2024-06-27 1079 views
好友剛剛搬咗去屯門住,同幾個朋友參觀完佢新居,就一齊去附近食晚飯,呢日叫咗幾款嘢食物 🍽️:豪華5式拼盤:海蝦牛油果法包多士 - 多士烘得香脆,爽口嘅蝦肉配上軟滑嘅牛肉果醬,唔錯。👍🏻👍🏻👍🏻香烤雞翼(檸檬蜜),蒜味芝士雞翼 - 雞翼外皮烤得香脆,雞肉嫩滑。意式炸魷魚圈配他他汁 - 魷魚圈爽脆,外層炸得香脆唔油膩,點埋他他汁就更解膩。帕爾馬火腿 - 配上初榨橄欖油同吃,增添了風味之餘,火腿入口更油潤。蒜香白酒汁海蜆意粉 - 鮮製意粉食落果然係唔同啲,彈牙得嚟又有種煙韌感,海蜆飽滿鮮味,加上用蒜蓉同白酒炒,勁香勁好味! 😋😋😋肉魚狂熱套餐 :香濃南瓜忌廉湯 - 南瓜忌廉湯質地濃稠幼滑。鮭魚凱撒沙律 - 整體新鮮清新。忌廉汁煮青口 - 忌廉汁食落有酒香洋蔥香,調味剛好,配上鮮嫩嘅藍青口,Yummy! 🥰🥰🥰軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉 - 軟殼蟹炸得酥脆香口,但蟹肉依然 juicy,海膽忌廉汁掛晒喺每條鮮製意粉上面,食落滿口濃郁惹味,意粉同樣彈牙煙韌,呢個組合絕配呀! 🌟🌟🌟檸檬牛油烤原條白身魚 - 白身魚表面煎得焦香,肉質細嫩,檸檬牛油汁酸酸哋,同魚肉幾夾,好食。🤤🤤🤤朱古力窩夫 - 窩夫鬆

豪華5式拼盤:

肉魚狂熱套餐 :
香濃南瓜忌廉湯 - 南瓜忌廉湯質地濃稠幼滑。

鮭魚凱撒沙律 - 整體新鮮清新。

朱古力窩夫 - 窩夫鬆脆有蛋香,加埋雲呢拿雪糕同忌廉一齊食,又冷又熱嘅感覺更滋味。😍😍😍

咖啡 - 知道餐廳用上UCC咖啡,所以特意點了,果然係熟識嘅感覺,咖啡香濃順喉。
2024-06-13
2024-06-13 1254 views
同學聚會,選了這間市中心的餐廳。二人餐便單點更划算,於是點了一個二人餐意粉狂熱套餐($380)。店內空間較大,有不少卡位,位置寬闊,坐得舒適。柔和的燈光很適合晚上吃西餐的氣氛。自家製有機番茄梳打(+$16) ,蕃茄梳打不會過甜,有微微的蕃茄味,有氣的梳打配薄餅或意粉都很合適。蘋果汁,很適合小朋友喝,甜甜的蘋果汁配意粉很合適。香濃南瓜忌廉湯,上桌時燙熱,忌廉湯香滑,有濃郁的南瓜味。個人頗喜歡這個温潤的湯。凱撒沙律(半份) ,雖說是半份,但份量頗大,足夠二人吃。新鮮的沙律菜加上醋,酸酸甜甜很開胃。軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉(+$48) ,賣相甚佳,軟殼蟹非常大隻,炸得鬆脆香口和不油膩。意粉滑溜彈牙,掛上忌廉汁。彈牙的意粉和鬆脆的軟殼蟹相輔相成。蒜香白酒汁海蜆意粉,意粉彈牙,能掛上香郁的蒜蓉味和白酒汁。蒜蓉和白酒汁突出海蜆的鮮甜,加上鮮甜的海蜆一起吃,能嚐到海蜆的鮮味、蒜香和白酒香。朱古力窩夫(+$38) ,帶着濃郁的朱古力味,而不會過甜。兩塊朱古力窩夫,一人一塊。還有兩小塊蛋糕,也做得很出色。旁邊配上冰凍的雪糕,一口熱窩夫,一口香甜的冷雪糕和忌廉。冰火交融,嚐到不同的甜味,同時感受不同的温

自家製有機番茄梳打
蘋果汁
蘋果汁,很適合小朋友喝,甜甜的蘋果汁配意粉很合適。
香濃南瓜忌廉湯
凱撒沙律(半份)
朱古力窩夫
朱古力窩夫(+$38) ,帶着濃郁的朱古力味,而不會過甜。兩塊朱古力窩夫,一人一塊。還有兩小塊蛋糕,也做得很出色。旁邊配上冰凍的雪糕,一口熱窩夫,一口香甜的冷雪糕和忌廉。冰火交融,嚐到不同的甜味,同時感受不同的温度。
Other Info. : 加一服務費
2024-05-30
$209 (Dinner)
自家製有機番茄梳打
蘋果汁
香濃南瓜忌廉湯
凱撒沙律(半份)
2024-06-10 738 views
今日放工和朋友聚會選了一間坐得舒服而且性價比很高的餐廳意粉狂熱 我的確喜歡這間餐廳這次我們先品嚐了一道軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉一口咬下 蟹肉的鮮甜和海膽忌廉汁的濃郁交織在一起帶來了一種絕妙的味覺享受 手工鮮製意粉滑順完美地襯托了海鮮的鮮味 讓人回味無窮接著我們品嚐了香濃南瓜忌廉湯散發出濃濃的南瓜香氣 口感滑順法式芝土洋蔥湯帶來了濃郁的奶油和洋蔥的甜味一口喝下 味道十分配合凱撤沙律(半份)帶來了清新的口感新鮮的蔬菜搭配著濃郁的凱撒醬 讓人胃口大開南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉這道意粉以南瓜忌廉汁為底 加入了多種香草調味 搭配著多汁的雞肉 每一口都充滿了豐富的層次和風味最後 我們享用了朱古力窩夫 這是一道完美的結尾 窩夫外酥內軟 朱古力的香氣四溢 讓人忍不住一口接一口在這家餐廳的用餐體驗讓我留下了深刻的印象每一個細節都充滿了用心和品味下次再約朋友都會再來這裏品嚐其他菜式
今日放工和朋友聚會選了一間坐得舒服而且性價比很高的餐廳

每一個細節都充滿了用心和品味
下次再約朋友都會再來這裏

品嚐其他菜式
2024-10-25 102 views
今天難得一家來到市中心吃意粉披薩,非常開心。餐廳環境:現代簡約,溫馨舒適一踏入餐廳,現代簡約之裝修風格便映入眼簾。柔和之燈光以及木質之桌椅,共同營造出一種溫馨舒適之用餐氛圍。餐廳之空間布局合理,座位寬敞,無論是朋友小聚抑或家庭聚餐,皆能找到適合自己之位置。服務體驗:熱情周到,細緻入微服務方面,餐廳之服務員熱情周到,笑容可掬。美食品鑒:意式風味,口感豐富在食物方面,此餐廳之意式料理確實令人印象深刻。首先,忌廉蘑菇湯與法式芝士洋蔥湯皆以其濃郁之口感與豐富之層次贏得我們一家的喜愛。接著,香草烤雞凱撒沙拉以其清新之口感與獨特之醬料搭配,為接下來之大餐做好鋪墊。主菜部分,脆炸薯角外酥裡嫩,是完美之開胃小吃;秘製炸雞則以其鮮嫩之肉質與香脆之外皮,令人一吃難忘。而南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉更是將南瓜之香甜、忌廉之濃郁與雞肉之鮮美完美融合,每一口皆為對味蕾之極致誘惑。當然,還有不可錯過之黃金四重芝士披薩,芝士之濃郁與餅底之酥脆相得益彰,令人回味無窮。而烤北海道產香草豬排則以其獨特之香草香味與嫩滑之肉質,成為另一道令人印象深刻之菜品。甜品方面,香濃巧克力窩夫搭配清新之香草味冰淇淋,甜而不膩。而芝士牛油果
今天難得一家來到市中心吃意粉披薩,非常開心。
餐廳環境:現代簡約,溫馨舒適
服務體驗:熱情周到,細緻入微
服務方面,餐廳之服務員熱情周到,笑容可掬。
美食品鑒:意式風味,口感豐富
甜品方面,香濃巧克力窩夫搭配清新之香草味冰淇淋,甜而不膩。而芝士牛油果漢堡包配薯角則是另一種風味之享受,芝士之醇厚與牛油果之清新相互交織,為此頓美食之旅畫上圓滿之句號。
總而言之,此家位於屯門市中心之意粉狂熱餐廳確實不負盛名。它以其現代簡約之餐廳環境、熱情周到之服務與令人難以忘懷之意式料理,成為眾多食客心中之美食聖地。

香濃巧克力窩夫

烤北海道產香草豬排

黃金四重芝士披薩

秘製炸雞

忌廉蘑菇湯及法式芝士洋蔥湯

香草烤雞凱撒沙拉
2024-10-03
$200 (Dinner)
香濃巧克力窩夫
烤北海道產香草豬排
黃金四重芝士披薩
秘製炸雞
忌廉蘑菇湯及法式芝士洋蔥湯
香草烤雞凱撒沙拉
  • 秘製炸雞,南瓜忌廉汁香草雞肉鮮製意粉,黃金四重芝士披薩,烤北海道產香草豬排,香濃巧克力窩夫,芝士牛油果漢堡包配薯角
2024-10-24 63 views
到屯門追完彗星之後, 坐車回市中心找地方吃晚餐, 到了這間和民集團旗下的日式意粉主題餐廳, 雖然以意粉為主題, 但食物種類非常多元化, 今餐就當了牛油果控🤭~牛油果沙律🥑🥗 $48沙律新鮮好味又豐富, 除了牛油果🥑及沙律菜🥬, 還有新鮮橙肉🍊車厘茄🍅紫甘藍等, 酸酸甜甜很醒胃桂魚牛油果忌廉焗飯🥑🍛 $78焗飯的面層鋪滿香濃的芝士忌廉醬及切片蕃茄🍅, 每粒飯都被醬汁包裹著, 三文魚跟牛油果為絕配, 健康又美味芝士牛油果漢堡包配薯角🥑🍔 $88軟滑的芝士及牛油果配上香口鬆軟的漢堡, 非常滋味, 再加上外脆內軟的薯角, 更為滿足香濃朱古力窩夫 $78窩夫外脆內軟, 朱古力醬味道濃郁, 還有兩件可愛的迷你tiramisu, 好吃得令人著迷😍套餐加$38可以升級, 送湯及$28飲品香濃南瓜忌廉湯🥣 - 口感順滑好味忌廉蘑菇湯🥣  - 味道香濃, 粒粒蘑菇很有口感熱柚子蜜☕ 及 柚子蜜梳打🍹 - 一冷一熱的柚子蜜, 味道清新, 甜度適中貴為和民集團旗下的餐廳, 果然有一定的水準👍

牛油果沙律🥑🥗 $48

桂魚牛油果忌廉焗飯🥑🍛 $78

芝士牛油果漢堡包配薯角🥑🍔 $88

香濃朱古力窩夫 $78

套餐加$38可以升級, 送湯及$28飲品
香濃南瓜忌廉湯🥣 - 口感順滑好味
香濃南瓜忌廉湯

忌廉蘑菇湯🥣  - 味道香濃, 粒粒蘑菇很有口感
忌廉蘑菇湯

熱柚子蜜
柚子蜜梳打

貴為和民集團旗下的餐廳, 果然有一定的水準👍
忌廉蘑菇湯
熱柚子蜜
2024-10-17 148 views
同屋企人去咗意粉狂熱食下午茶,餐牌選擇都多,想食飽啲有焗飯,試咗個三文魚牛油果忌廉焗飯,材料豐富,仲有個迷你黃金四重芝士pizza,十分搶手,還沒拍照已經餘下一件,又脆口又香,一般下午茶好少見有忌廉汁青口,即刻點返個試吓,味道不錯,可以再來
迷你黃金四重芝士pizza
迷你黃金四重芝士pizza
2024-10-15 112 views
市廣場這家意粉Pizza主題餐廳我地一家三口非常鍾意,環境闊落店員服務周到 黃金四重芝士披薩(配蜜糖)這款披薩融合了四款不同的高級芝士,口感濃郁,每一口都帶有芝士的香滑。配搭的蜜糖,增添了意想不到的甜美層次,讓整體風味更加豐富。海鮮蒜香蕃茄意粉選用新鮮的海鮮食材,大蝦Q彈 尤魚鮮甜,蒜味與番茄醬汁,味道融合,口感鮮嫩,好香口😎😎法式芝士洋蔥湯 傳統法式洋蔥湯加入了香濃的芝士,湯頭濃郁、洋蔥的甜味與芝士的香味完美融合,絕對是暖胃的最佳選擇。香濃朱古力窩夫🧇 這款窩夫外脆內軟,配上濃郁的朱古力醬,甜蜜的口感令人回味無窮,是飯後的完美甜品。芝士牛油果漢堡包配薯角 牛油果漢堡包搭配新鮮的牛油果與厚厚的芝士,口感豐富又健康。配上酥脆的薯角,正!🥳飲品點了草莓茶梳打 清爽而帶有淡淡的草莓香氣,茶的清香與梳打水的氣泡感交織出活潑的口感,是解膩的好選擇。下次再來品嚐更多其他菜式😊

黃金四重芝士披薩(配蜜糖)

海鮮蒜香蕃茄意粉

法式芝士洋蔥湯

香濃朱古力窩夫🧇

飲品點了草莓茶梳打

下次再來品嚐更多其他菜式😊
$180 (Dinner)
2024-10-14 121 views
星期六去咗食下午茶叫咗個pizza餐餐飲叫咗熱檸檬水不過我估唔到…竟然得一塊檸檬🙃到底係因為下午茶,所以得一塊定其他時段都係?食物都ok的pizza食味但鹹咗少少🤏整體都ok嘅但如果再去,我唔會叫檸水架啦🙃
星期六去咗食下午茶
叫咗個pizza餐
餐飲叫咗熱檸檬水
不過我估唔到…竟然得一塊檸檬🙃
到底係因為下午茶,所以得一塊
定其他時段都係?

食物都ok的
pizza食味但鹹咗少少🤏
整體都ok嘅
但如果再去,我唔會叫檸水架啦🙃
2024-10-06 191 views
琴日有朋友約我去呢間餐廳食飯,當然赴約啦,一行四人,入去食返個晚餐先。環境:裝修都幾新,有圓枱,亦有卡座,我哋4個人,職員安排左卡座俾我,非常寬敞,燈光柔和,好適合傾偈。服務:店唔算大,有3個樓面,好勤快,上菜速度都幾好,職員好有禮貌。食物:我哋叫左個4人餐,好抵食🙊分別有:自選湯,有4份,我揀咗忌廉磨菇湯,但多好濃郁,好香,好多磨菇茸,好味👍👍烤雞凱撒沙律,菜好新鮮,烤雞香滑,但對我嚟講,多左少少醬,我怕肥,所以扣少少分,但都係好味👍脆炸薯角,都好味嘅秘制炸雞,外脆而不油,內軟滑多汁,好味道👍👍南瓜忌廉汁香草雞肉鮮制意粉,意粉軟硬適中,醬汁香,都好味👍黃金四重芝士披薩,烤餅底香,芝士味濃,但我食唔到四重味,可能我試味功力不足香烤北海道香草豬扒,呢個好好味,肉軟,肉汁多,肥瘦適中,質感似慢煮,超贊👍👍👍朱古力窩夫,呢個又係超贊,朱古力醬甜而不膩,窩夫有口感,唔講以為有麻糬,再搭細細份藏芝士蛋糕👍👍👍一個眼濶肚窄嘅朋友追加一個芝士牛油果漢堡包配薯角,多謝佢,試到好嘢,面包鬆軟,漢堡扒爆汁,又係一絕👍👍👍總結,埋單884, 人頭221, 好大份抵食,食唔晒,一定要再來。

環境:

服務:

食物:
我哋叫左個4人餐,好抵食🙊分別有:
脆炸薯角,都好味嘅
秘制炸雞,外脆而不油,內軟滑多汁,好味道👍👍
南瓜忌廉汁香草雞肉鮮制意粉,意粉軟硬適中,醬汁香,都好味👍

2024-10-03
$220 (Dinner)
  • 芝士牛油果漢堡包配薯角
  • 朱古力窩夫
  • 炸雞
2024-09-12 253 views
放工約咗同事吹水食飯🤣呢到唔錯地方幾闊落又坐得舒服,唔怕比隔離枱聽到講緊嘅是非🤣 手機落單好方便,食物不錯,上菜好快,飲品同甜品可以叫起超貼心😊晚餐選了$338有9 items 嘅2人set ,我地3位女生都夠食喎🤩 先嚟2個湯有南瓜忌廉湯同法式芝士洋蔥湯好足料好香濃😊香草雞肉凱撒沙律,意式炸魷魚圈即炸熱辣辣外層好香脆😊 軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉(+$48) 意粉有嚼勁,軟殼蟹即炸十分香脆👍 芝士牛油果烤雞披薩,烤牛油果熱食都幾特別,有蕃茄醬芝士味都幾好味😊 日本抺茶窩夫(+$38)賣相都好吸引🤩 抺茶帶點苦有紅豆蓉,雪糕同cream 中和返都不錯😋餐跟兩杯飲品。

2024-08-29
2024-09-10 248 views
這間餐廳主餐牌提供多款意粉、pizza及焗飯,亦都有套餐選擇。今次揀選了抵食2人意粉套餐,有餐湯、沙律(半份)、意粉、是日甜品及餐飲。特別喜歡軟殼蟹配海膽忌廉汁鮮製意粉。鮮製意粉有彈性,軟殼蟹口感輕盈,粉漿的厚薄適中,外層酥脆。日本抹茶窩夫外層香脆,內部鬆軟,抹茶的苦甜恰到好處。
2024-09-02
Lunch
香煎鮭魚配味噌忌廉鮮製意粉
日本抹茶窩夫
2024-09-06 200 views
好味手工意粉😋😋早左收工,屯門地膽話帶我去屯市一間手工意粉度食,環境不錯,座位舒服😌😌 趕得上下午茶時間,我地試左牛油果沙律牛油果味配上新鮮蔬菜帶有清新口味磨菇忌廉湯香濃忌廉湯帶有粒粒磨菇,口感十足,飽肚雞肉手工蕃茄意粉手工意粉爽口有彈性,雞肉份量比較小,味道方面,蕃茄汁可更濃郁蜆肉蕃茄意大利麵蜆肉配上白汁帶出海鮮味,意大利麵比較幼身,欠缺咬口忌廉藍青口配蒜蓉包忌廉湯底味道一絕,想一試再試!
好味手工意粉😋😋

趕得上下午茶時間,我地試左

牛油果味配上新鮮蔬菜帶有清新口味

磨菇忌廉湯
香濃忌廉湯帶有粒粒磨菇,口感十足,飽肚

雞肉手工蕃茄意粉

蜆肉蕃茄意大利麵
蜆肉配上白汁帶出海鮮味,意大利麵比較幼身,欠缺咬口

忌廉藍青口配蒜蓉包
忌廉湯底味道一絕,想一試再試!
2024-09-05
$130 (Tea)
  • 忌廉蘑菇湯
2024-09-03 186 views
軟殼蟹配明太子忌廉鮮製意粉 HKD128明太子份量相當充足,撈起整碟意粉後,明太子的鹹香味立刻充斥著每一根意粉。軟殼蟹炸得金黃香脆,外皮酥脆,而內裡的鮮嫩多汁。芝士牛油果漢堡包配薯角 HKD88牛油果十分新鮮,份量充足。漢堡的肉質鬆軟,咬下去時的依然有肉多。不過,漢堡包的包質較為乾,若能改善會更完美。至於薯角,外皮酥脆,內裡軟綿,散發出濃郁的薯香。 升級套餐 HKD38可以選擇湯及飲品。湯的選擇包括洋蔥湯、蘑菇湯和南瓜湯,而我選擇了香濃的南瓜忌廉湯。這款湯十分濃郁,香滑的口感中帶有淡淡的南瓜甜味。柚子蜜梳打正常發揮嘅飲品,清新的口感完美解膩,適合搭配重口味的主菜。香濃朱古力窩夫 HKD78一上桌便撲鼻而來的濃郁朱古力香味十分吸引。窩夫外酥內軟,搭配淋上朱古力醬的香滑口感,再加上一球香滑的雲呢拿雪糕,簡直是完美的結尾。小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌牛油果芝士漢堡份量💯📌南瓜湯香濃滑順📌薯角外脆內軟📌朱古力窩夫外脆內軟朱古力味香濃

軟殼蟹配明太子忌廉鮮製意粉 HKD128

芝士牛油果漢堡包配薯角 HKD88

升級套餐 HKD38

柚子蜜梳打
正常發揮嘅飲品,清新的口感完美解膩,適合搭配重口味的主菜。

香濃朱古力窩夫 HKD78

• 南瓜湯
  • 軟殼蟹配明太子忌廉意粉
  • 芝士牛油果漢堡
2024-08-12 148 views
有朋友說屯門沒什麼好吃的餐廳,就特意找一些人家去過而評論不錯的地方,想親身體驗一下上周末下午三點左右去到(避開了繁忙時間,不想要排隊等候)南瓜忌廉湯味道很不錯而且最主要的是溫度夠熱(最怕就是不夠溫度的湯)芝士漢堡很對胃口用料新鮮而且很juicy (拿起來汁就開始往下滴) 但可適飽皮偏軟(個人喜歡比較有咬勁的)最上層放了牛油果🥑,口感更豐富 薯角都處理得很好吃期待下次再去會試試意大利粉(聽說是手工做的)

上周末下午三點左右去到(避開了繁忙時間,不想要排隊等候)

南瓜忌廉湯味道很不錯
而且最主要的是溫度夠熱
(最怕就是不夠溫度的湯)

芝士漢堡很對胃口
用料新鮮
而且很juicy (拿起來汁就開始往下滴)
但可適飽皮偏軟(個人喜歡比較有咬勁的
)最上層放了牛油果🥑,口感更豐富
薯角都處理得很好吃

期待下次再去會試試意大利粉(聽說是手工做的)
南瓜忌廉湯
2024-08-10
$140 (Tea)
南瓜忌廉湯
2024-08-03 183 views
未試過食飯食到咁嬲。叫左份228既西冷牛扒,份牛既質素差到完全接受唔到,唔明白點解會夠膽收依個價錢。雖然價錢同食物質素唔一定對等,但作為餐牌上最貴既餐,理論上都唔會太差太難食,但事實上係大快活76蚊一份可能比佢更好食。客觀討論,環境正常,服務正常,係食物質素差,全餐飯不停同薩莉亞做對比,除咗環境之外,全部都係薩莉亞贏。最後埋單加埋一要293食一個餐,比依個價錢我食牛角應該會開心,而唔係會嬲到食完飯要開Openrice寫食評🙂
未試過食飯食到咁嬲。
  • 西冷牛扒