2022-08-12 182 views
呢一間位於土瓜灣食薄餅佢哋嘅薄餅有厚切有細中大佢哋最出名嘅係心型薄餅環境細細但係仍然都係非常好食我哋食咗夏威夷風情有菠蘿芝士特別適合每一個年齡階層嘅人食細size都已經好爆肚兩個人食一流分開食即叫即整手工製薄餅 真係好好味㗎同埋我哋亦都嗌咗一個沙律配上芝麻醬同埋甜蝦佢個沙律超級大碟 又10分健康仲有啊我哋嗌咗炸雞腿非常之好食仲有啊我哋亦都見到有好多唔同嘅小食例如雞翼適合小朋友大家如果去到嘅話就記住一定要為食啦
呢一間位於土瓜灣食薄餅
仲有啊我哋亦都見到有好多唔同嘅小食例如雞翼
適合小朋友
大家如果去到嘅話就記住一定要為食啦
2022-08-12 177 views
今日過來土瓜灣買嘢,聽朋友講有間pizza店好味,餐廳名都好鬼怪😂Pizza Monster-薄餅怪獸,來到呢度當然要試下佢哋怪獸多寶薄餅啦。啱啱過佐七夕,餐廳俾心型🧡薄餅,好有心思,薄餅係番茄醬底,睇起來好厚身,其實餅本身好薄,批底軟熟又帶點脆口,呢款材料好多有辣肉腸、火腿、牛肉、豬肉等,芝士拉絲,未細嘗已先垂涎,咬下滿滿芝士蕃茄味,配上批餅酥脆,幾好食。嗌佐一份白汁海鮮寬條麵,香濃幼滑,蜆肉同蟹肉棒好多。檸檬糖雞翼:冰糖味道清甜,加上酸咪咪的檸檬,好開胃。凍奶茶都好大一樽。下次經過一定會再來幫襯
2022-08-12 232 views
朋友住附近,今日跟住佢黎到土瓜灣搵食😋 舖面環境普通,有好多客人都係一家大細黎開餐~應該係一間做街坊生意多嘅餐廳我同朋友兩個人叫左一個中size既怪獸多寶,面頭舖滿超級多料,有洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉,大大啖咬落去真係好滿足!Pizza即叫即整,熱辣辣食真係加分~yummy我地叫左厚批,但佢個批一啲都唔dry, 好鬆軟,仲有好多芝士另外朋友話佢嘅炸雞係必食,果然冇令我失望,一咬落去外脆內嫩,勁juicy!另外今次仲試左麻辣烤雞,都係烤到好嫩好juicy,配埋辣油一齊食,確實有種fusion但又好夾既感覺,好特別 好好食兩個人食咁多嘢真係超滿足!而且員工服務好好,估唔到有咁高質嘅街坊小店,下次會再黎食!

招牌烤雞

麻辣烤雞

招牌烤雞
麻辣烤雞
2022-08-08 159 views
自從懷孕後,口味變得奇怪,一時想食西餐一時想食中餐😅自屯馬線開通之後,就經常去土瓜灣覓食!突然想食西餐,尤其pizza! 即刻約朋友去吃這間街坊平價西餐,薄餅意粉小食超多種類,最吸睛係有一個心型薄餅,又幾有heart幾有創意喎!薄餅口味都幾多元化,而且係每日鮮製手工餅底咁犀利!當中仲有三款係素食口味。我哋叫左泡菜味,fusion正呀!原件烤雞沙律🥗兩個人食到咁豐富都只係二百蚊左右,最重要係環境舒服好坐好傾偈。

原件烤雞沙律🥗

嚟到土瓜灣區,實在有太多嘢食,今日有朋友就帶我簡簡單單咁樣食個炸雞同Pizza,我覺得都幾正,簡簡單單得來,嘢食都唔錯,重點係唔貴,性價比都幾唔錯黎到餐廳門口,大大個招牌寫住Pizza Monster,而門面嘅設計同呢一區都幾融為一體,所以冇好強勁嘅違和感餐廳唔算大間,但係入座率都幾高,我7:15左右嚟到,都差唔多坐滿晒成個場,感覺呢間餐廳,都幾受年輕人嘅歡迎,而且餐廳嘅環境設計帶有少少工業風,相對地冇咁老土我哋今晚無叫啲乜嘢套餐,主要都係散叫,我同朋友都叫咗凍檸茶,味精正常,唔洗下下飲可樂!第一樣先嚟嘅有呢個檸檬糖雞翼,一共有四隻,佢同蜜糖雞翼有少少分別,因為檸檬味比較突出,蜜糖嘅味道相對比較少,但係甜甜地,作為一個小食或開胃菜,都幾唔錯主菜都嚟咗啦,我哋分別揀咗一個細pizza,同埋一個意粉,呢個係加州風情細批,細批一共有四件,加州風情嘅配料包括菠蘿,煙肉,火腿及芝士等等意粉我哋就簡簡單單,叫咗個肉醬意粉,味道都唔錯,蕃茄同肉醬嘅比例啱啱好,整體嘅味道唔錯,不過如果食到落下面,醬汁更加多就更加好啦口感方面,佢完全做到外脆內軟,薄餅皮做得非常香脆,時間控制非常好,而且呢個細批一共有四

口感方面,佢完全做到外脆內軟,薄餅皮做得非常香脆,時間控制非常好,而且呢個細批一共有四件,如果兩個人食,就真係啱啱好啦

我佢哋嘅薄餅雖然唔算大件,不過都幾厚身,而且上面嘅配料都幾足,整體都唔會勁油膩,所以薄餅再配埋其他嘢食,基本上都一定飽肚

最後我哋仲叫咗每人一件炸雞炸雞同樣地都係外脆內軟,咬落去,入面非常Juicy,口感極度香脆,上面矖有少少香草,真係邪惡到極點!

整體來講,如果想喺土瓜灣區,食啲熱氣,而且邪惡啲嘅嘢,呢間餐廳,簡簡單單,會係一個幾好嘅選擇,而且回頭率都幾高,其實值得一試
$100 (Dinner)
2022-08-01 228 views
樂意居樓下嘅呢間🔵Pizza店行街坊平民路線 好有讀小學時 Lunch 要係學校食 叫果啲pizza 咁不論味道、賣相都係果個feel 🎒 #小學雞#餐湯 #雜菜湯 #小食 #炸洋蔥圈 $52有12件 配咗個 #泰式甜酸辣醬 #煙鴨胸焗意粉 $56 重芝士 白汁 仲要加咗啲粟米粒仲唔係小學雞🤣🤣#心形 #曼克頓pizza 6吋 $68二人份量 細批6吋 剛剛好不過只有厚批 仲話 #心形pizza 係 #限量供應 #ManhattanPizza 有辣肉腸、豬肉、洋蔥、青椒、蘑菇 配 蕃茄醬
樂意居樓下嘅呢間🔵Pizza店
不論味道、賣相都係果個feel 🎒 #小學雞

#餐湯 #雜菜湯

心形曼克頓pizza

心形曼克頓薄餅
2022-07-27
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$96.5 (Dinner)
煙鴨胸焗意粉
心形曼克頓pizza
屯馬開通真的很興奮。自地鐵通車後去九龍城吃喝玩樂都方便咗唔少😻下次行開牛棚海心廟,不妨試吓呢間土瓜灣站對上嘅 Pizza Monster😚餐廳座位闊落光猛坐得都幾舒服。霓虹燈裝飾同Pizza烤板特式牆,體現到餐廳喺各方面都係咁一絲不苟🤩🤩🥢田園沙律 $52作為一個前菜,我地叫咗一個田園沙律😝有生菜、車厘茄,再加咗麻醬汁😎撈埋一齊好yummy☺️咬落口好清爽,超開胃😚減少唔係油膩感😌份量仲好大碟🤤👍🏻抵食🥢招牌炸雞 (2件)$40黎到食pizza點可以唔配埋炸雞架😍😍呢到嘅炸雞都好大隻😜外皮炸到好香脆,仲係熱辣辣😻內層嘅雞肉超嫩滑🥳完全唔會好乾身,仲啖啖肉🥰🥢千島海鮮細批 $68嗌返個千島海鮮厚批真係賞心樂事😚😚海鮮批配粒豐富🤤蜆肉蟹柳蝦仁墨魚魷魚應有盡有😌😌豐盈千島醬置於配料下🥰令每口餅底食落都充份滋潤😜🥃凍檸茶🥃凍奶茶口渴想飲嘢?呢度飲品大杯抵飲透心涼☺️食完想坐多陣飲住慢慢傾計都完全唔係問題😻或者啤啤佢就更盡興🥳🥳

🥢田園沙律 $52

🥢招牌炸雞 (2件)$40

🥢千島海鮮細批 $68

🥃凍檸茶
🥃凍奶茶

放工去土瓜灣覓食,見到一間主打Pizza嘅特色小店,logo色彩繽紛,充滿玩味🤩 餐廳有好特別嘅心型Pizza,仲主打炸雞烤雞。不得不提沙律大大盤,營養均衡。重點推介🔥👍 夏威夷薄餅(6吋心形Pizza)$68邊個話pizza一定係圓碌碌?見到心型Pizza有好新鮮感💚 超經典嘅夏威夷薄餅,菠蘿同火腿係完美配搭,加上超多芝士同鬆軟批底,好滿足!👍 原件惹味烤雞沙律 $68一上枱好驚喜有咁大盤😳一大盤由好多唔同蔬菜組成嘅沙律,淋上滿滿嘅芝麻調味醬,再加上惹味烤雞。烤雞微辣,配上清淡嘅沙律啱啱好。👍 招牌炸雞 $20/件炸雞即叫即炸,上枱熱辣辣,外層炸到金黃色好吸引💚 超脆嘅外皮配上滑嫩多汁嘅雞肉,食哂成件都唔會膩。📍薄餅怪獸 土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖

重點推介🔥
👍 夏威夷薄餅(6吋心形Pizza)$68

👍 原件惹味烤雞沙律 $68

👍 招牌炸雞 $20/件

📍薄餅怪獸
土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
2022-07-26 154 views
-在土瓜灣逛街覺得肚餓,碰巧看見這間薄餅店,發現裝修不錯,又剛剛有一張空桌,就來試一試吧!最有趣的是心形pizza,雖然只得六吋,兩個人享用是剛剛好❤️而且可以配搭不同配料,所以不但能夠用來表白,更能選擇自己喜歡的味道呢~另外叫了招牌炸雞、凍奶茶和西湯🍗由於感覺太邪惡,就叫了個沙律,超級大份🤣🤣🤣整個吃完後,邪惡感直線下降⬇️雖然那天餐廳接近爆滿,但是上餐速度比我想像中快呢,可能是因為我直接order了侍應的推介餐點(?)

2022-07-26 104 views
去土瓜灣好多時都經過呢間Pizza Monster,尤其喺餐廳門口等巴士返屋企都會望下個餐牌,餐廳提供薄餅、炸雞,飯意粉等,重有素食,價錢親民。今日同老公就嚟試吓!加州風情細批,Pizza係用千島醬,批底係厚身,餡料有洋蔥、粟米、火腿、菠蘿,超多的芝士做到拉絲效果.口感鬆脆香脆可口.大蝦炒意粉好足料,新鮮嘅大蝦好爽口,用牛油炒意粉又香又有口感。招牌炸雞,表面粉醬唔太厚,皮脆肉嫩有肉汁!雞肉入味!凍檸茶、凍檸樂,冰凍解喝!

招牌炸雞,表面粉醬唔太厚,皮脆肉嫩有肉汁!雞肉入味!

凍檸茶、凍檸樂,冰凍解喝!
2022-07-26 145 views
朋友屋企樓下有“正嘢”,呢間pizza monster自家製特别有愛嘅怪獸多寶(心形pizza)一送枱小朋友即大叫勁happy呀!有heart之餘仲要好味冇油脆卜卜嘅外層內裹軟淋淋又多料好味到不得了呀😋😋😋蒜蓉包沙律配芝麻醬,蒜蓉包又係外脆內軟好有水準之作,芝麻醬配沙律係常識啦😉一定正呀😍😍肉醬炸雞意粉,嘩好大碟呀,炸雞放在碟邊好有❤️之作,肯定怕醬汁點到炸雞嘅脆度👍👍炸到好脆好脆一切落去個聲音正到呢😋😋內裡好多汁好juicy,肉醬意粉係勁多肉醬勁足料,意粉又爽又入味超级“正”呀!💯💯凍即磨咖啡好啱口味,唔甜yummy,凍檸檬茶🎊Pizza Monster地址:土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖

蒜蓉包沙律配芝麻醬

肉醬炸雞意粉

凍即磨咖啡好啱口味,唔甜yummy,凍檸檬茶🎊

Pizza Monster
地址:土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖

蒜蓉包沙律配芝麻醬
肉醬炸雞意粉
2022-07-23 203 views
餐廳位於土瓜灣,一出地鐵站行兩分鐘就到,地理位置非常優越!餐廳主打Pizza,有超過15款Pizza,而且口味獨特,係非一般既薄餅🥰除左Pizza,亦有沙律、意粉、焗飯、小食,最岩叫齊晒一大班人share食☺️🌟怪獸多寶 $68 🍕心型既pizza都係第一次見❤️,細批有6吋,係厚批,但個餅底做得好鬆化,唔會好似大型pizza店咁比較硬身,加上用左大量不同既配料,如洋蔥、青椒、辣肉腸、火腿、蘑菇、菠蘿、牛肉、豬肉,口感極為豐富🤩而超濃郁既蕃茄醬令人非常開胃!🤤⭐️招牌炸雞 $40炸雞即炸,上碟熱辣辣,炸雞肉質嫰滑,食落好juicy😜🌟咖喱角拼春卷 $42一份有10件,有齊咖喱角同春卷,都係即炸,食落卜卜脆!🌟田園沙律 $52 🥗食完咁邪惡既野叫番個沙律balance 下就最好不過,沙律菜配芝麻醬,味道夠fresh,而且份量都幾

🌟怪獸多寶 $68 🍕

⭐️招牌炸雞 $40
炸雞即炸,上碟熱辣辣,炸雞肉質嫰滑,食落好juicy😜

🌟咖喱角拼春卷 $42
一份有10件,有齊咖喱角同春卷,都係即炸,食落卜卜脆!

🌟田園沙律 $52 🥗
2022-07-20 99 views
今晚好想食pizza,所以就嚟到pizza Monster 食🥰我哋先叫吉利炸蝦沙律配芝麻醬,啲沙律菜好多,食落好清新又開胃,炸蝦揸到外脆內軟,正😊焗肉醬意粉,意粉嘅份量非常之多,好滑溜,食完一條又一條,肉醬鋪面,好多料👍👍怪獸多寶細批,超鍾意佢係厚批,層皮卜卜脆🥰 入邊有個菠蘿、火腿、青椒、蕃茄,材料非常豐富,$68 咋,非常抵食👍整體嚟講呢間餐廳嘅價錢好親民,食落又ok,性價比高,下次有機會再嚟🥰

2022-07-19 75 views
👍🏻 素食主義(細批)心型批好可愛😍雖然係素食但係材料都好豐富 除左拉絲芝士🧀仲有粟米、青椒、菠蘿等 pizza焗得夠鬆化 外脆內軟 一啲都唔油膩🙌🏻👍🏻 田園沙律🥗黎個清新之選 超級新鮮既沙律菜 上面仲有一啲清甜蕃茄粒😘😘搭配芝麻醬 無得輸!👍🏻 咖哩角拼春卷(10件)見到隔離枱叫左炸物 金黃色澤令我地流晒口水🫢所以即刻叫返個 炸得夠酥脆 餡料調味足同飽滿注意事項⚠️- 水是自助的 可以自行到門口旁拿杯及斟水💧

👍🏻 素食主義(細批)

👍🏻 田園沙律🥗

👍🏻 咖哩角拼春卷(10件)

注意事項⚠️
- 水是自助的 可以自行到門口旁拿杯及斟水💧
2022-07-18 69 views
Pizza Monster🍕土瓜灣地鐵站開通左之後 食野既選擇都多左呢間專門係pizza既小店 主打手工pizza🍕pizza係厚批 但係食落係鬆軟 而唔係連鎖果d厚批咁硬沙律菜沙律菜真係好大碟 鋪滿曬成隻碟 再加芝麻醬係面頭 😄菜好新鮮 芝麻醬既量岩岩好撈埋沙律菜黎食怪獸多寶🍕🍕面頭有辣肉碎粒 同埋不可缺少既芝士芝士味道好香 配埋厚批食有另一番滋味辣肉碎粒就食到好惹野 同pizza都好夾厚批雖然厚 但係鬆軟 唔係硬果款 所以呢間厚批係可以一試大大啖咬落去 質感好豐富 係另一種享受招牌炸雞🍗🍗🍗總共叫左兩件 一件雞胸肉 一件雞脾肉 兩件都炸得好香脆 岩岩炸完就上碟 成件炸雞都好厚肉😄炸粉頗多 但係好鐘意佢個炸粉 食落去厚實又香脆既口感岩曬我鐘意大大啖咬黎食凍奶茶🥤🥤🥤凍奶茶都做到茶記既質素 以主打pizza既小店黎講已經好好🍴整體評價:主打手工pizza小店 值得一試pizza雖厚 但係鬆軟炸雞雖厚 但係夠香脆岩曬鐘意大大啖食既朋友推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️——————————————————————————————📌 土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖⏰ 11:30-21:30付款方
Pizza Monster🍕

推介指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📌 土瓜灣馬頭圍道418號樂意居地下2號舖
⏰ 11:30-21:30

付款方式
Visa Master AlipayHK 支付寶 現金 八達通 銀聯 JCB Apple Pay Google Pay 微信支付