2019-07-08
今日嚟呢間Cafe其實係有重要事要傾,想喺旺角搵一間唔好咁污煙漳氣,坐得舒服嘅Cafe。喺呢度白雪雪,充滿陽光,最後就嚟咗呢度。我哋一人叫咗一杯咖啡,一杯係mocha, 一杯係latte. 咖啡唔錯,唔苦,不過唔算好香濃。拉花好靚,打卡啱晒。😚我哋叫咗個意式番茄醬煙鴨胸意大利飯,份量好多,不過番茄醬清新,味道唔太濃,所以可以中和到飽濟嘅感覺。飯嘅硬度適中,不過米心比較軟,唔係地道意式,似係啱香港人口味嘅硬度,唔會太生。至於All Day Breakfast 都做得幾好。賣相唔錯,上碟嘅時候,侍應都主動問我,要唔要黑椒,鹽同牛油。炒蛋好滑, 可能加咗少少牛奶,炒蘑菇有濃郁嘅牛油味,煙肉同埋腸仔都唔會煮得太燶。食物同埋服務都好好,因為有日光嘅關係,環境亦都好靚,乾淨企理,不過餐廳嘅環境比起睇相見到嘅有啲狹窄。整體來講算係值得推介嘅cafe ^^