2024-03-18 374 views
和牛船河 Beef boat noodle $88 : 私心鍾意食船粉,見到有和牛就更加唔使諗,必點!和牛肉片切得極薄,肉質鮮嫩,入口即化。寬河彈牙,湯汁濃郁鮮美!鴨肉生菜包 Duck Breast Lettuce Wrap $98 :第一次見用鴨胸肉整生菜包,呢款創意十足嘅料理梗係要試試佢!鴨肉粒鮮嫩多汁,生菜清爽爽脆,搭配微辣醬汁香氣四溢。絕對值得一試❤️明爐鮮青檸蒸烏頭 Steamed mullet fish w/ fresh lime on stove tray $168 :明爐鮮青檸蒸烏頭結合了新鮮的烏頭魚和清新的青檸,以明爐烹調方式保留了食材的原汁原味。烏頭魚肉鮮嫩細軟,搭配青檸的清香酸爽,帶來一種清新怡人的口感享受,最後食到連香料都冇得剩😆特色蒜蓉包 Special garlic bread $38 :圓形蒜蓉包真係有啲特色~ 以酥脆的外皮包裹著香氣濃郁的蒜蓉餡料,每一口都散發著誘人的香氣。如果有咖哩醬一齊食係完美配搭!我地怕太飽所以留待下次先試埋咖哩😚
和牛船河 Beef boat noodle $88 :

2024-03-11
$200 (Dinner)
今日約左朋友仔黎元朗食依間好出名既泰國菜 !! 果然係好出色 , 兩個人食得大滿足 , 店鋪環境打卡 able , 店員態度好好 , 抵得一讚 , 12 點一開門即卡黎左 , 坐底無耐已經差唔多滿座 , 果然好高人氣炭燒豬頸肉炭燒味好香 ! 原圖睇得出豬頸肉烤到岩岩好金黃色 , 色澤超靚 , 賣相吸睛之外 , 食落肉質爽口彈牙 , 仲有配埋秘製醬汁食落更加鮮香泰式秘製黃咖哩牛腩 + 香酥薄餅咖喱好香 , 食落好濃椰汁味 , 而已黃咖哩唔算太辣 . 食唔到辣既人都可以食 , 入面仲有好多牛腩 , 牛腩煮得岩岩好 , 軟腍而牛味香濃 , 薄餅配上咖哩好惹味 , 好有泰式風味乾炒大蝦金邊粉依個大力推薦 !! 又抵食又高質 , 大大碟金邊粉 , 炒得好香 , 鮮蝦大大隻 , 色澤通透食落去好新鮮爽口 , 仲有花生粒調味 , 勁好食香芒糯米飯食泰國菜點可以唔嗌芒果糯米飯 , 賣相勁精緻 , 椰汁自己淋上去 , 配埋新鮮既糯米飯食 , 芒果亦一 d 都唔酸 , 簡直係一流出色既甜品

炭燒豬頸肉

泰式秘製黃咖哩牛腩 + 香酥薄餅

香芒糯米飯
2024-03-14
$200 (Lunch)
  • 乾炒大蝦金邊粉
2024-03-16 22 views
能夠在元朗芸芸食肆,而且週邊也有同類的泰式菜館裏脫穎而出,非此小店莫屬,午市已經要在門口排隊安排入座,但是等待也是值得的,他的set lunch選擇多不但止,我已經不下多次光顧,今次更專登揀選食過的菜色,確保他是否真的是口味貫徹,果然海南雞飯仍然咁好味,青咖哩雞薄餅,也就是必選的,加上他額外配搭的小食,抵食夾大件,紅咖哩魚餅,簡直超彈口,而哪個飛天通菜,也不過是40大元,還包眾多的泰式飲品,包括紅棗蜜茶與及咸檸七,簡直是超乎想像,今次為獎勵小店的持續努力,加了一個泰式串燒五花腩,真係無法形容,香脆入味,店員建議吃他的招牌甜品,芭堤雅奶茶雪山,不但止賣相靚,而且沙冰配上凍忌廉茶味濃郁,叫我如何不再來光顧呢!
2024-03-16
$200 (Lunch)
店内环境清新,装橫舒适,偏绿色淡雅色调,有一樓及閣樓座位。人氣旺盛。一樓已經滿座被安排到閣樓也只有一張空枱。上下都坐滿客人。坐在里面吃饭听着音乐,既是一种雅调,也是一种享受。我们总是频繁记录着,因为美食值得,既然生活,就要有滋有味。芭堤雅泰國餐館(元朗)元朗安樂路1-11號明珠樓地下1號舖//𧐢仔煎蛋 98$金黄焦香的蛋饼里面夹杂着嫩滑的生蚝,蛋饼下面铺了芽菜,丰富了菜品的口感,蛋饼火候正好,外酥里糯,使得生蚝新鲜可口,配上秘制的泰式辣酱,特别下饭。
店内环境清新,装橫舒适,偏绿色淡雅色调,
我们总是频繁记录着,因为美食值得,既然生活,就要有滋有味。
芭堤雅泰國餐館(元朗)
元朗安樂路1-11號明珠樓地下1號舖
//𧐢仔煎蛋 98$
-「香港亦都感受到泰國風情🌿」。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。🤍網上見到呢間泰菜好吸引,所以專程過嚟元朗食,原來係開咗10年嘅老店,但環境經過重新裝修,有樓下樓上座位,門面帶有純白𝒞𝒶𝒻𝑒的感覺,仲有綠色植物點綴,𝒮𝑜 𝒸𝒽𝒾𝓁𝓁!🍛紅咖喱五花腩 $98 🌶️呢個紅咖喱唔辣,椰奶味好濃郁,香氣四射,入面仲有好多配料,加咗粒粒菠蘿,青檸同蕃茄仔......有啲似咖喱雜果煲,估唔到粒粒菠蘿好甜,五腩肉肥瘦適中,不會只得肥膏,整體材料好豐富,送飯一流!🧄🥯特製蒜蓉包 $38好特色的外型,上面有迷迭香,外皮微脆,內層屬於鬆軟麵包,塗抹住牛油的蒜蓉包入面仲有成粒蒜頭,單食或配咖喱都好味!ヽ(✿゚▽゚)ノ🍳炸蛋蝦醬肉碎炒飯 $88一上枱就望到隻蛋,隻蛋炒得超靚,仲加咗甜豉油調味,而炒飯粒粒分明,仲有少少飯焦,入面有肉碎、臘腸、洋蔥、蔥花等配料......蝦醬令到個飯味道更豐富,整體嚟講似食臘腸煲仔飯,仲要係有飯焦嗰隻,ʏᴜᴍᴍʏ!🥬飛天炒通菜 $72 🌶️🌶️通菜色澤仍然翠綠,證明幼嫩唔會煮得太過火,調味方面有豆豉醬同泰國辣椒,真係有🌶️🌶️辣度,單食都唔會太鹹,菜葉莖比例適中,好惹味!🧋泡沫泰式奶茶(C)
「香港亦都感受到泰國風情🌿」
。:.゚ヽ(*´∀`)ノ゚.:。

🍛紅咖喱五花腩 $98 🌶️

🧄🥯特製蒜蓉包 $38

ヽ(✿゚▽゚)ノ

🍳炸蛋蝦醬肉碎炒飯 $88

🥬飛天炒通菜 $72 🌶️🌶️

🧋泡沫泰式奶茶(C)$35

上層加咗奶蓋,由於正宗泰式奶茶太甜,今次點了少甜所以甜度剛好,茶味好香濃,不會全被奶味覆蓋,入口順滑香濃,不錯!

🍹🥭芒果梳打 $38

平時最怕芒果味道似藥水味,但呢杯芒果味道好清新香甜,入面加咗薄荷葉點綴,底層仲有粒粒果肉,泰國芒果非常香甜唔酸,飲呢個芒果梳打好似食緊芒甜品一樣,大滿足!

💕🇹🇭所有食物都擺得靚又好食,難得地冇一樣中伏,份量都足,兩個人食唔晒,超飽!另外侍應姐姐都好好人,影相話幫我打燈,好有人情味,加分!
(〃∀〃)

下次會想試吓甜品:芭堤雅泰奶雪山,望到人哋食好吸引!
呢度唯一缺點係要排隊,晚飯時候可能要排30分鐘以上!

• 飛天通菜
  • 紅咖喱五花腩
呢間位於元朗嘅泰國餐廳 門面同裝修都好靚 以木系為主 加上植物搭配 感覺好舒服🤍坐位寬敞 午市套餐幾抵食 員工服務態度仲好好👍🏻.📌鮮菠蘿海鮮炒飯 $118菠蘿炒飯賣相好吸引🤩除左用原個菠蘿裝住炒飯 旁邊仲有一條微微炙燒過嘅鮮菠蘿 酸甜多汁 好開胃🍍炒飯面頭大大堆肉鬆 配料仲有大蝦, 魷魚, 青口, 蛋花, 提子乾, 粟米, 臘腸, 罐頭菠蘿粒✨海鮮調味較淡 更食到海鮮嘅鮮味🦐🦑🦪配料味道好夾 正常發揮 不過炒飯唔太夠鑊氣🔥.📌乾炒大蝦金邊粉 $82每次去泰國餐廳都食金邊粉😎炒得乾身爽口唔油膩🍜配料有三隻新鮮彈牙大蝦, 芽菜, 豆卜, 韭菜, 花生碎同蛋絲🦐金邊粉調味較濃 鹹甜味都偏重 撈勻生芽菜會淡口啲 味道就啱啱好🙌🏻午市套餐會配一碗湯, 醃黃蘿蔔同蕃茄仔🍲.📌無骨海南雞(半隻) $128雞味濃香 肉質好滑嫩 無論係雞髀定雞胸都完全唔鞋 無骨啖啖肉 真係好正🐔配左個鹹辣泰式醬汁 但唔點都已經好好食😋.📌飛天通菜(午市套餐加配小食) +$40通菜爽脆唔油膩 加入乾蔥頭, 紅辣椒同麵豉醬一齊炒香 唔算太辣 好惹味🥬.📌紅棗杞子茶(午市套餐附送)期間限定🔅一上枱就聞到超濃紅棗味 飲落真係

📌鮮菠蘿海鮮炒飯 $118
菠蘿炒飯賣相好吸引🤩

📌乾炒大蝦金邊粉 $82
每次去泰國餐廳都食金邊粉😎
乾炒大蝦金邊粉
午市套餐會配一碗湯, 醃黃蘿蔔同蕃茄仔🍲
餐廳及前菜

📌無骨海南雞(半隻) $128

📌飛天通菜(午市套餐加配小食) +$40
飛天通菜

📌紅棗杞子茶(午市套餐附送)
期間限定🔅一上枱就聞到超濃紅棗味 飲落真係好似食緊紅棗咁❤️不過偏甜 同埋杞子味唔出🙈
紅棗杞子茶
餐廳及前菜
紅棗杞子茶
2024-03-12 44 views
經過元朗站附近 遠睇以為泰國菜轉左cafe 行埋先知係舊泰國菜餐廳翻新,以前舊餐廳 真係未試過,見裝修幾靚就入去trytry午市套餐,跟埋泰式飲品,都係加$10,又想試埋小食,就叫左一個金邊粉餐配泰奶同蝦餅泰奶上枱好精緻唔講以為係杯咖啡幾有泰茶味,又唔死甜,似係配合香港人口味,加埋賣相打卡,加$10跟餐超值跟餐$25一粒大蝦餅開兩件,入口彈牙有蝦味大蝦金邊粉份量驚人分左一半比朋友食,味道偏甜,好開胃,跟餐雞骨湯有濃濃胡椒味散叫左烤雞半隻,賣相十分吸引,上枱時已經好香,雞肉好滑散叫炒雜菜,正常發揮泰餐必食芒果糯米飯,樣子不得了,好好好吸引,芒果夠熟香甜,完滿結束豐富一餐以前經過舊店真係未入去食過,估唔到裝修完咁有驚喜,食物質素食得出有心機,員工態度熱情有禮,環境舒適,整體同朋友都很滿意
經過元朗站附近 遠睇以為泰國菜轉左cafe

跟餐泰奶

泰奶上枱好精緻
唔講以為係杯咖啡
跟餐炸蝦餅

跟餐$25一粒大蝦餅開兩件,入口彈牙有蝦味
大蝦金邊粉

大蝦金邊粉份量驚人
分左一半比朋友食,味道偏甜,好開胃,跟餐雞骨湯有濃濃胡椒味
檸檬葉燒雞

散叫左烤雞半隻,賣相十分吸引,上枱時已經好香,雞肉好滑
泰式炒雜菜

散叫炒雜菜,正常發揮
芒果糯米飯

檸檬葉燒雞
泰式炒雜菜
芒果糯米飯
  • 香芒糯米飯
🐻芭堤雅開業左咁多年,近排鋪頭新裝修完都無來過食,今日放假行過就入去試下水準有冇保持到先。🐻鋪頭裝修完燈光明亮,枱櫈擺設都相當精美,坐得幾舒服,感覺新派左好多。假日晏就都有午市套餐,我哋揀左泰國船河同五香鹵水豬手飯,加配左小食黃金蝦餅同飛天通菜,再追加左半隻無骨海南飯。🐻泰國船河配金邊粉,碗船上面滿滿炸豬皮,睇到都好開胃,湯頭濃郁鮮甜,唔會好似坊間咁死甜。金邊粉煮得啱啱好,唔會太淋,配料炸豬皮香脆可口,生牛肉大大塊肉味濃,食完好滿足。🐻小食都無欺場,蝦餅金黃彈牙,飛天通菜份量十足,通菜嫩口,香辣惹味🐻五香鹵水飯擺盤精美,有如日式定食咁,豬手醬汁另外放開,可以自由調節味道,豬皮煮得好淋,豬肉又入味唔過柴,值得一讚。🐻最後無骨海南雞絕對係必食之選,雞皮Q彈,雞肉滑嫩,雞肉味相當濃郁,真係食完一舊又一舊,簡單直接既好食。

生牛肉船麵

海南雞
泰式青檸茶
泰式奶茶
2024-03-10 135 views
呢間泰國餐廳係元朗讀書時一直都知,出名好食,抵食,要排隊/book位最近發現佢裝修左,就同老公拍拖去食原諒我唔記得影餐廳外觀😂大家可以網上查下,兩層白色小屋,由玻璃/綠外植物/淺木色組成,非常高雅簡約今次安排左我地上二樓,更加有私人空間,而每之點菜都按一粒掣好快有人上黎serve, 一坐低又serve 一樽有香葉既水,服務出色食泰國野一定要飲椰青😚 佢印埋餐廳名,打卡一流馬拉盞炒通菜,通菜幼嫩,顏色非常翠綠!我食泰國嘢,一定要食生菜包但唔係度度生菜包嘅調味都合心水,呢度酸味鹹味同辣味平衡得剛剛好,係我食過數一數二嘅生菜包因為店員大推蒜蓉包,我哋就叫咗個紅咖喱豬腩肉諗住用嚟點包,但係呢個咖喱自己都非常出色,有好多煎得香口嘅豬腩肉,拌上新鮮嘅蔬菜,紅咖喱冇想像中咁辣,入口椰奶味重呢個就係店員大推嘅蒜蓉,話係餐廳嘅熱門菜式,比想像中大!蒜蓉牛油味好香濃,點唔點咖喱汁都好味我哋最後仲叫咗一份泰式牛肋肉串,同平時d 餐廳d 一般牛肉串都幾大差異,牛肉味非常濃香,肉質彈牙,唔係果d "la"左好耐既淋淋肉,超級喜歡,成為全餐VIP!!!全部加埋先四百幾,性價比超高,而且真係每道餸都好好食,0伏!!
最近發現佢裝修左,就同老公拍拖去食

食泰國野一定要飲椰青😚 佢印埋餐廳名,打卡一流

馬拉盞炒通菜,通菜幼嫩,顏色非常翠綠!

我食泰國嘢,一定要食生菜包

全部加埋先四百幾,性價比超高,而且真係每道餸都好好食,0伏!!!
見佢樓上仲有大檯可能一大班人聚會,下次要再約朋友黎試多幾樣野!

• 碎肉生菜包
  • 馬拉盞通菜
  • 泰式牛勒肉串
2024-03-07 34 views
🇹🇭芭堤雅泰國菜館🇹🇭收工同老婆行完Yoho,諗住去元朗食飯,喺大馬路行緊時路過一間門口幾特別嘅舖頭,望真啲原來係間泰國餐廳,一於入去試吓。餐牌上面嘅菜式都幾多,主要嘅款式都有。有餐前小食、湯、沙律、海鮮,咖哩、炒菜同飯麵等。小食我叫咗黃金手打蝦餅,上碟時仲好熱,剛剛炸好。咬落有好香嘅蝦味,配埋碟甜酸醬真係好味。👍跟住叫咗碟青咖喱雞加特製蒜蓉包。青咖喱好香椰子味,少少辣,啱晒一啲唔食得咁辣嘅人。蒜蓉包賣相好特別,係廚師介紹,如果多啲蒜蓉會更加香。😋食泰國菜,又點可以冇海南雞呢,叫咗半隻試吓。望落去都好滑,食落去都好香雞味,唔係太肥,又去埋骨,點醬食又有唔同嘅風味。🐔呢度都有好多款泰式特飲,我叫咗杯泡沫泰式奶茶,好香又好滑。🧋最後仲叫多個芒果糯米飯做甜品,糯米飯煮得啱啱好,芒果又唔係太甜,加上椰奶係一個好好嘅配搭,不過椰奶略嫌唔係太香椰子味,如果唔係就Perfect啦!呢度裝修幾清新,下次可以嚟試吓唔同嘅菜式。😜
🇹🇭芭堤雅泰國菜館🇹🇭

呢度裝修幾清新,下次可以嚟試吓唔同嘅菜式。😜

2024-03-07
$250 (Dinner)
  • 黃金手打蝦餅
  • 香芒糯米飯
2024-03-07 44 views
元朗呢間泰國菜已經好耐歷史,經過見裝修過門面清雅閑逸,入去坐落整體感覺舒服。兩個人叫咗沙律、菜、包、蠔餅大蝦金柚沙律材料豐富,除咗四大隻鮮蝦同金柚之外,仲有椰絲、腰果、紅蔥頭、蝦米、生菜,蝦肉爽脆有蝦味,柚子好甜,腰果鬆脆,口感豐富,又香又有咬口。蒜蓉包好香又得意,包包已經切開八件,中間插咗一株迷迭香,令到個包都沾染咗香氣,咬落去滿口蒜蓉牛油香,外脆內軟令人停唔到口,中間粒烤蒜頭都唔放過。椰菜苗鮮嫩無老葉,惹味爽脆,唔會成口渣。蠔餅嘅蠔仔好大粒又鮮甜,下面煎雞蛋充滿蛋香,薯粉令蠔餅外圍香脆內裡煙韌,墊底芽菜清爽夾埋蠔餅一齊食仲正,點埋隨附嘅辣椒醬更添風味。呢個甜品擺盤好靚,用泰式奶茶刨成綿密嘅冰,滿有奶茶香味,加上白色嘅係海鹽忌廉,香滑之餘更提味,加埋焦糖脆餅碎落去一齊食,味道與口感更有層次。入坐時可能啱啱開夜市(六點)冇咩人,坐落冇幾耐就已經全場爆滿,走嘅時候仲有人等緊位,睇落都幾受街坊歡迎。
元朗呢間泰國菜已經好耐歷史,
經過見裝修過門面清雅閑逸,
入去坐落整體感覺舒服。
兩個人叫咗沙律、菜、包、蠔餅
古法鮮蝦金柚沙律
大蝦金柚沙律材料豐富,

除咗四大隻鮮蝦同金柚之外,

仲有椰絲、腰果、紅蔥頭、蝦米、生菜,
蝦肉爽脆有蝦味,柚子好甜,腰果鬆脆,
口感豐富,又香又有咬口。
蒜蓉包好香又得意,
特製蒜蓉包
包包已經切開八件,
中間插咗一株迷迭香,

令到個包都沾染咗香氣,
咬落去滿口蒜蓉牛油香,
外脆內軟令人停唔到口,

中間粒烤蒜頭都唔放過。
馬拉盞炒椰菜苗
椰菜苗鮮嫩無老葉,
惹味爽脆,唔會成口渣。
蠔仔煎蛋
蠔餅嘅蠔仔好大粒又鮮甜,

下面煎雞蛋充滿蛋香,
薯粉令蠔餅外圍香脆內裡煙韌,
墊底芽菜清爽夾埋蠔餅一齊食仲正,
點埋隨附嘅辣椒醬更添風味。
Pattaya奶茶雪山
呢個甜品擺盤好靚,

用泰式奶茶刨成綿密嘅冰,滿有奶茶香味,

加上白色嘅係海鹽忌廉,香滑之餘更提味,

加埋焦糖脆餅碎落去一齊食,
味道與口感更有層次。
入坐時可能啱啱開夜市(六點)冇咩人,
坐落冇幾耐就已經全場爆滿,
走嘅時候仲有人等緊位,

睇落都幾受街坊歡迎。
2024-03-06
$200 (Dinner)
古法鮮蝦金柚沙律
特製蒜蓉包
馬拉盞炒椰菜苗
蠔仔煎蛋
Pattaya奶茶雪山
2024-03-07 11 views
><跟以前印象相比 裝修變得小清新餸菜亦加入較新穎元素嘅泰國菜美國牛肋肉串燒(88)牛肋肉柔韌剛熟 富肉汁不乾柴沾上青檸汁提升風味鴨肉生菜包(98)肉碎加上香料一齊炒香香辣惹味 配上爽脆生菜唔知唔覺食多咗黃金手打蝦餅(88)爽彈乾爽唔油膩多人可以嗌拼盤開心share特製蒜蓉包(38)微脆鬆軟 塗滿蒜蓉牛油椰青(42)印上自家餐廳名字嘅椰青 清甜解渴 椰肉輕輕一𢳂就ok很嫩滑><><><><><><><><><><芭堤雅泰國餐館 元朗安樂路1-11號明珠樓地下1號舖
跟以前印象相比 裝修變得小清新
餸菜亦加入較新穎元素嘅泰國菜
美國牛肋肉串燒(88)
牛肋肉柔韌剛熟 富肉汁不乾柴
沾上青檸汁提升風味
鴨肉生菜包(98)
肉碎加上香料一齊炒香
香辣惹味 配上爽脆生菜
唔知唔覺食多咗
黃金手打蝦餅(88)
爽彈乾爽唔油膩
多人可以嗌拼盤開心share
特製蒜蓉包(38)
微脆鬆軟 塗滿蒜蓉牛油
椰青(42)
印上自家餐廳名字嘅椰青 清甜解渴
椰肉輕輕一𢳂就ok很嫩滑
><><><><><><><><><><
芭堤雅泰國餐館
元朗安樂路1-11號明珠樓地下1號舖
依間餐廳喺元朗都開左好多年,記得個質素都好食,裝修之後就第一次嚟食裝修靚左勁多,入面成個環境好適合用嚟打卡,平日既夜晚我地6點就到,食食下就愈嚟愈多客人食泰國嘢,我地既最愛生菜包,生菜包偏辣,不過辣得嚟好野味,生菜都新鮮爽脆,好食!個賣相勁靚,好適合打卡炸蝦餅,彈牙脆口,青檸檸檬茶茶底用泰茶茶底,係dup 本既,香港成日食泰菜杯嘢飲都好Hea,勁淡,唔好飲,依間做得好好多泰式金邊粉,值得一讚係店員好有禮貌,會解釋下點食會最好味,依間炒金邊粉炒得好勻循,味道唔會太咸,蝦彈牙 so far,我地已經食晒元朗市中心泰國餐廳既泰式金邊粉,依間係最好食同適合我地既口味見到有新甜品,就叫嚟試下,大佬,勁靚vo,齋食個奶茶冰已經食到又係泰式奶茶嗰個味,好濃厚,不過小甜,但加左個餅碎,即刻唔甜同有口感,連唔太食甜品既,都同我爭食!依個新產品掂,希望店家會考慮依個甜品會長有,好食又唔甜,同有口感又濃厚味道係我最鐘意既style 總括嚟講,值得回頭!

碎肉生菜包
個賣相勁靚,好適合打卡

Pattaya  奶茶雪山

總括嚟講,值得回頭!
碎肉生菜包
Pattaya  奶茶雪山
今日難得攞咗半日假,同媽咪去元朗行下順便食下野。黎到食店林立嘅元朗大馬路附近搵間靚靚泰國🇹🇭餐廳。室內裝修乾淨企理,仲有少少文青feel。野食方面都喜出望外,我地叫左個冬陰功湯,用了非常豐富入面仲有兩隻大蝦。主食叫咗個皇咖喱牛腩加薄餅,黃咖喱椰汁味非常濃厚、薄餅亦都香脆可口。另一個主菜,我哋冇叫到飯,叫咗個泰式拼盤有炸魚餅炸蝦餅炸雞翼同春卷。賣相靚之餘亦都非常足料,全部大大件脹卜卜。最後甜品仲有桂花大菜糕,兩個人連加一每人二百蚊唔洗,食完之後真係飽到上心口。估唔到元朗有咁出色嘅泰國菜真係值得一讚👍🏻有機會會再返嚟試其他菜式❤️
今日難得攞咗半日假,同媽咪去元朗行下順便食下野。

今日晏晝去咗呢間喺元朗嘅芭堤雅泰國菜食❤️食物非常之高質 好推介大家嚟😳晏晝1:00左右去到 全場差唔多滿座😳店員嘅服務態度好好🧡🧡我哋叫咗一個午市套餐 咖喱牛腩配薄餅😋😋另外再叫多咗個蒜蓉包點個咖喱😆咖喱非常香,牛筋入味😍😍😍配埋香脆嘅薄餅同埋蒜蓉包 食到停唔到口🥰🥰之後套餐亦都加配咗小食,分別係2件蝦餅同埋炒通菜🥰蝦餅炸得香脆而唔油膩🙌🏻而炒通菜都唔會炒到老🧡食物質素幾高😚😚😚之後我哋再另外單點咗一個冬陰功同埋醬油和牛炒飯☺️冬陰功係我好鍾意嗰種有加椰奶嘅香😋😋😋真心好好飲,又唔會過鹹🫶🏻和牛炒飯炒得粒粒分明 超級香😻😻最後嘢飲叫咗龍眼冰同椰汁冰😽龍眼冰好清甜非常之解渴,而椰汁冰嘅調味啱啱好😘唔會過甜,因為坊間好多椰汁冰都會有一種死甜嘅感覺😿呢間餐廳嘅食物質素好之餘,佢嘅食物賣相仲好靚,真係做到色香味俱全,所以我都幾推介大家嚟呢間餐廳食泰菜😇😇😇💕💕💕