新店格局幾特別😆 最搶眼應該係用puzzle砌成既店名同泡泡龍🙈 全部都係店家自己砌上去 勁有心思😚 仲有花磚搭配 幾喜歡的~~除佐西餐之外 都有啲日式料理同清酒 而小店另一賣點係精品咖啡☕️ 仲有咖啡豆可以賣🙆🏼‍♀️.▫️脆炸單骨雞翼伴蜜糖芥末醬 $68單骨食落比較方便 炸至乾身香口 蜜糖芥末醬同平時見到嘅好似有啲唔同 食落酸酸甜甜的幾唔錯 點黎食無咁單調同dry😚.▫️和風大阪燒配三重芝士 $138👻大阪燒Pizza好似幾特別 有好熟悉既大阪燒醬 同埋魷魚蟹籽蟹柳絲做餡料😚 平時既麵糰換成佐薄脆既餅皮 食落都幾香脆 再加埋三重芝士 口感好豐富同多佐陣鹹香味~.▫️保雲酥比目魚扒伴芒果沙沙及田園沙律 $208👻好似好少見到比目魚扒會用保雲酥既方法 貌相已經好加分~~ 用佐百里香同蒜茸一齊焗 除佐外表酥脆仲更加香口 口感更嫩滑又唔會太油膩😚店家仲好特別用咗芒果沙沙做伴碟 食落好甘甜😍 連埋魚食又有另一個層次感~.▫️brownie配意大利雪糕 $65以前有一排好鍾意食🤭 一切開仲有少少流心暖暖的~ 識食一定係要熱食!! 口感fudgy fudgy der😆 食落古古力味剛好 唔會過甜~ 仲有雲呢

▫️脆炸單骨雞翼伴蜜糖芥末醬 $68
脆炸單骨雞翼伴蜜糖芥末醬

▫️和風大阪燒配三重芝士 $138
和風大阪燒配三重芝士

▫️保雲酥比目魚扒伴芒果沙沙及田園沙律 $208

▫️brownie配意大利雪糕 $65
brownie配意大利雪糕

以前有一排好鍾意食🤭 一切開仲有少少流心暖暖的~ 識食一定係要熱食!! 口感fudgy fudgy der😆 食落古古力味剛好 唔會過甜~ 仲有雲呢拿雪糕同cream可以一齊食🙈 多佐陣奶香味 勁邪惡喎🤤
brownie配意大利雪糕

▫️莫加 $28
莫加

👻跟餐+28就試到虹吸式咖啡☕️ 飲落唔會太苦澀 醇香之餘帶點酸甘味 餘韻仲飲到少少朱古力香 飲落都幾有層次 值得試下😍 值得一提嘅係佢個杯墊係咖啡豆造型 有一下比佢fake到係真既😶
總結,新店燈光望落好明亮舒服 puzzle設計都好有心思😚 不過好似無佐live band 🥲 食物質素都很不錯而且價錢唔算好貴 全日仲要唔洗加一😳 仲可以嘆到虹吸咖啡😍 美食沙漠黎講算很不錯😛
2021-08-20 114 views
最近忙於工作,竟然冇留意到屋企附近街角嘅轉彎位開咗間新開嘅Puzzle Cafe,主打咖啡同西餐!🍡肯亞AA咖啡 HK$48咖啡豆帶過香,味道有啲似烏梅味,係一杯偏酸味嘅咖啡,好濃郁!🍡煙三文魚牛油果沙律配黑醋汁 HK$108好耐都冇見過咁大碟沙律🤣煙三文魚鹹淡適中,唔會煙熏味過重,亦都好厚肉!可惜嘅係牛油果仲係有少少生,如果放多一兩日會比較好!🍡泰式冬陰功海鮮扁意粉 HK$148一夾起啲意粉就聞到好香冬陰功味🤩食落好creamy而且帶辣,十分之惹味!配埋成隻軟殼蟹炸到好靚咁上碟,岩哂打卡!🍡Puzzle四重芝士 HK$138本身聽到四重芝士呢個名,就擔心會唔會芝士味好重!但係食咗啖之後發覺佢係有好香嘅芝士味,但係未去到話好激烈嗰種!所以食完唔會令到有負擔!如果唔想食鹹味嘅芝士,都可以沾埋蜜糖醬!🍡Brownie 配意大利雪糕 HK$65Brownie 我覺得佢真係做得好出色!Brownie外脆內軟嘅口感,香濃嘅朱古力味,而且溫度暖暖地,食到有杏仁粒嘅口感!

🍡肯亞AA咖啡 HK$48

🍡煙三文魚牛油果沙律配黑醋汁 HK$108

🍡泰式冬陰功海鮮扁意粉 HK$148

🍡Puzzle四重芝士 HK$138

🍡Brownie 配意大利雪糕 HK$65

2021-08-20 72 views
嚟得馬鞍山一定會去呢一間店😍😍呢間良心小店在網上評價不錯,我點了龍蝦蟹肉意粉,串燒拼盤以,大阪燒薄餅和加錢要了一杯cappuccino。龍蝦蟹肉意粉,龍蝦汁很濃厚👍蟹肉份量也不少👍很好食串燒拼盤,有鱼肉串燒,很特別👏👏豬肉和牛肉串燒都很好食,香草醃肉👍👍,食得我一口接一口大板燒薄餅,底很脆薄,像餅乾,可以食多d也不會飽。店很慷慨地落了很多芝士,喜歡芝士的會很高興。餐後來一杯咖啡,為今餐畫上完美句號😘。
嚟得馬鞍山一定會去呢一間店😍😍

龍蝦蟹肉意粉,龍蝦汁很濃厚👍蟹肉份量也不少👍很好食

大板燒薄餅,底很脆薄,像餅乾

餐後來一杯咖啡,為今餐畫上完美句號😘。
2021-08-18 82 views
#cafeeatcovery #馬鞍山eatcovery💡 沙漠之洲的良心西餐相信好多人都同小編一樣甚少踏足馬鞍山,只係知以前被稱為美食沙漠之城,但今次去完就令小編刮目相看,除左有好多商場、餐廳之外,仲有唔少好食、環境舒適嘅有良心既餐廳,推介度真係100%💛🍽 泰式冬蔭功海鮮扁意粉配原隻天婦羅軟殼蟹冬蔭功湯麵就食得多,但配扁意粉真係第一次食,夠曬fusion,新鮮感爆棚。冬蔭功味道香濃,仲有好多海鮮和茹菌配料,口感好豐富。如果再辣小小就更加惹味。天婦羅軟殼蟹經過油炸後,可以連蟹殼食埋,食落啖啖肉,正!🍽 煙三文魚牛油果田園沙律配松露黑醋汁沙律份量好驚人,食極都仲有咁,非常抵食🤩沙律菜好新鮮爽脆,食落好fresh!加埋黑醋醬汁,酸甜交集,好開胃。最重要係煙三文魚同牛油果都好大塊,又健康又好食,減肥嘅朋友仔絕對可以當正餐咁食。🍽 脆炸單骨雞翼伴蜜糖芥末醬(8件)呢個真係必點同推介,因為單骨雞翼炸到外脆內嫩。配埋個自家製超好味嘅蜜糖芥末醬,甜中帶辣,食到停唔到。而且單骨雞翼大細啱啱好,女仔可以食得好方便,推介!🍽 亞洲串燒拼盤伴田園沙律及照燒汁拼盤包括有日式牛肉串、日式豚肉串、泰式鱸魚串各兩
#cafeeatcovery #馬鞍山eatcovery

💡 沙漠之洲的良心西餐

🍽 泰式冬蔭功海鮮扁意粉配原隻天婦羅軟殼蟹

🍽 煙三文魚牛油果田園沙律配松露黑醋汁

🍽 脆炸單骨雞翼伴蜜糖芥末醬(8件)

🍽 亞洲串燒拼盤伴田園沙律及照燒汁

拼盤包括有日式牛肉串、日式豚肉串、泰式鱸魚串各兩串,串燒經過燒烤後都鎖住到肉汁,好惹味。加埋照燒汁,味道即刻昇華!

🍽 埃塞俄比亞耶加雪菲

餐廳有售賣唔同種類嘅咖啡豆,亦有手沖咖啡賣。小編今次揀嘅咖啡,均衡度非常穩定,唔會酸同苦澀,風味獨特口感細膩,含水果和原野風味嘅酒香,仲會飲到黑朱古力嘅餘味,推介!

ps/店鋪全日唔洗加一服務費,而家星期一至五用八達通比錢仲有八折,超抵!而且服務非常好,係值得多多支持嘅良心小店💛🧡

2021-08-14 104 views
話說 好耐都無入去呢個充滿童年回憶嘅地方估唔到附近開咗間咁好食 裝修得別緻嘅黃店店內好多用積木砌成嘅打卡位 啱曬文青呃讚享受咗大家最愛嘅三文治同薄餅 仲有精緻嘅咖啡喺度歎咖啡真係一流 一齊度過一個寧靜嘅下午喔整體性價比好高 已將佢列入我最愛嘅餐廳之一呢- Lunch set精選午餐-(i) Soup of Today(i) 是日精選餐湯-(ii) Garden Salad(ii) 田園沙律-(4) Teriyaki Chicken Chop & Egg Sandwiches ($78)(4) 日式照燒雞扒.煎蛋.芝士三文治 ($78)單睇賣相已經贏曬 未影相 已經即刻起動啦三文治中夾住雞扒 流心煎蛋 蕃茄同沙律菜味道相對唔會太濃 食到一半 已經有飽肚感仲有炸地瓜條添 外皮香脆 食落煙煙韌韌啊-(7) Shrimp & Pineapple on Triple Cheese Pizza (10 inches) ($118)(7) 菠蘿.大蝦配「三重芝士」薄餅 (10吋) ($118)有我隻豬最愛食薄餅 不過呢隻同平時食開嘅唔同用咗兩塊墨西哥餅皮嚟整 所以食落真係好香脆呢厚厚嘅芝士中帶點鹹香
話說 好耐都無入去呢個充滿童年回憶嘅地方

(i) Soup of Today
(i) 是日精選餐湯
(ii) Garden Salad
(ii) 田園沙律
(4) 日式照燒雞扒.煎蛋.芝士三文治 ($78)
單睇賣相已經贏曬 未影相 已經即刻起動啦
厚厚嘅芝士中帶點鹹香 配上菠蘿同大蝦無得輸啊
重點係嘴饞嘅豬都食到停唔到口 仲打算叫多轉添
Syphon Coffee
虹吸式精品咖啡
(SY23) E18 Blend (Cold) ($60) (Discounted Add-on +$48)
(ST23) E18 招牌 (凍) ($60) (跟餐 +$48)
呢種以虹吸式嘅方法烹製後 再以冰水進行冷卻
飲落有好香嘅花果味 有點帶微苦但好易入口喔
Espresso
意式咖啡
(CF03) Caffe Latte (Hot) ($36) (Discounted Add-on +$25)
(CF03) 鮮奶咖啡 (熱) ($36) (跟餐 +$25)
其實拉花拉得好靚 之不過我隻豬搞搞震啦囉
未影相就用羹整咗塊蜘蛛網出嚟 無奈無氣呢
有濃濃嘅咖啡香味同埋牛奶味 仲有奶泡添架
啱曬小朋友 飲完成個嘴好似聖誕老人咁哈哈
2021-07-14
Cuisine crab net roll & Japanese one-but cheese 蟹鉗肉網卷配日本一口芝士🧀🦀 $68呢個小食拼盤嘅擺盤好靚呀✨個人認為一口芝士唔錯,芝士嘅味道超級濃郁,勁creamy !而蟹鉗肉卷有少少似炸軟殼蟹喺入邊咁樣🫔,好考功夫Baked oyster with cheese 🫕🦪 香濃芝士焗蠔 $78 焗蠔上面有超級多芝士,好滿足呀😌個底仲有啲健康嘅薯蓉,個小食就咁樣已經飽飽地,個賣相仲幾好打卡都靚㗎📸Okonomiyaki on triple cheese 🍕和風大阪燒配三重芝士 $138呢款Pizza係餐廳嘅招牌菜,個薄餅嘅底係薄批焗到超級脆卜卜👍🏻雖然大阪燒醬比較多整體味道有少少鹹,不過上面嘅海鮮料都好足,好似有墨魚🦑、蟹柳、滿滿嘅芝士😍,值得推介Spanish seafood rice with turmeric 薑黃西班牙海鮮焗飯 🍛 $138薑黃同西班牙海鮮飯一齊食真係第一次,幾特別好有fusion感覺 😹 雖然我個人唔係薑嘅愛好者,但都幾健康啊!🇧🇷 Brazil Santos coffee 巴西山度士咖啡☕️ $28咖啡嘅味道甘滑、
蟹鉗肉網卷配日本一口芝士🧀🦀 $68

Baked oyster with cheese 🫕🦪
香濃芝士焗蠔 $78

和風大阪燒配三重芝士 $138

薑黃西班牙海鮮焗飯 🍛 $138

🇧🇷 Brazil Santos coffee
巴西山度士咖啡☕️ $28
咖啡嘅味道甘滑、順口,雖然有少少苦澀味,但係冇乜酸味,個人唔鍾意fruity 咖啡,個咖啡杯同埋墊仲好有特色
2021-08-11 77 views
泰式冬蔭公海鮮意粉 配原隻天婦羅軟殼蟹 $168好!足!料!和同台友人完全有被意粉內的海鮮份量震驚到!一上台已經見到大隻軟殼蟹鋪占了半個意粉面!~但無想過輕輕將鋪在面的大隻炸軟殼蟹移去側邊后,映入眼簾的是和意粉差不多二比一的雜錦海鮮~!除了常見的彈牙蝦仁、魷魚,蜆肉還有平時在海鮮意粉中較少食到的黏韌八爪魚、墨魚~冬蔭公醬汁微辣,食落帶點惹味又有海鮮嘅鮮甜味相襯,再加上烹調得軟硬適中的扁意粉,分量又夠兩個女仔分食,以呢個價錢來説,有這樣的海鮮分量和質素很滿意哦。好推介!!
泰式冬蔭公海鮮意粉 配原隻天婦羅軟殼蟹 $168
好!足!料!和同台友人完全有被意粉內的海鮮份量震驚到!
一上台已經見到大隻軟殼蟹鋪占了半個意粉面!~
但無想過輕輕將鋪在面的大隻炸軟殼蟹移去側邊后,
映入眼簾的是和意粉差不多二比一的雜錦海鮮~!
2021-08-09 47 views
好耐無翻馬鞍山啦 以前係度讀書就知馬鞍山係「美食沙漠」原來不知不覺開咗好多新餐廳~今日去咗呢間主打飲咖啡嘅餐廳食午餐🌼黑毛豬扒扒菠蘿三文治 $78 配意大利餐湯 酸酸甜苦辣嘅菠蘿加埋黑毛豬真係岩岩好唔會膩 個人鐘意佢配蕃薯薯條 炸得好炸又唔會好油拿破崙大蝦海鮮焗飯 $88配意大利餐湯 好多海鮮 不過對個汁有少少保留 因為只係茄汁底虹吸式咖啡(哥倫比亞) +$28虹吸式咖啡其實係由加熱下壺氣體增加壓力 利用用虹吸將水推至上壺嚟萃取咖啡 朋友表示覺得飲落口好順滑 唔會覺得澀~朱古力咖啡 $45朱古力同咖啡balance得好好 即使上面有cream都唔會死甜 諾曼第蘋果批 配 意大利雪糕 $65 蘋果批邊偏硬 不過配士多啤梨雪糕就好好多呢度嘅咖啡豆係每個星期即磨 鐘意咖啡嘅朋友都可以買到返去自己沖☺️

今日去咗呢間主打飲咖啡嘅餐廳食午餐🌼

黑毛豬扒扒菠蘿三文治 $78

拿破崙大蝦海鮮焗飯 $88

虹吸式咖啡(哥倫比亞) +$28

朱古力咖啡 $45

諾曼第蘋果批 配 意大利雪糕 $65
蘋果批邊偏硬 不過配士多啤梨雪糕就好好多

邊個話馬鞍山係美食沙漠?! 🤣同朋友行去Mos Town嘅途中發現呢間cafe~有啡飲之餘重要係黃店嚟㗎!所以就入咗去食Dinner了~睇menu嘅時候店員重俾咗張leaflet我哋睇!原來除咗有虹吸咖啡叫之外重可以買咖啡豆㗎😍※大蝦芒果田園沙律 $108呢個沙律好fresh💛d蝦&沙律菜都好新鮮爽甜~配埋芝麻醬~再加埋d芒果勁甜~真係好開胃!夏天食最好不過💛※ 泰式冬陰公海鮮扁意粉配原隻天婦羅軟殼蟹 $148本身我自己好鍾意冬陰公&軟殼蟹~所以呢個扁意粉滿足咗我2個願望🥰 首先講下份量,佢勁大碟🤣扁意粉上面除咗有大大隻嘅天婦羅軟殼蟹之外,入面重有好多海鮮!有蝦有蜆肉有魷魚💛冬陰公&海鮮呢個combo真係無得輸💛朋友話我食得好開心🤣※ 白酒煮蜆意大利麵配吉列炸蠔 $118比起上一個冬陰公扁意粉~呢個就無相對無咁濃味~望落去好似好簡單,但食落有驚喜! 如果本身好鍾意白酒嘅話,叫呢個就好適合!每一啖放入口都充滿住白酒嘅香味~同埋d蜆肉&菇菇片都好入味💛吉列炸蠔係新鮮炸起熱辣辣㗎!隻蠔唔算好大隻但重點係佢keep到個鮮味💛總括嚟講~意粉&配料份量都好充足~夠曬飽!※ 心太軟配意大利雪糕 $6
邊個話馬鞍山係美食沙漠?! 🤣

大蝦芒果田園沙律 $108

泰式冬陰公海鮮扁意粉配原隻天婦羅軟殼蟹 $148

白酒煮蜆意大利麵配吉列炸蠔 $118
比起上一個冬陰公扁意粉~呢個就無相對無咁濃味~

心太軟配意大利雪糕 $65
食完正餐後上個甜品🥰心太軟暖笠笠送上~中間重係流心㗎🤤襯埋雪糕一齊食幸福度100%🥰

Cold brew $60
啡味好香~nutty得嚟又唔會好苦☺️
好滿意佢個presentation💛同埋杯嘅中間有個空位用嚟放冰~咁就keep到d啡凍之餘又唔驚會溝淡~
2021-08-05
Type of Meal
Dinner
  • 大蝦芒果田園沙律
  • 泰式冬陰公海鮮扁意粉配原隻天婦羅軟殼蟹
2021-08-07 58 views
今日去左Puzzle Dinning & Cafe, 環境十分舒服。 我簡單叫左杯Cuppuccino, 名副其實的泡沫咖啡,咖啡上有一層厚厚的奶泡,而其他餐廳好多都未做到。忙著外面繁忙的十字路口,而坐在裡面的我卻感到煩惱少了,明白到各人有所面對的問題,大家加油吧! Puzzle Dinning & Cafe為你解憂,讓你少了(puzzle)困惑!

2021-08-07 44 views
呢間黃店cafe未搬店前已經同男朋友食過一次,感覺以前嘅位置更加有feel,同埋之前會不時有live show。不過可能不敵租金壓力,依家鋪位雖然細咗,但更加近馬鞍山巿中心,相信會吸引到更多街坊❕💛 大家經過都可以支持下💪🏻 佢地平時都會有9折免加一☝🏻-💛煙三文魚牛油果沙律🥗 💰108 (好味道: 💛💛💛💛)好大份好大份好大份~ 同個pizza一樣咁大😂 材料好豐富,食勁都仲有👀 煙三文魚每塊都好大,配埋新鮮蔬果一齊食落去超滿足👍🏻-💛四重芝士pizza 🍕 💰138 (好味道: 💛💛💛)一定要襯熱食☝🏻咁先可以拉絲~ 芝士味好香,但不會太油膩,食左三大件都唔會好滯🤪-💛龍蝦汁香蒜蟹肉大蝦意大利麵🍝 💰118 (好味道: 💛💛💛💛)龍蝦汁融入咗意粉度,好香好好味👍🏻👍🏻 會令人食不停口嘅滋味🤤 菇同蝦都彈口,份量十足❗️-💛吸虹式咖啡☕️ 💰48 (好味道: 💛💛💛)好特別既設計😮 望落好似燈泡💡用冰鎮原理助冷咖啡,可以keep住溫度,又唔會令咖啡味變淡👍🏻👍🏻 另外附上一個好有質感嘅玻璃杯,成件事好享受😌 想飲時先倒出來,小口小口地飲,品嘗淡淡的咖啡香味~-💛姑姐心太軟遇上ice cr

煙三文魚牛油果沙律

💛煙三文魚牛油果沙律🥗 💰108
(好味道: 💛💛💛💛)

四重芝士pizza

💛四重芝士pizza 🍕 💰138

龍蝦汁香蒜蟹肉大蝦意大利麵

💛龍蝦汁香蒜蟹肉大蝦意大利麵🍝 💰118
(好味道: 💛💛💛💛)

吸虹式咖啡

💛吸虹式咖啡☕️ 💰48

姑姐心太軟遇上ice cream
💛姑姐心太軟遇上ice cream🍨 💰65
(好味道: 💛💛💛)
好可愛嘅一道甜品🤣 但記得要影相的話一定要速度快!如果唔係就會好似最後一張相咁,個哈哈笑會化咗好詭異😂😂 雪糕係呍喱嗱味,心太軟好鬆化,外層有少少脆感,內面係流心朱古力🍫👍🏻 好滿足~

人均消費:💰239 (免加一)

2021-08-03
$239 (Dinner)
煙三文魚牛油果沙律
四重芝士pizza
龍蝦汁香蒜蟹肉大蝦意大利麵
2021-08-05 52 views
🍺1664:興祝朋友轉工,所以點了啤酒。啤酒帶點花香,味道淡淡的,泡沫也好滑,一杯剛好適合2個女仔飲~🍴香濃芝士焗蠔:芝士味濃但唔咸,所以依然食到蠔既鮮甜味,係個人喜愛的小食。🍴脆炸單骨雞翼:雞肉嫩滑,配埋酸酸甜甜既蜜糖芥末醬就好醒胃了。🍴和風大阪燒配三重芝士:薄餅餅底脆卜卜,不過醬汁有啲唔似味。🥧諾曼第蘋果撻配意大利雪糕:香甜法式杏仁蛋糕和蘋果酸好夾👍🏻,焗至金黃的撻皮都好脆,加上香草🌿gelato ,呢餐真係好滿足!(PS 呢度有各式各樣咖啡豆/虹吸咖啡飲品,可以買返屋企慢慢嘆😌)味道 : 🔅🔅🔅🔅🔅新鮮:🔅🔅🔅🔅分量:🔅🔅🔅🔅衛生:🔅🔅🔅🔅🔅速度:🔅🔅🔅(5🔅為滿分)

味道 : 🔅🔅🔅🔅🔅
新鮮:🔅🔅🔅🔅
分量:🔅🔅🔅🔅
衛生:🔅🔅🔅🔅🔅
速度:🔅🔅🔅
(5🔅為滿分)
今日因事來到美食沙漠馬鞍山。屯門綫馬鞍山站,新港城中心周圍四處覓食,發現有間小店cafe,IKEA風,簡樸白色系,牆上有唔少心思裝飾,見到大大個「香港加油」,適逢奧運港隊連連報捷,好吧,不如支持吓同聲同氣小店。芝士薯條(6.5/10)薯條偏幼身,脆口,上面一層焗芝士和黑松露味醬汁,另配一大碗濃郁芝士醬汁。一啖Asahi生啤,一啖芝士薯條,傾吓計,感覺幾好。串燒拼盤 (5.5/10)牛、豬、魚三種,各兩串。串燒唔係用鮮肉串,唔係明爐火燒,醬汁亦只係比較淡味嘅照燒汁。比較之下,牛肉相對略帶彈性咬感。薑黃西班牙海鮮焗飯(7/10)上碟似一盤普通海鮮焗飯,但吃起來略有驚喜,因為竟然用咗西班牙米 (Paella Rice),短粒米,形狀較肥短,粒粒分明,較有咬感。朱古力心太軟(7.5/10) 有甜品舖水準,外微脆內軟,朱古力熔漿濃而不會過甜,配雲尼拿雪糕一起吃,整體唔錯。

芝士薯條(6.5/10)

串燒拼盤 (5.5/10)

薑黃西班牙海鮮焗飯(7/10)

朱古力心太軟(7.5/10)
  • 朱古力心太軟
2021-08-02 34 views
今次第2次黎幫襯上次啲食物質素都唔錯今次黎試下其他先•黑松露彩椒菌片意大利麵配鹽燒雞扒🍝鹽燒雞扒肉質好滑 味道都唔錯但黑松露味唔係太濃 如果濃返啲就再正d•JAMAICA BLUE MOUNTAIN NO.1配埋粒可愛小泡芙香濃好醒神☕️
今次第2次黎幫襯

•JAMAICA BLUE MOUNTAIN NO.1
配埋粒可愛小泡芙
香濃好醒神☕️

2021-07-30 1288 views
撐香港運動員,用心撐;撐香港良心餐廳,用胃撐Proud of Hong Kong嘅心情唔知點表達,用晚餐訴情就最好不過喺馬鞍山,估唔到都會食到咁高質嘅pizza,四重芝士又真係有齊四種色而且緊拉晒絲,雙重薄脆底更顯芝士嘅豐富最意外嘅係,用蜜糖配食,居然好似混雙咁登對,中和晒四重芝士嘅厚重有冇見過碟頭飯可以係,肉仲多過啲飯?有足足三大串京蔥雞肉串喺碟上,份量、味道都鋒芒過於白飯,食晒啲飯都仲未食完雞肉,不過咁嫩,齋食肉都好食小食雞翼亦係驚喜,鹹蛋黃醬多到啲雞翼都點唔晒,所以食起嚟啖喺滿滿鹹香,鹹蛋控唔好走寶呀見到心太軟隔離個雪糕寫住「HK」,即時心心眼雖然好sweet,但心太軟絕對唔會勁甜,反而朱古力香出啲呢間嘅咖啡製作好講究,有分唔同地方嘅咖啡豆。爪哇豆味道較溫和醇厚,飲完都唔會覺得瞓唔著除咗啡,仲有beer,咁大杯1664,教胃如何不叫它呢?甘香可口,送飯一流呀
撐香港運動員,用心撐;撐香港良心餐廳,用胃撐

Puzzle四重芝士

而且緊拉晒絲,雙重薄脆底更顯芝士嘅豐富

自家製和風照燒汁京蔥雞肉串丼

鹹蛋黃單骨雞翼

心太軟遇上Ice-cream

見到心太軟隔離個雪糕寫住「HK」,即時心心眼

雖然好sweet,但心太軟絕對唔會勁甜,反而朱古力香出啲

爪哇

2021-07-29