2005-11-09 11 views
約了老友拎手信,為就大家方便揀了荃灣,星期二的lunch time竟然唔駛等位,set lunch唔食,決定散叫。三文魚蟹子意粉﹐加了28蚊有沙律及餐茶。其實意粉味道唔差,可惜D白汁太”杰”。三文魚牛油果三文治- 牛油果唔熟、好硬,好似食緊鮮油包塊硬牛油似的,麵包又似預早烘定,唔脆幾諗。紅豆配綠茶雪榚waffle - 紅豆配綠茶雪榚是完美配合,加埋熱辣辣的waffle簡直天下無敵。
set lunch唔食,決定散叫。
2005-09-04 10 views
絕對是一個惡夢冇人帶位冇人幫忙執野搬檯要自行搬菜單禮貌一般場內音響過大及常斷線食品不太得
絕對是一個惡夢
冇人帶位
冇人幫忙執野
搬檯要自行搬菜單
禮貌一般
場內音響過大及常斷線
食品不太得

2005-05-17 9 views
沒有太大的特色的一間店,此分店服務水準尤其不太穩定,再幫趁只因地方尚算好坐.不大肚餓,和妹妹只order了石頭飯,另加$28加一個ceasar sald+drink set,再多加一個綠茶雪糕紅豆夾餅.夠熱是石頭飯最impressive的地方,雞和牛肉都好吃,飯焦硬度尚可.只是妹妹吃ceasar salad,生菜看來不太新鮮.綠茶雪糕紅豆夾餅只是雪糕和紅豆好吃,夾餅太硬兼太"燶".服務一般,有位侍應姐姐面口比炭還黑,叫甜品時對答很"悔氣".

只是妹妹吃ceasar salad,生菜看來不太新鮮.

綠茶雪糕紅豆夾餅只是雪糕和紅豆好吃,夾餅太硬兼太"燶".

2004-11-20 6 views
第一次去左呢間分店食野,我係同一個fd 去食dinner,d野幾好味,亦都坐得幾舒服,呢間野d選擇都唔少,岩晒唔同口味既人...唔錯的一間餐廳...
第一次去左呢間分店食野,我係同一個fd 去食dinner,
2004-11-11 16 views
三層心形既夾餅, 中間夾左吉士同士多啤梨片, 伴碟有士多啤梨醬, 好細粒既士多啤梨肉同奇異果肉, 夾餅我估唔係即叫即整, 應該係預先已經整好, 然後翻熱過, 所以都有少少脆脆地, 唔會冧左, 至於吉士都算滑, 但就未夠香甜, 而士多啤梨片就切得好薄, 份量又唔多! 整體而言, 唔算美味, 亦覺得唔太抵食! 我覺得士多啤梨吉士蜜嘜多士伴雪糕較為抵食!
形狀成一個正方體既麵包, 上面有三片士多啤梨和一球vanilla 雪糕, 個多士外面好香好脆, 裡面好軟又有少少牛油香, 伴埋個vanilla雪糕, 一冷一熱, 好正! 另外仲有一個杯仔裝住一d 士多啤梨既醬, 但唔係jam 黎架, 係好似d 溶左既士多啤梨雪糕, 或者奶昔咁, 但唔係好甜喎, 好滑好好味架!
2004-09-09 2 views
鴨胸肉幾好味~~~ 但係d野食太大分量~~~但都抵的~但如果將個分量減d,價錢又減d, 就可以叫多款野食~
鴨胸肉幾好味~~~ 但係d野食太大分量~~~但都抵的~
但如果將個分量減d,價錢又減d, 就可以叫多款野食~
2004-06-20 7 views
好耐之前試過lunch, 食到喊咁口~ 所以今日朋友約o係依度, 好彩約得晏, 我只係飲o野算~ order o左杯咖啡冰牛奶$38 (睇相), 即係一舊舊咖啡冰, 一邊飲一邊溶~ 上檯幾靚, 味道一般~ 朋友o既甜酒曲奇凍咖啡好大杯(好高), 佢話無咩酒味, 但就好多曲奇碎~ 另一個朋友o既tea set海鮮天使麵$45, 我坐隔離都聞到酸味......我o地傾計坐o左成三個鐘都無俾面口我o地睇, 仲不斷幫我o地斟水, 抵讚~
2004-05-20 4 views
黎食set lunch, $77 (service charge included) , 一個湯, 一個鴨胸龍俐柳, 餐茶. 唔係咁抵囉, 一d cafe 仔咁上下價格既set lunch都應該會有salad or dessert or 係個main度配d飯or pasta, lee個main冇飯or pasta, 鴨胸得四塊, 龍俐柳size三份二個手掌都唔之有冇, 不過鴨胸咪道似叉燒, 都唔錯~服務生就好論盡, 先候係我地後面同大後面張檯倒瀉熱野, 我地見狀真係走都走唔撤囉
2004-05-01 10 views
無無聊聊諗住同朋友o係荃灣食下TEA, 原本諗住去意粉屋(而家佢既TEA 好平~ 買兩份有一份半價~ 仲要有好多野食添呀!), 不過... 諗起有Pokka Cafe, 好似好坐D, 甘就做左呢個錯誤既決定.門口見到有幾款TEA SET 揀, 入到去, 想叫個Cake 既set, 一件cake 加一杯野飲三十幾蚊. 點知叫既時候樣樣都無... 最後唯有揀左個... "甜品拼盤" - 有三樣野, 一球朱古力雪糕, 一件細細既綠茶tiramisu, 仲有一兜類似杏仁豆腐既東東... 三樣味道都麻麻...哎, 雖然坐係幾好坐, 不過D野食真係差D... 得個樣, 下次唔會再去Pokka Cafe 食TEA.
2004-02-25 4 views
吃過紐西蘭肉眼扒的晚餐,$103,以這價錢計算係好好味,比港式梳打牛肉好味好多!
2003-12-14 6 views
越o黎越唔鍾意日式西餐廳,永遠得個樣靚,實質味道好麻麻,Pokka Cafe又係一個代表作。好幾個月前,我同家人抱著希望入去食,最後失望而回。佢唔係難食,但一d都唔滋味,可以話係含糊囉!我o係日本食o既日式西餐廳,味道好好多ga!以食佢o既價錢,我寧願食日式壽司or拉麵,或者加錢食正式o既西餐囉~
2002-11-18 4 views
其實我同老公係去屯門間食dinner, 屯門分店都開了差不多一年, 它在屯門區可算是高級餐廳, 但食完飯後對佢超級失望. 首先是價錢, 我個set dinner都要成$90, 包湯主菜,甜品及餐飲, 心諗在此算ok啦, 但食物份量真係超細, 主菜都係得兩細件魚柳加一些配菜, 連小小意粉都無, 而且魚柳又無味無汁, 我自問都算細食, 但咁份量都係半飽, 真係不值. 仲有我老公那份, $96但份量仲細過我, 食完等於無食, 味道非常一般.埋單都要$200, 但好似無食過飯咁, 仲要去隔離美食廣場買面包食, 完來面包先係我晚?!!
2002-07-18 5 views
千色店重新裝修, 連帶pokka cafe也重新裝修, 地方好似比以前大左, 光猛左而d食物都仲可以保持水準, 不過d咖啡好似無以前咁香
2002-02-12 4 views
我喜歡這般餐廳,空間大,黑黑地,好自由,服務員不會經常走來換碟,可以談話的好地方.(西化),可以上網.坐2 小時只花50 幾,幾好.