。
如是者取過兩次食物便沒有興趣再出左
全餐最好食係紫薯波波,你話幾咁無奈

2021-04-04 440 views
本来是想去同层小曼谷吃午饭,但到达时才11点多,几家餐厅都没开门营业。但转角的乐园素食已经开始了,没有考虑其他因素后就进去吃素。已经有一段时间没有吃素食自助餐了,这里的环境比无肉食更干净和宽敞。每个客人会获得一双一次性手套,规定自取食物时要带上,保持卫生。进场时刚开始不够,自取食物区还没填满,但随着服务员把食物全部端出,整个自助区域都放满食物。除了沙律和热情菜、寺司和各种甜品有不少选择。他们还有咖啡提供,十分多元化。节假日连加一是108元,虽然略贵,但吃的东西水准不俗,而且没有用餐时间限制,在铜锣湾来说算是合理的。

2021-03-29 394 views
+食物選擇都多,有冷有熱食。+男職員態度友善,有盡量安排座位。-食物味道普通,求飽肚係可以嘅-餐具衛生馬馬,杯有水漬,碟有食飯殘漬-取餐區熱鬧情況如十年前嘅旺中: 人多空間細; 身貼身咁撞撞撞不過下午茶$7x 可以抱住食到飽心態囉
+食物選擇都多,有冷有熱食。
+男職員態度友善,有盡量安排座位。

-食物味道普通,求飽肚係可以嘅
-餐具衛生馬馬,杯有水漬,碟有食飯殘漬

不過下午茶$7x 可以抱住食到飽心態囉
$85 (Tea)
2021-03-26 488 views
早幾日同朋友去食樂園素食下午茶,呢間餐廳前身係素一,因為平日的關係,68蚊一個人加埋一就75蚊一個,素食自助餐來說不叫特別抵,但對我來說最重要都係食物質素,餐廳都多人食下午茶,都幾full下,而且都注重衛生,每個食客都派一對手套,要帶手套先可以拎食物,同埋因為疫情關係,每次都要拎乾淨新碟去拎食物,而且侍應姐姐收碟好快,呢個加一服務費真係抵比。食物方面都有好多選擇,有中式熱食,又有日式素食、炸物同甜品,友人就覺得樣樣食物都係飽肚澱粉質為主,但我覺得尚可接受,因為自助餐精神就係自己隨便揀自己想食的嘢,而且可能我大部份食物都啱食,所以ok。我第一轉主要拎左素刺生壽司、日式芝麻豆腐、蘿蔔糕同南瓜餅,刺生壽司我覺得ok,我唔知點解會想形容佢為櫻花味,因為就係似櫻花魷魚的味,但係的確三隻刺生味道上分別不大,我個人傾向揀魷魚,因為同埋係蒟蒻,我估白色會好一點。日式豆腐好入味,細細舊同好滑,我鍾意食呢個。蘿蔔糕正正常常不過不失,只係我食過更好食的素蘿蔔糕,唔係佢唔好食。南瓜餅入面煙煙韌韌,南瓜味略嫌唔夠千,優點係唔太甜。第二輪,我便揀了encore素壽司、地瓜球、豆沙煎堆、奶黃包、手抓餅、中華沙律、黑

第二輪,我便揀了encore素壽司、地瓜球、豆沙煎堆、奶黃包、手抓餅、中華沙律、黑松露炒飯。地瓜球都幾好食,入面係流心芋蓉,不過相對較甜。豆沙煎堆感覺有點油益感,豆沙餡係ok,但整體可一不可再。奶黃包就不過不失,不算好味亦不算差,正正常常,大家可以試,但不要期望太高。手抓餅無乜味,唔知係唔係因為平時會夾嘢食,所以齋食感覺好乾好無味。中華沙律就是一大包買返嚟的日式配菜,我個人本身就比較鍾意食,所以都ok。不過黑松露沙律就真係不了啦,我戴定頭盔先,可能係我個日炒得唔好,唔飯比較硬同乾真真,味道略為欠缺。

第三轉我便主打甜品,有百香果凍、抹茶和菓子同brownie,百香果凍太太太甜,食4份一舊已經好夠,唔會想再食,抹茶和菓子係ok的,餡係有少少偏甜,但因為份量不多加上外皮無甜味,可以中和了,所以食落係適中。但係brownie真係好好食,好好味,好食到令人想再encore。

整體來講,我覺得係ok的,入面有好食有唔好食,自助餐就係自己啱食就再揀,所以我覺得接受,加上個個口味唔同,好睇個人本身喜好。

以下評分以5⭐️為滿分
⭐️⭐️⭐️
2021-03-22 508 views
前身素一既樂園素食終於開番 上網睇到係原班人馬回歸 價錢都係一樣親民 午餐黎食 平日計埋加一都係$86 下午茶會更加抵 絕對係銅鑼灣抵食既素食自助餐樂園素食依舊有必食推介既素壽司 味道都係咁好食 賣相仍然係神似真壽司 。特別推介煙鴨胸壽司 食落去完全唔似係素 ,絕對值得一試除左必食既素壽司 仲有提供一啲沙律 不過款式唔會好多 。 另外 仲有熱食 大概有8款左右 仲有食素點少得既酸齋 中意食酸齋既一定食番飽仲有一啲炸物 食落去一啲都唔輸蝕 而是日湯係扁豆湯,味道清甜, 而飲品方面比以往素一多 ,多左豆漿 ,仲有咖啡機,洛神花檸檬茶等。 洛神花檸檬茶味道有啲酸 幾開胃。 仲有桃膠紅棗水 ,香芋西米露等 ,食物款式絕對唔會因為價錢少左 ,絕對係超抵食最推介既絕對係百香果啫喱 酸酸地唔會太甜 超開胃 另外仲有和菓子 Chocolate 布朗尼等

仲有一啲炸物 食落去一啲都唔輸蝕

$86 (Lunch)
  • 百香果啫喱
  • 素壽司
2021-03-20 288 views
自助午餐食物選擇豐富,未能每樣試一點已經非常飽,留待下一次再食😋最鍾意壽司、炸粟米餅😍👍🏻大多蔬菜為主感覺健康👍🏻有湯、水果、飯麵、甜品和咖啡茶👍🏻環境舒適乾淨,每位客人都派一對手套去取食物👍🏻價錢合理
最鍾意壽司、炸粟米餅😍
👍🏻大多蔬菜為主感覺健康
👍🏻有湯、水果、飯麵、甜品和咖啡茶
👍🏻環境舒適乾淨,每位客人都派一對手套去取食物
👍🏻價錢合理
2021-03-10
$80 (Tea)
純粹食字🤭,以下內容和《三笑姻緣》、《唐伯虎點秋》完全沒關連的 標題中的「三笑因園」,是想說「因」為銅鑼灣樂「園」素食的出現,素友們可以找到三個值得開心💖(三笑) 的原因,一齊黎睇下有乜咁開心啦 第一笑😃:「銅素店」數目增加 以往銅鑼灣的素店也不少的,不過最近這段時間裏,不少「銅素店」都倒下了😔,尤其是自助餐形式的素食店,在2018年時,先後有兩間素自助餐店出現,然後又來個「歸零」倒數🤦‍♂️,素友們看着這個「1間、2間、1間、0間」的變化,的確幾婉惜的。幸好隨着 樂園素食 Paradise Veggie 出現🎉🎊,銅鑼灣素自助餐店又再次來個「零的突破」了 第二笑😃:素友多了一個聚會好去處 樂園素食面積十分寬敞,印像中大約有160多個座位,既適合一大班朋友👭🧑‍🤝‍🧑到來開餐,也適合三兩知己在這兒傾密計🗣,尤其是店內有一個長方形房間,如果不介意拎食物時要多行幾步的🚶,這個房間會是談天說地的不錯選擇。 其實,出這貼文時,版主光顧樂園的次數已超過5次了😆。回想樂園在11月下旬開業時,高朋滿座,熱鬧非常。及後因為疫情又起🤦,人流減少,但有時仍會在店內碰見素友👋,相信在疫情過後,這兒會是素友聚會

第一笑😃:「銅素店」數目增加

第二笑😃:素友多了一個聚會好去處

其實,出這貼文時,版主光顧樂園的次數已超過5次了😆。回想樂園在11月下旬開業時,高朋滿座,熱鬧非常。及後因為疫情又起🤦,人流減少,但有時仍會在店內碰見素友👋,相信在疫情過後,這兒會是素友聚會時考慮的熱門地方之一的。

第三笑😃:當然是因為有很多美食選擇啦,除左「羊咩咩點壽司」,仲有好多正野架

🔶次次都拎好多飽肚的食物?🔶

每次來到樂園時,出去拎完第一碟食物回來,女友🙎‍♀️通常的反應都係:「又咁快就拎D飽肚野黎食」。嘻嘻🤭,黎食自助餐,都係想食得飽肚、食得開心嘛,一出擊就拎飽肚野,其實都冇乜所謂吖🙈,版主冇咁易飽的。

究竟係乜飽肚野呢?咪就係各種的壽司🍣和炸物囉

如果從食物區的角落位置開始的,就會看見目不暇給的「壽司陣」🤤。通常,版主都會揀選較多材料芝麻加州卷和紫菜卷,其他幾款壽司就會隨意再來一兩件。

揀了壽司後,繼續向前行,炸香蕉🍌、天婦羅、吉列豬扒這些可口食物會統統被「召喚」📢到碟上。另外,在盡頭有兩個高高的蒸籠,可以來一件蒸餃🥟試試喔,挺不錯的。

除了上述這些食物外,近幾次到來,都會吃煙韌的糯米飯。有時大家怕糯米飯易飽肚而不敢吃,自助餐提供糯米飯,正好解決這憂慮。只拿少少來吃,既可滿足品嚐糯米飯的願望,又不怕給糯米飯弄飽。

🔶樂園新出品~回味台灣自助餐的感覺🔶

台灣素食自助餐店的特色,是不少店鋪的面積都很大的,更會有師傅👨‍🍳即場為顧客製作食物,御蓮齋、果然匯的食物,都是很令人回味的。

礙於地方所限,香港的素食自助餐從來未試過有師傅即場製作食物的。不過,樂園最近作出了「零的突破」,在用餐區域中闢出了位置,由師傅即場為大家製作素串燒🍢及素章魚丸。當晚試了數款燒物🔥,大家都覺得燒菠蘿挺🍍不錯。樂園的這個新嘗試,絕對是素友們的福音。

🔶 淺酌低唱,來一杯悠閒咖啡🔶

樂園的另一吸引之處,在於它的咖啡機。香港的素自助餐,通常也會有數款飲品供應,冷熱飲均有,足夠讓客人選擇。不過,咖啡機的出現,對於「咖啡控」來說🤩,絕對是會給店鋪加分的。

店方的咖啡機有4款咖啡☕可供選擇,每次用餐尾聲時,「飲完咖啡都唔會訓唔着」的版主都會來一杯咖啡,為樂園之旅劃上滿足的句號。

FB 專頁:眾裏尋素千百道

Instagram: veggie.everywhere / Veggie_Keith

歡迎大家follow fb專頁和IG,多多支持

#眾裏尋素千百道 #veggieEverywhere #veggie #gogreen #樂園素食 #銅鑼灣素食 #港島素食 #素自助餐 #素壽司 #素串燒 #素章魚丸
素食自助餐竟然有現場燒烤仲有素章魚燒?銅鑼灣這間樂園素食絕對係創意滿分,不能錯過的還有多款素食壽司和薑醋,湯水糖水飲品都好多選擇添!樂園素食位於銅鑼灣Tower 535,這棟大樓每層都有大量肆,素食自助餐位於地庫,搭扶手電梯落一層轉左就見到。這個地點之前是另一間素食自助餐,內部重組之後換上新名字,裝修基本上沒換過沒甚麼分別。房入面的位置距自助餐檯比較遠,但就安靜舒服。餐廳面積都幾大,座位非常多,正常用餐時間都未至於要排隊。取餐的位置於餐廳其中一角,現時因衛生關係,取食物時必須戴口罩和膠手套。沙律菜、水果和醬料區。炸物種類很多,粟米餅、南瓜餅、薯條和蔬菜天婦羅等等應有盡有。多款素食壽司,也有和果子和涼菜。我鍾意食上海烤夫。這個薑醋也是必吃,入面除了雞蛋還有黑木耳之類。菜式並非全部純素,部分含蛋、奶或蔥蒜,可以留意各項食物的標簽。飲品有豆漿、冷熱水、咖啡和養生茶飲。晚市獨家素章魚燒,入面有薑、杏鮑菇等,配上章魚燒醬又真係似模似樣。同樣是晚市獨家的素食燒烤,有素魚蛋、貢丸、杏鮑菇、冬菇和菠蘿等,個燒烤汁都幾好食架。素食自助餐你食得多,有章魚燒和BBQ的你食過未?咁有創意的樂園素食一定要試試看

房入面的位置距自助餐檯比較遠,但就安靜舒服。

餐廳面積都幾大,座位非常多,正常用餐時間都未至於要排隊。

沙律菜、水果和醬料區。

多款素食壽司,也有和果子和涼菜。

我鍾意食上海烤夫。

這個薑醋也是必吃,入面除了雞蛋還有黑木耳之類。

飲品有豆漿、冷熱水、咖啡和養生茶飲。

素食自助餐你食得多,有章魚燒和BBQ的你食過未?咁有創意的樂園素食一定要試試看!

自助餐價格
午市(11:00 - 14:30) 平日HK$78、假日HK$98
下午茶(14:30 - 16:30) 平日HK$68、假日HK$78
晚市(18:00 - 23:00) 平日HK$169、假日HK$188
2021-03-05
2021-02-06 416 views
一入到佢,正常要求戴住口罩攞食物啦,佢貼心到比定手套,攞嘢食要戴住手套嘅,雖然我覺得無乜特別幫助,但起碼知佢注意衛生嘅,咁食得更放心。熱葷:都幾多選擇,黑松露炒飯,炒麵,炒河,好大塊嘅粟米餅,春卷,咖哩角,椰汁南瓜,炒青豆,茄子......樣樣試少少,飽飽啦喎 最鍾逴個黑松露炒飯,有松露味嫁,夠乾身。冷盤:勁似真身壽司嘅素壽司,一般卷物好正,而佢嘅素餐肉壽司,本身素餐肉一向好鍾意食,估唔到配壽司飯咁夾,可能我一向鍾意食素餐肉啦!仲有醋雲耳,拍青瓜等,都水準之上嘅。甜品方面:有桃膠雪耳龍眼糖水,綠豆沙,brownie,泡芙,仲有款百香果糕(無試),水準十錯,桃膠糖水甜度適中,(我一向好甜的 不過真係唔覺甜),桃膠份旺好夠,只食2碗都覺得抵返晒。Bownie應該賣回來的貨,出面食開無乜分別,咁當然有一定水準先間間buffet都訂貨。總體食物水準不錯,樣樣嘢食都水準之上,飲品都有幾款,如可keep住做優惠,應該可以keep到人流。

每張都是相片原圖!呢間樂園素食BOOKMARK左一段時間,今日放假約埋朋友仔一齊黎食素食自助餐。樂園素食位於銅鑼灣Tower 535地庫,餐廳裝潢簡約清新,環境寬敞舒適。提供即棄手套方便取食物又衛生,令大家都安心D。食物款式夠哂豐富,有齊沙律、冷熱盤、炸物、甜品等。沙律區有三款新鮮沙律菜、水果、三色藜麥、鷹嘴豆等,醬汁多達6款,清新健康之選。前菜有多款涼拌小食,包括中華沙律、日本枝豆、一口蕃薯、醃青瓜等,推薦爽脆醒胃既陳醋雲耳同胡麻手拍青瓜。冷盤推薦滑溜冷豆腐同彈牙冷烏冬。素壽司好有驚喜,賣相吸引,其實係由蒟蒻製成。炸物提供一口蘿蔔、南瓜餅、粟米餅、咖哩角、豆沙芝麻球、芋茸地瓜丸、香蔥春卷等。款款新鮮炸起,熱辣辣好惹味。熱盆有超過10款選擇,包括黑松露炒飯、蒸腸粉、瑞士汁炒河、黑椒肉絲炒麵、茄子炆肉碎、欖菜四季豆茶樹菇、蒸粟米蕃薯、薑醋蛋、南乳豆卜蓮藕、葡汁四寶時蔬、鹿茸菌炆紹菜、薑汁芥蘭、油鹽水菜心、上海烤麩等。推薦香甜軟糯既椰汁芋頭南瓜、酸甜醒胃既酸齋、鮮甜有咬口既雙菇炆蘿蔔同味美香甜既鹵水豆腐!另有蒸饅頭、馬拉糕,香甜又鬆軟。飲品可選羅漢果甘草水、洛神花檸檬水、熱茶、豆漿、凍水、
每張都是相片原圖!

呢間樂園素食BOOKMARK左一段時間,
今日放假約埋朋友仔一齊黎食素食自助餐

樂園素食位於銅鑼灣Tower 535地庫,
餐廳裝潢簡約清新,環境寬敞舒適。

提供即棄手套方便取食物又衛生,令大家都安心D。

食物款式夠哂豐富,有齊沙律、冷熱盤、炸物、甜品等。

沙律區有三款新鮮沙律菜、
水果、三色藜麥、鷹嘴豆等,
醬汁多達6款,清新健康之選。

前菜有多款涼拌小食,
包括中華沙律、日本枝豆、一口蕃薯、醃青瓜等,
推薦爽脆醒胃既陳醋雲耳同胡麻手拍青瓜。

冷盤推薦滑溜冷豆腐同彈牙冷烏冬。

壽司好有驚喜,賣相吸引,其實係由蒟蒻製成。

炸物提供一口蘿蔔、南瓜餅、粟米餅、咖哩角、
豆沙芝麻球、芋茸地瓜丸、香蔥春卷等。
款款新鮮炸起,熱辣辣好惹味。

熱盆有超過10款選擇,
包括黑松露炒飯、蒸腸粉、瑞士汁炒河、
黑椒肉絲炒麵、茄子炆肉碎、欖菜四季豆茶樹菇、
蒸粟米蕃薯、薑醋蛋、南乳豆卜蓮藕、
葡汁四寶時蔬、鹿茸菌炆紹菜、
薑汁芥蘭、油鹽水菜心、上海烤麩等。
推薦香甜軟糯既椰汁芋頭南瓜、酸甜醒胃既酸齋、
鮮甜有咬口既雙菇炆蘿蔔同味美香甜既鹵水豆腐!

另有蒸饅頭、馬拉糕,香甜又鬆軟。

飲品可選羅漢果甘草水、洛神花檸檬水、
熱茶、豆漿、凍水、咖啡等,解膩消滯。

甜品有綠豆沙、泡芙、朱古力布朗尼等。
女生推薦桂圓薑母桃膠,滋陰養顏,啖啖清甜滋潤。

2021-01-10
Lunch
呢間樂園素食BOOKMARK左一段時間,今日放假約埋朋友仔一齊黎食素食自助餐。樂園素食位於銅鑼灣Tower 535地庫,餐廳裝潢簡約清新,環境寬敞舒適。提供即棄手套方便取食物又衛生,令大家都安心D。食物款式夠哂豐富,有齊沙律、冷熱盤、炸物、甜品等。沙律區有三款新鮮沙律菜、水果、三色藜麥、鷹嘴豆等,醬汁多達6款,清新健康之選。前菜有多款涼拌小食,包括中華沙律、日本枝豆、一口蕃薯、醃青瓜等,推薦爽脆醒胃既陳醋雲耳同胡麻手拍青瓜。冷盤推薦滑溜冷豆腐同彈牙冷烏冬。素壽司好有驚喜,賣相吸引,其實係由蒟蒻製成。炸物提供一口蘿蔔、南瓜餅、粟米餅、咖哩角、豆沙芝麻球、芋茸地瓜丸、香蔥春卷等。款款新鮮炸起,熱辣辣好惹味。另有蒸饅頭、馬拉糕,香甜又鬆軟。熱盆有超過10款選擇,包括黑松露炒飯、蒸腸粉、瑞士汁炒河、黑椒肉絲炒麵、茄子炆肉碎、欖菜四季豆茶樹菇、蒸粟米蕃薯、薑醋蛋、南乳豆卜蓮藕、葡汁四寶時蔬、鹿茸菌炆紹菜、薑汁芥蘭、油鹽水菜心、上海烤麩等。推薦香甜軟糯既椰汁芋頭南瓜、酸甜醒胃既酸齋、鮮甜有咬口既雙菇炆蘿蔔同味美香甜既鹵水豆腐!飲品可選羅漢果甘草水、洛神花檸檬水、熱茶、豆漿、凍水、咖啡等,解膩消滯。
呢間樂園素食BOOKMARK左一段時間,
今日放假約埋朋友仔一齊黎食素食自助餐

樂園素食位於銅鑼灣Tower 535地庫,
餐廳裝潢簡約清新,環境寬敞舒適。

提供即棄手套方便取食物又衛生,令大家都安心D。

食物款式夠哂豐富,有齊沙律、冷熱盤、炸物、甜品等。

沙律區有三款新鮮沙律菜、
水果、三色藜麥、鷹嘴豆等,
醬汁多達6款,清新健康之選。

前菜有多款涼拌小食,
包括中華沙律、日本枝豆、一口蕃薯、醃青瓜等,
推薦爽脆醒胃既陳醋雲耳同胡麻手拍青瓜。

冷盤推薦滑溜冷豆腐同彈牙冷烏冬。

壽司好有驚喜,賣相吸引,其實係由蒟蒻製成。

炸物提供一口蘿蔔、南瓜餅、粟米餅、咖哩角、
豆沙芝麻球、芋茸地瓜丸、香蔥春卷等。
款款新鮮炸起,熱辣辣好惹味。

另有蒸饅頭、馬拉糕,香甜又鬆軟。

熱盆有超過10款選擇,
包括黑松露炒飯、蒸腸粉、瑞士汁炒河、
黑椒肉絲炒麵、茄子炆肉碎、欖菜四季豆茶樹菇、
蒸粟米蕃薯、薑醋蛋、南乳豆卜蓮藕、
葡汁四寶時蔬、鹿茸菌炆紹菜、
薑汁芥蘭、油鹽水菜心、上海烤麩等。
推薦香甜軟糯既椰汁芋頭南瓜、酸甜醒胃既酸齋、
鮮甜有咬口既雙菇炆蘿蔔同味美香甜既鹵水豆腐!

飲品可選羅漢果甘草水、洛神花檸檬水、
熱茶、豆漿、凍水、咖啡等,解膩消滯。

甜品有綠豆沙、泡芙、朱古力布朗尼等。
女生推薦桂圓薑母桃膠,滋陰養顏,啖啖清甜滋潤。
2021-01-10
Lunch
上星期陪婆婆食齋👵🏻,但爸爸又唔慣食得咁清淡,就帶左佢地去食𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭👅,自己中意食乜就攞乜٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)!呢間喺銅鑼灣新開張既素食𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭,分午市、下午茶同晚市三個時段,星期六晏晝都只係$𝟗𝟖,而且𝟏月做緊8折優惠,好抵食🗣———————————————————𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $𝟗𝟖 / 𝟕𝟓 𝐌𝐢𝐧𝐬食物款式有沙律🥗、前菜、主食、粉麵飯🍚、炸物、天婦羅、壽司🍣同甜品。飲品除左有羅漢果甘草水、洛神花檸檬水🌸、豆漿同熱茶外,仲有咖啡機任你斟☕️~-婆婆係純素食者,連蛋奶都唔食🧘🏻‍♀️、而呢道每一碟都會寫清楚係純素定蛋奶素,好清晰👍🏻————————————————————熟食個人最推薦黑松露炒飯😋,炒得好乾身。其餘南瓜炆芋頭🍠、酸齋、素蘿蔔牛腩🐮、素乾炒牛河同素肉絲炆茄子🍆都唔錯。比較特別既係呢道有埋壽司食,雖然係蒟蒻,但口感都真係幾似三文魚🍣。————————————————————不過整體黎講我覺得佢既炸物係最好食❤️,香脆得黎唔油膩。一口蘿蔔糕惹味,芋圓地瓜丸外脆內煙韌😻,芋泥餡好濃芋香,推薦🔮;粟米餅同南瓜餅就最搶手,每次一出就會比人清哂🌪—————————————
———————————————————
𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐁𝐮𝐟𝐟𝐞𝐭 $𝟗𝟖 / 𝟕𝟓 𝐌𝐢𝐧𝐬

————————————————————
甜品有𝐁𝐫𝐨𝐰𝐧𝐢𝐞、和菓子、綠豆沙同泡芙。超級推薦桂圓薑母桃膠✨,紅棗既濃甜味出哂黎🌈,煲入面滿滿都係紅棗桂圓,好足料♡ 絕對會因為呢碗糖水而𝐄𝐧𝐜𝐨𝐫𝐞٩(•̤̀ᵕ•̤́๑)!!!!!
Paradise Veggie🌿 Let's start to eat healthy🥢..素食養生。。你又開始左未❓閒時食下素食,清清腸胃,都係唔錯既選擇🤗。現今素食文化🌿,愈黎愈多元化,而且以自助形式,更加受到大眾歡迎。因為可以按個人喜好,揀選自己喜歡既食物,就算同朋友一齊黎食,都唔怕會浪費,做到環保又養生喔。.呢間素食店,地理位置方便,食物質素唔差,都係由大廚主理👨🏻‍🍳,而且老闆好友善親民,會聽取食客意見,不斷改良迎合大眾口味,最重要價錢亦非常可取啊啊啊😍。.裝修環境舒服,以白色為主調,牆身更以手繪畫繪畫,具有心思又雅致,仲設有私人派對房間,疫情過後,一大班朋友黎聚會食飯,私癮度更高呢🥳。入到黎餐廳,真係會每人唔捨得走架。.菜式方面,由:壽司、炸物、中菜、蒸物、甜品、糖水、飲品,相信梗有一款岩你口味喔❤️。而且仲有Coffee☕️ & Tea🍵,當素食Cafe 都不錯喔。素食都可以好多元化 你又開始未😋❓..×××××ש銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B04號舖..

菜式方面,由:壽司、炸物、中菜、蒸物、甜品糖水、飲品,相信梗有一款岩你口味喔❤️。而且仲有Coffee☕️ & Tea🍵,當素食Cafe 都不錯喔。素食都可以好多元化 你又開始未😋❓
×××[樂園素食 -Paradise Veggie]×××
©銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B04號舖
2021-01-16 298 views
已幫襯多次,素食自助餐,疫情下現時午餐更有八折優惠,埋單兩人只係$176!老闆用心經營,食物有水準之上,款式又多,好抵食;餐廳環境乾淨整潔,員工有線親切,服務良好;疫情下,已一個月未敢出外進食,見近日疫情稍為確診數字下降,才敢外出進食。餐廳用心安排,取食物必須要戴上手套,確保大家食得安心,餐枱之間保持一定的距離。推介大家必食酸齋丶炸芋頭丶煎堆、胡椒湯丶桃膠👍🏻👍🏻👍🏻;仲有一定要飲洛神花檸檬水丶羅漢果茶。
餐廳環境乾淨整潔,員工有線親切,服務良好;
酸齋
炸芋頭必食
煎堆
2021-01-16
酸齋
炸芋頭必食
煎堆
2021-01-16 4410 views
前排聖誕節大魚大肉,間唔中要食返餐素菜健康一下。是日中午黎到位於銅鑼灣嘅樂園素食,主打午市、下午茶、晚市素食buffet。沙律、前菜、主食、炸物、飲品、湯水、甜點等等食物同飲品都任飲任食,定價相宜,今個一月仲會有八折優惠星期六2pm黎到座無虛席,好受歡迎哦沙律區有多款沙律菜、配料及醬汁,新鮮翠綠,開胃首選素食壽司及卷物都有唔少選擇,仲有炸春卷、地瓜條、蘿蔔糕、天婦羅等等多款炸物任君選擇。炸物香脆可口,好好食呢素乾炒牛河及炒麵,調味適中,有鑊氣,炒得乾身唔油膩熱盤區有素蘿蔔牛腩、咖喱魚蛋、四喜烤夫同椰汁南瓜芋頭都好出色洛神花檸檬水、羅漢果甘草水等等飲品都係任飲,低糖健康又養生💪🏻仲有咖啡機,可以自行炮製鮮奶咖啡或泡沫咖啡☕️素餃子、素菜包同蓮蓉包都好受歡迎架👏🏻足料又美味

星期六2pm黎到座無虛席,好受歡迎哦

沙律區有多款沙律菜、配料及醬汁,新鮮翠綠,開胃首選

素乾炒牛河及炒麵,調味適中,有鑊氣,炒得乾身唔油膩

素餃子、素菜包同蓮蓉包都好受歡迎架👏🏻足料又美味
$100 (Lunch)