2022-08-18 952 views
以前去親機場都會心思思想食大力水手而家旺角都有得食啦係TOP商場basement food court 要自己搵位嘅 尚算闊落唔逼人叫左一號餐 包括左汽水 薯條 同埋 6件雞翼汽水係即飲蓋 免飲管 加分薯條係喊香 似X當奴嘅扭扭薯條質地每一條都脆 我喜歡呢款味道同質地六件雞翼我得到嘅係四件雞中翼同兩件雞鎚仔表皮係脆嘅 有點點似X德基嘅味但係入面有點乾而且咬到入去冇乜味有點點失望 成個餐其實份量都好夠 係食得飽嘅但質素與味道就一般般希望下次食其他餐會有驚喜啦😅
以前去親機場都會心思思想食大力水手

但質素與味道就一般般
希望下次食其他餐會有驚喜啦😅
2022-08-17
2022-08-14 698 views
大力水手炸雞 POPEYES- 旺角是日去到旺角行街,經過T.O.P商場地下的美食區,見到食客食緊炸雞非常吸引,於是就決定選擇POPEYES食個午餐。今次我就選擇左炸雞漢堡套炸雞漢堡套餐$56炸雞漢堡內的炸雞非常香脆多汁,炸雞有微微的香辣味道非常可口,雞肉都很嫩滑,漢堡內有新鮮蕃茄及生菜口感很豐富,麵包非常軟熟,絕對比M記優勝。另外,套餐包埋薯條汽水,薯條熱辣辣又香脆,很熱氣及邪惡,但很好吃。整體來說都不錯吧
大力水手炸雞 POPEYES- 旺角

炸雞漢堡套餐$56

2022-08-14
  • 大力水手炸雞
2022-08-08 617 views
雞肉好柴好乾冇味。。。。完全唔同美國果D味度仲差好遠,賣雞果個經理黑口黑面欠左佢甘。。。。。雞皮太辣,只有辣味,但係雞肉冇味。薯條勉強可以接受,就此超級市場買果D甘個質素。。。。。。以前係機場都有食過都覺得一般般,而家仲越來越差。。。。。認真唔掂,唔會推薦。。。。。。價錢正常啦唔貴唔平唔貴唔平唔貴唔平唔貴唔平唔貴唔平唔貴唔平,50幾蚊有D雞你食甘咯,味道就認真唔得咖啦叫做食有野有野落肚。。。。。。
雞肉好柴好乾冇味。。。。
雞皮太辣,只有辣味,但係雞肉冇味。
薯條勉強可以接受,就此超級市場買果D甘個質素。。。。。。
以前係機場都有食過都覺得一般般,而家仲越來越差。。。。。
認真唔掂,唔會推薦。。。。。。

2022-08-08
2022-07-31 734 views
細細個已經接觸"Popeye",也知道,每一次 "Popeye" 吃了菠菜,就會充滿力量,一拳就可以把壞蛋打走。十幾年前,我在香港機場遇見《Popeyes》,驚訝地發現,原來 "Popeye" 是吃炸雞的。而且是好好食的雞。因為封關,以及機場的店關了,本以為會與《Popeyes》炸雞無緣。誰知道,《Popeyes》悄悄地在旺角插旗了,地點就是 T.O.P. 地庫的 food court。識食 《Popeyes》就一定會食炸雞件加洋蔥圈,美國式的炸雞,看似雜亂無章,不修篇幅,但這就是他們的文化。出來的炸雞外層十分之香脆,咬入口,肉汁就如泉湧地爆出來,幸好阿仔女不是穿校服來,唔係就大鑊。洋蔥圈都一樣,外表似是很乾,咬入口,就香甜多汁。薯條雖好食,可是,同坊間其他連鎖快餐店的薯條出品就差很遠了。我不太喜歡。唔知點解,仔仔鐘情食漢堡包,佢覺得,有個包先至會飽。所以他加點了一個雞漢堡。開心的,就是漢堡的中央有一件大大的炸雞。沙律醬加大大件雞,香脆,多汁,可口,味道很是美妙。是好食的,之不過,同當年在機場吃過的去比,就感覺不如前了。可能,坊間有更好的炸雞店超越左佢吧。
$50 (Lunch)
2022-07-27 524 views
以前無論是出差還是旅行, 去到機場入閘後, 第一件事就是要吃大力水手炸雞, 除了因為炸雞比KFC做得出色得多, 它的鬆餅也是連鎖快餐店吃不到的. 疫情之後, 兩年多沒有品嚐. 機場的那家已經關閉, 剩下的就只有這家在旺角的店, 本以為它能夠喎KFC爭本地連鎖炸雞界的一日長短, Jolibee彈起了它卻給我苟延殘喘之感, 本身會為它惋惜, 但吃過旺角店的炸雞後, 就明白它的水準和機場店的爭太遠.先說它的鬆餅, 外不夠脆, 內裡口感太粉, 而並非鬆化. 薯條太乾身, 沒有之前吃的實在. 炸雞的雞肉口感太乾燥, 應該是炸得太久的緣故, 唯一可取的, 是外皮依然保持脆口, 不會因油太多而變得軟糯失脆, 只是套餐價錢比KFC高出30至40%, 我期望的不只是這個質素, 最重要是它是在Food Court, 而非獨立成舖, 收取機場店的價錢, 再價格和質素上不太容易為它說好話.The fired chicken of Popeyes is one of my must tried item when I am in airport before flight. The airport branch

The fired chicken of Popeyes is one of my must tried item when I am in airport before flight. The airport branch had been closed and there is one store at Mong Kok. With the pricing similar to airport branch, the quality cannot match with the price and it makes me so disappointed.

2022-07-04 552 views
係旺角搵嘢食,麥當勞,KFC都食厭左,咁岩係T.O.P見到間炸雞🍗好似好吸引,就叫外賣自取(平d)😂叫左個奇趣豐盛套餐,包左6件炸雞(原味/香辣味),3件雞柳,1包中洋蔥圈,1包中奇趣薯條,1個薯蓉,2個牛油鬆餅,3杯汽水,同醬汁。一打開包裝,見到一大盒,超吸引!好期待,同朋友各食左一塊應該係上脾,好juicy肉好嫩!點知之後個d全部超老!乾到呢🙃🙃⋯薯蓉就好綿密唔錯,鬆餅又係超乾⋯食唔落🫠呃😅總之好失望

點知之後個d全部超老!乾到呢🙃🙃⋯

薯蓉就好綿密唔錯,鬆餅又係超乾⋯食唔落🫠
呃😅總之好失望

TakeAway
2022-06-23 461 views
以前只得機場先有分店,每次去旅行前都會係個度食早餐,想念,我雖然好耐之前已經知道旺角開左一間,但一直未有機會試🤣因為旺角太多野食啦!琴日行行下,突然想食個下午茶,就去食啦,終於有機會試下味道有冇變!雞全翼三隻,薯條,飲品,45元薯條一如既往好脆,多薯肉,好味,即使凍左都唔會難食!雞翼略為細件,因為炸粉都重手,表面望落去會係中等size,雞肉肉質未算鞋,但肉汁不多,係比較失色!整體黎講味道可以!係下午茶不錯既選擇!

雞全翼餐

雞全翼三隻,薯條,飲品,45元

薯條一如既往好脆,多薯肉,好味,即使凍左都唔會難食!
整體黎講味道可以!係下午茶不錯既選擇!
2022-06-22
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
雞全翼餐
  • 薯條
2022-06-20 361 views
對上一次黎食個幾月之前一直覺得幾好食 貴些少都係值得既到最近食返 我叫返平時食個餐發現雞柳細左一半唔數我以為係同一條斷開左兩部分現在短到薯條咁既長度重要幼左炸雞又細件左 唯一係個洋蔥圈好似多左一兩圈咁醬料又限住俾 雖然我知道都係成本但係你雞柳先比得一包好難掂得晒連茄汁都限住俾 點醬都要就住就住到最後都係點曬都未食曬好似我呢種鍾意點多茄汁嚟食薯條嘅客人就真係唔夠啦而家唯一嘅優點真係佢比餐俾得夠快不過我諗我都唔會再去食啦
對上一次黎食個幾月
而家唯一嘅優點真係佢比餐俾得夠快
不過我諗我都唔會再去食啦
2022-06-20
2022-06-01 585 views
大力水手 Popeyes童年回憶,小時候喜歡看的卡通片😀 今天外出 去健身中心 運動💪 然後旺角逛逛街,時間不早,去吃晚飯途經彌敦道700 號 T.O.P.😊 B/ F 層 有美食 大力水手炸雞套餐:原價 $54, 享有9折優惠后 $48.60 😊香噴噴,一大件雞胸,大大件雞翼啖啖肉,肉質鮮嫩 , 皮脆脆 香口個人口味覺得,嫌粉太厚啊薯條,賣相不錯,份量多炸…金黃色,點茄汁,更加滋味😋好吃16安士大大杯雪碧汽水爽! 涼浸浸總結: 價錢都ok,! 食得飽飽

途經彌敦道700 號 T.O.P.😊 B/ F 層 有美食

套餐:原價 $54, 享有9折優惠后 $48.60 😊

香噴噴,一大件雞胸,大大件雞翼
啖啖肉,肉質鮮嫩 , 皮脆脆 香口
個人口味覺得,嫌粉太厚啊

薯條,賣相不錯,份量多
炸…金黃色,點茄汁,更加滋味😋好吃

16安士大大杯雪碧汽水
爽! 涼浸浸

總結: 價錢都ok,! 食得飽飽

2022-05-21
Type of Meal
Dinner
2022-05-27 380 views
😋😋勁正照舊又係咗個三號餐今次醒喇!😎😎😎有同店員講要雞上髀同埋雞鎚!雞上髀同雞火鎚非常好食,皮好香脆!而且咬落有肉汁,仲有淡淡嘅奶香味😍😍最重要嘅係件雞係熱的!!上次因為冇揀到部位所以店員俾咗雞胸我中咗伏😕大家一定要揀部位!!薯條都係一樣勁脆🤣🤣👍🏻
😋😋勁正
照舊又係咗個三號餐
今次醒喇!😎😎😎
有同店員講要雞上髀同埋雞鎚!

雞上髀同雞火鎚非常好食,皮好香脆!
而且咬落有肉汁,仲有淡淡嘅奶香味😍😍
最重要嘅係件雞係熱的!!

上次因為冇揀到部位所以店員俾咗雞胸我中咗伏😕
大家一定要揀部位!!

薯條都係一樣勁脆🤣🤣👍🏻
3號餐
3號餐
2022-05-12 328 views
叫咗個三號餐無睇清楚餐牌原來可以揀部位店員亦無問獲得雞鎚同雞胸各一雞鎚非常好食,皮夠香脆,而且咬落有肉汁,最重要嘅係件雞係熱的!!係辣嘴嗰隻好驚喜🤣🤤🤤🤤雞胸都好熱、個皮都好脆,但就柴到不得了🤭同埋對我黎講超辣😂😂建議大家揀其他部位~薯條係好好食!!🤤🤤🤤有調味過,好脆!!個人覺得佢好食過Five Guys嘅Cajun Fries🤣不過有啲人中意食淋嘅薯條..(不能理解咁就可能唔中意😂當時唔係食飯時間,冇人買嘢食所以冇新鮮即整嘅但都有咁嘅質素👍🏻👍🏻
叫咗個三號餐
無睇清楚餐牌原來可以揀部位
店員亦無問
獲得雞鎚同雞胸各一

好驚喜🤣🤤🤤🤤

建議大家揀其他部位~

薯條係好好食!!🤤🤤🤤
有調味過,好脆!!
不過有啲人中意食淋嘅薯條..(不能理解
咁就可能唔中意😂

當時唔係食飯時間,冇人買嘢食所以冇新鮮即整嘅
但都有咁嘅質素👍🏻👍🏻
  • 大力水手炸雞
  • 薯條
2022-04-07 577 views
今日行過旺角,諗住食啲香口嘢,於是同老婆去搵炸雞食啦,喺網上面搵下啦,見到有人推介呢間啲炸雞同薯條,咁咪去試下啦,原本想買個二人餐,好彩老婆就話唔食太多,怕熱氣,咁就叫左個拼盤:有炸雞、洋蔥圈、薯條、再加多個薯蓉,一開餐,第一時間食炸雞,頂~~雞肉又乾、仲有陣雪藏雞味,洋蔥圈就炸到乾晒,剩係食到層炸粉,再黎就係啲薯條,唔食唔知,以為係返炸既,脆係好脆呀,不過似炸完又炸果種脆,整體黎講,真心唔好食,無下次。
2022-04-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2022-03-14 550 views
🍽 大力水手炸雞 📍地址: 旺角彌敦道700號T.O.P This is Our Place地庫旺角煮場💰只供參考💰人均$50-$100😋可能本身太高期望 有少少失望 整體不過不失 高質過m記 但又無kfc咁好食 薯條重薯仔唔算多油 雞炸得好脆 肉質唔算好嫩 粉多左少少 同埋偏spicy 環境係food court比完錢後自己搵位 好味指數: 3/5性價比: 3/5 環境: 3/5
🍽 大力水手炸雞

好味指數: 3/5
性價比: 3/5
環境: 3/5
2022-03-06 489 views
➼ 奇趣辣雞翼&薯條雞翼嘅外皮少少辣,又夠脆👍🏻雞肉亦幾嫩滑,Overall都唔錯呢!個薯條幾香脆,不過可惜唔係好夠熱🥲➼ 爆谷蝦好一般,有啲後悔加錢嗌呢個🤣個外皮同粒蝦完全係兩件事,勁唔夾,蝦肉都尚算OK,食得岀係急凍蝦肉,但個皮真係唔知做乜🤣
➼ 奇趣辣雞翼&薯條

個薯條幾香脆,不過可惜唔係好夠熱🥲

➼ 爆谷蝦

全球第𝟐大既美國🇺🇸連鎖炸雞快餐店🍗約𝟓𝟎年歷史🏛世界各地🌍既分店超過𝟐𝟕𝟎𝟎間🤩以前就算唔係飛美國🇺🇸都會係機場分店食✈️雖然機場分店冇左,但依家係旺角有得食🤗~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•.  ▪奇脆辣雞翼 • 𝟐件 ($20)雞中翼🐥 • 雞翼槌🍗你鍾意食邊樣呀?食落帶有少少香辣味🌶.▪大力水手炸雞雞鎚 / 雞全翼 ($16) • 雞胸 / 上腿 ($24)夠晒大大件🤗唔係打火機𝐒𝐢𝐳𝐞😏 (你懂的).👆🏻炸雞👆🏻都係新鮮炸起,熱辣辣🔥外皮金金黃黃💫脆卜卜💥,粉漿唔會好厚😎.▪新奧爾良式薯條 • 中 ($20)幼身薯條🍟,表面沾滿晒𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧味粉🧡比常見加鹽🧂個種更惹味😝.提供既醬汁唔止得常見既茄汁🍅仲有燒烤醬🤎 • 他他醬🤍醬汁都係用美國🇺🇸大品牌亨氏 𝐇𝐞𝐢𝐧𝐳,好講究呀😆.炸雞🐔 • 薯條🍟都係用𝐒𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞🎖既新奧爾良風味🧡(𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧)💁🏻‍♀️即主要係由百里香 • 𝐁𝐚𝐬𝐢𝐥 • 牛至 • 黑椒 • 芥末 • 𝐏𝐚𝐩𝐫𝐢𝐤𝐚 • 大蒜粉......混合成,食落會有齊甜 • 辣 • 香🙆🏻‍♀️.▪炸雞漢堡 ($35)炸
全球第𝟐大既美國🇺🇸連鎖炸雞快餐店🍗
約𝟓𝟎年歷史🏛
世界各地🌍既分店超過𝟐𝟕𝟎𝟎間🤩
以前就算唔係飛美國🇺🇸都會係機場分店食✈️
雖然機場分店冇左,但依家係旺角有得食🤗
▪奇脆辣雞翼 • 𝟐件 ($20)
雞中翼🐥 • 雞翼槌🍗
你鍾意食邊樣呀?
食落帶有少少香辣味🌶
奇脆辣雞翼 • 𝟐件 ($20)
▪大力水手炸雞
夠晒大大件🤗
唔係打火機𝐒𝐢𝐳𝐞😏 (你懂的)
👆🏻炸雞👆🏻
都係新鮮炸起,熱辣辣🔥
外皮金金黃黃💫
脆卜卜💥,粉漿唔會好厚😎
▪新奧爾良式薯條 • 中 ($20)
幼身薯條🍟,表面沾滿晒𝐂𝐚𝐣𝐮𝐧味粉🧡
比常見加鹽🧂個種更惹味😝
新奧爾良式薯條 • 中 ($20)
提供既醬汁唔止得常見既茄汁🍅
仲有燒烤醬🤎 • 他他醬🤍
醬汁都係用美國🇺🇸大品牌亨氏 𝐇𝐞𝐢𝐧𝐳,好講究呀😆
茄汁🍅 • 燒烤醬🤎 • 他他醬🤍
食落會有齊甜 • 辣 • 香🙆🏻‍♀️
炸雞漢堡 ($35)
炸雞排🐔配左生菜🥬 • 番茄🍅食落唔會好油,
漢堡包🍔包面係有勁多白芝麻🤍
配左既秘製辣汁🌶
但我覺得唔算好辣🤣
不過有野飲,唔食得辣既朋友都可以挑戰下😜
炸雞漢堡 ($35)
▪爆谷蝦 • 中 ($25)
蝦🍤外層炸粉唔會好厚🤏🏻
叫得"爆谷"💥,即係預我𝟏啖𝟏粒啦🤭
所以……好快清左👏🏻
爆谷蝦 • 中 ($25)
▪薯蓉 • 中 ($20)
好重手,唔係好稀個種🥔
食完真係會有飽既感覺🤰🏻
夠晒熱🔥舀起個下仲有煙出😶‍🌫️
薯蓉 • 中 ($20)
▪野飲▪
汽水🥤 • 雪碧 & 芬達