2020-10-13 19 views
💛怪獸多寶姐係心形pizza ,配料有青椒,豬柳粒,芝士,火腿,勁足料,醬汁方面用咗茄汁底,食得出茄汁係自己調配過味道,正!雖然係厚批,但係我從未食過咁好味嘅厚批,因為即叫即整Pizza皮係脆卜卜,未食過口批都會有脆卜卜嘅口感,必點⚠️💛肉醬意粉好大碟牙,雖然係lunch但絕對冇偷工減料將價就貨,大大碟又多肉醬,好開胃👍🏻💛芝士雞翼又係即叫即焗架,雞翼大大隻,有拉芝嘅效果,好味好鐘意呢啲獨立小店,待應個個都好有禮貌,而且地方好乾淨 支持小店薄餅怪獸 (土瓜灣)土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
💛怪獸多寶
💛肉醬意粉
💛芝士雞翼
又係即叫即焗架,雞翼大大隻,有拉芝嘅效果,好味

薄餅怪獸 (土瓜灣)
  • 怪獸多寶迷你批
2020-10-11 44 views
大鄉里出城第一次去土瓜灣發現原來有咁多平民野食而且仲好平民價錢一落巴士見到個名幾QQ既餐廳入面見佢都多人食又餓就入左去有pizza,有炸雞,有意粉同飯,仲有小食佢有lunch set迷你批套餐 $52有4款比你簡我地簡左怪獸多寶Lunch set仲要包野飲平時食pizza都係圓形佢一出黎比我見到係心形 勁中意 仲要有拉絲😍啲配料絕對唔少十分推介另一個就叫左海鮮闊條麵都係包埋野飲又係多料既😍好多蜆肉,八瓜魚同蟹柳面頭仲有厚厚既芝士再加上沙律菜我會覺得好值加埋芝士粉仲正我落左勁多芝士粉另外再加左兩件炸雞 $17放左一陣仲好脆絕對食得出叫果陣先炸雞肉好滑🐣🐣🐣下次要再黎食
大鄉里出城
第一次去土瓜灣
發現原來有咁多平民野食
而且仲好平民價錢

一落巴士見到個名幾QQ既餐廳
入面見佢都多人食又餓就入左去
有pizza,有炸雞,有意粉同飯,仲有小食
佢有lunch set

十分推介

另一個就叫左海鮮闊條麵
都係包埋野飲
又係多料既😍
好多蜆肉,八瓜魚同蟹柳
面頭仲有厚厚既芝士

絕對食得出叫果陣先炸
雞肉好滑🐣🐣🐣
下次要再黎食

2020-10-10 46 views
今日行過土瓜灣,見到呢間pizza店個set lunch都幾抵食,就諗住試吓😋迷利批套餐-加洲風情($52)pizza餅底比一般連鎖嘅較厚身,不過咬落去依然脆口🤓pizza加入左千島醬,配料有洋蔥、火腿、芝士等,令味道更有層次~ 最特別係個pizza仲要係心型架!😍海鮮焗闊條麵($48)份量十足‼️食完個意粉飽到差啲食唔到小食🤣海鮮配料都好多,有勁多蜆肉、八爪魚、蟹柳等😋 面頭仲有啲沙律菜,中和返白汁嘅膩感!炸雞(跟餐小食)炸雞表皮上嘅炸粉唔會好厚,但都炸得好香脆😋肉無經過好重嘅調味,所以唔洗驚會好鹹~呢帶附近都有唔少中小學,咁岩我去嗰陣撞正lunch time,所以都有唔少學生捧場🤪 見到佢哋着住校服,隔離仲坐住pair情侶,即刻好懷念以前著校服嘅日子😢😢 以呢個價錢黎講,實在係抵食之選!-薄餅怪獸📍土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖抵食指數:😋😋😋😋😋/5舔舔脷指數:😋😋😋😋/5

迷利批套餐-加洲風情($52)

海鮮焗闊條麵($48)

炸雞(跟餐小食)

薄餅怪獸
📍土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖

抵食指數:😋😋😋😋😋/5
舔舔脷指數:😋😋😋😋/5
2020-10-08 30 views
🍕薄餅怪獸 Pizza Monster 💕𝙀𝙫𝙚𝙧𝙮𝙤𝙣𝙚 𝙞𝙨 𝙛𝙖𝙢𝙞𝙡𝙞𝙖𝙧 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙚 𝘾𝙤𝙤𝙠𝙞𝙚 𝙈𝙤𝙣𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙎𝙚𝙨𝙖𝙢𝙚 𝙎𝙩𝙧𝙚𝙚𝙩🍪, 𝙗𝙪𝙩 𝙝𝙤𝙬 𝙖𝙗𝙤𝙪𝙩 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙢𝙤𝙣𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙈𝙖 𝙏𝙖𝙪 𝙒𝙖𝙞 𝙍𝙤𝙖𝙙👅? 𝘽𝙮 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧𝙞𝙣𝙜 𝙝𝙞𝙜𝙝 𝙦𝙪𝙖𝙡𝙞𝙩𝙮 𝙤𝙛 𝙛𝙤𝙤𝙙 𝙞𝙣 𝙧𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙥𝙧𝙞𝙘𝙚𝙨, 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙢𝙤𝙣𝙨𝙩𝙚𝙧 𝙨𝙚𝙧𝙫𝙚𝙨 𝙪𝙥 𝙜𝙤𝙤𝙙 𝙥𝙖𝙨𝙩𝙖, 𝙨𝙖𝙡𝙖𝙙, 𝙥𝙞𝙯𝙯𝙖 𝙖𝙣𝙙 𝙛𝙧𝙞𝙚𝙙 𝙘𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝙞𝙣 𝙚𝙦𝙪𝙖𝙡 𝙢𝙚𝙖𝙨𝙪𝙧𝙚. 𝘿𝙚𝙘𝙤𝙧𝙖𝙩𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙖 𝙫𝙞𝙣𝙩𝙖𝙜𝙚 𝙞𝙣𝙙𝙪𝙨𝙩𝙧𝙞𝙖𝙡 𝙨𝙩𝙮𝙡𝙚, 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙥𝙖𝙘𝙞𝙤𝙪𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙢𝙤𝙙𝙚𝙧𝙣 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙞𝙨 𝙖𝙫𝙖𝙞𝙡𝙖𝙗𝙡𝙚 𝙛𝙤𝙧 𝙝𝙤𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙖 𝙥𝙧𝙞𝙫𝙖𝙩𝙚 𝙥𝙖𝙧𝙩𝙮 🎉🥳🎈.1️⃣𝐇𝐚𝐰𝐚𝐢𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 🍕 夏威夷薄餅 HKD $62 味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️環境(Environm
🍕薄餅怪獸 Pizza Monster 💕

1️⃣𝐇𝐚𝐰𝐚𝐢𝐢𝐚𝐧 𝐩𝐢𝐳𝐳𝐚 🍕
夏威夷薄餅 HKD $62
味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️💛🍕Their homemade crust is freshly loaded with pineapple, ham and cheeseeee, giving you a mixture of sweet, salt and cheesy flavours in just one single bite. 😳😝👅

➡️Although it is not as obvious as it shows, the pizza is actually heart-shaped❤️🍕.

2️⃣ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭𝐞𝐝 𝐜𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧🍗
惹味烤雞 (檸檬味)HKD $17
味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️🧡💛The juicy and honey-coated chickens are flavoured with garlic and herbs, which topped with some mandarin orange sauce. Refreshing, sweet and sour🍯🍋🍊.

3️⃣Spaghetti Bolognese 🍝
焗肉醬意粉HKD $62
味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️
打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️
份量分(Size):⭐️⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐

➡️Tossed in bolognese sauce, a forkful of spaghetti is heavily loaded with tomato and meat. It is very rich in flavours and texture.

✅薄餅怪獸 (土瓜灣, To Kwa Wan)
2020-10-05 15 views
尋找舊區浪漫💕超美食👍🏻土瓜灣對我唻講好陌生,好日都唔會去但朋友介紹我一餐隱世既餐廳,既然依排冇咩頭緒就一於試下啦,估唔到都幾有驚喜,餐廳座位超舒服😌不論朋友定男女朋友談心都一流😁今日我地就叫左個夏威夷愛心pizza(呢個Pizza好食過Pizza xxx,一流好味😋)另外仲order左個白汁海鮮闊條面~白汁配搭唔樓,味道都幾夾,非常之Yummy,再唻叫多兩隻檸檬味嘅烤雞,賣相都好吸引,表面脆卜卜但雞肉都仲keep到好juicy ,重點餐廳價格好親民味道又好味,cp值非常高!
2020-09-21 35 views
放假去覓食😋😋唔想去pizza hut 之類既大型連鎖店搵左間係土瓜灣既小店 裝修係好靚既工業風😍😍野食唔貴得黎味道仲好好食 特別係個批底同炸雞抵讚👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽平時好驚食到d好乾又柴既炸雞但呢個炸雞外脆內嫩十分juice個人覺得原味好食過辣味😋😋Pizza有別於一般既厚底9吋岩哂兩個人食 岩岩好食得哂最底果到好脆好正 有比佢驚艷到趁熱食果時最好味 😋😋平時都好鐘意食芝士年糕呢間小店都有當然一定要嗌啦😏😏整體黎講所以野食都好滿意下次想食pizza都會再黎👍🏽👍🏽👍🏽
放假去覓食😋😋

呢間小店都有當然一定要嗌啦😏😏

整體黎講所以野食都好滿意
下次想食pizza都會再黎👍🏽👍🏽👍🏽
2020-09-20
$150 (Dinner)
  • 招牌炸雞
2020-09-13 44 views
一個人的下午今日去完土瓜灣做完嘢 經過呢間薄餅怪獸 於是就入去食下啦 餐廳枱櫈超闊落 我揀咗卡位坐得好舒服梗係要食返個pizza啦我揀咗個六吋迷你批夏威夷pizza pizza個外型係心型超級可愛 餅底偏厚而且鬆脆 上面加上蕃茄醬 火腿 菠蘿 同埋海量嘅芝士 甜甜哋大人細路都啱食 芝士仲有拉芝嘅效果另外叫多件烤雞 揀咗檸檬味 烤雞係雞下髀 外皮甜甜地 入面非常juicy有雞味 外面再加上檸檬蜜糖冇咁油膩感 不過個人口味就唔係幾啱另外叫多個田園沙律配上芝麻醬 沙律菜超級新鮮 而且仲有幾款菜喺入面 配上開胃日式芝麻醬唔錯

餐廳枱櫈超闊落 我揀咗卡位坐得好舒服

2020-09-11 115 views
今日嚟到土瓜灣附近食lunch😂揀咗一間食pizza嘅餐廳😋餐廳嘅風格好西式🤣有唔同種類嘅Pizza同意粉小食等選擇怪獸多寶迷你批($52)係心型Pizza💕好特別Pizza🤣有牛肉,豬肉,菠蘿,辣肉腸,洋蔥,青椒等等😋好豐富嘅Pizza😍有好多材料☺️係一個厚批,仲有拉絲嘅感覺😆食落脆卜卜👍🏻香蒜肉絲炒意粉($64)肉絲包括火腿粒,肉粒,蘑菇,青椒,洋蔥等等~超級豐富💕沙律菜好新鮮👍🏻炒意粉香噴噴🥰而且大大碟☺️招牌炸雞($17/隻)炸雞表皮脆卜卜😍仲有金黃色😆炸粉好鬆脆~咬入去啲肉汁出晒嚟😋好邪惡🤣

怪獸多寶迷你批($52)

香蒜肉絲炒意粉($64)

招牌炸雞($17/隻)
怪獸多寶迷你批
香蒜肉絲炒意粉
招牌炸雞
怪獸多寶迷你批
招牌炸雞
2020-09-10 39 views
-薄餅(土瓜灣)超抵食pizza🍕小店,Lunch time落咗土瓜灣食野,選擇不嬲都多今日就比我發現呢間小店!意想不到環境都幾唔錯,裝修都幾有心機價錢極抵,選擇又多。好有港式味道呀!🤭.-Pizza餐$52 加飲品-好唔錯,仲要有❤️心型圖案,好有心機,港式風味,唔會似連鎖店咁濃味!-甜酸🍗雞翼$29呢個真係必食,熱辣辣外脆入邊Juicy 好唔錯!配埋甜酸醬🤤好好味呀-麻辣雞髀配辣椒油,幾特別。原味炸雞就不過不失,建議食辣口味。👍🏼-肉醬意粉感覺就好似比較港式茶餐廳嘅口味一樣,不過不失。-用餐心情🎋:平平哋想食一餐港式西餐,舒舒服服同朋友坐下都是不錯選擇呀!呢間會再食,性價比高,食物選擇都多,仲要免加一,可以多多支持小店.
-薄餅(土瓜灣)
選擇不嬲都多今日就比我發現呢間小店!意想不到環境都幾唔錯,
裝修都幾有心機價錢極抵,選擇又多。
好有港式味道呀!🤭
-Pizza餐$52 加飲品

-甜酸🍗雞翼$29
-麻辣雞髀配辣椒油,幾特別。
原味炸雞就不過不失,建議食辣口味。👍🏼
-肉醬意粉感覺就好似比較港式茶餐廳嘅口味一樣,不過不失。

-用餐心情🎋:平平哋想食一餐港式西餐,
舒舒服服同朋友坐下都是不錯選擇呀!呢間會再食,性價比高,
食物選擇都多,仲要免加一,可以多多支持小店

2020-09-07 32 views
手工pizza其實唔多見香港比較多嘅係連鎖pizza店呢間小店喺我屋企附近我真係好鍾意食仲成日去由於唔算好餓我哋冇嗌好多嘢食😁.💟千島海鮮製批 $62整到心型好靚啱曬少女心我哋揀咗厚底 批底高度令人好放心脆卜卜好正 pizza料勁多有菠蘿硯肉蟹柳同埋蝦跟埋千島醬超正 影相有靚 colorful得嚟仲要心形😂💟煙鴨胸意粉 $59個意粉配白汁好濃厚好香非常之creamy份量都好多仲要厚切 兩個人share都好飽肚性價比高!💟麻辣雞翼四隻 $29雞翼炸到脆卜卜 應該係生炸雞翼食落去仲好juicy走咗咋分相對健康配埋麻辣醬非常惹味餐廳環境走輕工業風座位舒適門口 鐵窗打卡位非常靚🎀仲有pop music聽 搞party都好開心👍👍.🎀薄餅怪獸Pizza Monster🎀土瓜灣馬頭圍道418 號樂意居地下2號舖
手工pizza其實唔多見
搞party都好開心👍👍
🎀薄餅怪獸Pizza Monster
🎀土瓜灣馬頭圍道418 號樂意居地下2號舖
2020-09-04 52 views
以往一大班人聚會叫外賣十居其九都係叫平價薄餅,我不嬲都覺得好難食,個批又硬又乾,咬一啖就想成塊車落個盒度,意粉又係見到都唔開胃,一係乾,一係發脹。今次去左間從未試過ge平價薄餅店堂食,睇下可唔可以抹去我對平價薄餅ge偏見。🍴曼克頓(6吋) HK$62薄餅醬底有番茄醬、千島醬、特色醬三大類,熱食配千島醬我真係頂唔順,始終都係鍾情番茄醬,而有款特色醬都幾吸引,就係麻辣烤鴨,見字都覺得惹味,有機會再試。今次叫左曼克頓(辣肉腸、豬肉、洋蔥、青椒、蘑菇),揀佢純粹因為想食辣肉腸、蘑菇,同埋唔想食菠蘿,同佢個名完全無關,而我都想知點解叫曼克頓,有無薄餅專家可以解答?薄餅即叫即焗,仲要係心形,見到真係嚇一跳,通常無料到先整色整水,食落另眼相看,厚批外脆內軟,唔會硬到要掉落街,果然係每日新鮮手造。醬汁同配料都夠,辣肉腸、青椒同芝士ge香味好夾,唔會比芝士味搶晒。🍴肉醬意粉 HK$55望落似樣,夠汁,無發脹。食落雖然未到al dente,但絕對唔會過腍,好過坊間唔少餐廳。不過肉醬就無乜特別,香料略嫌唔夠,好在有辣椒仔打救。🍴惹味烤雞(檸檬味) HK$17意粉本身跟餐加兩蚊有一件,另外單叫一件17蚊。味道

🍴曼克頓(6吋) HK$62

🍴肉醬意粉 HK$55

🍴惹味烤雞(檸檬味) HK$17

意粉本身跟餐加兩蚊有一件,另外單叫一件17蚊。味道類似西檸雞,但較溫和唔會酸過頭,雞ge部位隨機派發,我地呢份係雞上髀,同樣即叫即烤,皮好香脆,切開好多肉汁湧出,肉亦都夠嫩,出色。

📍薄餅怪獸
土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
$75 (Lunch)
2020-09-03 27 views
住喺附近好一段時間,日日坐車都經過呢間pizza monster,都無機會入去。趁work from home時間,可以落街試試。叫左一個炒意粉,一個pizza同一個麻辣烤雞。最出色係個麻辣烤雞,用嘅麻辣醬汁好有內地麻辣嘅特色,幾有川菜風味。至於pizza都係水準以上,細細份夠一個人食,但唔似得某大連鎖pizza公司得中間有少少料,佢係連個邊都盡量放料嘅,同埋心形都幾有心思。至於意粉,都係正常pizza店有嘅水準。整體係高於一般水準嘅,可以再來!
叫左一個炒意粉,一個pizza同一個麻辣烤雞。
整體係高於一般水準嘅,可以再來!
2020-08-28
Type of Meal
Lunch
2020-09-02 50 views
男人講左好耐要食pizza咁岩附近有pizza小店 😎外賣自取叫左個迷你pizza 下午茶 同意粉配小食 set lunch唔係好明點解個lunch 同下午茶同一個時段咁古怪 🙊千島醬海鮮批 😛千島海鮮係無敵組合味道一流但重點係個批底太 厚令到個底有啲乾包控黎講厚批我ok 如果有芝心更好不過男人好多冤言 🤷‍♀️辣海鮮炒意粉好足海鮮料而且都幾入味中意個意粉多啲檸檬蜜糖雞翼冇乜檸檬味比較似一般蜜糖雞翼而且個盤好多油 🙃
男人講左好耐要食pizza

冇乜檸檬味
比較似一般蜜糖雞翼
而且個盤好多油 🙃
2020-09-01 32 views
Pizza Monster舊區土瓜灣雖然無新發展區的方便,也無冷氣舒適的大商場,但正因為咁, 小店就有生存的空間, 所以看得到土瓜灣小店林立, 無論是賣魚蛋燒賣的, 賣中高檔西餐, 還是日式料理, 價錢reasonable, 吸引到大批捧場客。 今次就去了馬頭圍道的Pizza Monster, 不是千篇一律連鎖店 厭倦了的味道,有的還有是小店的心思。Pizza Monster 以工業風作裝橫, 一列大窗從室外引進太陽光, 有卡位, 也有散座, 坐得舒適。 夏威夷細批這裏的pizza當然是即叫即焗, 麵粉也是每一日假人手搓成。 細批以心形送上, 頗特別的。 夏威夷批材料簡單火腿菠蘿和芝士, 芝士焗得透可以拉絲, 加埋鬆軟的口批, 鹹鹹香香超好吃的。香蒜肉絲炒意粉總是被蒜味深深著迷,材料很簡單, 火腿、粟米、蕃茄、免治豬肉 和洋蔥 ,不用醬汁, 意粉炒得乾身又有咬口 ,蒜香撲鼻,就是美味。麻辣味烤雞烤雞 烤得剛好不會過老,外層 皮薄脂肪少 , 肉質嫩滑,配埋 惹味帶辣的麻辣醬,真係好正!

Pizza Monster

夏威夷細批

香蒜肉絲炒意粉

麻辣味烤雞

2020-09-01 38 views
放假就緊係四周圍行四周圍食架啦。今日黎到土瓜灣就發現左依間PIZZA店。見距離六點重有時間就行左入去食個早既晚餐。一入去就發現間食肆都有用心係裝飾佈置方面。環境舒服。佈置又有格調。未食野個人心情都開心啲。餐牌種類繁多。最特別莫過於佢地既心形PIZZA。咁特別。冇理由唔嗌佢架。揀左個怪獸多寶。勝在咩料都有。手製薄餅。餅夠脆口。唔似外面D連鎖店咁。蕃茄醬有埋啲蕃茄碎。入口感覺係唔同啲。酸酸甜甜加埋其他配料。好快咁我就食完一件。拎起第二件擺落口。烤雞配檸檬汁。真係估唔到依個配搭咁MATCH。檸檬味唔會太酸。配搭個JUICY烤雞。不得了。總括黎講都係值得推介。
。一入去就發現間食肆都有用心係裝飾佈置方面。

環境舒服。佈置又有格調。未食野個人心情都開心啲。
餐牌種類繁多。最特別莫過於佢地既心形PIZZA。

咁特別。冇理由唔嗌佢架。
揀左個怪獸多寶。勝在咩料都有。

總括黎講都係值得推介。

2020-08-25
Type of Meal
Tea
  • 怪獸多寶(迷你批)