2020-06-11 36 views
相信大家諗起食Pizza就會去食Pizza Hut,但其實仲有好多薄餅小店值得幫襯,今日就經過一間叫薄餅怪獸,出乎意料地高質素。首先,我叫咗曼谷辣香雞薄餅,係用泰式辣將做餅底,入口相當清新,唔會好似一般薄餅咁重口味。另外仲有檸檬酸雞翼,雞翼夠大隻之餘仲甜甜酸酸10分開胃。而家,食滿$200 ,再喺社交平台分享,就會送蒜蓉包,本身以為得兩三舊,點知有成六件,相當抵食。兩個人食埋佢嘅招牌肉醬意粉,都只係二百幾蚊。
2020-06-08 565 views
今天工作來到土瓜灣,工作完畢,和同事來到這間「薄餅怪獸 Pizza Monster 」食Pizza,睇open rice 食評知道,這間鋪應該開了不夠一年。店舖裝修簡潔,牆上正中用燈繪出一隻怪獸食緊Pizza ,甚是吸睛。看看餐牌,除了Pizza選擇多之外,還有炸雞、小食、薯條薯蓉,意粉、飯和沙律。Pizza 的三款醬底分別有蕃茄醬底、千島醬底和特色醬底,每款醬底都有很多選擇。我和同事就選了排第一熱門的《怪獸多寶Pizza 》9吋 $107 Pizza 上面有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉和豬肉,足足有8樣餸,當然少不了香濃的芝士,值得一讚的還有手製餅底,煙煙韌韌的,好吃。除了Pizza,炸雞也是特色之一,我和同事各叫了一份《招牌炸雞》,每份$17。炸雞最基本是皮脆肉滑,這裡都做到了,而且水準相當高,似足韓式的炸雞,一口咬下去,滿口的滑滑雞肉相當滋味。《葡汁雞皇焗飯》$58 葡汁很香濃,有淡淡的椰子味,除了雞肉,還有很多甜栗米粒。

《葡汁雞皇焗飯》$58
葡汁很香濃,有淡淡的椰子味,除了雞肉,還有很多甜栗米粒。

2020-06-03
2020-06-06 70 views
Pizza monster餐廳名好趣緻,六點便到,當時人客不多。店舖裝潢有少許工業風,係我鐘意的風格😚黎到當然必點pizza😂😂星級夏威夷批(中批),$97。pizza餡料份量比預期多有菠蘿、香草腸、蜜桃、火腿、洋蔥,pizza醬汁係千島醬!醬汁好多,雖然好肥,但我中意叫左兩隻烤雞試下,檸檬味同麻辣味。麻辣味好正!喜歡食麻但又五係好食到既人一定好中意!雖然價錢有d貴,但雞肉的確好juicy,好滑!百里白燒排骨。
Pizza monster

百里白燒排骨。

2020-06-05 73 views
早排經過已經被這間全新工業風裝潢設計的薄餅店吸引,今日終於約到朋友一起來試下!來到先知原來是由青州街搬過來的老店!價格比起同區僅有的連鎖式薄餅店,親民不少,環境仲要舒適好多。薄餅的口味選擇非常多,每款亦有6寸、9寸、12寸選擇,無論多人少人都適合。原來6寸$62仲要限量供應心型批底,即時少女心氾濫點都要試下😍選擇困難的我們最後選擇了招牌的怪獸多寶,餡料包括臘肉腸、火腿,菠蘿,蘑菇,豬肉,牛肉,青椒!雖然只有6寸,但也相當足料,批底是美式厚批,但每日新鮮手工製作,相當鬆脆!另外點了個美式拼盤$77,包括香草腸,薯條,洋蔥圈以及魚柳。份量依然足夠,即叫即炸。人客以街坊為主,夜晚滿座,想試記得早d落黎。比起連鎖式餐廳,小店相當有心,值得推薦。

人客以街坊為主,夜晚滿座,想試記得早d落黎。
比起連鎖式餐廳,小店相當有心,值得推薦。
2020-06-05
$90 (Dinner)
2020-04-17 344 views
今天去土瓜灣順道去哥登堡食晚餐,經過 pizza Monster 俾佢既 pizza 及炸雞既香味吸引,在店外睇過餐牌及價錢都ok,諗住下次再試。再行去哥登堡,但因為水喉維修沒有開門,咁就行返轉頭去試 Pizza Monster。因為人數限制問題,在店外等左一陣先有位,入到店內地方整潔,職員有禮貌,感覺十分好。我們 order 了食肉獸大厚批及海鮮闊條麵,pizza 好足料,邊位好脆,味道都十分好。海鮮闊條麵質地都可以,味道比較淡,海鮮雖然係超市急凍貨品,但都好足料。堂食都有9折優惠。下次經過會再食 pizza 及試下炸雞。😆😆特別要多謝職員妹妹,百忙中都幫我地影相。😍😍👍👍
堂食都有9折優惠。
下次經過會再食 pizza 及試下炸雞。😆😆
特別要多謝職員妹妹,百忙中都幫我地影相。😍😍👍👍
2020-04-17
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$82.5
  • 食肉獸大厚批
2020-03-27 317 views
最近都好小出街開飯,撞正識左10幾年舊同學生日,佢又鍾意食PIZZA,我近近地帶佢去附近間PIZZA開餐,平時都係叫外賣自己拎多,因為送貨好多時送到上黎都出晒倒汗水,試過一次,以後都係自己外賣自取好食好多.不過今次就試下堂食,疫情之下6點幾都係得2.3台客.家下去街食飯未坐底第一件事一定係去左洗手先,洗手先,洗手先,重要既事要講3次.前菜芝麻醬蝦沙律,開一開個胃先.清新又開胃招牌手製海鮮中批一個,都係果D基本野.海雜溝D蟹柳,Pizza勝在夠多芝士,做到拉絲效果.口感鬆脆香脆可口.食兩塊已經好飽,果然足料.最抵讚係呢件炸雞$16件,絕對係推薦去呢間野食佢,唔似出面D炸雞,炸到鞋晒口.佢保到有肉汁,d肉又唔會梅晒.黑松露加芝士再加菇想唔好食都難檸檬雞翼,估唔到檸檬同雞翼又幾夾試左堂食,發覺外賣返到屋企食已經唔同左果種新鮮出爐既味道.間野環境都算乾淨播住歌飲下酒吹下水,間野無收加一.呢一間小店西餐廳都可以一試再試.餐廳座位都坐得舒服.可以改善下水吧飲品,叫左4杯飲品兩杯唔合格.整體來講,CP值高,都適合同朋友一齊黎~pizza同小食種類比同區其它餐廳多.
蝦沙律

前菜芝麻醬蝦沙律,開一開個胃先.清新又開胃
海鮮PIZZA
招牌炸雞

黑松露芝士啡菇

黑松露加芝士再加菇想唔好食都難

檸檬雞翼
檸檬雞翼,估唔到檸檬同雞翼又幾夾
2020-03-26
$80 (Dinner)
蝦沙律
海鮮PIZZA
招牌炸雞
黑松露芝士啡菇
檸檬雞翼
2020-03-15 277 views
今晚試新點知中曬伏,好耐都未食過甘難食的意粉同焗飯,仲有所謂嘅芝士焗西蘭花。意粉完全無意粉味,超級市場最平果只意粉都好過佢,這個店家推薦的叫”意大利海鮮焗寬條麵”,其實意粉上面的海鮮係百佳賣的冰凍海鮮雜錦的質素。個焗飯吾知係什麼牌子的米,完全無飯味,好似D隔夜飯甘。最好笑係個芝士焗西蘭花,一盤水汪汪嘅西蘭花同菜框,上面有丁點兒芝士,令人失望,胃口盡失。我哋快D埋單走人,價錢吾貴,人均70蚊,但係就極其難食。總之絕對吾會再去!
2020-03-01 282 views
今日晚餐係外賣apps叫左三樣野 係好快送到黎 收到仲係熱的 值得讚賞既 但係一開個焗薯蓉 得一半都冇 另一半好水 同埋一pat汁係到 味道就還好一般 但真係不能接受 賣相不好 而且只係得一半 不會再叫。。。。。。。我地另外仲叫左兩個意粉 香蒜大蝦意粉好乾 而且仲冇乜味 意粉食落好粉質 大蝦係白馺 完全冇果 另一個長通粉就較為好一點。。。但整體上感覺都不太好 價錢雖然係OK 但我覺得會有其他更好既選擇呀 感覺好求奇 不會再光顧了。。。。。。
但整體上感覺都不太好
2020-03-01
Delivery
$70 (Dinner)
2020-02-19 226 views
經過見到下午茶大批自取$78好抵食見好耐冇食過Pizza,所以買咗個返屋企食~今次揀咗厚批,批有啲偏油膩,下次都係試吓薄批,可能會好啲haha 味道方面就正正常常啦,拎到返屋企仲係熱熱地都幾好食嘅~如果話同出面連鎖Pizza店比較,佢嘅價錢會平啲,味道就差唔多啦~Pizza賣相都靚仔嘅,如果原價來講,就未必會買了~值得一讚嘅係,餐廳職員好熟手,落咗order好快有得拎可能下午茶冇乜人買,所以成個流程都好快手
經過見到下午茶大批自取$78好抵食

見好耐冇食過Pizza,所以買咗個返屋企食~

味道方面就正正常常啦,拎到返屋企仲係熱熱地都幾好食嘅~

Pizza賣相都靚仔嘅,如果原價來講,就未必會買了~

值得一讚嘅係,餐廳職員好熟手,落咗order好快有得拎

可能下午茶冇乜人買,所以成個流程都好快手

$78 (Tea)
2020-02-17 74 views
早前幫襯薄餅怪獸, 雖然問題不少, 但都值得幫襯, 所以又嚟買外賣!不論中日美英韓菜,總係覺得生果水果同D餸菜唔夾,味道比較重好易搶哂味,所以盡量少食哩類餸菜,自己亦唔用生果水果做配菜.同樣,pizza 亦都唔中意落菠蘿.單獨食菠蘿okay, 但併落去pizza就唔係咁好咯....點咗個怪獸多寶,配料有洋蔥,青椒,辣肉腸,火腿,蘑菇,菠蘿,牛肉,豬肉,當然走菠蘿啦.另外點咗蒜香牛肉長通粉,炸雞同蘑菇焗薯蓉.炸雞比Jollibee好味同juicy,同上次一樣,雞槌下部都係挑走部份雞肉.蘑菇焗薯蓉同蒜香牛肉通粉水準之作,滿意.pizza 我中意薄批底,批底香脆,配料亦充足無偷工減料,滿足!強烈見意有白湯提供,就更完美!
同樣,pizza 亦都唔中意落菠蘿.
另外點咗蒜香牛肉長通粉,炸雞同蘑菇焗薯蓉.
蘑菇焗薯蓉同蒜香牛肉通粉水準之作,滿意.
強烈見意有白湯提供,就更完美!

TakeAway
  • 怪獸多寶pizza
2020-02-10 72 views
今次幫襯薄餅怪獸,口味上有D特別,盡量無肉如素,皆因近日食肉比較多,今餐想減少食肉.經過薄餅怪獸,有素pizza,炸洋蔥圈,蘑蓉焗薯蓉,雜菌長通粉,滿足我素食之餘又係自己中意嘅食品,所以入去開餐!入到餐廳得一枱客,無幾耐走埋添,變咗包場!洋蔥圈內軟外脆,熱到辣親個咀!餐廳提供嘅甜酸醬,sorry,我無點,因為我中意原味.蘑菇焗薯蓉感覺好似份量少了,慶幸味道無變,薯蓉入口即溶,滿意!繼蝴蝶意粉之外,長通粉係我第二愛嘅意粉,通粉彈牙,配上嘅白汁味道適中,唔會太重味,雜菌份量側略為不足.Pizza 唔中意落菠蘿,但如果走菠蘿轉洋蔥要加錢,為有不變要返素pizza, 除咗菠蘿,重有芝士,蘑菇同青椒,都係果句,唔中意水果做配料,味道唔夾,但薄底香脆.未食到一半,成間餐廳已經無客,包場!唉..... 替飲食業難過.....~~>_<~~
餐!
入到餐廳得一枱客,無幾耐走埋添,變咗包場!
未食到一半,成間餐廳已經無客,包場!
唉..... 替飲食業難過.....
~~>_<~~

2020-01-14 256 views
以前係樓下成日買返屋企食,因為太細間坐得唔舒服。搬左新鋪都無去食過。記得店主話新鋪會大好多坐得舒服好多,咁岩竟然成班舊同事齊人敘舊。一於去新鋪另外食店探個究竟。首先推介係燒排骨。大大條仲有沙律菜同薯條半碟。味道比較濃味,岩晒飲酒既我地。一條骨一件往事。回憶返晒黎。星級夏威夷大批$128黎pizzamonster點可以唔叫pizza架,佢地話pizza每日新鮮製作。一D都無呃人,餅底鬆脆唔會好實,拉絲芝士份量十足,不過比較厚左D. 新鋪果然坐得舒舒.價錢依然親民,埋單一人都係70幾。大家如果有興趣係土瓜灣揀一間pizza餐廳 , 不妨參考下 。另外假期都好多人食,記得打電話去留位。

原條燒排骨
星級夏威夷

星級夏威夷大批$128

2020-01-12
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$70 (Dinner)
原條燒排骨
星級夏威夷
  • 燒排骨
2019-12-06 398 views
係土瓜灣想食pizza真係只有phd或者pizza hut我地成日2大1細去食變左叫左食1個pizza已經試唔到其他野食Pizza Monster呢度可以揀6” 9” 12” size就番唔同人數去食2個人可以揀2個6”或者1個9” pizzaPizza款式超多選擇👍🏻但我地第一次試,所以打算試多d唔同小食千島海鮮Pizza餅底唔乾,厚底pizza好足料麻辣雞翼焗得唔錯,但麻辣醬唔太夾雜菌焗長通粉抵食之選都有好多款焗飯同意粉,唔貴仲包埋野飲我掛住食,有個青口薯蓉唔記得左影🤣1個pizza, 1個焗意粉,2個小食,2杯野飲埋單只係$200😌
係土瓜灣想食pizza真係只有phd或者pizza hut
我地成日2大1細去食
變左叫左食1個pizza已經試唔到其他野食

就番唔同人數去食
2個人可以揀2個6”或者1個9” pizza
Pizza款式超多選擇👍🏻
但我地第一次試,所以打算試多d唔同小食

千島海鮮Pizza

餅底唔乾,厚底pizza好足料

麻辣雞翼
焗得唔錯,但麻辣醬唔太夾

雜菌焗長通粉
抵食之選

都有好多款焗飯同意粉,唔貴仲包埋野飲
我掛住食,有個青口薯蓉唔記得左影🤣
1個pizza, 1個焗意粉,2個小食,2杯野飲
埋單只係$200😌

2019-12-04
$100 (Dinner)
2019-12-02 1526 views
當年係青洲街一次都未幫襯過,依家搬咗黎屋企樓下,又睇睇質素點先!睇睇個餐牌,提供嘅食品菜式同芝脆雞,芝味鳥等等相近.未講食品好唔好味之前,先要讚一讚店鋪係門口打咗盞燈,整咗個公司 Logo 照住店鋪門口不停轉,用風水學嘅剎吸引顧客,醒目!點咗個雜菜湯,怪獸多寶薄批,雜菌露荀長通粉,炸雞同磨菇焗薯蓉.欣賞:1, 小妹妹職員對產品好了解,我發問多多仍然耐心清楚解釋,服務態度唔錯,大讚!2, 我叫外賣自取,唔洗等太耐,十令分鐘完成.3, 自取有優惠.4, 唔係只有條狀意粉嘅單調,另有長通粉提供. 長通粉彈牙入味,唔錯.5, 磨菇焗薯蓉係最滿,外表系花型,入口唔會太濃太淡啱啱好,份量無偷工減料,滿意!6, pizza 薄餅底夠香脆,用料亦足夠.7, 俾街坊多一個選擇.有待改善:1, 無白湯或粟米湯等我中意嘅湯提供.2, 餐廳唔夠闊落.3, 飲品選擇太少.4, 炸雞最不滿! 外表唔夠粉槳,太薄,所以唔夠脆, 雞脾肉乾身咗少少唔夠嫩滑.5, 依家好多餐廳都中意將雞脾下方D雞肉挑走,只要將D炸粉外皮移開就原形畢露!有無偷工減料一望就知!哩個情況同樣出現係薄餅怪獸,有相有真相.6, 雞上脾 size
睇睇個餐牌,提供嘅食品菜式同芝脆雞,芝味鳥等等相近.
欣賞:
2, 我叫外賣自取,唔洗等太耐,十令分鐘完成.
3, 自取有優惠.
6, pizza 薄餅底夠香脆,用料亦足夠.
7, 俾街坊多一個選擇.
有待改善:
1, 無白湯或粟米湯等我中意嘅湯提供.
2, 餐廳唔夠闊落.
3, 飲品選擇太少.
6, 雞上脾 size 份量明顯不足,
7, 雜菌露荀長通粉食唔到露荀!
8, 對於一個唔中意食辣嘅我嚟講,雜菜湯太辣.
9, 無好好利用個薄餅盒,好似pizza box 咁將個紙盒變成紙碟.
暫時俾個okay, 下次幫襯睇吓有咩改善.

TakeAway
  • 磨菇焗薯蓉
見有新店開張,就去試下,原來都開左兩個月左右。內在環境裝修簡約且有西餐廳風格,位置距離恰當,都坐得舒服。下午茶餐算抵食,迷你批怪獸至尊都係$35配埋餐湯。見佢供應時間係星期一至五下午2:30至6點。論味道就好難比得上大連鎖店的Pizza,但都不過不失,食得到肉粒的香烤味道。仲可以任落芝士粉。$35咁抵,仲想點。非常飽肚!當埋晚飯都仲飽緊!雜菜湯都好足料,勁多蔬菜🥬!仲叫左個是日飯 - 蕃茄肉丸飯,都唔錯,都係$35。如果d飯唔太稔身就更好。見有其他食客食肉醬意粉,好大碟,下次可以試下。員工服務態度好好,好有禮貌,同埋有笑容,令客人食得舒服,值得一讚
見有新店開張,就去試下,原來都開左兩個月左右。

內在環境裝修簡約且有西餐廳風格,位置距離恰當,都坐得舒服。

怪獸至尊

雜菜湯都好足料,勁多蔬菜🥬!
雜菜湯

見有其他食客食肉醬意粉,好大碟,下次可以試下。
蕃茄肉丸焗飯

怪獸至尊