2021-10-13
8號風球唔知食咩好,好多都開始關舖,經過見到呢間小店繼續營業,就決心外賣個火鍋「花膠雞湯煲」返去同個風作戰。同員工傾開先知佢地仲會營業至10點,好有heart❤️佢地好nice, 好好傾,又會介紹我佢地既招牌菜。 攞外賣既時候,都已經覺得個煱底好墜手,果然返到屋企一開,好足料,除左雞同花膠仲有不少既竹笙😍湯底濃得黎又唔會口渴,我哋幾個一人一碗湯後先再邊爐,正啊。叫左個「安格斯手切牛」,好新鮮好好食啊,而男朋友就極力推介「韭菜餃」同「黑豬豚肉」🥰 同埋外賣小妹會好注重個packing,因為小妹曾經試過外賣有個不好既經歷,攞個水煮魚返屋企個湯瀉哂因為佢個外賣兜不夠受熱,攪到其他食物都扣哂分,自己都好狼狽,所以今次呢間我好鐘意,架車轉幾個大灣都無瀉到一滴出黎,返到屋企仲好夠熱👍🏿👍🏿總括黎講,味道同服務都會令我一定再Encore,因為我要去試佢個酸菜魚同日本啤酒🍻☺️☺️仲有見佢d小食都好吸引~~😋😋😋😋😋