2010-12-17 22 views
pineapple ham pizzapizza is hot enough and the biscuit base is quite thick which just like eating bread….Pineapple is canned and sweet~ ham and sausages is quite a lot and tomato sauce is enough…..they put on lots of cheese on top which is tasty! garlic ham spegattiI like garlic and very garlic taste coz lots of diced garlic there….ham is not much but they give some carrot and green bean cubes…. Spegatti is Al detal which is not very soft and very hard, if put some cheese powder on the dish then
pineapple ham pizza

garlic ham spegatti
I like garlic and very garlic taste coz lots of diced garlic there….ham is not much but they give some carrot and green bean cubes…. Spegatti is Al detal which is not very soft and very hard, if put some cheese powder on the dish then much better!
$50 (Tea)
2010-12-17 16 views
嘴刁了, 很久沒去pizza hut 了連外送速遞也很久沒有光顧這天懶得外出, 在沒選擇下(老mac, kfc, 板長)選了pizza hut叫了copass card的set, 23x元, 加了一個小食, 39元, 250元二人, 是太多了。pizza是扭扭批, 上面的料不太好吃, 特別是主打的石斑, 蝦反而ok很多的cheese, 不是難吃, 也不算很好吃, 更不能當它是正宗pizza, 它似...麵包店有餡麵包的xl版吧大批, 二人吃不完, 結果第二天也在吃。海鮮飯好一般, 小食拼盤, pizza hut 雞亦一向好吃男友喜歡那麵包條, 其他ok啦湯好似好左d, 多左d料個oreo甜品好難吃, 好甜...個salad ok送了些coupon不會再為想吃而叫, 真的比較一般但為左方便的話, 也可以考慮。
嘴刁了, 很久沒去pizza hut 了
連外送速遞也很久沒有光顧

大批, 二人吃不完, 結果第二天也在吃。

男友喜歡那麵包條, 其他ok啦
湯好似好左d, 多左d料
個oreo甜品好難吃, 好甜...
個salad ok

送了些coupon
不會再為想吃而叫, 真的比較一般
但為左方便的話, 也可以考慮。
2010-12-11
2010-09-07 32 views
自從有不少pizza店的出現, pizza hut已經不是獨一的選擇了已有良久沒有惠顧pizza hut, 可能以年來計算, 1年兩年或更長時間~~今天pizza癮起, 突然想起pizza hut, 就和朋友選擇來這裡吃個晚飯原來今天的pizza hut, 與以往的不同, 多了不是小吃, 飲品, 餐的種類也多了選擇, 是很好的改變今晚就來了一個二人餐, 食物如下: 小吃, 忙了名字, 是雞件來的, 不錯~ 餐湯加錢要了酥皮湯, 不過來到時酥皮是塌下的, 點解會咁央? 莫非是最後先擺上面?! 不過好彩湯是夠熱的, 總算ok~ pizza就要了今期出名的西班牙風味扭扭pizza, 咸料多, 夠飽肚, 但不代表是好吃, 料多是多, 但好像沒什麼味道, 而且自己還是喜歡薄批的pizza~~ 餐飲是我比較滿意, 我的凍檸茶, 不只味道, 而且不像以前的餐飲是小杯得可憐, 今個餐飲很大杯, 我鍾意, 朋友說她的咖啡也不賴 很久沒有來pizza hut, 今次都頗滿意, 如果心癮起, 近近地可以再幫襯

今晚就來了一個二人餐, 食物如下:

小吃, 忙了名字, 是雞件來的, 不錯~

酥皮湯
如果賣相再好一點變更好
大大杯的凍檸茶, 我鍾意
朋友的咖啡
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$110 (Dinner)
大大杯的凍檸茶, 我鍾意
2010-09-05 19 views
開學時份,有個朋友要飛去英國讀書,由於呢位朋友太fd喇,所以我甘願自告憤勇做搞手,但麻煩在朋友時日無多,得今日同下星期,但下星期各位朋友已經返去大學既hall道,邊會咁好咁易約返出黎呢?沈日先約人,做搞手,又要快,又好活動,唉...所以主力都係去返--食!要食得體面,又要價錢係學生比得起,呢道真係非pizza hut莫屬,除非去意粉屋啦,不過貴d,但食既野都係差唔多今次我地嗌個二人套餐,另加小食同田園風味pie墨西哥香辣肉醬烤卷- 賣相好,但食落皮厚,而且唔香唔脆,難切,但肉醬夠香,唔太特別千層肉醬闊麵- 雖然睇落唔靚,亦唔似千層闊麵,似肉醬薯蓉,但都唔錯,酸酸地,薯蓉夠香,焗到有一點點邊係脆,個麵同薯蓉都有d似味漁港風情扭扭批- 一隻腸仔扭扭,一隻芝士扭扭,腸仔扭扭有d似mini腸仔包,芝士扭扭好香芝士味,蝦夠爽,如果唔係要留返件正在趕黎既朋友...我諗我一定食埋佢XD田園風味- 呢個係大既芝心批,酸酸甜甜,但竟然個批底係脆既!?第一次食到脆脆地既批底喎!!忌廉泡芙- 入面既食雪糕黎,雪到硬晒,出面既皮又淋淋地,但保留口感,咬落去既感覺好正,相對地,個皮係暖,但實際上個皮應該係凍凍地

今次我地嗌個二人套餐,另加小食同田園風味pie

忌廉泡芙- 入面既食雪糕黎,雪到硬晒,出面既皮又淋淋地,但保留口感,咬落去既感覺好正,相對地,個皮係暖,但實際上個皮應該係凍凍地架喎,食落係似外暖內冷,雪糕入口即溶

服務方面,只係唔係好加水同汽水,要嗌先黎.但幾有禮貌
墨西哥香辣肉醬烤卷
千層肉醬闊麵
田園風味
漁港風情
忌廉泡芙
$71 (Lunch)
墨西哥香辣肉醬烤卷
千層肉醬闊麵
田園風味
漁港風情
忌廉泡芙
2010-08-15 7 views
老友奉上一張100元必勝客現金卷,於是乎下午茶時候就去此落腳.周日下午三點幾估不到要等位,仲等了十分鐘.原來半個場開緊生日派對,怪不得啦!因為很多都時經過這裡,隨了假期晚市時段外,其餘的是鮮有等位的人龍啊.假日下午茶供應時間是1430-1730.不想超出預算,我們計好數才點餐 XD最後點了一個總廚套餐和一個下午茶餐.總廚套餐選了最經濟的$62款,包湯,主菜和飲品.兩款湯我也沒興趣,老友在忌廉湯和三文魚湯之間選了後者,來到見到忌廉湯加三文魚塊(?!),得啖笑的組合.我以為是用三文魚煮出來,應該帶粉粉地紅色的湯呢~至於湯裡面還洋蔥和煙肉的.主菜有四款,除了薄餅無興趣,其餘三樣都好吸引!看相片好似最正是芝士卡邦尼汁焗豬扒香蒜意粉,呵呵.因為焗的關係,這主菜最後才來.賣相很靚,金黃芝士,白色醬汁加埋紅椒綠樣,幾SHARP喎.豬扒有三大件而且幾厚身,炸皮算薄不過包不實豬扒,甩甩漏漏,因為我不吃炸皮反而對我有利可輕易拔走之.肉質當然是'那'到淋哂啦,其中一件有半邊骨,老友讓給喜歡啜骨的我.配菜反而最吸引我,有紅青椒,洋蔥,蘑菇和茄子~茄子出來效果好特別,本身多汁再索少少白汁變得好好食啊.卡邦尼汁帶
老友奉上一張100元必勝客現金卷

.卡邦尼汁帶有少少煙肉味,有咸香,但對於不吃煙肉的我就覺得不太接受到.意粉煮得不錯,爽口兼帶彈牙感,除豬扒好淋之外,全部野撈起來是意想之外的好味.份量方面每人為起都有半個飯碗,叫做多的啦,本身以為得兩啖咋~

下午茶餐的主食就是墨西哥吞拿魚雞肉烤卷$32,其實我無食吞拿魚好多年了,年青時好鐘意食架,某日無意間買個吞拿魚沙律包食,點知店方超大方用勁多吞拿魚(灰色一劈劈個d),差不多吃完時由於太多我反嘔部份出來,從此就怕了吞拿魚
.(怪case)

說回個卷...因為我好想食烤卷,諗住下午茶用料極有限.今期我又估錯,吞拿魚和雞肉皆很多呢!雞肉走了雞皮,很好很好,切成大粒粒;而吞拿魚醬都算乾,沒有給我濕淋淋感覺,否則可能令我有作嘔狀=.=.墨西哥式用的醬汁好味道,甜甜香香,好開胃
,不過用量又是多了少少啦.烤卷焗到很香脆,口感是餅乾的脆但有麵包的軟.旁邊的青瓜可以夾在卷中陪著吃,不好浪費嘛.

熱飲杯大大隻,我覺得好過用細杯呢,大啖大啖,一杯飲到好多啖,爽!紅茶是lipton茶包,茶味不濃香,不過檸檬夠鮮多汁,平均後都合我口味.全場都是年青服務生,係夠快夠衝勁亦夠禮貌,不過細微事情--即加水囉,明顯地注意不到了.
三文魚塊+忌廉湯=三文魚湯...勁
用大熱飲杯飲得夠爽~
香香脆脆勁多餡烤卷
好好食,份量比預期大的焗豬意
總廚套餐~
2010-08-08
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
用大熱飲杯飲得夠爽~
香香脆脆勁多餡烤卷
好好食,份量比預期大的焗豬意
總廚套餐~
  • 墨西哥吞拿魚雞肉烤卷
  • 芝士卡邦尼汁焗豬扒香蒜意粉
2010-04-07 12 views
雖然係weekday..但今日好似比平時多人d~我地4個人, 叫左一個用hsbc credit card有優惠既推廣2人套餐~然後用coupon叫多一個pizza..套餐可選一款pasta..但竟然係最先上枱…下~連湯都未有得飲喎…繼而係pizza..之後先上湯~~要焗既酥皮湯竟然係比冇加酥皮既湯先到...?!飲湯既時候再上埋另一個pizza~跟住就係snack,…最攪笑係沙律等左好耐係最後先上~而家再講食物~海皇湯: 味道ok..有面有幾粒蝦同少少洋蔥絲..燒雞蔬菜沙律: 冇heart既沙律..生菜大大塊~只不過係就咁放幾片生菜..青瓜,幾件蕃茄加兩舊雞肉再灑上千島醬就話係沙律…食落感覺唔多討好~蟹棒北寄貝花麻芝心批: 整個pizza有4條蟹棒, 3片北寄貝..幸好我地係4個人~可以一人一條蟹棒.. 蟹棒好甜~唔錯..可能因為配搭較新穎~之前未食過既關係啦, 其實呢個批既味道都幾好~.有芝麻o係批邊令到有脆d既口感~如果唔加面頭o個d沙律醬就更好~.卡邦尼雞肉闊條麵: 都ok啦~闊條麵唔太淋..剛好~而且都夠汁去撈匀成碟麵..Pizza hut 既焗野多數都燶晒變硬~食呢d實冇事~^
雖然係weekday..但今日好似比平時多人d~

套餐可選一款pasta..但竟然係最先上枱…
下~連湯都未有得飲喎…

而家再講食物~
海皇湯: 味道ok..有面有幾粒蝦同少少洋蔥絲..

可以一人一條蟹棒.. 蟹棒好甜~唔錯..

Pizza hut 既焗野多數都燶晒變硬~食呢d實冇事~^^
套餐仲有個小食~係豬仔骨拼薯角: 得3條骨~兩條薯角..我地唔夠分..
乜薯仔好貴咩~得兩嚿薯角會唔會少得滯呢…

所以我只係食左半條豬仔骨~都幾厚肉~但多肥膏
散叫左個千島海鮮細厚批: 都比得幾多料~但係個批底好油

估唔到平日既質素同service都只會咁樣~
難以想像如果到weekend好忙既時候既情況喎…
走沙律醬就更好.....
味道ok~可惜太油喇....
遲晒大到又唔好味既沙律~~
2010-03-22
$70 (Dinner)
走沙律醬就更好.....
2010-02-19 13 views
整個2009年都沒去到必勝客食野,闊別她一年多再到訪.估不到有所進步喎例牌先來個二人餐,另外加多了兩款特價小吃,比以前往往要付正價才吃到的小食類,現在很多款都做特價,必勝客親民了許多喎~二人餐有兩碗菜湯,一個葡汁焗四蔬,一個黑松露雜菌批和兩杯飲品,加添的小食是烤豬仔骨和墨西哥薄脆配芒果蕃茄汁.菜湯的茄味偏濃,質地厚傑,菜蔬充足,很是好喝.葡汁焗四蔬份量很少,再換一盤回來也沒多差別=.=",葡汁味非常稀又淡,裡面的西蘭花,椰菜花,甜豆和紅蘿蔔仔被焗到淋劈劈.至於個批是最估不到咁好吃的!雖然只有金菇,秀珍菇,靈芝菇和芝士,以及丁點兒的黑松露連沙律醬.但已經令到個批清新得來但又不失香口惹味.比起滿是肉又腸的批類,這類幾乎是素食的批反而更令我們驚喜又喜愛.厚批底鬆鬆脆脆,而且並沒有想當年那樣油膩子呢.^.^烤豬仔骨像是從喜客抄回來的小食似的醬汁味道甜甜酸酸,幾開胃既,豬仔骨都有少少肉食下,至於條骨就未能將醬汁都烤進裡去,即不入味,對比上來還不及喜客之出品...墨西哥薄脆配芒果蕃茄汁反而勝人一籌.薄脆像是薯片與 nana的混合體,每啖都有脆口和軟淋,勁好味呀那醬都非常出色,茄汁內再有鮮茄粒和鮮芒

烤豬仔骨像是從喜客抄回來的小食似的
那醬都非常出色,茄汁內再有鮮茄粒和鮮芒果粒,酸酸甜甜勁爆正.

額外點了個紅豆卷作為餐後甜點,熱哄哄的鬆化的酥皮包了滿滿的紅豆蓉,少少甜度,很合我意.旁邊是紅豆汁撈忌廉,點著吃也不錯的哦.汽水是任飲的.我豪飲了三杯.XD.由於我飲LIGHT汽水 ,每次添加都需要靠職員重新入單來一杯新的,有點不方便呢.

黃金晚飯時段,服務員雖然很忙很忙,但也不會忽略你的要求.算不錯的了.
傑身
任飲!爽!
欠點香口
換左後個分量都無分別既?
黑松露雜菌PIZZA,金菇,秀珍菇,靈芝菇
墨西哥薄脆.配芒果蕃茄汁.
紅豆卷.
換前...份量少到...
2010-02-12
$145 (Dinner)
傑身
任飲!爽!
欠點香口
黑松露雜菌PIZZA,金菇,秀珍菇,靈芝菇
墨西哥薄脆.配芒果蕃茄汁.
紅豆卷.
2009-12-04 18 views
幾年前有人講過P記既大蝦沙律pizza好食~難得而家同DBS card做緊promotion…當然捉埋屋企人一齊去食~好少會成20:00去到都依然大把位..仲要o係門口派coupon吸引途人添..要左個DBS二人餐: 龍蝦湯 x2. 葡汁焗蔬菜, 大蝦沙律星芝批, 香蒜肉絲意粉,飲品 x2- $210加上用左o係門口派既coupon..食滿$200則送左濃汁卡邦尼意粉~先上顏色橙橙既龍蝦湯..飲落好濃…杰身..有4-5粒爽口既龍蝦仔肉…味道足夠~連我平時落慣既黑椒粉都要收番~再黎既就係製法簡單既香蒜肉絲意粉…曾於p記做過既屋企人話:咁快係因為只需用微波爐叮就攪掂…蒜味好香,肉粒同雜豆都幾多~而意粉則硬左少少~熱辣辣既葡汁焗蔬菜好多葡汁~..有西蘭花, 椰菜花, 甘荀條, 蜜糖豆~味道冇咩特別..我所期待既大蝦沙律星芝批黎喇…一上枱已聞到好香~賣相靚~而且切開左一件件既pizza好似一個心形~好得意…..食材既顏色配搭好: 有大蝦, 辣肉腸, 紅椒, 蜜桃, 菠蘿粒, 餡料夠多~每片都有3隻蝦..最讚係多芝士~而蜜桃, 菠蘿粒又中和番芝士既溜…星芝批既批底適中~圍邊既麵團少左~變左包住開
幾年前有人講過P記既大蝦沙律pizza好食~
難得而家同DBS card做緊promotion…
當然捉埋屋企人一齊去食~

先上顏色橙橙既龍蝦湯..飲落好濃杰身..有4-5粒爽口龍蝦仔肉
味道足夠~
連我平時落慣既黑椒粉都要收番~

再黎既就係製法簡單既香蒜肉絲意粉
曾於p記做過既屋企人話:咁快係因為只需用微波爐叮就攪掂…
蒜味好香,肉粒同雜豆都幾多~而意粉硬左少少~

味道冇咩特別..

我所期待既大蝦沙律星芝批黎喇…一上枱已聞到好香~賣相靚~
而且切開左一件件既pizza好似一個心形~好得意…

餡料夠多~每片都有3隻蝦..最讚係多芝士~
而蜜桃, 菠蘿粒又中和番芝士既溜…

星芝批既批底適中~圍邊既麵團少左~變左包住開邊既司華力腸..同兩種芝士~
仲要灑上黑白芝麻令到口感更豐富..焗出黎又香~
連平時唔愛食香腸既我都覺得好食~

送既卡邦尼意粉..白汁多..但唔夠味~
意粉比前者既軟身~又好多火腿條..但如果要我比錢去order就唔係幾抵喇…

兩杯drink, 一杯要普通既熱咖啡, 好大杯架…味道還可以,
而另一杯則加$5要冰震朱古力~..味道係幾濃…唔駛加糖水都已經好夠甜…

服務都唔錯~起碼比之前好~
可能因為客人少既關係…食物出得快~得閒又會加下水…
順帶一提..原來送既意粉係需要收番加一服務費架~!

賣相對辦~
焗得剛好..批邊夠脆~有d改觀..
送既意粉質素平平...
2009-12-01
$80 (Dinner)
焗得剛好..批邊夠脆~有d改觀..
  • 大蝦沙律星芝批
2009-09-09 29 views
SEP 6,2009 (SUN) DINNER $241今晚有好多電視節目想睇,個個都唔願去街食,於是叫PIZZA HUT醫肚算吧!最近新推出有個FUN茄狂熱套餐,有信用咭優惠,又無咩特別想食,於是乎就試試看吧!落咗單先發覺原來而家改咗由置樂花園送出!本想自取9折慳返 $24,好彩佢地叫住我,唔係原來咁遠路真係搭車都要錢啦!HSBC信用卡外送速遞2人套餐 $213寬麵點點批(大批)配秘製蕃茄Salsa醬 ~ 配佢個頭咩都唔記得送啲醬嚟!PIZZA上面只係舖咗幾粒仔半顆嘅車厘茄、幾片焗成極迷你嘅青瓜仔乾【差D發覺唔到】、仲有好丁點真係好丁點嘅好似係雞肉粒嘅肉粒&幾條寬條麵,可能俾D人可以頂肚餓呱!不過真係送到嚟已經又腍又微凍,個樣又唔討好,大家都非常咁 … … 咁唔欣賞la!蕃茄醬肉丸寬條麵 ~ 呢樣係全個餐最好食呢!係仲熱嘅!肉丸又好味仲有4粒添剛好夠分,唔駛爭食!寬條麵裡好多蕃茄汁,撈勻後好正!一陣就食哂lu!小食滋味盒配雞軟骨 ~ 包括:2件香草包條 + 6件笑笑薯餅 + 6件魚手指 + 2串雞軟骨配茄汁,亦都係全是凍的!香草包味道幾好,如果熱應該會仲好味!笑笑薯餅個樣就幾得人歡心
SEP 6,2009 (SUN) DINNER $241

HSBC信用卡外送速遞2人套餐 $213

香草包味道幾好,如果熱應該會仲好味!

笑笑薯餅個樣就幾得人歡心,但個心咬落唔係幾好食感覺好粉,由於太凍嘅關係,係極難食嘅!

魚手指外表唔吸引,不過凍得嚟都還可以,但當然唔可以話好食喇!

串雞軟骨唔知點解係微暖喎!不過最攪鬼係雞肉串,唔係雞軟骨嚟!

蕃茄湯兩客 ~ 好濃好熱仲好多材料,蠻不錯!

木糠布甸兩客 ~ 味道濃郁,布甸都幾滑,yummy!

網上惠顧外送速遞滿$180嘅免費優惠:
焗粟米肉醬薯蓉 ~ 熱烘烘的!但薯蓉唔夠滑!

威尼斯甜奶油迷你批 ~ 好味過個把鬼嘅新產品pizza多多聲,起碼係熱嘅,仲好香添!跟咗一小盒煉奶點嚟食,正喎!

升級優惠:
秘製雞槌 $28 ~ 呢個雞槌好入味,好多黑椒喺上面,我最鍾意食黑椒好啱我!

其實個2人餐兩個人都要食量驚人先可以食得哂!我哋4個人食份量都太多!

不過遲咗成半個鐘頭先嚟到,總共等咗1個半鐘冇多冇少,真係餓死人!打電話去問,佢地嘅解釋係無車送嚟喎!!!
一早整好哂!怪唔得有啲嘢嚟到凍哂啦!
真係好意思話俾人知!
唉!!嚟到D嘢全部腍哂!!個PIZZA就最難食,係好微好微暖又腍又濕,好似食緊隔夜麵包咁!
又唔記得拎佢個餐嘅賣點Salsa 醬嚟!
外賣速遞話又無車又遠路,真係要啲時間架!咁你公司自己諗啦!
仲咩餐具都無添,唔知以為好環保,其實係唔記得俾我呀!

好似話新屯門中心即將會開返一間,未開之前都唔會再幫襯!因為佢地又唔夠車,又嫌遠,咁點做外送速遞呀!真係辛苦哂打工嗰班車手呀!!真係好好反映出搵食艱難呀!成件事都唔係佢地錯!但我相信佢地送到D嘢食俾人,一定好受氣!仲要笑住口SAY SORRY!幫公司解釋!所以我係有俾貼士嘅!因為係對事唔係對人嘛!佢真係好好禮貌架!值得一讚!

2009-09-06
$62 (Dinner)
  • 木糠布甸
  • 蕃茄醬肉丸寬條麵
因為太耐沒有跟媽媽一起到過Pizza Hut 食野,所以尋晚就帶佢去啦 ! 點知!留左一個超差既印象比媽媽啦!懷有身孕的妹妹羅位..Pizza Hut 職員話 , 入坐計得個半小時 (大家都知一個Pizza 佢都要整 20mins 以上啦),好啦,ar 妹就唔坐住,等埋老公同妹夫先! 叫野食時,個waiter 好似龍咁..無理精神唔在講,講到好大聲都聽唔到我地order D 乜野!!! 老公坐張台面有D上手餘下既食物碎,就叫個waiter 抹抹佢,點知,佢只係羅張Tissue 抹左幾野就走開了!!! 我地order 個 4 人餐,有前菜有湯..但離晒D意粉飯先出個前菜?? 等左好耐先有個Pizza ,點知有一半係唔熟ga ! 個 Pizza 邊係白色一舊粉咁ga !!!!咪叫佢再焗過啦! 再等緊食 pizza 時,咁就叫個蒜容包 頂住先啦,點知叫左無 5mins 就來了!一羅起時個包本身黑蚊蚊唔在講!仲要係...凍ga !!! 搞錯ar !!!! 有乜野可能接受凍既蒜容包ar???咁就惟有再換啦 ! 換左番離係就係熱D啦,但個面全部黑晒ga !!! 再換個個Pizza 要成15min

懷有身孕的妹妹羅位..Pizza Hut 職員話 ,
再換個個Pizza 要成15mins 都未離,其間有兩個waiter 問 個pizza 出番比我地未......(有無出佢唔識問廚房 ga mei ???) 好啦!終於離啦!個邊係熟番喇!食落口,只得暖意..並唔係越辣辣ga ! 咁洗鬼焗咁耐???
2009-09-01
$120 (Dinner)
  • 我以後都唔會去華都呢間Pizza Hut ar!!!!!!!!!!!!!!
2009-06-16 18 views
叫了個$348:意大利菜湯普通蒜蓉包:正!!熱辣辣法式田螺伴焗薯蓉:田螺少了點意式迷你豬肉腸拼雞肉丸普通海鮮寬條麵:都幾多海鮮奶味重得黎好正!!經典必勝客特色意粉普通茄汁意粉超級至尊鬆厚批料夠多又唔'漏'汽水秘製雞槌(+$28)濃濃的黑椒味!正!
叫了個[滋味盡情4人套餐]$348:
意大利菜湯
普通
蒜蓉包:正!!熱辣辣
法式田螺伴焗薯蓉:田螺少了點
意式迷你豬肉腸拼雞肉丸
普通
海鮮寬條麵:都幾多海鮮
奶味重得黎好正!!
經典必勝客特色意粉
普通茄汁意粉
超級至尊鬆厚批
料夠多又唔'漏'
汽水

秘製雞槌(+$28)
濃濃的黑椒味!正!
蒜蓉包,一貫水準!!!
特色雞鎚
田螺薯蓉
超級至尊批
海鮮闊條麵
2009-06-13
$103 (Dinner)
蒜蓉包,一貫水準!!!
特色雞鎚
田螺薯蓉
超級至尊批
海鮮闊條麵
2009-05-26 14 views
今天和朋友去吃下午茶,聽說PIZZA HUT有平價下午茶,就去試試看,真的蠻便宜,份量最適宜不想吃得太飽的人,因爲真的吃得不飽肚,卻可以嚐嚐蠻多款式的食品,如薯蓉、意粉、蛋糕等,環境又很舒適貴氣,很適合我們閒聊享受…肉醬薯蓉-->很迷你的一碟,跟MENU上顯示的有很大的分別,真的不夠飽,不過也算是好吃的,最重要的是餐飲的咖啡真的很有水準,很香濃的奶味,友人說大概是用來調和的奶跟平常茶餐廳的不同,所以才會特別好喝。平日我會飲快餐店的即磨咖啡,我覺得也很好味,但是比起在這裡飲的,是真的比不上的,飲完一杯想再ENCORE!

2009-05-24
$22 (Tea)
2009-04-27 17 views
依排日日都叫外賣...食到唔知食乜好LU....好耐都冇幫襯PIZZA HUT...冇辦法...一黎佢貴,吸引既食物唔多,二黎依家太多選擇,有PIZZA BOX,有PIZZA AND CHICKEN....如果冇乜要求既...是但一間都OK~就比次機會佢啦~~~老公收工收12點,PIZZA HUT LAST ORDER 11點~我10點半打去問可唔可以遲小小送到~收ORDER既話安排11點半...太好喇~~唔駛等老公番黎等到D野凍晒~5分鐘到...分店姐姐打黎,有禮貌問可唔可以11點3..??通常有D禮貌既..咁問得當然冇問題啦..都唔想阻人收工~11:10...侍應姐姐又打黎..禮貌都KEEP住有既!話忌廉湯得番一個,我2話不說轉一個百事~講真..人地都收工,無謂強人所難之餘..點知佢會點"做"另一個湯比你架!!哈哈~~過多2個字就送到~速遞員都請我望下PIZZA底個張"熱點指標"證明佢送黎既時候個批仲熱~叫左海鮮雞肉芝麻脆邊批套餐:海鮮雞肉芝麻脆邊批 - 依個真係好味..但一定要熱食!依個批係唔可以轉"芝心"!但佢個邊好似蒜蓉包既感覺!料就好似小左D...芝麻好似又多得濟..咬到口
依排日日都叫外賣...食到唔知食乜好LU....

叫左海鮮雞肉芝麻脆邊批套餐:
海鮮雞肉芝麻脆邊批 - 依個真係好味..但一定要熱食!依個批係唔可以轉"芝心"!但佢個邊好似蒜蓉包既感覺!料就好似小左D...芝麻好似又多得濟..咬到口都庳晒~~
法式田螺焗薯蓉 - 田螺好食..唔會焗乾~
煙三文魚大蝦螺絲粉 - 依個真係麻麻...我食左一啖...D汁好怪!!
忌廉湯 - 好粉...唔好飲!
另加:木糠布丁 - 嘩...我以為都有一個熱飲杯既SIZE...點知...好細杯!冇下次~太多木糠,痴到成口都係..感覺好乾...!

2個人咁就食左$200....係飽既...但抵唔抵就見人見智~
我覺得佢既新意太小啦..又冇乜OFFER...所以就算我下次再叫PIZZA,未必會即時諗起PIZZA HUT LOR~
海鮮雞肉芝麻脆邊批
木糠布丁
忌廉湯
法式田螺焗薯蓉
煙三文魚大蝦螺絲粉
2009-04-22
$100 (Dinner)
海鮮雞肉芝麻脆邊批
法式田螺焗薯蓉
2009-03-17 18 views
星期日三個人dinner~等左約45mins先有枱~叫左BEA card promotion個餐,有海皇湯, 大蝦雞尾杯, 香草麵包條, 龍蝦仔哈哈pizza,自選意粉(要左菠菜汁雞皇意粉), 木槺布甸, 汽水落order後,5mins海皇湯已到~海皇湯:幾creamy, 入面有三隻蝦仔~湯顏色幾靚~味道普通菠菜汁雞皇意粉:有冇攪錯,意粉仲快過d頭盤..算數~要照食~因為凍左唔好食~~其實呢個意粉係好味~夠多菠菜汁~清清地~但係timing唔岩~香草麵包條: 過多5mins先黎呢個多士~…因為要新鮮焗~呢個我明白需要時間~~但係冇理由個大蝦雞尾杯仲未到~只係菜沙律啫…駛唔駛咁耐呀~麵包條好食, 沾多d茄汁會更好味~ 幾油~龍蝦仔哈哈pizza(厚批): 個presentation幾特別~究竟中間隻龍蝦仔真定假既呢…冇食到~pizza味道普通,唔難食~好似比平時既pizza冇咁多芝士~ 每件都有d類似龍蝦仔肉既肉分怖~仲有洋蔥, 黃椒, 粟米, 磨菇, 車厘茄, 青瓜片上有d話係魚子既野~其實都幾多料,Pizza黎左後,再追個salad~幾mins後終於黎~真係嬲~所有次序都調亂晒~ 好
星期日三個人dinner~
等左約45mins先有枱~
叫左BEA card promotion個餐,
木槺布甸, 汽水

落order後,5mins海皇湯已到~
麵包條好食, 沾多d茄汁會更好味~ 幾油~
冇食到~
所有次序都調亂晒~ 好既餐廳係就算多人都要keep住產品質素架….
大蝦雞尾杯: 有d生菜o係底, 兩片桃, 兩隻蝦, 一粒車厘茄, 加d千島汁~
咁普通簡單既野有需要整成40mins 嗎?
木槺布甸: 出孚意料既細~原來係迷你木槺布甸~其實好應該o係menu上寫明啦~
如叫其他套餐加呢個甜品仲要加$13,超唔抵~ 又唔好食~

今晚食得好唔滿意~一來上菜次序錯誤~二來甜品質素差~
三來用黎換碟既碟仲有水, 冇整乾就俾客人
唯獨最令我滿意既係侍應不停幫客人加水~同埋食物夠熱~
基本上味道係冇乜大問題架...
賣相不俗既海皇湯
夠多菠菜汁
焗得香脆..又夠熱
放隻龍蝦仔o係度咁特別..
非常遲來的蝦沙律~
如將兩杯布甸疊埋,個高度連茶匙都冇..
2009-03-15
夠多菠菜汁
焗得香脆..又夠熱
  • 香草麵包條
  • 菠菜汁雞皇意粉
2009-02-02 15 views
初六我舊曆生日,媽媽一般都會同我出去食飯慶祝的,今年初五預早出左去食PIZZA HUT,呢間PIZZA HUT搬左過嚟,第一次嚟,未夠七點已有好多人係門口,我地等左一陣就入去坐,呢度比之前果間細D,我地坐在窗口位及是SOFA椅的,都幾舒服的呀!睇左一陣餐牌,見東亞咭有折不過我地冇及食新出的龍蝦仔PIZZA,好似都唔太吸引,於是我們散叫,叫了一個大的超級至尊+芝士脆邊,一個蒜蓉飽,一客香蒜肉絲意粉,一客雞皇飯,一客拼盤,先來蒜蓉飽,都幾好味呀,不過佢地話冇以前咁脆,我都覺係較淋身的,拼盤有雞亦四隻,四條香腸,四個炸洋葱圈,配茄汁及忌廉汁,雞亦好味,好香口,洋葱圈都好味呀,不過唔夠香脆,香腸普通,大至尊好大個呀,好多料,有肉碎,蕃茄乾好脆,火煺絲等等,有八件都大大件的,個芝脆邊都好脆及有好多芝士流出嚟,不過一定要趁熱食,因凍左D芝士會結左唔好食.香蒜肉絲意粉都好多料,有火煺,肉碎,洋葱,磨菇,青豆,紅蘿蔔粒,呢個清清地好味.雞皇飯都好味呀,好多雞肉,都好熱辣辣的,嘩食到好飽呀!