上次去食已經係2020年1月,一年有多我都可以仲未出食評🙈,今次唔理啦,一次過出晒先😛。-今次食左:🌖手搖秘製醬汁海鮮拼盤 (二人套餐) $638套餐包括餐湯、煙三文魚意大利黑醋沙律、海鮮拼盤、甜品及飲品。海鮮拼盤包括一隻龍蝦🦞、兩隻鮑魚、青口、蜆、大蝦🦐、八爪魚🐙,鋪底仲有薯仔🥔同埋粟米🌽。全部都新鮮彈牙,唯一係㑼龍蝦鉗太勁海水味(即係太鹹😂)。以為海鮮唔飽肚?其實個底仲有粟米同薯仔,兩個人食完全夠飽。跟餐沙律最意想不到係個藍莓芝士蛋糕,質感好軟滑但係又有芝士味。🌗特色國腸拼盤小食+兩款啤酒 $108包三款不同德國香腸同大量薯條。🌖西班牙烤乳豬 ¼隻 $238;半隻$428(上次食)外皮脆脆得黎又有少少煙韌(但當然唔係中式嗰隻咁香脆),食到豬皮嘅膠質但又唔會油膩,肉嘅分量都算多。乳豬以外仲配有沙律同薯條。上次仲食左以下幾款,記憶唔深刻,應該係味道正常😛🌗蒜蓉香草焗青口 $98(8件)🌗焦糖蘋果合桃黑醋沙律 $96🌗D3 香煎鵝肝牛肝菌扁意粉 套餐價$228🌗D8 炭燒美國安格斯肉眼牛扒(10安士)套餐價$318
今次食左:
手搖秘製醬汁海鮮拼盤

🌖手搖秘製醬汁海鮮拼盤 (二人套餐) $638
手搖秘製醬汁海鮮拼盤 套餐沙律

跟餐沙律
藍莓芝士蛋糕

最意想不到係個藍莓芝士蛋糕,質感好軟滑但係又有芝士味。
特色國腸拼盤小食+兩款啤酒

🌗特色國腸拼盤小食+兩款啤酒 $108
包三款不同德國香腸同大量薯條。
西班牙烤乳豬 ¼隻
西班牙烤乳豬半隻

🌖西班牙烤乳豬 ¼隻 $238;半隻$428(上次食)

上次仲食左以下幾款,記憶唔深刻,應該係味道正常😛
蒜蓉香草焗青口

🌗蒜蓉香草焗青口 $98(8件)
焦糖蘋果合桃黑醋沙律

🌗焦糖蘋果合桃黑醋沙律 $96
香煎鵝肝牛肝菌扁意粉 套餐

🌗D3 香煎鵝肝牛肝菌扁意粉 套餐價$228
炭燒美國安格斯肉眼牛扒(10安士)套餐

🌗D8 炭燒美國安格斯肉眼牛扒(10安士)套餐價$318
2021-03-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$247 (Dinner)
手搖秘製醬汁海鮮拼盤
藍莓芝士蛋糕
西班牙烤乳豬 ¼隻
西班牙烤乳豬半隻
其實之前也到訪過Pom's Kitchen & Deli,無論食物質素或整體感覺都在水準之上。最近收到餐廳的告別通知,所以在餐廳正式結業之前再來一次聚餐,作為一點點支持,期待餐廳他日東山再起!【Handshake Seafood Platter】拼盤裡面一共有6款海鮮,包括波士頓龍蝦、鮑魚、青口、大蜆、大蝦、八爪魚,每一款都滿滿的沾上番茄辣汁,同時又不失海鮮原來的鮮味之餘。而配菜的烤薯仔和粟米更加吸收了醬汁和海鮮的精華,既開胃又惹味~【香煎法式鵝肝多士】法式多士本身已經以蒜蓉牛油調味,烤得香脆;而上面放上一大片煎香的鵝肝,鵝肝的油脂慢慢滲入多士裡面,油香縈繞於口中,非常滋味。【芝士蟹肉焗大啡菇】大啡菇上鋪上一層層蟹肉,單憑賣相已經看得出真材實料,絕不欺場~

【Handshake Seafood Platter】

【香煎法式鵝肝多士】
【芝士蟹肉焗大啡菇】
當你睇到我呢篇食評嘅時候,「Pom's Kitchen & Deli」好大機會已經結業🙈。當上星期我同朋友知道呢個消息後,大感愕然😟,於是即刻訂枱幫襯多次。我之前喺度食過午餐,覺得質素相當之唔錯,但睇餐牌就發現晚市消費較高。不過可能係最後一次,所以就無所謂啦😉。晚市套餐有十款選擇,價錢由$198至$328不等。餐廳人氣高企,晚上八點鐘全場滿座,好彩我哋上網訂咗枱先有位。店員們超級忙,但全晚仍能保持禮貌,態度專業,抵讚👍。炭燒美國安格斯肉眼牛扒(10安士)($318),牛魔王嘅我一定唔會錯過食牛扒嘅機會🥩。牛扒幾大塊,但較為薄身。我要咗七成熟,廚師將火候控制得好好,冇過熟或過生,牛扒肉嫩多汁,牛味亦算濃郁。同時,我仲好欣賞牛扒真係有份炭燒嘅香氣🔥。墊喺牛扒底嘅新薯亦煎得好香口,個人認為薯仔比起薯條或薯蓉更適合作為配菜🥔。牛油白酒煎焗挪威比目魚扒($308),🐟比目魚扒比想像中大件厚身,雖然有骨,但啲骨大大條,好易起。比目魚魚肉超級嫩滑,魚脂豐富,魚皮就好香。醬汁亦係菜式嘅精華,本身以為只係得牛油白酒,點知原來仲用上茄蓉🍅,令味道更有層次。魚扒嘅伴菜亦係採用新薯。話明係晚市套餐,當然唔止得
法式蒜蓉包
話明係晚市套餐,當然唔止得主菜,首先係法式蒜蓉包🥖,脆脆的,幾惹味。
蘑菇忌廉湯
是日餐湯係蘑菇忌廉湯🍄,味道一般,因為略嫌口味偏淡。
紐約芝士蛋糕
精選甜品紐約芝士蛋糕🍰,雖然只係細細件,但都食得出好好味,芝士味濃,蛋糕質感軟硬適中。因為好食,所以覺得有啲唔夠喉。
飲品方面,我哋要咗🍋凍檸茶(+$3)同🍎蘋果汁(+$6)。題外話,店員好細心會留意我哋幾時食完主菜,再主動問我哋飲乜。
總括嚟講,今餐晚餐係開心嘅😁,食物出品係幾OK。雖然餐廳環境有少少嘈,但氣氛熱鬧,令人放鬆。Pom’s係一間值得支持嘅西餐廳,佢亦好支持香港人💛,希望遲啲有緣再會👋!
2021-03-23
$350 (Dinner)
2021-03-23 186 views
和朋友慶生辰,叫了一份牛扒和二人海鮮盤,牛扒煎得好香好林,值得推介。而二人海鮮盤若當主菜食的話,二人應該不夠飽,而且個汁比較濃,食唔出海鮮鮮味,但若用黎點墊碟的粟米就覺得好好食。整體計,食物係ok的,但不推介海鮮併盤。
2021-03-21 213 views
新年拜年飯局,朋友選擇佐敦的西餐廳,地點有點難揾,地鐵站出咗,仲要行一段路,餐廳裝修都幾靚,新式西餐,chill下最啱。睇餐牌-樣樣都有啲,但選擇唔太多。海鮮拼盤 - 兩至三人份量 ,賣相吸引,仲有鮑魚,好少西餐海鮮有鮑魚,但份量唔係好多,每人試少少,醬汁都幾好味,少少辣。Pizza - 分量唔太大,即叫即焗,好好食。薯蓉焗大啡菇 - 好好味,而且好大隻,必食👍🏻蒜蓉焗青口 - 賣相吸引,雖然係焗,但係青口一啲都唔乾,好食,份量都算多。龍蝦扁意粉 - 味道濃郁,看似份量少,但係一啲都唔少。呢一度每款食物都細細碟,適合兩至三人,可以叫多啲。整體都幾好嘅,員工服務態度好,坐得舒服,食物質素高,樣樣都好食,值得再嚟👍🏻

睇餐牌-樣樣都有啲,但選擇唔太多。

Pizza - 分量唔太大,即叫即焗,好好食。

薯蓉焗大啡菇 - 好好味,而且好大隻,必食👍🏻

龍蝦扁意粉 - 味道濃郁,看似份量少,但係一啲都唔少。

呢一度每款食物都細細碟,適合兩至三人,可以叫多啲。

2021-03-01
$350 (Dinner)
  • 海鮮拼盤
  • 炭燒美國安格斯西冷牛扒
  • 焗薯蓉大啡菇
2021-03-20 24 views
前晚放學都夜🙈就諗住嚟佐敦呢邊搵阿媽食飯~見到呢間西餐廳感覺幾吸引😍就入嚟試吓~一入嚟睇Menu就見到因為鋪租嘅原因就嚟結業😔都有啲可惜...Special dinner set大概三百幾蚊,佢會包餐湯,餐飲,蒜蓉包,主食同埋甜品🍮蒜蓉包蒜蓉包幾香幾脆,仲有好香嘅蒜蓉味🥰包皮脆卜卜🤩羅宋湯幾香甜嘅羅宋湯😋入邊有好多蔬菜粒粒,紅蘿蔔等等~烤焗香草寶雲酥紐西蘭西冷羊扒$328兩大件西冷羊扒😍好厚肉,幾新鮮☺️可以揀自己鍾意嘅生熟程度~我哋揀咗七成熟,十分之Juicy,一食落口啲肉汁逼晒出嚟🤩幾正嘅感覺👍🏻配有烤焗薯仔🥔幾淋幾香😙仲有佢特製嘅醬汁,芥末醬幾香💕配西冷羊扒幾好味😋Dinner set大概二百幾蚊包餐湯,蒜蓉包,餐飲同主食🤗香煎鵝肝牛肝菌扁意粉$228鵝肝好大嚿🤣食落超級香😍鹹鹹地又唔會好膩😆口感好正👍🏻意粉醬汁幾creamy😙忌廉汁幾香☺️意粉幾爽口🤗仲有好多牛肝菌添🤣鹹鹹地,幾好味😋意大利芝士蛋糕好香甜軟滑嘅芝士蛋糕🍰芝士味十分之濃郁☺️甜甜地,仲有少少朱古力醬😍幾正👍🏻

Special dinner set
大概三百幾蚊,佢會包餐湯,餐飲,蒜蓉包,主食同埋甜品🍮

蒜蓉包
蒜蓉包幾香幾脆,仲有好香嘅蒜蓉味🥰包皮脆卜卜🤩

羅宋湯
幾香甜嘅羅宋湯😋入邊有好多蔬菜粒粒,紅蘿蔔等等~

烤焗香草寶雲酥紐西蘭西冷羊扒$328

Dinner set
大概二百幾蚊包餐湯,蒜蓉包,餐飲同主食🤗

香煎鵝肝牛肝菌扁意粉$228

意大利芝士蛋糕

2021-03-18
$300 (Dinner)
2021-03-18 519 views
餐廳佈置簡約型格, 燈光柔和, 座位舒適 , 帶給人一種好relax嘅感覺, 在這個環境 氣氛下與朋友享用晚餐, 讓人樂在其中。鵝肝牛肝菌扁意粉意(晚餐)$配甘筍湯、蒜蓉包$228甘筍湯香甜順滑,配上烤得香脆的蒜蓉包一起吃, 十分滋味。 煙煙韌韌的扁意粉上 面放上鵝肝, 鵝肝煎得火候剛好, 外層煎至微脆, 咬下去油香四溢, 有入口溶化的感覺, 每條片意粉都掛滿迷人 稠密的忌廉醬汁,及滑溜的雜菇, 滋味吸引, 啖啖都是幸福的滋味。茄蓉蟹肉龍蝦扁意粉$258扁意粉口感煙靭, 完全沐浴在誘人蕃茄蓉醬汁中, 酸甜有致 ,令人胃口大開, 每條意夾合埋蟹肉絲及爽彈的龍蝦肉 一起吃,口感豐富, 無比鮮味 瀰漫口腔, 啖啖都細膩吸引。蘋果汁(跟餐+$6) 、 熱柚子蜜(跟餐+$8)蘋果汁清新冰爽, 熱柚子蜜 十分潤喉, 還散發著陣陣柚子的甜香。芒果熱情果蛋糕$45芒果熱情果蛋糕,顏色和造型配搭漂亮吸睛, 絕對係相機食,入口傳來滿滿芒果熱情果的果香, 香甜滑溜 ,味蕾大享受, 令人窩心的甜品。

享用晚餐, 讓人樂在其中。

鵝肝牛肝菌扁意粉意(晚餐)$配甘筍湯、蒜蓉包$228

茄蓉蟹肉龍蝦扁意粉$258

蘋果汁(跟餐+$6) 、 熱柚子蜜(跟餐+$8)

芒果熱情果蛋糕$45

2021-03-16 36 views
呢日黎到佐敦食飯~特登揀咗一間西餐廳想食下靚扒!叫咗個晚是否慘,然後再散叫左啲小食~佢有個香腸拼盤餐都幾抵, $108有三條香腸薯條同埋兩支啤酒,佢嘅啤酒都幾特別,飲落去都唔錯, $108超值!薯條夠晒熱,香腸都夠晒啖啖肉,又唔會太鹹!然後就係叫咗個肝$98有兩件,如果係三件嘅話就$128真係都幾抵,想啲嘅時候我都有啲嚇親,因為見到件鵝肝都幾大塊,平時喺出邊買100g都要$100~鵝肝配埋法包食真係非常之夾!最緊要係塊包夠趣可以吸晒鵝肝嘅油膩!今餐嘅牛扒仲送咗餐湯同埋蒜蓉包,餐湯係蘑菇忌廉湯,忌廉湯真係夠晒creamy! 仲好香蘑菇味添!如果蒜蓉包就夠晒香蒜蓉味!我今日嘅主角牛扒,牛扒真係非常之咁好食!我叫咗七成熟真係啱啱好!唔會好鞋而且入邊夠晒滑!伴碟仲有啲焗薯同埋蔬菜真係非常之好食!咁一定要再嚟食!

📍 Pom's Kitchen & Deli 🎗📍 佐敦 • 德興街7號A-B號舖隱身在佐敦小街的《Pom's Kitchen & Deli》是一間由同路人所經營的西餐廳💛開業五年,他們快要迎接結業的一天🥺因為租約期滿,3月26日將會是他們營業的最後一天。趕快把握最後能享受他們服務的時光,去給他們一點支持吧💪{外賣自取可享8折優惠‼️}在OpenRice上訂座還有不少優惠呢❣️餐廳裝潢走工業風,牆上放上燈泡連水管;空間很大,有一個小小的半開放座位空間,連接德興街,感覺優閒🥰食物質素很不錯,滋味十足。這晚點了四道菜,特別喜歡{德國腸拼盤 配 兩款啤酒🍻}還有{忌廉蟹肉龍蝦扁意粉🍝}。德國腸拼盤小食 + 兩款啤酒 ($108)German sausage with fries + 2 glasses of beer德國腸、薯條、啤酒,非常濃厚的外國風情!一次可以試得到三款腸,滿足各人不同口味,可以沾甜芥末一同食用;另外粗薯條很香脆😋我們兩個人都點了{1664啤酒🍺},另外還有其他種類的啤酒可以選~•忌廉蟹肉龍蝦扁意粉 ($228)Linguine with lobster and crab m
📍 Pom's Kitchen & Deli 🎗
📍 佐敦 • 德興街7號A-B號舖

開業五年,他們快要迎接結業的一天🥺
因為租約期滿,3月26日將會是他們營業的最後一天。
趕快把握最後能享受他們服務的時光,去給他們一點支持吧💪

{外賣自取可享8折優惠‼️}
在OpenRice上訂座還有不少優惠呢❣️

食物質素很不錯,滋味十足。

德國腸拼盤小食 + 兩款啤酒 ($108)
德國腸拼盤小食 + 兩款啤酒
德國腸、薯條、啤酒,非常濃厚的外國風情!
另外粗薯條很香脆😋

忌廉蟹肉龍蝦扁意粉 ($228)
Linguine with lobster and crab meat in tomato cream sauce
{半隻波士頓龍蝦🦞‼️}
另外,蟹肉不是一絲絲的,而是一隻已拆的蟹鉗肉🦀!🤩
賣相吸引,龍蝦肉爽口彈牙、蟹肉鮮甜美味;
茄蓉忌廉汁跟意粉和海鮮配合得很好,一點點蕃茄的酸味,加上creamy的忌廉以及芝士🧀,開胃而且不太膩 (≧ω≦)

牛油白酒煎焗挪威比目魚扒 ($288)
Pan-fried Norwegian halibut steak
牛油白酒煎焗挪威比目魚扒
挪威比目魚扒是挪威最好的魚類其中之一🐟,
肉身厚大,肉質結實、細嫩,味道鮮甜可口,魚皮還煎得很香脆。
雖然帶骨,但是去骨非常容易!
醬汁很配搭,還配上數顆香軟的小馬鈴薯🥔,好吃👍

伯爵茶香橙慕絲蛋糕 ($45)
Earl grey tea & orange mousse cake
伯爵茶香橙慕絲蛋糕
半圓的蛋糕賣相十分漂亮,蛋糕小小的,切開卻看見層次分明的內涵(伯爵茶慕絲、香橙果凍、蛋糕)😌
淡淡的茶香味搭配酸甜的香橙味,很清新的感覺!🍊

Menu:
德國腸拼盤小食 + 兩款啤酒
伯爵茶香橙慕絲蛋糕
XXG Book mark咗呢間西餐廳好耐💛到出哂名 好多情侶/朋友們都會過嚟撐枱腳🍴呢度出名鋸扒 但唔想鋸扒又有咩選擇呢🤔⁉️▪️8.5/10▫️<< 西班牙烤乳豬 1/4隻 >> $238 份量一啲都唔少 成隻乳豬髀‼️豬皮超級香脆 卜卜聲😍 肉質係勁嫩滑同超juicy💦 味道鹹香調味唔多 配合烤豬汁更正 必食!▪️8.5/10▫️<< 香煎法式鵝肝多士 x3 >> $128 抵食!3大舊鵝肝 同塊多士差唔多大😱 肝味唔重 油脂多 係口中爆開 油滑冇渣 蒜蓉包好重牛油香 加埋黑醋汁同蜜桃肉 酸酸甜甜 中和反膩♥️▪️8/10▫️<< 法國茄蓉蟹肉龍蝦扁意粉 >> $228 波士頓龍蝦🦞半隻 唔算大隻 蕃茄忌廉汁係重點‼️唔太酸 食到杰身茄蓉加大量蟹肉絲 質感creamy 味道鮮甜☺️ 扁意粉al dente 有咬口🌿餐廳環境舒適闊落 燈光暗 英倫風裝飾 黑灰工業簡樸風格 玻璃房更加有私在感🥂🐽總括嚟講 價格中高 set dinner會抵啲 但味道同質素勁正 算幾高質👍🏻 鵝肝多士真係超級抵食‼️ 冇諗過3舊咁大

🐽總括嚟講 價格中高 set dinner會抵啲 但味道同質素勁正 算幾高質👍🏻 鵝肝多士真係超級抵食‼️ 冇諗過3舊咁大舊都只係百幾蚊🥲 環境頗有情調 服務好 仲💛💛Tim😙
2021-03-12 48 views
好味 前菜沙律都好食海鮮拼盤個汁超正 只係海洋種類少Pizza 芝士好重 朋友好愛鵝肝意大利飯都creamy 好食 整體黎講都ok 價錢有折 可以接受 餐廳格調高雅 在内街有驚喜可以一試
好味

前菜沙律都好食

海鮮拼盤個汁超正 只係海洋種類少
Pizza 芝士好重 朋友好愛
鵝肝意大利飯都creamy 好食

整體黎講都ok 價錢有折 可以接受

餐廳格調高雅 在内街有驚喜
可以一試

是日晚上再次來到佐敦德興街嘅呢間「Pom’s Kitchen & Deli」,係一間裝修精緻嘅西餐廳。晚市設有多款Dinner Set / Special Dinner Set,二百幾蚊起就有餐湯、餐包、主菜及飲品是日餐湯餐湯係蘑菇忌廉湯,質地濃稠,忌廉同蘑菇嘅味道好夾,成個湯都有唔少蘑菇蓉呢法式蒜蓉包蒜蓉包香脆可口,充滿蒜蓉同牛油香香辣海鮮墨魚汁意大利粉意粉軟硬適中,加入左鮮味墨魚汁、海鮮及辣椒🌶️一齊炒香,當中仲有唔少三文魚肉及魷魚,香口美味,飽肚滋味之選炭燒美國安格斯肉眼牛扒足足有10安士的安格斯肉眼牛扒🐮炭燒至七成熟,牛肉脂香出哂黎,肉味濃郁!伴碟嘅雜菜好新鮮,迷你薯仔則香脆可口精選甜品藍莓芝士餅份量適中,甜度適中,充滿芝士奶油香熱檸水及凍檸茶

是日餐湯

法式蒜蓉包

蒜蓉包香脆可口,充滿蒜蓉同牛油香

香辣海鮮墨魚汁意大利粉

精選甜品

藍莓芝士餅份量適中,甜度適中,充滿芝士奶油香

熱檸水及凍檸茶
$300 (Dinner)
我哋嗌咗D3.香煎鵝肝牛肝菌扁意粉($228)同埋D8.炭燒美國安格斯肉眼牛扒(10安士)($318)首先講咗佢哋套餐嘅蒜蓉包同埋餐湯先啦佢呢個忌廉湯飲落去幾Creamy不過我自己就覺得有少少淡之後嗰個蒜蓉包食落去真係幾脆💖💖係真係會好濃嘅蒜蓉香味之後就講吓我最期待嗰個肉眼牛扒(我本身係諗住嗌五成㗎咋,之後我朋友沖口而出嗌咗三成😱😱之後我就有少少驚)因為真心唔知三成嘅熟度會係點樣不過最後食落去都OK嘅,冇我想像中咁生同埋佢有超濃郁嘅牛味🥳🥳識落去超有口感,好有入口即溶嘅感覺啖啖肉嘅感覺真係超正之後就講吓嗰個鵝肝扁意粉其實我平時好少會食到鵝肝但係我覺得佢食落去有幾吸引喎🤔🤔嗰個口感食落去都幾特別,同埋好香之後嗰個意粉食落去真係勁Creamy,入味👍👍而且又唔會太乾,好啱啱好嘅跟住食牛扒嗰個Dinner Set係有配一份甜品嘅佢嘅甜品就係芝士蛋糕呢個芝士蛋糕真心比我想像中出色得多🧀🧀佢有好濃郁芝士味之餘又唔會太膩為呢個Dinner畫上一個完美嘅句號

首先講咗佢哋套餐嘅蒜蓉包同埋餐湯先啦
佢呢個忌廉湯飲落去幾Creamy
不過我自己就覺得有少少淡
之後嗰個蒜蓉包食落去真係幾脆💖💖
係真係會好濃嘅蒜蓉香味

之後就講吓我最期待嗰個肉眼牛扒
因為真心唔知三成嘅熟度會係點樣
不過最後食落去都OK嘅,冇我想像中咁生
同埋佢有超濃郁嘅牛味🥳🥳
識落去超有口感,好有入口即溶嘅感覺
啖啖肉嘅感覺真係超正

之後就講吓嗰個鵝肝扁意粉
其實我平時好少會食到鵝肝
但係我覺得佢食落去有幾吸引喎🤔🤔
嗰個口感食落去都幾特別,同埋好香
之後嗰個意粉食落去真係勁Creamy,入味👍👍
而且又唔會太乾,好啱啱好嘅

呢個芝士蛋糕真心比我想像中出色得多🧀🧀
佢有好濃郁芝士味之餘又唔會太膩
為呢個Dinner畫上一個完美嘅句號
  • 炭燒美國安格斯肉眼牛扒(10安士)
  • 餐湯
  • 法式蒜蓉包
今日嘅天氣令人有種慵懶嘅感覺,有點holiday mood,想搵個地方relax一下食個Lunch坐耐D~原來餐廳嘅Lunch set menu係會不定期更新,每次都會有新食物,岩哂鐘意新鮮感嘅你!lunch set menu會包餐湯及餐飲。· 🍛蟹肉青口南瓜忌廉意大利飯 (HKD 78)Risotto食落有咬口,彈牙亦好creamy!好香濃嘅芝士味,睇圖都可以見到有幾多芝士😙青口好新鮮,冇腥味!不過食到飯裡有蟹殼,可以改善,但證明左真係有蟹肉😂·🍔深海鱈魚漢堡(芥末沙律汁)配黑醋沙律及薯條 (HKD 78)鱈魚炸得剛好,脆皮又薄又脆!醬汁一流,雖然唔算好大個,但食落非常飽肚😋薯條就算放耐左先食都依然咁香脆,好好味!👍🏼好少可聽到餐廳會播本地樂隊嘅歌,係呢到竟然聽到觸執毛同落日飛車嘅歌,好surprise☺️!同埋留意到店員會用心消毒座椅,大家都可以放心食啦😉

· 🍛蟹肉青口南瓜忌廉意大利飯 (HKD 78)

和朋友3人行🌈,位於佐敦的橫街,經過發現有一間舒適的西餐廳, 來左Pom's Kitchen & Deli,是高質抵食之選❤️😋❣️👍🏻每人點了一個Lunch Set🍱,均配上濃郁的蘑菇濃湯🍄和飲品🍹:📍蕃茄蘆筍煙肉蛋批🥠伴黑醋沙律🥗($65)法式傳統爐烤佳餚,以雞蛋混合煙肉和蔬菜製成,口感豐富😋👍🏻😋👍🏻📍慕尼黑脆焗咸豬髀🍖($98)德國咸豬手,上桌熱辣辣,外皮酥脆,肉嫩無比,香滑多汁🤤😋👍🏻大推!📍炭燒紐西蘭肉眼🥩配香草BB薯仔🥔及黑醋沙律🥗($103)肉味香濃,薯仔香草味滲透在內,黑醋沙律酸味平衡,配搭100分👍🏻😋🥰另外單點:📍忌廉蟹肉龍蝦扁意粉🦞🦀🍝($228)麵質高分,彈牙有咬口,忌廉蟹肉相當香,海鮮味極濃,有半隻波士頓龍蝦🦞👍🏻👍🏻🤤🤤😋大推!110分!

📍蕃茄蘆筍煙肉蛋批🥠伴黑醋沙律🥗($65)

📍慕尼黑脆焗咸豬髀🍖($98)

📍炭燒紐西蘭肉眼🥩配香草BB薯仔🥔及黑醋沙律🥗($103)

另外單點:
📍忌廉蟹肉龍蝦扁意粉🦞🦀🍝($228)