2023-11-10
📍台北倆伴 (大圍)大圍車公廟路18號圍方5樓528號舖樓味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️價錢: 💰抵食指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️早一個月我飛左兩轉台灣 日食夜食 將台灣啲美食都試過哂🤭 返到黎香港成日都口痕痕想食台灣野 而最近大圍圍方終於開幕 成為大圍友嘅我即刻去掃返個圈先😇 係個到搵到台灣野 果斷入去😆下午茶餐:大腸麵線+滷肉飯 $52特飲:仙草奶茶 +$8餐廳嘅大腸麵線同滷肉飯將台灣味道重現!佢嘅大腸麵線比起台灣當地麵線仲要足料!個湯超級好飲🩵麵線同個湯係絕佳配搭💙唔經唔覺就食哂🥲 🍚滷肉汁就用肥豬肉煮出黎❤️❤️👍🏻👍🏻 我覺得咁先係真正嘅滷肉飯!因為食落去個時 豬油會比口中熱力融化再融入飯入面!再者,加埋杯仙草奶茶 將台灣感覺大大提升🩵小食:花雕雞卷6件 $62花雕雞肉係台灣好出名 餐廳將佢帶佢黎香港我係超級興奮🩵佢嘅花雕味超級重 酒精上癮嘅朋友仔可以一試😁😁
大圍車公廟路18號圍方5樓528號舖樓
味道: ⭐️⭐️⭐️⭐️