2024-05-06 301 views
於香港創立的曲奇品牌 PIN,由口味設計、烘焙到包裝都在自家餅房進行、採用優質食材,結合真材實料和創意手藝,製作出令人一試難忘的手工曲奇,由傳統西式口味,例如特濃朱古力味、香橙夏威夷果仁,到充滿地道元素的口味,如我愛的蔥油雞味、鹹蛋蝦膏味和XO醬,仲有獨一無二的得獎口味紅棗曲奇都可以找得到🍪除此之外仲有多種口味嘅蝴蝶酥、鳥結糖、美式曲奇,人見人愛嘅蛋白餅等等,而且禮盒包裝設計精美,尤其最新推出嘅色彩繽紛鐵盒設計,賣相高貴獨一無二,是香港手信的不二之選,入到佢哋嘅舖頭一定搵到你嘅心頭好,無論送禮或者自己食都係首選👍🏻👍🏻▪️紅棗曲奇得獎創意曲奇,有冇諗過紅棗可以融入曲奇??以前所未有的方式享受紅棗,其香甜的味道和煙靭的質地融入鬆脆曲奇中,口感特別又美味,而且紅棗的健康功效早已被中醫認為可以幫助對抗失眠和焦慮,所以食曲奇都可以食得好健康👍🏻▪️豪華雜錦曲奇禮盒紅色嘅鐵罐盒包裝,奢華高貴 ,一盒有齊晒最熱賣嘅精選味道,原味曲奇 、原味果醬曲奇 、原味朱古力醬曲奇 ,抹茶曲奇 、紅棗曲奇 、香橙夏威夷果仁曲奇 ,班蘭曲奇 、特濃朱古力曲奇 ,每一個口味都有佢哋嘅獨特味道,最適合和家人朋友一齊分享▪️

▪️紅棗曲奇
得獎創意曲奇,有冇諗過紅棗可以融入曲奇??

▪️豪華雜錦曲奇禮盒

▪️朱古力交響曲曲奇禮盒
這款是我的心頭好,因為全部都係朱古力,Pin 朱古力味道曲奇特別濃郁,而且唔太甜,特別係配合杏仁的是我的最愛,三款口味分別有,奶油曲奇配朱古力、朱古力曲奇 、朱古力曲奇配杏仁

▪️原味蝴蝶酥
得獎蝴蝶酥,一打開盒蓋已經充滿牛油香,蝴蝶酥手感特別厚身,咬下去就是濃香的焦糖和牛油香,口感香鬆酥脆,味道不會過甜,果然係招牌產品

• 朱古力交響曲曲奇禮盒
  • 紅棗曲奇
「Oookie Cookie」係我最鍾意嘅蛋糕店之一,亦都係香港數一數二賣相精緻,食材高質的蛋糕店,佢哋主打手工創作蛋糕,例如茶記系列蛋糕,包括雞尾包、沙爹牛肉包、奶醬多士,凍檸茶等,一向好受歡迎,最近更推出賣相高貴優雅嘅唧花忌廉蛋糕,以粉色設計及有五個主打口味,炎炎夏日睇到咁靚嘅賣相,已經感覺味道輕盈又好食,朋友知道我喜歡,所以就訂購左一個我好鍾意嘅口味送俾我🫶🍋Lemon Jelly Cream Cake $ 528檸檬啫喱忌廉蛋糕,由原味鮮忌廉、原味海綿蛋糕、檸檬啫喱、檸檬醬和朱古力脆片組合而成,打開盒蓋已經聞到好香嘅檸檬味,忌廉和海綿蛋糕,極度幼滑非常輕盈,好喜歡檸檬啫喱和檸檬醬的酸香,仲有底部的朱古力脆片,令到整個蛋糕的口感柔軟中有一點脆口,味道酸酸咪咪唔太甜好好味,呢個天氣真係非常適合😋🎊令外不得不讚佢哋嘅生日牌設計,賣相和字體都好靚,令人賞心悅目,而且仲可以重複使用、做擺設、非常之環保,屋企已經儲咗幾個做擺設🫶🫶

🍋Lemon Jelly Cream Cake $ 528

• Lemon Jelly Cream Cake
大台報導76歲何伯與內地女子閃婚、申訴仔女「謀家產」一事熱爆全城,新何太更展出情人節收到的一對「流星錘龍鳳鈪」,令主持和網民嘩然!然而,價值6位數字的珠寶首飾絕非人人都能負擔得起的奢侈物,但以下的介紹除了價錢親民,而且手工製作,充滿誠意,無疑是向親朋好友傳遞關愛和祝福的好選擇! 本地手工曲奇餅品牌「PIN」於香港創立,由口味設計、烘焙到包裝都在香港自家餅房進行。「PIN」一直堅守品質、品嚐和品味三大原則,嚴選優質上乘新鮮食材,不加入任何色素和防腐劑,以真材實料和創意手藝,揉合傳統粵式調味料及獨特食材,製作出深受本地人及遊客歡迎的特色曲奇。🍪 豪華雜綿曲奇禮盒T05 ($238/ 33件)✨大紅色鐵罐禮盒顯得非常奪目耀眼!✨内含8款口味曲奇,包括充滿牛油香的原味曲奇、叫人回想童年的原味果醬曲奇及原味朱古力醬曲奇、帶日式感的抹茶曲奇、健康的紅棗曲奇、富熱帶風情的香橙夏威夷果仁曲奇、很有驚喜的班蘭曲奇,以及人氣永不滅的特濃朱古力曲奇。✨組合豐富,整體鬆脆酥香,各有特色,最適合有「選擇困難症」的你!🍪 經典三重奏曲奇禮盒T01 ($138/ 18件)✨紫色鐵罐禮盒優雅迷人,內含3款口味曲奇,包

🍪 豪華雜綿曲奇禮盒T05 ($238/ 33件)
✨大紅色鐵罐禮盒顯得非常奪目耀眼!

🍪 經典三重奏曲奇禮盒T01 ($138/ 18件)
✨紫色鐵罐禮盒優雅迷人,內含3款口味曲奇,包括牛油曲奇、果醬牛油曲奇,以及朱古力果醬曲奇。

🦋 原味牛油蝴蝶酥 ($188)
✨非常經典的餅乾,形狀像展翅飛翔的蝴蝶,又像少女感十足的心型。
✨每件黃金酥脆的蝴蝶酥上都灑有脆糖,入口甜蜜可口,又透出濃厚牛油脂香,好適合配一杯甘醇的紅茶或咖啡,享受專屬的下午茶時光。

🫘 得獎紅棗曲奇 ($288)
✨根據中醫理論,紅棗味甘性溫,有養血生津、護肝益脾、美顏安神等作用。
✨這⼀款以中式食材入饌的曲奇,將紅棗香甜的味道、耐嚼的質地 (紅棗蓉) 融入鬆脆的口感,以前所未有的方式享受紅棗。
✨睡前吃⼀塊,相信可為你帶來幸福安寧的晚上。
2024-05-13 116 views
放假陪內地來港的朋友去逛街,吃喝玩樂之餘,當然就買手信,但朋友不用我介紹,反而介紹番比我,原來這間店是她上次來港時無意中發現的。試過後回來再買,跟著她們轉,我當然都買咗啲😋呢間係香港品牌曲奇店,使用優製材料,不添加防腐劑,特色是以香港特色調味融入曲奇,創造屬於香港口味的曲奇,真正100%香港手信。這裏曲奇的口味很多,包括香辣蝦米曲奇、陳皮子薑曲奇、XO醬曲奇、七味粉曲奇、花旗參提子曲奇、蔥油雞曲奇等等、每款口味都很獨特吸引,而且包裝非常靚,很富有香港特色。選擇太多,左㨂右揀終於揀咗:🌟豪華雜錦曲奇禮盒(33件) ($238) 這個雜錦曲奇有多款口味,包括原味、原味果醬、原味朱古力醬、抹茶、紅棗、香橙夏威夷果仁、班蘭及特濃朱古力,可一次過品嚐多款口味😋,而曲奇的款式有2款,一款是長方形較硬身的曲奇,另一款則是圓形鬆化的曲奇。🔺斑蘭淡淡的香味,配合硬身曲奇,香脆香甜,非常好吃。🔺特濃朱古力,可可味非常濃郁,不會甜,入口可可味芳香濃郁,口感鬆化。🔺而香橙夏威夷果仁,則有粒粒香橙乾,吃起來煙韌,提升香橙味道。🌟逸香濃茶曲奇禮盒(18件) 一罐18件曲奇,包括原味、抹茶及原味果醬曲奇,曲奇入口

選擇太多,左㨂右揀終於揀咗:
🌟豪華雜錦曲奇禮盒(33件) ($238)

🔺斑蘭淡淡的香味,配合硬身曲奇,香脆香甜,非常好吃。

🌟逸香濃茶曲奇禮盒(18件)
一罐18件曲奇,包括原味、抹茶及原味果醬曲奇,曲奇入口鬆化,抹茶味香濃甘香,配埋一杯茶享用就用襯。

🌟鹹蛋蝴蝶酥
榮獲2024年布魯塞爾國際風味絕佳奬章一星奬,薄脆的蝴蝶酥,牛油味滿滿,再加上面頭佈滿鹹蛋黃碎,濃郁的鹹蛋黃香味,入口香濃,一片接一片食唔停口,非常滿足😌

🌟紅棗曲奇
這個紅棗曲奇獲得2024年布魯塞爾國際風味絕佳奬章一星 ,紅棗配上脆身曲奇,入口有紅棗的香甜味,再加上一絲絲的紅棗肉,好味又有特色,得奬實至名歸👍🏻
  • 雜錦口味
  • 鹹蛋蝴蝶酥
2024-05-11 111 views
一直深受本地名人推介的香港品牌·PIN品曲奇以香港味道推出多款·富有香港特色曲奇蔥油雞曲奇、陳皮子薑曲奇、花旗蔘提子曲奇等濃厚港式風味·具獨特原創性禮盒裝更以鐵罐包裝矜貴得體· 是送禮手信好選擇中環分店以純白設計·優雅有格調·非常矚目的奢華感ꕺ豪華雜錦曲奇禮盒一盒有齊8款特式口味原味曲奇|原味果醬曲奇|原味朱古力醬曲奇|抹茶曲奇|紅棗曲奇|香橙夏威夷果仁曲奇|班蘭曲奇|特濃朱古力曲奇曲奇口感鬆脆可口·可以一次試勻多款經典口味ꕺ朱古力交響曲曲奇禮盒朱古力控必選·集齊3款朱古力口味朱古力醬牛油曲奇 |朱古力曲奇|朱古力果仁曲奇 唧花狀厚身曲口· 口感更為鬆化加朱古力醬或香烤堅果· 口感層次更為豐富ꕺ原味蝴蝶酥經過師傅多番研製· 製作出酥脆而充滿牛油香的蝴蝶酥灑滿糖粒增加口感同甜度入口酥而不膩·帶著酥皮的層次感ꕺ得獎紅棗曲奇作為得獎之作· 一定有過人之處紅棗巧微融入曲奇當中· 中間還夾雜果蓉清甜紅棗同牛油香氣相互融洽· 絕對是上乘之作
一直深受本地名人推介的香港品牌·PIN品曲奇
以香港味道推出多款·富有香港特色曲奇
蔥油雞曲奇、陳皮子薑曲奇、花旗蔘提子曲奇等
濃厚港式風味·具獨特原創性

紅棗巧微融入曲奇當中· 中間還夾雜果蓉
清甜紅棗同牛油香氣相互融洽· 絕對是上乘之作
TakeAway
2024-05-09 108 views
人氣香港品牌🍪PIN 品曲奇,都是我愛的曲奇品牌之一。店家主打富香港特色的產品,由產品設計到製作都全部100%🇭🇰香港製造,而且嚴選優質食材,曲奇達酒店級數,絕對是美味伴手禮的首選😋.店家位於中環IFC的門市裝修充滿優雅感覺,以純白色為主,而且重放滿各式各樣色彩繽紛的曲奇、糖果等。有些口味更是坊間少有,例如:紅棗、杏脯迷迭香、XO醬、香辣蝦米、七味粉、陳皮子薑等口味的曲奇,十分有創意✨.💚豪華雜錦曲奇禮盒 $238一次過滿足晒所有願望,可以試齊8款口味,入面有原味、原味果醬、原味朱古力醬、抹茶、紅棗、香橙夏威夷果仁、班蘭、特濃朱古力。每款都香脆可口,而且牛油味香濃,好味道😋.🧡夏威夷豐味鳥結糖禮盒 $158有夏威夷果仁鳥結糖、紅莓夏威夷果仁鳥結糖🍬兩款,口感煙煙韌韌,奶味香濃,加上入面香脆的夏威夷果仁,口感豐富,而且甜而不膩。.💛原味牛油蝴蝶酥 $188蝴蝶酥🦋經多重烘焗,口感酥香鬆脆,而且富牛油香,甜度適中。另外,還有鹹蛋黃味選擇。.❤️得獎紅棗曲奇 $228招牌得獎曲奇果然有驚喜,入口鬆脆,散發天然的紅棗香氣,味道清甜,入面還有紅棗蓉,口感豐富,令人一試會愛上💕

💚豪華雜錦曲奇禮盒 $238

🧡夏威夷豐味鳥結糖禮盒 $158

💛原味牛油蝴蝶酥 $188

❤️得獎紅棗曲奇 $228
TakeAway
2024-05-08 107 views
這間位於中環IFC的 人氣手工曲奇餅店PIN品曲奇,乃Oookie Cookie 的姊妹店,主打香港地道特色手工曲奇,百分百香港製造,由口味設計、食材選用、烘焙到包裝皆於香港自家餅房進行,且不含任何色素和防腐劑,包裝設計色彩繽紛之餘,極具香港特色元素,送禮自奉兩皆宜,香港本土手信之選。🦋豪華雜錦曲奇禮盒 $238/盒一盒集齊8款不同口味,包括原味曲奇、原味果醬曲奇、原味朱古力醬曲奇、抹茶曲奇、紅棗曲奇、香橙夏威夷果仁曲奇、班蘭曲奇、特濃朱古力曲奇,每款曲奇都真材實料,食得出啖啖誠意。🦋朱古力交響曲曲奇禮盒 $138一盒共18件,包括牛奶曲奇配巧克力、巧克力曲奇及巧克力曲奇配杏仁,朱古力味濃郁醇厚,口感鬆化,絕對是朱古力控首選。🦋原味蝴蝶酥 $188酥皮層層分明,薄而鬆脆,咬下即可感受到獨特的酥脆滋味。每口盡是淡淡的焦糖香氣與鬆脆口感。🦋得獎紅棗曲奇 $228選用傳統中藥材紅棗入饌,融入西式曲奇,中西合璧,充滿創意,紅棗蓉口感豐富,完全沒有違和感,難怪成為得獎之作。

🦋豪華雜錦曲奇禮盒 $238/盒

🦋朱古力交響曲曲奇禮盒 $138

🦋原味蝴蝶酥 $188

🦋得獎紅棗曲奇 $228
香港本地品牌🍪@pin.cookies.hk出品多款特式口味的烘焙產品陳皮子姜曲奇、南乳秋葵曲奇、蔥油雞曲奇等等港式口味👏🏻配上自家設計靚盒鐵罐包裝🎁富有香港特色作為甜點送禮給親朋好友💗非常有體面!今次來到中環分店選購曲奇禮盒同蝴蝶酥店內以白色為主調配襯金色~輕奢又高貴作為酒店級數曲奇❤️產品絕無加防腐劑難怪禁多本地名人推介👏🏻💖豪華雜錦曲奇禮盒🎁 大紅鐵罐包裝❤️好有喜慶感覺有齊8款口味共33件曲奇🍪最岩用來開心分享原味曲奇、原味果醬曲奇、原味朱古力醬曲奇抹茶曲奇、紅棗曲奇 、香橙夏威夷果仁曲奇 班蘭曲奇、特濃朱古力曲奇 💖經典三重奏曲奇 大紫鐵罐包裝💜型格又美觀~一盒3款18件曲奇
牛油曲奇、果醬牛油曲奇、朱古力果醬曲奇🍪品曲奇用料上乘做到入口酥化~牛油香味馥郁多款口味、禮盒包裝任君選擇👏🏻💖蝴蝶酥咸甜口味都有:原味同咸蛋黃口味入手左原味蝴蝶酥經過多重烘焗的火候控制入口每啖都帶牛油香同酥鬆口感💖紅棗曲奇養生紅棗融合於曲奇當中~口感厚實獨立包裝設計方便攜帶~放袋中隨時食🤪想食到酒店級數曲奇~來品曲奇🍪梗有一款口味岩心水👏🏻好味#品曲奇 #pincookie #香港品牌 #香港手信#遊客必
香港本地品牌🍪@pin.cookies.hk
出品多款特式口味的烘焙產品

陳皮子姜曲奇、南乳秋葵曲奇、
蔥油雞曲奇等等港式口味👏🏻

配上自家設計靚盒鐵罐包裝🎁富有香港特色
作為甜點送禮給親朋好友💗非常有體面!

今次來到中環分店選購曲奇禮盒同蝴蝶酥
店內以白色為主調配襯金色~輕奢又高貴
作為酒店級數曲奇❤️產品絕無加防腐劑
難怪禁多本地名人推介👏🏻

💖豪華雜錦曲奇禮盒🎁
大紅鐵罐包裝❤️好有喜慶感覺

有齊8款口味共33件曲奇🍪最岩用來開心分享
原味曲奇、原味果醬曲奇、原味朱古力醬曲奇

抹茶曲奇、紅棗曲奇 、香橙夏威夷果仁曲奇
班蘭曲奇、特濃朱古力曲奇

💖經典三重奏曲奇

大紫鐵罐包裝💜型格又美觀~一盒3款18件曲奇
牛油曲奇、果醬牛油曲奇、朱古力果醬曲奇

🍪品曲奇用料上乘做到入口酥化~牛油香味馥郁
多款口味、禮盒包裝任君選擇👏🏻

💖蝴蝶酥咸甜口味都有:原味同咸蛋黃口味

#品曲奇 #pincookie #香港品牌 #香港手信
#遊客必買 #網紅推介 #送禮之選 #特色曲奇
#特色蝴蝶酥 #創意禮盒 #名人推介 #香港必買
#中環探店 #銅鑼灣探店 #香港探店 #遊客必買手信

📍3022A, Level 3, ifc mall, Central
📍221, Lee Garden Two, CWB
2024-05-06 40 views
位於中環IFC 主打特色曲奇和蝴蝶酥嘅香港品牌《品曲奇》店內以純白色為主調,明亮光鮮,高貴優雅,架上放滿多款產品,除了酒店級數曲奇外,還有創意蝴蝶酥,全部包裝設計富有香港特色,絕對係遊客必買手信和送禮之選✨豪華雜錦曲奇禮盒 (33件)一盒有8款口味,原味曲奇、原味果醬曲奇、原味朱古力醬曲奇、抹茶曲奇、紅棗曲奇、香橙夏威夷果仁曲奇、班蘭曲奇和特濃朱古力曲奇,每款都鬆脆可口,濃郁牛油香味,絕對係送禮首選❣️✨朱古力交響曲曲奇禮盒 (18件)一盒有3款口味,包括朱古力醬牛油曲奇、朱古力曲奇和朱古力果仁曲奇,鬆脆可口嘅口感加上香濃嘅朱古力味,朱古力控嘅你又怎能錯過❣️✨紅棗曲奇 將煙韌嘅質感融入鬆脆曲奇,食落會有紅棗嘅香甜風味,加上獨立包裝設計,方便携帶,隨時隨地放入口中❣️✨原味牛油蝴蝶酥陣陣牛油香味,酥皮層次分明,鬆脆之餘還有一種酥的口感,而且甜度適中,令人一試難忘❣️
位於中環IFC 主打特色曲奇和蝴蝶酥嘅香港品牌《品曲奇》

✨豪華雜錦曲奇禮盒 (33件)

✨朱古力交響曲曲奇禮盒 (18件)

✨紅棗曲奇

✨原味牛油蝴蝶酥
Type of Meal
Other
Pin 曲奇是一個創立於香港的品牌,由口味設計、烘焙到包裝都在香港自家餅房進行,百分百香港製造,更沒有添加防腐劑,令人吃的放心口味方面有多款不同口味,有傳統的西式口味:特濃朱古力曲奇、香橙夏威夷果仁曲奇也有多款獨特的地道港式風味:蔥油雞味曲奇、鹹蛋蝦膏曲奇、陳皮子薑曲奇、紅棗曲奇、XO醬曲奇、提子花旗參曲奇、南乳秋葵曲奇、香辣蝦米曲奇等等都可以在「Pin」找到,Pin曲奇在外觀包裝上也很花心思,設計出精美的包裝禮盒,無論自用或送禮都十分適合✨經典三重奏曲奇禮盒 (18件)▪️牛油曲奇 x 8▪️果醬牛油曲奇 x 3▪️朱古力果醬曲奇 x 7這幾款都是經典熱賣款,牛油曲奇牛油味道香濃而朱古力果醬曲奇有濃郁朱古力味道,加入果醬更增添多層次口感和味道,兩者吃起來都很搭✨豪華雜錦曲奇禮盒 (33件)▪️原味曲奇 x 3 ▪️原味果醬曲奇 x 4▪️原味朱古力醬曲奇 x 3 ▪️抹茶曲奇 x 3▪️紅棗曲奇x 5▪️香橙夏威夷果仁曲奇x 5▪️斑蘭曲奇 x 5▪️特濃朱古力曲奇 x 5雜錦禮盒就絕對滿足到我,一次過可以品嚐多款不同的口味,而每款口感都好鬆脆,味道不會太甜,吃多都不覺膩✨原味牛油蝴蝶酥這款榮獲2024年

也有多款獨特的地道港式風味:

✨經典三重奏曲奇禮盒 (18件)
▪️牛油曲奇 x 8▪️果醬牛油曲奇 x 3
▪️朱古力果醬曲奇 x 7
這幾款都是經典熱賣款,牛油曲奇牛油味道香濃

✨豪華雜錦曲奇禮盒 (33件)
▪️原味曲奇 x 3 ▪️原味果醬曲奇 x 4
▪️原味朱古力醬曲奇 x 3 ▪️抹茶曲奇 x 3
▪️紅棗曲奇x 5▪️香橙夏威夷果仁曲奇x 5
▪️斑蘭曲奇 x 5▪️特濃朱古力曲奇 x 5

✨原味牛油蝴蝶酥
這款榮獲2024年最佳口味獎二星獎項,咬落很鬆脆,每吃一口都充滿牛油香氣,而且甜度啱啱好,不會很甜,一吃就愛上

✨紅棗曲奇
這款得獎曲奇榮獲2023年卓越曲奇口味獎一星獎項,其香甜獨特的紅棗味道和嚼勁與曲奇的鬆脆口感相得益彰,有助能對抗失眠和焦慮,絕對是健康養生之選

▪️遊客想最後衝刺買伴手禮?
來IFC 門市作就對了,買完更可以直接搭機場快線出機場,實在太方便了
▪️順帶一提,除了曲奇和蝴蝶酥之外,這裡的蛋糕也造型精美,是人氣手工蛋糕店Oookie Cookie的姊妹店,來買曲奇之餘也可來試試蛋糕喔
2024-05-02 61 views
位置中環IFC 主打特色曲奇的香港品牌 - PIN 品曲奇🍪.門口光潔明亮,以純白色為主,設計優雅,於白色架子上放滿各式曲奇、蝴蝶酥、糖果等,款式非常創新,包括有紅棗曲奇、杏脯迷迭香曲奇、香辣蝦米曲奇、陳皮子薑曲奇、花旗參提子曲奇、蔥油雞曲奇、XO醬曲奇、七味粉曲奇,包裝極為吸睛,鮮艷奪目,而且設計富有香港特色,非常吸引眼球💫 .用料也非常講究,嚴選優質食材,不添加防腐劑,100%香港製造,真正屬於香港出品手信💫.我當然立即買些,用來送禮或自己吃都非常不錯,酒店級數曲奇,及深受本地名人推介,來到可以不用考慮,準管買就對😌.🍪豪華雜錦曲奇禮盒 $238/盒如果有選擇困難症,選這個就最方便,一盒集齊8款口味,總數有33件,完全滿足了我😌 原味曲奇、原味果醬曲奇、原味朱古力醬曲奇、抹茶曲奇、紅棗曲奇、香橙夏威夷果仁曲奇、班蘭曲奇、特濃朱古力曲奇,每款都香脆可口,成為我心頭好💫.🍪朱古力交響曲曲奇禮盒 $138一盒18件,包括有牛奶曲奇配巧克力、巧克力曲奇、巧克力曲奇配杏仁,香濃朱古力味,加入堅果後更加美味,口感鬆化,吃不停口💫.🦋原味蝴蝶酥 $188面頭均勻灑上晶瑩糖粒,入口香脆,散發出自然
🍪豪華雜錦曲奇禮盒 $238/盒
🍪朱古力交響曲曲奇禮盒 $138
🦋原味蝴蝶酥 $188
面頭均勻灑上晶瑩糖粒,入口香脆,散發出自然的牛油味道,酥香鬆脆,甜度適中,是我喜歡的味道💫
🍪得獎紅棗曲奇 $228
入口天然棗香跟甜味,味道一試會愛上,中間夾有紅棗蓉,口感豐富,得獎之作,果然名不虛傳💫
位於IFC Mall 的「Pin 品曲奇」主要售賣曲奇、蝴蝶酥、糖果、各式各樣包裝精美的禮盒,主打多款具香港特色奇趣口味的曲奇,例如紅棗、提子花旗蔘、香辣蝦米、杏脯迷迭香、七味粉、蔥油雞、XO醬、陳皮子薑、香橙夏威夷果仁、鹹蛋蝦膏、花椒朱古力等等,另外仲有蝴蝶酥一樣超級好食,亦有唔同口味選擇,產品均設有袋裝或禮盒裝,送禮自用都非常適合👍🏻店主對曲奇餅要求嚴格,用料上乘,絕無添加色素或防腐劑,件件獨立包裝,所有產品香港製造!店內仲有試食曲奇服務,可以選擇自己喜歡嘅口味才選購👍🏻適逢有朋友生日,在這裏訂了蛋糕 ,順帶一提Pin 是人氣手工蛋糕專門店 Oookie Cookie 的姊妹店,所以這裏亦可以訂購蛋糕,是日到店取蛋糕時發現佢哋最新推出🇭🇰香港手信限定禮盒🇭🇰咁啱我就有外國朋友嚟咗香港,需要買手信,這樣就非常有意思,可以買到又好食,賣相又靚,又能代表香港既手信回國,真係好驚喜😍🇭🇰香港手信系列禮合包括有以下幾款🇭🇰🍪▪️Ornament $ 48這個小禮盒,一共有三款不同設計,賣相超級精緻,迷你的骰,顏色分別用上紅、綠、藍,每款印有香港特色圖案,每盒有四件共兩款曲奇,味道係隨機抽樣,如

🇭🇰香港手信系列禮合包括有以下幾款🇭🇰
🍪▪️Ornament $ 48
這個小禮盒,一共有三款不同設計,賣相超級精緻,迷你的骰,顏色分別用上紅、綠、藍,每款印有香港特色圖案,每盒有四件共兩款曲奇,味道係隨機抽樣,如果要買好多量送俾好多人,呢個係最佳選擇

🍪▪️Assorted Cookies 雜錦曲奇 $ 208
一共8款口味每款3件共24件的曲奇禮盒,正方硬盒設計,盒滿佈香港標誌性的圖案,例如當舖標誌、會展、電車、的士、帆船、賽馬、雪糕車、青馬大橋,山頂纜車、富豪雪糕車等等,好有代表性,非常值得擁有👍🏻
而8款曲奇分別係提子花旗參、香橙夏威夷果仁、紅棗、特濃朱古力、XO醬、鹹蛋蝦膏、花椒朱古力、香辣蝦米,味道真係好特別,非常有驚喜

🦋▪️Assorted Palmier 雜錦蝴蝶酥 $ 208
一共5款18件不同口味的蝴蝶酥
原味牛油、鹹蛋、蔥油、芝士、紅棗,一盒就可以試晒咁多種唔同口味,口感鬆脆,充滿牛油香,有幾種味道是坊間少有,非常特別又好食

• 雜錦蝴蝶酥
  • 雜錦曲奇
2022-04-09 1110 views
🕋🍪【 PIN • 品曲奇 】🍪🕋⋄—————⧫♟⧫—————⋄ 以香港特色風味為主打嘅曲奇餅專門店 PIN 最新分店落戶中環IFC✨曲奇選用優質材料,不含防腐劑,香港製造🇭🇰揉合多款香港風味,大膽創新,驚喜滿滿🧡🤩⋄▪️【盒裝雜錦曲奇】($208)一盒就集齊 8 種招牌曲奇口味,包羅萬有,與係同家人、朋友分享嘅完美禮物🎁- 醬曲奇 x 3- 香辣蝦米曲奇 x 3- 七味粉曲奇 x 3- 蔥油雞曲奇 x 3- 紅棗曲奇 x 3- 杏脯迷迭香曲奇 x 3- 提子花旗蔘曲奇 x 3- 陳皮子薑曲奇 x 3⋄▪️【包裝曲奇:鹹蛋蝦膏曲奇】($108 /12件)帶有亞洲風味嘅強烈鹹甜味,鬆脆、濃郁、美味,注定讓重口味人士愛不釋手😍⋄▪️【包裝曲奇:陳皮子薑曲奇】($88 /12件)陳皮香氣混合辛辣生薑,組合新鮮,酸味味道令人愉悅。⋄另有全新口味,包括:特濃朱古力曲奇、香橙夏威夷曲奇、南乳秋葵曲奇…… 絕對一試難忘❣️⋄┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ 📍地址:中環國際金融中心3樓3022A店
🕋🍪【 PIN • 品曲奇 】🍪🕋

—————⧫♟⧫—————

曲奇選用優質材料,不含防腐劑,香港製造🇭🇰
揉合多款香港風味,大膽創新,驚喜滿滿🧡🤩

▪️【盒裝雜錦曲奇】($208)
- 醬曲奇 x 3
- 香辣蝦米曲奇 x 3
- 七味粉曲奇 x 3
- 蔥油雞曲奇 x 3
- 紅棗曲奇 x 3
- 杏脯迷迭香曲奇 x 3
- 提子花旗蔘曲奇 x 3
- 陳皮子薑曲奇 x 3

▪️【包裝曲奇:鹹蛋蝦膏曲奇】($108 /12件)

▪️【包裝曲奇:陳皮子薑曲奇】($88 /12件)
陳皮香氣混合辛辣生薑,組合新鮮,酸味味道令人愉悅。

┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄

📍地址:中環國際金融中心3樓3022A店
2022-04-06
2022-04-06 607 views
我最鍾意食曲奇而呢一間香港本地品牌PIN Cookie 嘅口味就真係好有心思,最喜歡他們的蔥油雞曲奇、陳皮子薑曲奇同埋香辣蝦米曲奇,估唔到呢三種口味放在曲奇度會咗出色😊仲有鹹蛋蝦膏曲奇、XO醬曲奇及南乳秋葵曲奇款款都好有香港特色,買比移咗民嘅朋友佢哋一定非常開心🥳一試就會懷念香港嘅味道,肯定會愛上佢哋! 佢哋有雜錦包裝一盒入面有齊8款口味,共24件,一次過可以試哂佢哋!仲要一提,包裝設計好靚,簡約有型,送禮比人真係唔會失禮

2022-03-25
$120 (Other)
2022-04-04 446 views
在這種環境日日在家抗疫,終於到上班的節奏,一排沒見同事,返到公司竟然見到有盒cookies放在枱上,很精緻的外盒,之後還可以當手飾盒用,十分厚實。一盒有多種口味,十分岩我呢d選擇困難症之人,有七味粉曲奇,紅棗曲奇,蔥油雞曲奇,陳皮子薑曲奇,香辣蝦米曲奇,花旗參提子曲奇,XO醬曲奇,陳皮子薑曲奇,這都是香港特色的味道,如果外遊作送禮更顯特別。味道十分獨得,西式的曲奇但中式的味道,隨手拿起了香辣蝦米曲奇,當然有別於甜甜的cookies, 今次帶來了鹹香味道,十分有趣也很好吃,再配上香滑的latte, 很享受這樣的早點。再問同事,原來分店就在公司後的Ifc, 之後想補貨就更加方便了