2019-07-06 699 views
假期日打算係屋企樓下求期搵間餐廳輕食,發現呢間屋邨小店。最後1由輕食變豐食足食當餐便當主食可選冷面,沙律或刺身當+3件自選壽司+小食 價錢由40幾至50幾蚊,係抵既。賣相方面,刺身當個樣有待改善。總括黎講食材算新鮮,勝價比完勝。另外order左3件壽司。25蚊海膽壽司抵食夾大件日本生蠔夠creammy,128蚊有6隻。因為太喜歡食海膽,追加海膽手卷一客,盛惠50元。海膽佈滿整個手卷。是日午餐310蚊。個人覺得手卷比當吸引抵食

當餐便當
主食可選冷面,沙律或刺身當+3件自選壽司+小食
總括黎講食材算新鮮,勝價比完勝。

另外order左3件壽司。25蚊海膽壽司抵食夾大件

日本生蠔夠creammy,128蚊有6隻。

是日午餐310蚊。

個人覺得手卷比當吸引抵食

2019-07-06
2019-01-19 728 views
餐廳是新開的,只有8個座位,見到剛剛有位就去試下,叫左便當,諗住唔夠再加野,便當有個主食係飯或冷面或沙律,再有小食同小卷三件自選壽司。個便當望落去份量都唔少,女仔一定夠食,男仔可能要叫多啲野啦,壽司水準不錯,用料比一般細壽司店既好少少,芥辣八爪壽司都好足料,螺肉小食份量都算多,個飯係形珠米,雖然帆立貝size細咗少少,但係個味道都唔差配埋啲日式燒汁都幾惹咪,朋友過個鏝魚都唔錯呀。之後仲加左赤貝壽司同原隻軟殼蟹手卷,軟殼蟹雖然細咗少少但係真係食到係成隻原來係起個手卷入面,個赤貝好正,好鮮。可能新開張關係,啲員工態度都好好,原本啲嘢食係要自己拎嘅,但係佢會主動幫我地拎埋位,不過個缺點就係嗰便都係冇嘢飲嘅,所以如果要嘢飲就要另外自己買啦。
2018-12-09 523 views
最近禾輋呢個美食沙漠 終於有唔同既餐廳開張經過發現有呢個壽司小店 開左幾日 已經幫襯左兩次☺️因為真係好抵食!$4x-$5x就有一個魚生丼 +5件壽司+一樣小食<我次次都簡玉子燒 好好味😍學生既話仲有得減$5 同送野飲👍🏼不過個鋪位可能無咁起眼 希望遲d會多d人食同日後會有多d款簡 唯一不足係壽司飯有小小硬 不過咁既價錢有咁多野食 係好抵😆好既野係值得比多d人知😉
最近禾輋呢個美食沙漠 終於有唔同既餐廳開張
不過咁既價錢有咁多野食 係好抵😆
好既野係值得比多d人知😉

2018-12-08
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
  • 便當