2018-11-11 1108 views
今日去東廣場搵食,原來而家多咗好多食店,見到薯芝味幾有趣。舖位唔大,但都擺到4-5張枱喺舖入面,舖出面都有3-4張枱。主要係叫set, 個set可以揀焗薯或者法包,再揀醬汁同埋配菜,然後揀主菜,有pasta 同埋salad,最後揀埋飲品。👉🏼我揀咗焗薯配招牌芝士醬同埋牛油粟米加菠蘿、菠菜長通粉、龍眼蜜。覺得芝士醬味道偏淡同偏甜,同我想像中有出入。長通粉嘅菠菜汁亦係偏淡,我估佢落咗好多cream或奶製品去煮,因為我有lactose intolerant 食完個胃會唔舒服。杯龍眼蜜唔錯,甜度適中。👉🏼呢個餐唔同嘅係主菜係沙律,飲品係玫瑰花綠茶。個沙律撈咗酸酸甜甜嘅醬,係幾開胃,而杯茶就一般。整體呢餐份量好夠食,但味道一般,以$55一個set這價錢吃到這個質素,都冇得挑剔。
今日去東廣場搵食,原來而家多咗好多食店,見到薯芝味幾有趣。

2018-10-29 451 views
第一次試呢間餐廳, 就係因為有我喜歡的焗薯, 所以吸引了我。雖然餐廳坐位不多, 但裝修很有特色。餐牌上選擇也可以自由配搭。我地試咗芝士焗薯配長通粉,及番茄焗薯配沙律, 味道不錯, 分量亦啱啱好, 下次lunch 可以試試😋
2018-10-18 353 views
今日嚟到東廣場揾食,見到呢間專食焗薯,又可以自選配料,好似都唔錯,所以入去試下。餐廳都係自助形式,坐低之後剔張order 紙就去俾錢,之後就等取餐。其實焗薯就係主打,怕唔夠飽就叫set lunch 會多個迷你意粉。我order 咗個菠蘿辣肉腸碎焗薯,配菠菜忌廉汁,另外配個肉醬意粉同玫瑰花綠茶。等咗大約5分鐘有得食,焗薯係主角,當然要食先啦。不過材料偏少,菠蘿得3小粒,至於辣肉腸碎,我初頭以為係辣肉腸切粒,但食落唔多覺有辣肉腸嘅香味,反而有d似普通肉碎。菠菜忌廉醤汁雖然顏色好翠綠,但可惜無乜味,而且焗薯溫度唔係好夠熱.....實在有d失望。再試下個迷你肉醬意粉,都係一般般。最後玫瑰花綠茶,有幾粒玫瑰花瓣,但又係無乜味。整體嚟講都係失望,主打焗薯的話,真係要再做好d。

整體嚟講都係失望,主打焗薯的話,真係要再做好d。
2018-10-11
$60 (Lunch)
2018-10-08 291 views
同同事覓食,happy friday要食好啲🤣諗住食華嫂,條隊長到傻左,轉場去東廣場搵食啦見到呢間唔使排隊,未食過就試吓佢😈👉🏿✨午市套餐 Hkd 55 💸📌包焗薯/法包。自選醬汁同配料,包一款主食+飲品😀我就要左焗薯,醬汁叫左芝士🤣唔邪惡都唔食,配料要左粟米同洋蔥👀主食卡邦尼汁長通粉~飲品叫左餐湯^^📌焗薯唔會太硬,都好食既,但係大家唔好揀洋蔥,本身以為佢啲洋蔥係甜既,點知原來辣到飛起😣唔ok wo 😞啲芝士嫌佢唔夠多,食到最後會好乾呢!📌每條通粉都掛晒啲汁係入面,唔錯既!不過如果將通粉轉成意粉就一流喇!正正常常既一餐吧,冇咩特別😂
見到呢間唔使排隊,未食過就試吓佢😈

👉🏿✨午市套餐 Hkd 55 💸

📌包焗薯/法包。自選醬汁同配料,包一款主食+飲品😀
啲芝士嫌佢唔夠多,食到最後會好乾呢!

正正常常既一餐吧,冇咩特別😂
2018-09-24 241 views
星期日黎東廣場搵野食見倒呢間價錢好吸引$55有個焗薯+意粉+飲飲絕對係平價之選餐廳係全自助式..自己劃紙、比錢、拎餐出餐算快..5-6分鐘食物賣相都ok..但分量偏細所有食物都係唔熱零懸念焗薯有6種汁+2款自選配料試穩陣既甜椒千島+栗米+肉腸焗薯夠多汁..但配料分量略小焗薯應該可以更好食..話晒都係招牌長通粉:不應有幻想通粉好硬+乾..明顯一種煮定擺係到再倒汁上客人點單黎再稍為煮下+汁上會更佳飲品:龍眼蜂蜜..夠蜜糖味
星期日黎東廣場搵野食
見倒呢間價錢好吸引
$55有個焗薯+意粉+飲飲
絕對係平價之選
餐廳係全自助式..自己劃紙、比錢、拎餐
出餐算快..5-6分鐘

通粉好硬+乾..明顯一種煮定擺係到再倒汁上
客人點單黎再稍為煮下+汁上會更佳
飲品:龍眼蜂蜜..夠蜜糖味
2018-09-23
$55 (Lunch)
2018-09-07 155 views
首先我甚少寫食評唔係今次食到間咁差既都唔會寫本身諗住上堂前填下肚見到間野 有入圍得獎食店新開環境幾好咪入去試下叫左個焗薯意粉set食物唔係太好食都算焗薯唔夠熟 好硬意粉一樣 無味兼好硬比較熱既係個餐湯但全部野食都係好淡口無味最重要係 我食食下見到焗薯個到見到條陰毛同佢地員工講仲問我咁點算呀?仲問番我轉頭條毛邊到黎?唔通我放入去隻薯仔到嫁咩😂一d 想換俾我既意欲都無我就話算la 我唔食la都無胃口再食la🙄咁既價錢俾咁既素質既食物我
首先我甚少寫食評

意粉一樣 無味兼好硬
比較熱既係個餐湯
但全部野食都係好淡口無味

最重要係 我食食下見到焗薯個到見到條陰毛
同佢地員工講仲問我咁點算呀?
仲問番我轉頭條毛邊到黎?
唔通我放入去隻薯仔到嫁咩😂
一d 想換俾我既意欲都無
我就話算la 我唔食la
都無胃口再食la🙄

咁既價錢俾咁既素質既食物我
2018-09-06
$60 (Dinner)
2018-09-04 110 views
😶今晚癲拿去左食焗薯(香草蕃茄醬+青瓜條+鴨胸)+卡邦尼意粉+熱玫瑰花綠茶($60)呢間餐廳未幫襯過唔算多客杯玫瑰花綠茶幾香玫瑰花味但無甜味🤔卡邦尼意粉得啲汁同意粉,好dry焗薯個醬幾好味,但鴨胸得2片青瓜條無咩特別但食焗薯個陣食到我成身都係醬😭好在無人陪我食嚇親人就唔好😑總括來說味道幾好味既🤔唔知係咪唔受得個焗薯食完個陣有啲腸痛🤔

呢間餐廳未幫襯過
唔算多客
杯玫瑰花綠茶幾香玫瑰花味
但無甜味🤔
卡邦尼意粉得啲汁同意粉,好dry
焗薯個醬幾好味,但鴨胸得2片

唔知係咪唔受得個焗薯
食完個陣有啲腸痛🤔

2018-08-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$60 (Dinner)
  • 焗薯
2018-09-02 74 views
係觀塘等朋友,見有d肚餓就去食d野先,見呢度美式焗薯加長通粉連埋野飲都係50幾,又好似幾好坐,靚靚地咁,就入左去試下,叫左個焗薯set焗薯可加三款料,我簡左招牌芝士,辣肉碎,牛油粟米,另外卡邦尼長通粉,龍眼蜜,成個餐最好係個龍眼蜜,另外兩樣完全唔夠味。。。。食剩好多。。。早知試前面間意粉仲好。。。。
2018-08-30 61 views
我都好中意食芝士 同薯仔。 但真係好硬。 薯仔硬到好似無焗過。 芝士算唔錯。 意粉係敗筆。 55蚊唔算貴 但係 食到一半無晒胃口 貪方便簡左間無人。 我就午市去食。大家留意下啦。。
我都好中意食芝士 同薯仔。
2018-08-21 105 views
是日星期二晚冇咩人,晚上八點黎食,林住自己一個是旦啦試下新野食,既賣相絕對係呃到人,我指d相,但實質唔係好味,你對食物冇咩要求好又一餐唔好又一餐就真係岩哂。set a,有令你好驚既焗薯,可以加d送,我唔知原來火腿同波羅而家係甘貴,好細粒既波羅有五粒,火腿絲好似都好多架有成五七條,又夠幼身又夠薄,真係好難得架。仲有杯野飲跟,好抵食,減肥既你唔好錯過,因為令你唔想再食甘多野架真係會。其實如果有心做,人流係會反映到出黎.
2018-08-03 181 views
今日經過附近做野,出邊熱辣辣同多人就係商場隨便找返間食野見到有焗薯,就想起Delifrance個款😋餐單都十分簡單,一個焗薯+意粉等10分鐘到就有餐了,自己去拎餐的賣相都唔錯,看似份量少,但對OL黎講都幾夠飽(薯仔好飽肚)先講焗薯: ⭐⭐⭐揀左招牌芝士醬配火腿蘑菇個焗薯本身唔係焗得好熱(好敗筆)👎似係一早已經焗定再加上醬汁咁焗得亦唔係好淋(較適合中意有咬口的人)好彩個醬汁補教返少少味道唔錯,較濃味,配合冇乜味既焗薯仔👍配料冇乜特別,份量都算多肉醬意粉: ⭐⭐食完焗薯再食意粉所以凍左醬汁酸酸甜甜可以中和返焗薯咁滯不過就同意粉唔太混合,好似汁還汁意粉還意粉而意粉都係較有咬口,唔太吸味龍眼蜂蜜: ⭐⭐⭐龍眼同蜂蜜的味道都有,不過就較淡總括黎講: 味道食物一般,但環境上較坐得寧靜同舒服但希望可以減少使用即棄食具😳😳
今日經過附近做野,出邊熱辣辣同多人
就係商場隨便找返間食野
見到有焗薯,就想起Delifrance個款😋

餐單都十分簡單,一個焗薯+意粉

等10分鐘到就有餐了,自己去拎餐的
賣相都唔錯,看似份量少,但對OL黎講都幾夠飽(薯仔好飽肚)

先講焗薯: ⭐⭐⭐
揀左招牌芝士醬配火腿蘑菇
個焗薯本身唔係焗得好熱(好敗筆)👎
似係一早已經焗定再加上醬汁咁
焗得亦唔係好淋(較適合中意有咬口的人)
好彩個醬汁補教返少少
味道唔錯,較濃味,配合冇乜味既焗薯仔👍
配料冇乜特別,份量都算多

肉醬意粉: ⭐⭐
食完焗薯再食意粉所以凍左
醬汁酸酸甜甜可以中和返焗薯咁滯
不過就同意粉唔太混合,好似汁還汁意粉還意粉
而意粉都係較有咬口,唔太吸味

龍眼蜂蜜: ⭐⭐⭐
龍眼同蜂蜜的味道都有,不過就較淡
芝士焗薯(火腿蘑菇)+肉醬意粉+龍眼蜂蜜

總括黎講: 味道食物一般,但環境上較坐得寧靜同舒服
但希望可以減少使用即棄食具😳😳
2018-08-03 177 views
早幾日去左同朋友仔去跳舞,係上堂前去左附近醫肚⋯⋯但由於驚飽到上堂會一邊轉一邊嘔,所以我們target輕食⋯⋯係學校附近的E Plaza入面有好多少店,今次我們被Potat Cheese's的焗薯餐吸引住⋯⋯$60就有焗薯、主食、及飲品。大家只要tick返想食的野,再到收銀處比錢落單就可以啦。我們今次就叫左一份焗薯餐加小食及飲品。呢到就係$60的焗薯餐了⋯⋯個主食比我預料的細碟。不過呢個餐係一人份,其實份量都合理的。焗薯我們揀左要芝士醬、煙肉、蘑菇。芝士醬就有好多,不過配料就唔算太多。薯仔的味道夠香,而且個熟度都不錯唔會過硬或過軟。沙律講真有少許失望⋯沙律菜唔多脆身,不過菜的種款都唔算少。藍莓芝士條炸得夠脆,又唔油膩⋯芝士味濃郁,不過芝士條內的芝士可以再軟多少少的話,口感會更好。餐廳準備了藍莓芝士醬比大家點,不過我同朋友仔對呢個醬都覺得麻麻地⋯玫瑰花綠茶的綠茶味唔會太苦澀,令清清地的玫塊味都出到。另加的龍眼蜂蜜的味道屬微甜,其實都幾香幾好飲。==============================鍾意我分享的,我邀請你訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)

焗薯套餐

原個焗薯

沙律講真有少許失望⋯沙律菜唔多脆身,不過菜的種款都唔算少。
是日沙律

藍莓芝士條

玫瑰花綠茶的綠茶味唔會太苦澀,令清清地的玫塊味都出到。
玫瑰花綠茶

另加的龍眼蜂蜜的味道屬微甜,其實都幾香幾好飲。
龍眼蜂蜜

龍眼蜂蜜
2018-07-16 170 views
東廣場有好多野食,但座位唔夠,唯有買個外賣返公司食。呢間主打輕食,set lunch 55蚊,有一個焗薯+一個麵食+一杯野飲。焗薯我揀左店主推薦既芝士,配料就揀火腿,麵食叫左個卡邦尼通毛,再加杯熱玫瑰綠茶。講返comment,薯仔唔熱,偏硬,雖然落左芝士火腿,但食落唔夠味,可能因為料偏少,食到中段都冇哂,要食齋薯仔😅通粉味道都淡,但份量實在太少…我諗大啖啲兩啖都食哂😅玫瑰綠色係茶包茶加兩粒玫瑰乾花黎沖,都ok啦幾香玫瑰花味既,不過55蚊得呢個份量都唔飽肚………大食既朋友要打定底啦😂
2018-07-15 135 views
多年前曾在官塘區工作,地鐵站外特別人多,皆因官塘有大型商場,又近工商區,食店仲越開越多添再次踏足官塘之地,經過東廣場地下,發現開咗唔少嘅食店,有日本野,泰國野,韓國野,台式飲品,西餐,中餐,漢堡包,沙律……食物選擇類別眾多唔算好肚餓,就去了薯芝味🥔🧀聽個名我估喺同薯仔芝士有關,如我所料睇咗餐牌,呢度係食焗薯同意粉嘅嘢叫份招牌芝士配煙肉加辣肉腸碎焗薯芝士多到滿瀉 味道相當之漏辣肉腸碎微辣,辣度可以接受個焗薯原來好大個,食唔哂🍴卡邦尼長通粉 味道淡口🥃百香椰果冰飲品唔錯 份量夠大杯

唔算好肚餓,就去了薯芝味🥔🧀
聽個名我估喺同薯仔芝士有關,如我所料
睇咗餐牌,呢度係食焗薯同意粉嘅嘢

叫份招牌芝士配煙肉加辣肉腸碎焗薯

芝士多到滿瀉 味道相當之漏
辣肉腸碎微辣,辣度可以接受
個焗薯原來好大個,食唔哂

🍴卡邦尼長通粉 味道淡口

🥃百香椰果冰

飲品唔錯 份量夠大杯
2018-05-16 452 views
同囡囡落左觀塘東廣場搵食, 以家東廣場開左好多餐廳,花多眼亂,好難簡食咩,最後我地簡左食西餐。有午市套餐,有焗薯或法包選,有6款美味醬汁選一個,另可選兩款滋味配料,主食選一款,飲品或特色餐湯我地點左法包,醬汁-蜜糖芥末,配料-粟米,鴨胸肉,主食-卡邦尼長通粉,飲品-龍眼蜂蜜(熱)$55法包好多蜜糖芥末醬汁,法包仲好脆身,食落香口,蜜糖芥末,酸酸甜甜,好開胃,配料已經放左係法包中間,配料都好多,配料同醬汁好夾,好好味,卡邦尼長通粉,口感煙韌,醬汁夠杰身,但味道比較淡了少少,份量比較少,食完唔夠飽龍眼蜂蜜,淡淡的龍眼味,沒有蜂蜜味道,如果再多一點蜂蜜味道就好了。

2018-05-15
Type of Meal