2016-10-06 1534 views
下班後到了這裡Dinner,沒預約亦不用等位。安排了坐在落地玻璃旁邊的桌子,看著窗外下著微微細雨,感覺不錯叫了一個兩人餐~一個前菜+一個沙律+一個主食(pizza/意粉)+兩杯野飲,餐飲我改了蘋果汁(+$10)。最後叫多份甜品拼盤~三件cake,一d都唔覺得只有half portion😂食得飽飽~全程服務很好~很舒服的晚餐!
下班後到了這裡Dinner,沒預約亦不用等位。

餐飲我改了蘋果汁(+$10)。
食得飽飽~
全程服務很好~很舒服的晚餐!
廚師沙律+麵包球
辣Pizza
2016-10-05
廚師沙律+麵包球
辣Pizza
2016-09-29 963 views
追月夜跟好友慶祝中秋節,難得好友突然想食pizzaexpress,我就陪吓君子去食返餐,本身有會員卡的我順便儲分都幾好,其實我極少到pizzaexpress晚餐,慳家的我通常午餐時間光顧。旺角moko店係我第一次光顧元朗yoho mall店未開之前通常在又一城食,因為昕昕爸爸間中到教育局聽專業講座我地叫咗麵包頭盤,我最後忍唔住將磨菇汁當湯飲沙律份量很多,好在好友幫手食我唔食的蕃茄(^_-)個薄餅真係好好食,大家喪落芝士粉,其實我超鍾意食芝士薄餅,期待遲些參加會員活動,帶昕昕到這裡學整pizza食

我地叫咗麵包頭盤,我最後忍唔住將磨菇汁當湯飲
沙律份量很多,好在好友幫手食我唔食的蕃茄(^_-)
Type of Meal
Dinner
2016-08-24 965 views
對上一次食pizza express 已經好多年前嘅事,今年其中一餐生日飯我就選了食Pizza,之前上黎睇其他食評都好評如潮,所以就決定一試。我地叫左3個小食,1個Pizza。小食有- 雞冀,香烤蘑菇粘醬(個名好似唔係甘,但又唔記得係點😂),香酥魷魚圈。雞冀我個人比較喜歡香口啲,所以覺得佢焗得好似唔係好夠香,可能炸會比較好。蘑菇粘醬,超好食,我開頭睇相以為一粒粒的是蘑菇,來到才知道是包。不過真係好好食!必食推介!!香酥魷魚圈,佢個外皮麻麻地,來到時候已經開始淋了,沒有酥酥的感覺。個Pizza我地叫左軟心芝士乜乜Pizza(又唔記得個名)我地見到佢寫軟心芝士甘特吃又話有辣椒油在上面就試下。不過個人就覺得麻麻地。個芝士有啲奇怪,同冇乜味道,下次可以試下其他味。
我地叫左3個小食,1個Pizza。
小食有-
蘑菇粘醬,超好食

唔記得咩名嘅雞冀
蘑菇粘醬
香酥魷魚圈
軟心芝士乜乜pizza
2016-08-23
$220 (Dinner)
蘑菇粘醬
  • 香烤蘑菇粘醬
8月2日那天,本來Denise跟一群好朋友約好了要一起到長洲玩一天的,可是天公不做美,那天早上天文台挂了8號颱風信號,所以計劃告吹了~大約6-7時,朋友們就決定到旺角MOKO的Pizza Express吃飯!我們一行4人,所以就點了4人餐~4人餐包括:1款沙律、2款小吃、1款意粉、2款Pizza(比薩)和4杯飲料~注意:因爲Denis和朋友們都非常的餓,在一輪的拍照和Snapchat後,大家都開動了,所以Denise沒有仔細地拍照,最後衹能在網絡上抓照片~沙律方面,我們選了主廚精選沙律~沙律份量非常多,包括有:雞肉、豬肘肉、芳堤娜芝士及艾曼托芝士、馬蘇里拉芝士、雞蛋、橄欖、酸豆、車厘茄、青菜沙律、招牌沙律醬~Denise最喜歡番茄(車厘茄),而且最近吸收蔬菜的分量有點低,所以Denise吃的蠻多的~青菜非常爽口、新鮮,番茄甜甜酸酸的,再加上一點點肉類,整體的口感豐富!(網路照片)小吃方面,我們點了焗麵包球(素食菜式,含果仁或果仁油 ),配以蒜蓉牛油、乾番茄醬及羅勒香草醬~Denise的朋友們都知道Denise蠻討厭蒜蓉的味道(卻喜歡吃蒜蓉蒸排骨~(笑~)),但是Denise在吃的時候忘

焗麵包球
小吃方面,我們點了焗麵包球(素食菜式,含果仁或果仁油 ),配以蒜蓉牛油、乾番茄醬及羅勒香草醬~Denise的朋友們都知道Denise蠻討厭蒜蓉的味道(卻喜歡吃蒜蓉蒸排骨~(笑~)),但是Denise在吃的時候忘記了,所以也沾了一點~可是,乾番茄醬和羅勒香草醬卻出奇地另Denise食指大動!要特別説的是,這焗麵包球吃起來比較硬邦邦,沾蒜蓉牛油會比較難,所以建議以餐刀抹上焗麵包球吃比較方便~
焗蘑菇芝士沾醬
另一款小吃是焗蘑菇芝士沾醬(素食菜式),以龍葵菇及白蘑菇配以蘑菇芝士汁烤焗,最後灑上蕃茜碎,配以招牌麵包球~除了蒜蓉外,Denise還非常、非常、非常討厭蕃茜碎,可是也非常、非常、非常愛菇菌類,所以Denise還是照吃不誤!!!蘑菇芝士醬很滑順、柔滑,香菇香味尤其香濃,就算還沒端上桌子也能聞到那股香味~這次的招牌麵包球有別與上一道焗麵包球,招牌麵包球比較柔軟、容易掰開,沾蘑菇芝士醬也比較方便,也能沾多一點(笑~)~
意式蘑菇蝴蝶粉
意粉方面,我們也是點了由蘑菇烹調的意式野菌蝴蝶粉(素食菜式),材料包括:意大利野菌、蘑菇汁和松露菌油~毫無疑問,這是Denise另一道喜歡的菜~醬汁濃稠、綿密,蝴蝶粉煮得恰到好處,改變了Denise對蝴蝶粉的看法~雖然分量看起來很多(以第一張照片爲準),可是我們也能清乾净(笑~)~
四色芝士Pizza
這個Pizza是朋友An點的~四式芝士薄餅,以4款芝士爲主要材料,包括:馬蘇里拉芝士、意大利藍芝士、芳堤娜芝士和艾曼托芝士(每售出一個四式芝士薄餅,Pizza Express會捐出港幣八元予 Redress 推動環境保護與可持績發展時裝業)~Denise本來不敢吃意大利藍芝士的,因爲常常聽別人說意大利藍芝士的味道和“香氣”太。。。,不是那麽多人能接受得到~而真相是,大家沒有説謊,尤其在意大利藍芝士處於熱熱的(熱盤)狀態!!!本著雙子座强大的好奇心,Denise還是嘗了一小塊,味道還可以(注意:冷了點的狀態~)~要特別説的是,餅皮非常薄透、香脆!!!
羅勒番茄pizza
最後一款Pizza是羅勒番茄薄餅(素食菜式 ),材料包括:水牛芝士、醃車厘茄、羅勒香草醬、蒜蓉和羅勒~非常不幸的是,Denise在吃地時候沒看芝士下面的一大坨蒜蓉,咬下去才發現,所以馬上拜托好姐妹Coli幫忙解決掉~不過,這款Pizza比上一款鹹就是~這個Pizza的餅皮也非常薄透、香脆!!!
(網路照片--紫兒)

飲料方面,我們4個都加錢(HKD$10)升級了,所以我們分別點了蘋果汁和紅梅汁~Denise非常喜歡甜甜酸酸的東西,所以紅梅汁自然是我的咯~

整體來説,這餐廳的菜式還不錯吃,價錢也在可以接受的範圍内的,特別推薦焗蘑菇芝士沾醬(素食菜式) & 意式野菌蝴蝶粉(素食菜式)~這間餐廳也非常貼心地提供素食菜式,爲擁有不同飲食習慣的大家提供不同的美食~服務方面,侍應們也都很熱心地爲大家服務、添加水、有禮貌等等(特別是一位長的特別高的男侍應~)~

好的,這次報告就到這裏了,我們下次在見咯,拜拜~
2016-08-02
$150 (Dinner)
焗蘑菇芝士沾醬
意式蘑菇蝴蝶粉
  • 蘑菇芝士沾醬(素食菜式)
  • 意式野菌蝴蝶粉(素食菜式)
2016-08-04 2308 views
多人食飯有好處可以叫套餐抵食d外,仲可以試多幾款食物1行7人此舖分量其小另叫幾款每人食幾啖就冇左碟啦餐焗麵包球-牛油無特別,蕃茄醬酸酸甜甜帶微辣但汁太稀口難點食,香草醬最好味道但唔鐘意青草味可能會怕,麵包球記得襯熱食又鬆又軟好香餐焗磨菇芝士沾醬-又見返個麵包球啦,今次配磨菇芝士味道濃郁又杰又香好好味餐主廚沙律-材料非常豐富肉有2種芝士都有2種菜又新鮮,係個特製沙律醬太淡太稀太小似食原味拼盤多d餐卡邦尼忌廉意粉-煮得醬濃杰適中味道剛好唔咸又夠味意粉彈牙餐四式芝士pizza-好味到易容唔到一上菜就掃清光餐蔬菜芝士pizza-材料好豐富不過蔬菜會出水所以餅底唔夠脆,而且pizza都係蕃茄醬做底夾d清新之吻-雖然又係包包但每款都唔同味道,改名實在好真係好清新,酸酸地食晒都唔覺得膩香酥魷魚圈-炸得唔脆皮又一义就脫,有小小油膩感,魷魚無鮮味意式凍肉拼盤-煙三文魚新鮮唔腥有油甘味,辣肉腸比較硬身唔夠辣偏咸,ham油份都夠夠乾身好香,南瓜沾醬好特別又甜又辣但有清新感,可惜麵包棒唔脆又唔香,青瓜蕃茄仔無特別,拼盤賣相靚但普普通通羅勒醬蕃茄意粉-其實味道好好食落有開胃感,但橄欖油太多成口油又增加左膩覺,
多人食飯有好處可以叫套餐抵食d外,仲可以試多幾款食物
1行7人此舖分量其小另叫幾款每人食幾啖就冇左碟啦
餐四式芝士pizza-好味到易容唔到一上菜就掃清光
蔬菜芝士pizza
清新之吻
香酥魷魚圈
香酥魷魚圈-炸得唔脆皮又一义就脫,有小小油膩感,魷魚無鮮味
意式凍肉拼盤
羅勒香草醬意粉
羅勒醬蕃茄意粉-其實味道好好食落有開胃感,但橄欖油太多成口油又增加左膩覺,感覺太復習
海鮮千層闊麵
千層海鮮闊麵-雖然叫海鮮但食唔出只食到肉蓉,但全無腥味好香忌廉同芝士味,檸檬汁酸酸地又唔會膩,又係一上菜就清碟

整體感覺唔錯會再試,但都係約一班人開心d
2016-07-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
焗磨菇芝士沾醬
卡邦尼忌廉意粉
四式芝士pizza
清新之吻
2016-06-06 1323 views
There is no doubt that having lunch in TST is a very luxurious thing even for white collars. We found that the lunch set at Pizza Express has been discounted lately. With only $138 you may enjoy a shared set lunch for two. The set comes with two drinks, two starters and a normal size pizza. What more can I ask for? I have chosen a coke and it is a bottled coke! It was a lot fizzier than the canned one and I personally think that it tasted a lot better! Their salad is pretty standard and green. T

bottled coke
Their salad is pretty standard and green. The mixed green leaves, cucumber slices were fresh, while the cherry tomatoes were also very juicy. A great way to intake some more vegetables during lunch time!
salad
Margarita pizza

Pizza Express's thin crust pizza is always on par. The yeast flavour was flavourful and complimented nicely with the tomato sauce, cheese, and and some Italian herbs.
Margarita pizza
It was very satisfying to enjoy this much of food for only $138 and it was just fun to share with two people. I am so going to come back again for more!
2016-06-05
$138 (Lunch)
bottled coke
2016-05-25 2454 views
友人生日聚會,選中了Moko新開這間吃Pizza,預早訂了晚上6:15 六位,訂位時問是否限時,待應回答不限時,我們諗住放心傾計食野。點知由點菜到吃完哂都係一個鐘,點完餐想搵人加水及添飲,但唔多見有侍應。以為不限時便慢慢飲野聚舊,點知突然出現幾個待應,輪流清枱,仲放埋張單在枱趕客。 四大兩小叫了一個四人套餐和一個兒童餐。四人套餐463元包2個頭盤, 1個沙律,2個薄餅,1個意粉,四杯飲品。加了25元升級海鮮千層闊麵,加20元升級利古里亞海鮮薄餅,加10元升級飲品,加一件蛋糕40元,加下加下都唔少錢,四人套餐合共588元。兒童餐89元包1個pizza或意粉,果汁、甜品及飲品。2個餐夠哂飽,食物及環境都不錯,最唔like侍應神出鬼沒和趕客態度。意式焗肉丸 : 肉醬好香,點小小芝士飽,很夾薄切三文魚 : 配Olive oil dressing ,味道清新,冇腥味。 主廚精選沙律 : 不錯 海鮮千層闊麵 : 火箭菜太多,闊麵有咬口,配忌廉汁,海鮮有魚,帶子和蝦,正!!利古里亞海鮮薄餅 : 似是手拉薄餅,好有印度風味,但無醬,上面海鮮跌哂出來。烤雞肉薄餅 : 紅洋蔥太多,小朋友不太喜歡意式芝士餅

意式焗肉丸 : 肉醬好香,點小小芝士飽,很夾
意式焗肉丸
薄切三文魚
主廚精選沙律 : 不錯
利古里亞海鮮薄餅
烤雞肉薄餅 : 紅洋蔥太多,小朋友不太喜歡
烤雞肉薄餅
意式芝士餅 : 好重酒味,兒童不宜
意式芝士餅
兒童餐-肉醬長通粉 : 小朋友至愛
兒童餐-肉醬長通粉
兒童餐 - 雲呢拿雪糕
兒童餐 - 雲呢拿雪糕
兒童餐- Bammbinoccino 朱古力飲品
兒童餐- Bammbinoccino
Other Info. : 落地大窗對著火車站,環境不錯。
2016-05-14
$180 (Dinner)
  • 意式焗肉丸
2016-04-10 1380 views
第一次去新裝修的新店午餐,叫了兩個兒童餐,白汁火腿蝴蝶粉和肉酱長通粉,兩种通粉也很好咬口,白汁和肉酱也好好味,不太濃,也不太creamy。小朋友好鍾意呀。主餐外,仲有杯果汁,餐後有杯好濃厚的朱古力奶加餅印,好好好味,好有expresso feel. 之後再來甜品,意大利雪糕,口感一流。大人叫了玫瑰pizza, 不用多介紹了,pizza一向有保證。
2015-12-23 1596 views
黎到旺角火車站…最近搵食既地方…當然係隔離既新世紀啦…星期六2點鐘人流都非常之多呢…一上電梯就見到呢間唔駛等位既食肆…明顯係佔據有利位置…羊群心態一試無妨啦…估唔到呢度咁多客…上餐又唔慢wor...我地已經唔諗咁多…點左個二人餐…15分鐘左右已經開始上菜…先黎餐飲…左邊係紅桑子冰涼特飲…有紅桑子醬、梳打、青瓜…攪勻左味道都偏淡…右邊係熱情果紅苺特飲…有熱情果醬、紅苺汁、梳打水、薄荷…唔鍾意薄荷味既人都飲到…因為味道不濃…頭盤係蟹肉薄餅包…由蟹肉、青瓜、酸忌廉、檸檬、刁草汁做成…係唔太脆既餅乾底黎…刁草汁像橄欖油味…加左青檸汁味道清新好多…而且配料又幾爽口…主菜可選兩款…一款係雞蛋辣肉醬薄餅…有香軟辣肉醬、焦糖洋蔥、烤雞蛋、羅勒香草汁…配上火箭菜…薄批無餅乾咁脆…辣肉醬未如想像中辣…肉感唔多…食落好似幾齋下…另一款係海鮮千層闊麵條…係層層闊麵條加入三文魚、蝦肉、露荀、菠菜、白汁、巴馬臣芝士…再配上火箭菜同檸檬…其實除左食到三文魚同菠菜外…其他配料感覺不大…但白汁味道還ok...最後係甜品…係應節既名字>>聖誕雪球…係麵包球灑上糖粉…配白朱古力榛子醬食…麵包球非常煙韌…好似
最後係甜品…係應節既名字>>聖誕雪球…係麵包球灑上糖粉…配白朱古力榛子醬食…麵包球非常煙韌…好似食梗山崎既麻糬波波咁…但感覺唔似係食梗甜品lor...
整體黎講…呢間pizza express以pizza包類為主…適合外國人口味多d...唔鍾意食麵粉既話…應該不在考慮之列…
$220 (Lunch)
2015-12-18 1080 views
朋友好努存力搵一間可以坐得舒服的餐廳, 好快就搵到呢間。燈光柔暗, 感覺有如高級餐廳。一場來到, 就一定揀薄餅, 款式都有不少, 但不會有厚薄之分, 清一色薄批。menu 的第一頁會有chef recommendation, 大家如果沒有心水選擇, 可看看這行選擇烤雞肉沙律($103)- 有雞肉, 合桃, 羅馬生菜, 橙肉等, 面上兩件小麵包與薄餅餅底用的粉團一樣, 但這件會更酥脆, 因為少了材料的水份, 統烤焗。沙律入口有淡淡的酸味, 口味好清新, 知道是有用檸檬沙律油, 及用橙肉增加口感及新爽甜味。特級皇后薄餅($135)- 主菜到, 一上枱就有陣陣的芝士香味, 口感源自橄欖及醋肘肉, 而且有我最喜歡的水牛芝士, 味道好creamy,分量又好多, 令本來只得松露油, 蒜蓉油外, 多一份軟滑感, 味道更濃更香。最後當然要甜品啦, 見好多人都叫這個, 看回Menu, 發現這個拼盤, 只需用$60完就有3件, 非叫這個不可。有tiramisu, 芝士蛋糕及朱古力蛋糕, 單件都要27-54元不等, 這個真係平靚正, 三款都可食勻。tiramisu口感好軟, 有微微芝士味, 朱古力蛋糕是最重
雞肉pizza
皇后pizza
有tiramisu, 芝士蛋糕及朱古力蛋糕, 單件都要27-54元不等, 這個真係平靚正, 三款都可食勻。tiramisu口感好軟, 有微微芝士味, 朱古力蛋糕是最重味的一款, 濃濃的朱古力味,不太甜, 但亦不苦, 看回整個排位, 就像品嚐生蠔, 由淡到濃, 心機一絕。

今日總算有一餐好滿意的一餐, 為我開心的週末揭開序幕~
2015-11-20
皇后pizza
2015-11-15 1181 views
跟媽媽到此吃因媽媽喜歡喝這邊咖啡,可惜今次的媽媽表示不好喝,食物方面相對於沙田那一間略遜色,可能餐廳尚新,技術有待改進!職員方面,幾位同事都很友善,會走過來問我們還有什麼菜未到,之後會過黎同我地講返就到,當然食物質素方面,希望下次再會有進步!
咖啡一般
南瓜湯
蕃茄芝士長通粉
香草汁蕃茄芝士
Pavlova
2015-11-15
$220 (Lunch)
南瓜湯
2015-11-01 1414 views
過去想到這一間的食店都要到尖沙咀或是九龍塘的分店進餐,近來在家附近的商場都開了一間新的分店,所以就來到這間食店「Pizza Express」在旺角的分店進餐。「Pizza Express」旺角的分店在新世紀中心的二樓,由花園街直達商場的行人電梯上來一轉彎就到,十分之易找到,而這商場在重新裝修之後陸陸續續有很多的食店開店,令食家在這商場十分容易找東西食。一進入這店食店的感覺有一些的昏暗,可能每一次來到都是進晚餐,燈光方面都是調節得比較暗,L型的餐廳近牆的一邊放了一些的梳化,中間就有很多二至四人的枱,不過二人枱的大小都是比較細,放了兩碟食物已經沒有額外的空間放其他的東西,不過整間食店的空間感大,坐下了的壓迫感不大。餐牌和集團同一種的食店一樣,大類分為前菜類、沙律類、薄餅類、意粉類和甜品類,食物的種類會按時改變,不過有一些大路和暢銷的食物都會一直的維持,作為一間以薄餅為主的食店來說選擇也算是可以。而在餐牌上說明有什麼是素菜類的食物和食物內的材料,以方便食客的選擇。來過這分店嚐試了兩次,食過的食物有西西里香脆包、健康輕盈沙律、紅菜頭沙律、四式芝士薄餅、蟹肉白酒汁意粉、白酒海鮮意粉和甜品拼盤。西
餐牌和集團同一種的食店一樣,大類分為前菜類、沙律類、薄餅類、意粉類甜品,食物的種類會按時改變,不過有一些大路和暢銷的食物都會一直的維持,作為一間以薄餅為主的食店來說選擇也算是可以。而在餐牌上說明有什麼是素菜類的食物和食物內的材料,以方便食客的選擇。

來過這分店嚐試了兩次,食過的食物有西西里香脆包、健康輕盈沙律、紅菜頭沙律、四式芝士薄餅、蟹肉白酒汁意粉、白酒海鮮意粉甜品拼盤
西西里香脆包
西西里香脆包($65)

薄餅底的香脆包中間放了一些的蕃茄莎莎在中間,香脆包十分之香脆,咬落餅底十分之脆口,香脆包上面有一些的西西里車厘茄醬和茴香籽,西西里車厘茄醬十分之甜香和而茴香籽帶出了微微的香料味道。而點上了蕃茄莎莎的蕃茄和洋蔥就大大增加了香脆包的甜味和辛辣感,整個包和醬都十分之配合,水準可以。
健康輕盈沙律
健康輕盈沙律($127)

沙律類的食物都是想增加每一餐的蔬菜食量,來到這食店叫過兩種沙律,其中一種是健康輕盈沙律,原因是這種沙律是全蔬菜配上少量低脂馬蘇里拉芝士,熱量十分之低的食品,材料有牛油果、烤南瓜、紅菜頭、扁豆、青豆、菠菜菜、松子仁、羅勒拌上了黑醋沙律汁,食落微微的酸口,清新感十分,每一種的材料十分之新鮮爽口,健康感十足。
紅菜頭沙律
紅菜頭沙律($113)

又是一個接近任齋的沙律,都是想少食一些肉類食物才叫這一類的食物,除了少許的意大利藍芝士,其他的食材是紅菜頭、菠菜葉、火箭葉、合桃拌著黑醋沙律汁,味道上最濃的當然是紅菜頭這一種獨有的草青味,不過習慣了都會喜歡這一種特別的甜味,又是健康感重的一個食物。
四式芝士薄餅
四式芝士薄餅($143)

來到這類薄餅專門店都一定會叫薄餅來食,而始終都喜歡一些多芝士類的薄餅,這種四式芝士的薄餅一定可以滿足我這種要求,四種的芝士包括馬蘇里拉芝士、意大利藍芝士、芳提娜芝士和艾曼托芝士。馬蘇里拉芝士是一種溫和的水牛芝士,意大利藍芝士就是一種比較「尖銳」的味道,芳提娜芝士味道濃郁帶有一些的滑身而奶味濃的艾曼托芝士,四種不同感覺的芝士當然能帶出不同的味道和口感,互相融合之後令這一個薄餅芝士味十足,餅底香脆,我至愛的薄餅這是這樣的。
蟹肉白酒汁意粉
蟹肉白酒汁意粉
蟹肉白酒汁意粉($136)

除了食薄餅之外還會叫意粉類的食物,因為不想一餐全是叫薄餅類的食物,見是蟹肉做材料對它都有一些的好感,當然這個食物的賣點就是蟹肉,但這個蟹肉反而是這個食物的敗筆,食落十分之鹹口,真是過了的味道,而且質感上有一些的硬身,不似一般情況下食到的蟹肉。就是這個敗筆令本來下面炒得香身惹味的意粉都帶來了不佳的效果。
白酒海鮮意粉
白酒海鮮意粉($129)

這個海鮮意粉的感覺就好過蟹肉白酒汁意粉,意粉上的材料例如蝦肉、青口、魷魚和蜆肉的味道適中,每一樣的食物都十分之重的鮮味,炒得惹味香身的各種海鮮配合上微微酸感的意粉感覺配合,最重要是鹹感少,不需要飲大量的水來沖淡。
甜品拼盤
甜品拼盤($68)

甜品就嚐試過三個蛋糕的甜品拼盤,三種蛋糕就是朱古力蛋糕、芝士蛋糕和Tiramisu,最美味的就是朱古力蛋糕,可能是個人的喜好,朱古力蛋糕的朱古力硬皮非常脆身香口,入面的蛋糕朱古力味十分之濃郁,滿足感十足。芝士蛋糕的芝士味不夠濃,只是淡淡的芝士味,味感不及口感。而Tiramisu的質感十分之軟身,入面帶有濃濃的咖啡味,入口即融,味道可以
這餐廳的員工有禮勤快
,上菜的時間也十分迅速,不需等太長的時間就可以進餐。

這食店的食物質素可以,雖然不是全部食物都是水準之作,但大部分的食物都令人滿意,感覺良好。

本來就沒有這一段的描述,因為只是最後一次才發生這個情況,又是一食完就將單據放在枱上,感覺不好的原因是進餐時已經訂了位,訂位當然不是代表可以坐很久,但到了餐廳時待應們沒有說明有時限,而我們的進餐時間只是用了45分鐘,一食完連水都未飲完就放下單據感覺令人不好,其實比較好的做法是否等人客食完之後坐多5-10分鐘的時間,令這餐連餐後飲杯水的時間也要趕快地完成。
味道可以但服務可以改善,薄餅專門店「Pizza Express」。
2015-10-30
$180 (Dinner)
2015-10-06 870 views
軟心芝士薄餅 $1558.5/10軟心芝士, 即Burrata, 是保存期短、香港少見的半流質芝士, 以mozzarella 和 cream 製作, 入口非常軟滑而奶味香醇, 在那鮮紅的餅底上顯得極為吸引😍😍, 而餅底以巴馬臣芝士、迷迭香及玉米粉所製, 薄脆帶煙韌, 整個組合簡單而美味。😋😋
軟心芝士薄餅 $155
8.5/10

😋😋
2015-09-20 959 views
星期六的早上11時30分,剛剛行完山,本來打算到MOKO頂層的酒樓飲茶當午餐,但星期六實在是太多人排隊了,所以我們唯有放棄,選擇了到樓下的PIZZA EXPRESS。餐廳內只有一枱客人,和酒樓相比實在是太大分別了,但起碼可以慢慢地食個午餐。蜜瓜配parma ham:parma ham示算太鹹,不過火箭菜的味道不濃,整體配起來只可說是不過不失。麵包配煙三文魚醬:三文魚醬很香很滑,配上麵包一流!反而麵包本身就沒有特別。雜錦海鮮PIZZA:PIZZA皮很薄,不油膩,但整個PIZZA的味道很淡,魷魚、蝦和蜆都沒有味道,最濃味的只是蒜蓉和青口,完全不值得$145!
2015-09-19
$150 (Lunch)
2015-09-02 864 views
其實這店2星期前己食過,當時侍應們大多數是後生仔女,對客人要求充滿熱誠,工作見到是積極的,至1號晚8:30入來食,己發現冇上次那麼多客人,再望下所有侍應變了中年男女,後生果班5見咗(可能是暑假工吧)話說今晚朋友生日有旦糕要切,點知要比切餅費180元!己覺得搶了,跟住凍寧茶是任飲,侍應見到扮望唔到,要叫她才肯加!這樣己另人失望!食到10時他們的態度開始更惡劣因為全場得番我們一張枱,可能阻住他們收工啦!feel到囉!食物水準一般,總括來說我不會再來此店食!
這個唔錯
2015-09-01
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)