2024-10-06 356 views
多款爆餡冬甩,分別有大細Size選擇!款款口味都好吸引,除了有巧克力味,還有肉桂、焦糖脆皮、黑芝麻、抹茶、咖啡、朱古力曲奇味等等多種口味,最特別的是有熱情果口味,吃起來帶著熱情果的清新,口味非常獨特,其他口味冬甩每個都脹卜卜,餡料飽滿! 口感鬆軟,外層香脆,內裡蓬鬆軟綿有空氣感! 餡料甜度適中,一點也不會覺得甜膩。簡直是冬甩天堂啊!現在還有買三送一的優惠,經過的每個人都是四個四個一盒盒提走
2024-10-02 370 views
IFC City super門前有一間孖辮女孩pinky bakery~ 裏面的貝果、甜甜圈冬甩,松餅看著都很誘人😍立馬試試🤗🥯聞上去香噴噴的~捏起來很松軟,面包切開氣孔均勻而細膩,咬下去又帶著一絲嚼勁,與之相反的是donut內裏都可以爆漿流心😍,特別絲滑,整體味道甜度剛剛好,微甜而不膩😋👏🏻💓海鹽焦糖冬甩外層脆脆的焦糖,很甜香,頂上還有一個巧思搭配~ 伴有一點海鹽,既有甜蜜的滿足感,又不會讓人覺得膩口😋吉士冬甩濃厚的吉士醬流心令人驚艷,不用放進焗爐都可以🤩 仿佛每一口都在釋放著香濃的奶香,要去試試~🥰黑芝麻冬甩很獨特的風味,黑芝麻的香氣濃郁,上面還有椰子蓉,還有淡淡椰香,一口咬下去流到我手指都是黑芝麻醬🤣抹茶冬甩平時我就很喜歡吃抹茶相關的食物,這個京都宇治抹茶🍵,抹茶味濃郁,齒頰留香 🤩

吉士冬甩

抹茶冬甩
2024-09-30 324 views
前排有朋友請我食pinky冬甩,真係好好味, 一咬就爆餡。所以今日專登來到IFC POP UP STORE買來食。今次買了4個味道同家人分享。焦糖海鹽吉士味$48甜生的焦糖配上海鹽,令到成個冬甩不會太膩咖啡味$48咖啡味好香濃,岩晒喜歡咖啡的朋友抹茶味$48這個齊是我最愛,濃濃的抹茶香配上冬甩真的是很夾熱情果味$48熱情果味很香,食入口甜甜的很不錯衣加仲有買3送1優惠,好抵啊!Pinky Bakery 中環IFC citysuper 內

焦糖海鹽吉士味$48
甜生的焦糖配上海鹽,令到成個冬甩不會太膩

咖啡味$48
咖啡味好香濃,岩晒喜歡咖啡的朋友

抹茶味$48
這個齊是我最愛,濃濃的抹茶香配上冬甩真的是很夾

熱情果味$48
熱情果味很香,食入口甜甜的很不錯

衣加仲有買3送1優惠,好抵啊!

Pinky Bakery
中環IFC citysuper 內
2024-09-21 360 views
今天來到ifc mall搵食無意中發現這個pink pink孖辮妹造型可愛簡潔佢地整的冬甩都好出名下午6點先黎到好多已經賣晒好彩我心頭好仲有貨一盒6件迷你冬甩太可愛❤️京都宇治抹茶冬甩採用京都宇治抹茶製成,抹茶味非常濃稠,抹茶忌廉稠滑,超強嘅流心度❤️黑芝麻冬甩黑色的芝麻味,餡料用台灣黑芝麻磨漿,芝麻味超濃郁,還爆料❤️士咖啡冬甩咖啡餡幼滑香醇,外層撒了咖啡糖,好特別,多重層次,咖啡控bi試❤️吉士冬甩🏅️採用日本雞蛋黃蛋煮成濃郁的吉士醬再混合法國忌廉,絲滑濃郁,帶有小小雲尼拿味,口感豐富ifc是pop up店只是9.18-10.8這期間是快閃ifc附近朋友快點去試試喇
今天來到ifc mall搵食

好彩我心頭好仲有貨

一盒6件迷你冬甩太可愛

❤️京都宇治抹茶冬甩

❤️黑芝麻冬甩
黑色的芝麻味,餡料用台灣黑芝麻磨漿,芝麻味超濃郁,還爆料

❤️士咖啡冬甩

❤️吉士冬甩

ifc是pop up店
只是9.18-10.8這期間
是快閃
ifc附近朋友快點去試試喇
第一次去Airside, 見此店賣冬甩,盒packing 粉紅包裝好特別。有好多款冬甩味,不過見價錢都幾貴,自己 唔敢買多,怕中伏。先試買一個芝麻冬甩🍩。佢一個冬甩裝的盒packing 好特別, 食時取出又方便。買回家微波爐叮10-15秒, 嘩,食時那爆醬真係好正,味道香唔太甜, 個包又軟棉棉, 好好味。溫馨提示<唔好叮太多秒, 那donut爆醬唔會爆裂流曬, 唔會比個包熱出咀> 總評。。值得一試。後悔,買得少。 已經想下星期找日過去再買其他味。

有好多款冬甩味,不過見價錢都幾貴,自己 唔敢買多,怕中伏。
先試買一個芝麻冬甩🍩

佢一個冬甩裝的盒packing 好特別, 食時取出又方便。

總評。。值得一試。

後悔,買得少。
已經想下星期找日過去再買其他味。

• 芝麻冬甩
2024-04-14 1105 views
今日第二次到訪airside,行行吓見到一間買冬甩嘅舖頭,首先係比佢嘅外貌吸引,係冬甩嘅外貌🍩😂我揀咗一款焦糖海鹽吉士味$48,唔算平仲有啲貴🍩當店員為我打包完之後,佢既外賣盒真係太靚,成個盒咁,令人哋覺得,打開咗會係首飾嘅感覺👍🏻👍🏻👍🏻講返個冬甩,我自己幾鍾意佢嘅味道,佢嘅吉士係有海鹽味道嘅,唔會好油膩,一般其他店舖吉士只係死cream味,表面有層焦糖配心心餅(我知道佢有名,但我唔記得咗😂),好有口感。如果下次經過,我會想試吓抹茶味。
我揀咗一款焦糖海鹽吉士味$48,唔算平仲有啲貴🍩
如果下次經過,我會想試吓抹茶味。

• 焦糖海鹽
2024-02-23 1121 views
早兩日見佢做緊買三送一優惠,就買咗四個嚟試吓😋(原價:$48/個)晏晝5點個玻璃櫃都係得返抹茶、士多啤梨、藍莓、黑芝麻👍🏼個冬甩一咬落就爆餡,流晒入面啲醬出嚟😍而且個冬甩好鬆軟,冇油益味,唔覺得油淋淋🥰味道方面,我本身係一個唔鍾意食抹茶味嘅人,但係依個抹茶就唔苦,都好味。而黑芝麻就好香👍🏼👍🏼👍🏼其他兩款都好味但就比較普通😂

2023-11-23 1227 views
行過呢間冬甩店幾次,但係成日得返我唔好既款式😢呢日竟然齊款,仲要咁啱買三送一😱唔知點解當下傻左,要咗兩個同款,無揀多個熱情果味試下😂質感都有啲回彈力,雖則油炸過,但唔會有我好怕既油溢味😳▪️ 海鹽焦糖冬甩(8/10)💲48終於見到海鹽焦糖既真身😍個焦糖面好脆身,一咬開就爆曬漿,我本身仲以為呢個係無餡,就無影到橫切面添🫣忌廉都幼滑,鹹甜適中,完全唔會覺得膩😛▪️ 抹茶冬甩(6.5/10)💲48頂部有粒軟糯麻糬,而且鋪滿砂糖,同樣係爆餡,不過抹茶味偏甜,個人會鍾意濃味啲既🤏🏻後尾睇返店家介紹,係同Matchali聯乘,用左佢既京都宇治抹茶,印象中自己之前飲呢間,都已經覺得陣抹茶味唔係我杯茶😅▪️ 黑芝麻冬甩(7/10)💲48呢個係幾款之中相對乾身既,會比較似普通麵包,灑左啲椰子絲係面,個芝麻漿餡幾香,食緊芝麻糊咁🤫🔎 整體評分(7/10)

▪️ 海鹽焦糖冬甩(8/10)💲48

▪️ 抹茶冬甩(6.5/10)💲48

抹茶冬甩

▪️ 黑芝麻冬甩(7/10)💲48

黑芝麻冬甩

🔎 整體評分(7/10)
2023-11-15 972 views
pinky @pinky.bakery主打多款不同口味爆餡冬甩🍩貝果🥯同松餅🧁甜品控既我當然要入手😋試試有幾正🩷🤭今日去開 @airsidehk 來到佢地 Pop up store 入手左佢地幾款招牌特色甜點🌟口味眾多😋真系好難簡啊👉🏼👈🏼🥹今次試唔曬所有口味👅留返下次再食😌🍩冬甩分為mini 🤭同normal size🤩💯值得一贊系冬甩🍩即使攞到返屋企先食都保持到酥脆外皮同流心效果~麵包有麥香叫左2款mini size ~一啖過🤭好爽分別為士多啤梨🍓同吉士味另外4個normal size ~ 😍請睇圖~完美流心熱情果、海鹽焦糖、芝麻、咖啡🥯貝果回彈力十足~口感煙韌😋款式選擇眾多~咸甜都有🍊伯爵香橙貝果 ~ 帶微微橙香好清新🧀辣味芝士貝果 ~ 完美配搭🧀好惹味🧁松餅~一打開已經好香~入口鬆軟🍌伯爵香蕉松餅🍫特濃朱古力松餅#相機食先 #手機食先 #美食博主 #香港美食 #香港探店 #香港旅遊攻略 #香港旅遊好去處 #香港美食推薦pinky @pinky.bakery📍九龍城啓德協調道2號AIRSIDE 2樓L222號
pinky @pinky.bakery

都保持到酥脆外皮同流心效果~麵包有麥香

叫左2款mini size ~一啖過🤭好爽
分別為士多啤梨🍓同吉士味

另外4個normal size ~ 😍請睇圖~完美流心
熱情果、海鹽焦糖、芝麻、咖啡

🥯貝果回彈力十足~口感煙韌😋

🍌伯爵香蕉松餅🍫特濃朱古力松餅

pinky @pinky.bakery
📍九龍城啓德協調道2號AIRSIDE 2樓L222號
2023-11-12 1802 views
由一人工作室網店起家的「Pinky Bakery」👧🏻,Logo 就係店主小時候孖辮妹的造型,可愛又獨特,主打超人氣爆餡冬甩、貝果和鬆餅,現在除咗網店已經有三間POP up store ,這小店負責人沒有任何烘焙學位,慢慢打拼一點一滴的累積口碑,直到現在已經非常人氣,實在令人佩服💪🏻今日途經AIRSIDE,見到孖辮妹嘅蹤影,身為甜品控,就一次過將我最鍾意食嘅嘢全部帶晒返屋企😊▪️Donut ▪️Pinky 的冬甩鬆軟彈牙,咬下去必定爆餡,忌廉餡濃稠又不會過甜,絕對沒有油溢味之餘,麵包帶麥香味,加上薄薄的糖粉,好味道得完全停唔到口✨黑芝麻冬甩黑色的芝麻味,餡料用台灣黑芝麻磨漿,芝麻味超濃郁,面層有椰子蓉,吃來有淡淡椰絲香✨京都宇治抹茶冬甩採用京都宇治抹茶製成,抹茶味非常濃稠,抹茶忌廉稠滑,超強嘅流心度✨咖啡冬甩以本地 Ninetys Coffee 的非洲及巴拿馬的咖啡豆製成 cream,咖啡餡幼滑香醇,外層撒了咖啡糖增加獨特的咖啡甘苦,咖啡迷絕不能錯過✨吉士冬甩最愛的經典口味,採用日本雞蛋黃蛋煮成濃郁的吉士醬再混合法國忌廉,食落質感輕盈滑溜,帶輕輕的雲呢拿味道▪️Special item▪️🍰C

▪️Donut ▪️

✨黑芝麻冬甩

✨京都宇治抹茶冬甩

✨咖啡冬甩

✨吉士冬甩

▪️Special item▪️
🍰Coffee coco pound cake
新產品咖啡朱古力可可蛋糕,見到蛋糕名字和賣相,尤其係面層的奶油和可可粉就覺得好像是tiramisu味道,一入口果然朱古力和咖啡味道超級香,味道合拍,外皮酥酥,裡面蛋糕口感濕潤 ,而且唔太甜,一條装最啱和家人朋友分享

▪️Bagel ▪️
日常生活中,貝果是我經常的午餐,我喜歡煙靭有咬勁但又要鬆軟,好似好複雜,但我個人比較麻煩,總要尋找到對的口味,Pinky 背果完全合我心意,一口氣買咗幾個當午餐,可以放在雪櫃兩三日好好保存,分開幾日慢慢嘆

🥯辣肉腸芝士貝果
好喜歡鹹的貝果,辣肉腸和芝士除咗配pizza之外,原來放在貝果都好好味,香香辣辣帶濃濃芝士香

🥯抹茶貝果
以為只是一個抹茶嘅bagel,一切開好有驚喜,原來添加了流心綠茶醬和麻糬,抹茶味非常香濃,配合麻糬嘅煙靭,正正子

🥯伯爵香橙貝果
淡淡伯爵香茶香又不會太濃,每吃一口便有香橙味粒粒,味道清香,又有口感,有點像吃橙一樣呢,特別又美味

▪️Muffin▪️
兩款都是我最愛的口味,口感鬆軟和濕潤,實在沒有挑剔的地方,一邊食鬆餅嘆番一杯黑咖啡就最啱

🍌伯爵香蕉鬆餅
一向香蕉都是鬆餅的最佳拍檔,增加了甜點常客伯爵茶,淡淡茶味更加芳香

🍫特濃朱古力鬆餅
朱古力味更是一絕,味道香濃誘人,誰人抵擋得住,每一啖都充滿朱古力的香味

• 京都宇治抹茶冬甩
  • 吉士冬甩
  • 辣肉腸芝士貝果
  • 伯爵香蕉鬆餅
2023-11-05 586 views
🍩鬆軟嘅麵包裡面充滿住爆醬嘅內餡😍超級好食嘅冬甩😋非常之邪惡👿我鍾意呀💯☕️咖啡冬甩:入口好香咖啡豆味🫘味道有啲fruit blend✅外面鋪左咖啡糖☕️口味獨特💯咖啡控必試🥳🥭熱情果冬甩:味道充🈵️住新鮮嘅熱情果味道💯裡面仲🈶️果籽一齊做嘅creme添😋香滑清新❤️甜而不漏✅🍵抹茶冬甩🍓草莓冬甩:細細粒嘅冬甩上面仲有粒士多啤梨仔🍓外型好可愛😍感覺好幸福呢🍩冬甩外面仲鋪滿草莓糖❤️味道酸酸甜甜🥳好喜歡💯🫘黑芝麻冬甩:好香黑色芝麻味💯黑芝麻味超濃郁✅冬甩上面好特別係用左椰子茸代替糖粒😍咬入口有啲似食緊糖不甩嘅感覺🥳🧀吉士冬甩:呢個吉士嘅鮮忌廉口感好滑流💯包體上依然保留住軟彈無比嘅質感🥳超正✅

🍵抹茶冬甩

2023-10-15 519 views
最近啟德新商場AIRSIDE開幕,基於工作關係,一星期內已經去咗3次喇。商場嘅舖頭都開得八八九九,整體感覺似K11 MUSEA,但定位就完全唔同,主要Sell舊啟德機場回憶同一啲藝文嘢咁。食肆方面就有超過40間,當中仲有Food Court,不過空間就細啲。講返今次嘅嘢食啦!喺做嘢途中有小Break,於是就去咗幫襯呢間開業4年半嘅烘焙網店Pop Up Store,見到有Bagel同排得靚靚嘅冬甩,賣相好吸引。冬甩有好多味道揀,例如士多啤梨、抹茶、吉士、熱情果、海鹽焦糖、咖啡,價錢就係迷你Size($28)同正常Size($48),本人認為定價絕對唔平。今次試咗我從未見過嘅芝麻冬甩,灰黑色嘅冬甩沾上白色砂糖,對比嘅畫面已經好啱打卡。食落都好有驚喜,唔係即製都依然保持到脆皮口感,而且咬一小啖已經有芝麻醬同我Say hi~超級足料亦係加分位!有機會嘅話下次都會再試其他味😋。

2023-10-03 446 views
今日去咗朝聖全新嘅商場Airside,食到入面嘅小店「Pinky」。佢哋嘅招牌係冬甩同埋bagel,款式多到令人眼花撩亂!我一次過買咗三個mini冬甩,包括抹茶味、黑芝麻味同熱情果味。呢度嘅冬甩真係出色!每個冬甩口感都好正,內裡鬆軟,但同時又好軟糯的口感。味道亦都各有特色,抹茶味帶返淡淡嘅茶香,黑芝麻味濃郁香甜,熱情果味酸甜可口,我覺得最特別就係熱情果味!重點係三個都唔會係非常之甜嗰種!食完三個冬甩,我真係停唔住手!不禁心生後悔,點解冇買多啲呢?下次一定要再返黎試下其他口味,食完之後,心情都變得好開心,真係值得再去一次!

🎊萬眾期待啟德新商場airside終於開幕我第二日到訪 咁岩就係中秋正日揉合文化、時尚、藝術及綠色生活概念商場總共有六層 進駐率已達九成環境幾大 而且真心闊落👍🏻👍🏻唔逼迫幾好行Airside係香港少有既寵物友善商場場內周不時會見到🐶寵物們行路唔好掛住睇野 小心撞到佢地!八點幾左右經過pinky鬆餅 貝果 冬甩都所剩無幾唔知史生係咪食唔飽😏對donut最感興趣所以我地揀左兩款味當飯後甜品脹卜卜既冬甩 痴滿砂糖 賣相極討好😆✊🏻真係想一野揸落去冬甩質地超軟彈 組織細緻 亦不乏麵粉香 而且總體都唔會太甜膩本體既分數已經高分⍥ 熱情果冬甩 ❙ $48比一口冬甩大多1/3左右🤔原本抱住懷疑既心態 點知有驚喜🤭內裡爆漿程度一發不可收拾😳😳而且連同熱情果籽混入忌廉內食到一粒粒果籽 口感好特別甜度比我想像低🥰酸酸咪咪開胃非常⍥ 一口冬甩 ❙ $28賣剩蔗 得返抹茶味 話就話一口 其實唔止🤣都有幾口架根據官方資料係話用左京都宇治抹茶但真心覺得淡🫨🫨🫨我唔係抹茶控都覺得無咩香濃茶甘內裡依舊非常爆漿 😣不過抹茶味唔突出幾爆都徒然
🎊萬眾期待啟德新商場airside終於開幕
我第二日到訪 咁岩就係中秋正日
揉合文化、時尚、藝術及綠色生活概念
商場總共有六層 進駐率已達九成
環境幾大 而且真心闊落👍🏻👍🏻唔逼迫幾好行
Airside係香港少有既寵物友善商場
場內周不時會見到🐶寵物們
行路唔好掛住睇野 小心撞到佢地!

八點幾左右經過pinky
鬆餅 貝果 冬甩都所剩無幾