2024-01-06
上次去圍方睇完戲之後搵嘢食,行過見到 @ 都有啲人氣,決定去試下佢地嘅啲下午茶😙 佢地主打台灣菜同手搖飲品,價錢非常親民💕 裝修以清新木系為主,位置雖然有啲逼但可以好似我地咁等卡位,咁就坐得舒服啲👍🏼 紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯 $58Braised Beef Noodle Soup w/ Braised Pork Rice紅燒湯底呈深啡色,味道較清淡🍲 牛肉燉至肉質軟爛,帶有滿滿膠質嘅牛筋🥩 配上煙韌彈牙嘅麵線令層次更為提升🍜 白飯上鋪滿口感香潤但唔油膩嘅滷肉,醬汁包裹米粒嘅感覺真係越食越上癮🤪蟹黃秋葵 $58Okra w/ Crab Roe清新嘅秋葵獨有黏稠嘅口感,就咁食好清淡,配上蟹黃變得鮮美甘甜,絕對係個健康又好食嘅選擇👍🏼麻辣海鮮鍋 $148Mala Seafood Hot Pot呢個鍋有四個辣度揀,我就叫左小辣,佢地會上一小碟麻辣醬,唔夠辣可以自己加🌶️ 配料有津白、金菇、鵪鶉蛋🥚台式嘅水血糕、鴨血同甜不辣🍢 仲有蝦、青口、雞、沙白同釀蟹蓋,超足料🥳 海鮮全部都好新鮮,雞塊嫩滑,最後落埋粉絲索曬啲湯汁夠曬惹味👅
紅燒牛肉麵拼古早滷肉飯 $58
蟹黃秋葵 $58