2018-02-21
Pizza Express 一向係大家認為比較高水準的店。今日年初五開工日,新年食得太多中餐,所以今日收工諗住嘆番餐西餐。去左旺角Moko, 商場有電子取票,唔駛係門口等位,好方便一入餐廳,真係好熱鬧,有點嘈,個個都好大聲講野😅不過新年⋯ok la~個menu有亮點,竟然有專為素食者而設嘅獨立餐單,夠貼心新年當然有set menu ,但我們今天散叫⋯少少覺得中伏了⋯首先叫左個新口味小食,個名叫橙香軟芝士焗麵包,好似好得咁⋯點知黎到係一隻好細嘅碟同兩塊好硬麵包⋯上面有啲橙絲⋯其實佢又明符其實嘅,不過可能同預期有啲距離,所以有啲失望⋯第二個主菜叫左植物雞羽衣甘藍醬薄餅~係素雞個pizza餅底好脆好正,上面嘅羽衣甘藍醬配酸酸地嘅蕃茄,加上素雞同nuts! 好味另一個主菜係煙肉辣汁意粉,又係新菜色。不過味道一般⋯⋯個意粉有啲厚身同稔左啲⋯個味有啲咸,不過都👌🏻整體黎講,黎Pizza Express 都係食pizza啦~保持一貫水準~但其他有進步空間
去左旺角Moko, 商場有電子取票,唔駛係門口等位,好方便
另一個主菜係煙肉辣汁意粉,又係新菜色。不過味道一般⋯⋯個意粉有啲厚身同稔左啲⋯個味有啲咸,不過都👌🏻 整體黎講,黎Pizza Express 都係食pizza啦~保持一貫水準~但其他有進步空間