2019-10-02
休息係為左行更遠既路。。。攰了,不如去 cafe食個brunch, 抖一抖啦。 呢間舖頭細細,人流都唔少,我地一行三人,12點去到,都只能夠坐bar台。到左一點仲有人係門口等位,不過好在侍應無因為咁而趕人走。我地三人嗌左Cobb salad, Salmon Benedict 同薯條。沙律醬汁都幾足,好夠味,材料配搭亦都足夠。而朋友嗌既Benedict 同薯條就正常,話無咩特別。 飲品方面我地叫左Flat white, Pineapple Fizz同Blue orange latte. Flat white有香氣,不過咖啡味唔算好濃。Pineapple Fizz 我朋友都只係話一般,唔需要特別試。而我飲既Blue orange latte,侍應話無得走糖,只可以少糖,於是我揀左少糖,可惜味道仍然偏甜,似綿花糖味,橙味完全飲唔出,咖啡味都好少,所以可以好肯定咁講,佢係賣色,唔係賣味道的。其實呢間裝修一般,味道一般,價錢一般,只係一間普普通通既cafe, 應該唔洗bookmark佢。