2024-10-26 258 views
為食花太郎 Fafafoodblog🍴咖哩富士山牛扒飯128 蚊🐂外表整得好靚成坐山甘 牛肉好軟林 飯用左日本粒夠軟熟 牛肉味濃咖哩辣同甜度適中 撈飯正 仲有生既日本蛋皇 撈埋飯好食🍴咖哩吉列蝦蠔蛋包飯 108 蚊🥚🦐蠔同蝦外面脆入面新鮮 ,香滑既炒蛋同 軟飯撈埋一齊 撈埋咖哩好食🍴唐揚炸雞48 蚊🐥炸雞個茨粉落得剛好 剛炸起香脆又熱辣辣 點d沙律醬都好味#日本菜 #炸雞 #牛扒 #炒蛋 #蛋包飯 Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#火之神旺角通菜街2a地鋪~~~~~~~~~#fafafoodblog #為食花太郎 #fafafoodblog旺角====================🙂温馨提示🙂Fb like左 page都睇唔到<通知> 若果大家想睇到多d唔同既美食 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻除左like 請做多一個步驟
為食花太郎 Fafafoodblog
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#火之神
旺角通菜街2a地鋪
~~~~~~~~~
====================

🙂温馨提示🙂
Fb like左 page都睇唔到<通知>
若果大家想睇到多d唔同既美食
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
除左like 請做多一個步驟
[like] 左 👉🏻<追蹤中/Following> 👉🏻<搶先看/See First>
多謝大家支持!🤓🤓

歡迎喺唔同平台觀賞fafafoodblog
Fb📒: fafafoodblog
Ig🖍: fafafoodblog
Openrice 🍚: 花太郎

任何美食😋歡迎inbox 我 , 等我食完開心share!🤓
2024-10-26
$150 (Dinner)
2024-11-15 0 views
人氣貓貓主題Cafe🐱環境舒適寧靜,座位夠闊落,店內還有很多可愛喵星人陪伴🥹🍝日式卡邦尼意粉🍝卡邦尼用上煙肉、雞蛋和芝士製作🍝鹹香味重,口感Creamy😙還灑上大量芝士粉,夠晒Cheesy🧀芝士控必叫😁🍗唐揚炸雞🍗炸雞熱辣辣上枱,炸得金黃🔥滿滿蒜香及薑味🫚份量也很多🍗外表香脆,雞肉嫩滑😋🍚關西炒飯🍚炒飯夠鑊氣,香氣十足🍚加入蛋汁及秘製醬汁💦炒得粒粒分明🍳口感煙靱有咬口😋
人氣貓貓主題Cafe🐱
環境舒適寧靜,座位夠闊落,
店內還有很多可愛喵星人陪伴🥹

🍝日式卡邦尼意粉🍝
卡邦尼用上煙肉、雞蛋和芝士製作🍝
鹹香味重,口感Creamy😙
還灑上大量芝士粉,夠晒Cheesy🧀
芝士控必叫😁

🍗唐揚炸雞🍗
炸雞熱辣辣上枱,炸得金黃🔥
滿滿蒜香及薑味🫚份量也很多🍗
外表香脆,雞肉嫩滑😋

🍚關西炒飯🍚
炒飯夠鑊氣,香氣十足🍚
加入蛋汁及秘製醬汁💦
炒得粒粒分明🍳
口感煙靱有咬口😋
  • 日式卡邦尼意粉
  • 關西炒飯
  • 唐揚炸雞
2024-11-10 0 views
意想不到的火之神茄汁蟹肉意粉,酸酸甜甜帶有一些微辣👍👍,值得推計,內有蟹肉,意粉上都有蟹肉都挺多,怕不夠食的朋友可以試一試,希望下次都可以再試其他,例如:卡邦尼意粉,黑松露帶子燴飯🤤🤤🤤🤤另外喜歡看貓的朋友仔都可以來玩玩貓的,貓貓很乖,不會偷食。

意粉上都有蟹肉都挺多,

另外喜歡看貓的朋友仔都可以來玩玩貓的,
貓貓很乖,不會偷食。

2024-11-09
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
重陽節假期冇地方去,朋友忽然問我想唔想玩貓,佢話發現旺角有間餐廳有幾隻貓,鍾意貓但未ready做主人嘅我,二話不說換衫出旺角。餐廳係位於女人街嘅地舖,一入舖唔見有貓貓,原來喺曬後面未出嚟,坐低叫咗嘢食有隻好大嘅布偶就行咗出嚟,原來名叫咖哩,有隻細布偶係佢嘅bb,名叫小咖哩。講返嘢食,一睇餐牌嘅相片就畀佢嘅燒牛扒丼吸引,有啲似之前喺阿蘇火山食嘅赤牛。我叫咗一份燒牛丼,朋友就叫咖哩富士山牛扒丼,鍾意食生牛嘅叫三成熟應該最適合。我嗰份加咗辣,要加五蚊。其他朋友就叫咗吉列豬扒滑蛋飯,擔擔麵拼餃子,佢哋都話唔錯,但我覺得自己叫嘅牛肉仲有特色。食到尾聲有隻個樣好bb嘅貓仔出咗嚟,原來係隻緬因,呢度啲貓都幾親人,不過大家開門出入要小心,有啲貓貓會鍾意偷走。

2024-10-15 178 views
旺角係人多車多既地方,好難可以搵到一處地方比你休息嘆番下。最近得知女人街開左間新cafe,仲有得玩貓!即刻book 左黎試下佢!火之神鋪面唔係話好大,但養左6隻貓貓,每一隻都好乖!好QQ!奇怪既係6隻貓既餐廳見唔到有貓毛,清潔做得好好!原條蒲燒鰻魚蛋包飯,條鰻魚本身唔係話好大條,但好有心地切左一口大小,鰻魚亦充滿燒汁,表面有紫菜絲增強香味,配搭得好好!吃落一啲小刺骨都冇,口感係比彈牙,幾好!炒嫩蛋包住珍珠米粒飯,真係又靚又香!呢個配搭冇得輸!咖喱吉列蝦蛋包飯,首先咖哩汁用牛肉調製,咖喱味比較濃郁,入面亦都有薯仔紅蘿蔔等配料,仲有肉既香味!味道比較日式,少少甜。吉列蝦份量唔細,有4大隻,表面炸到香脆,肉里仲有蝦既肉汁,火喉控制得唔錯!當然咖哩現蛋包飯就更加正!香草牛肉羅宋湯,份量可見係超足料,味道無想象中甘重味,而係比較輕身既調味,本人反而覺得甘先好,唔會搶左咖哩隻味。另外值得一提係每個到訪既食客都會忍唔住去玩下貓先食野,而d 貓係好乖甘你食緊野就唔騷擾你,非常有趣!大家經過可以黎探下貓,食個靚飯休息休息!

今日嚟到旺角通菜街見到一間有貓嘅餐廳,見到餐牌有蛋包飯、牛丼飯、拉麵、炸物,一於入去試試,原來呢間餐廳係新開張的,環境十分乾淨,店舖內有大約六隻貓有成貓及貓BB,他們都唔怕人,有時候懶洋洋坐在旁邊,有時候會主動到客人桌上打招呼口水雞$78🌕🌕🌕🌕🌕醬汁很香,有辣椒油、芝麻、蔥、芫荽,撈混醬汁跟雞一起吃十分好味,雞肉也很嫩滑,很適合送飯唐楊炸雞$48🌕🌕🌕🌕🌕一碟大大份,有8件炸雞,外脆內軟,配沙律醬,中和了炸嘢既熱氣咖喱吉列蝦蛋包飯$106🌕🌕🌕🌕🌕咖哩汁用牛肉熬製,咖喱味濃郁,蛋十分滑,蛋包飯份量蛋,吉列蝦有4隻,炸得分鬆軟!配有沙律菜這間除左可以玩貓,食物也令人喜出望外!

口水雞$78🌕🌕🌕🌕🌕

唐楊炸雞$48🌕🌕🌕🌕🌕

咖喱吉列蝦蛋包飯$106🌕🌕🌕🌕🌕
咖哩汁用牛肉熬製,咖喱味濃郁,

這間除左可以玩貓,食物也令人喜出望外!

2024-09-15
$125 (Dinner)
2024-09-14 352 views
系旺角既位置 都系近油麻地站個邊既食街日式料理小店 加埋三隻貓貓☺️好多食客黎到都系先被佢地吸引☺️最主要都系日式丼飯、蛋包飯為主都有拉麵意粉🍝叫左個忌廉蘑菇雞肉意粉 $84店員個日推介 我地叫餐牌都未有 即管試吓雞肉都好足料份量唔錯👍🏻 忌廉蘑菇雞肉意粉簡簡單單 但系食落忌廉濃郁、雞肉嫩滑上菜時都勁香咖喱照燒雞扒蛋包飯咖喱濃郁雞扒烤至微焦,保留左肉質既多汁,搭配照燒醬的甜味👍🏻👍🏻👍🏻咖喱的香料味與照燒醬的甜味拎到個平衡,有層次。蛋都幾soft 幾滑叫左兩個小食章魚燒&炸餃子章魚燒同炸餃子都記住記住趁熱食 外脆內軟😋😋醬汁都剛好👍🏻👍🏻入味香口 整體黎講 睇住貓貓食野系好治癒😂加上佢地都唔會騷擾你,佢哋好乖👍🏻店員都好nice 成個用善環境都幾舒服 值得一試👍🏻👍🏻
系旺角既位置 都系近油麻地站個邊既食街
日式料理小店 加埋三隻貓貓☺️

好多食客黎到都系先被佢地吸引☺️

最主要都系日式丼飯、蛋包飯為主
都有拉麵意粉🍝

叫左個忌廉蘑菇雞肉意粉 $84
店員個日推介 我地叫餐牌都未有 即管試吓
雞肉都好足料
份量唔錯👍🏻
忌廉蘑菇雞肉意粉
簡簡單單 但系食落忌廉濃郁、雞肉嫩滑
上菜時都勁香

章魚燒同炸餃子都記住記住趁熱食 外脆內軟😋😋
醬汁都剛好👍🏻👍🏻
入味香口

2024-09-09 346 views
今日約咗朋友喺佢公司附近食飯,佢介紹咗呢間餐廳,睇落冇咩好特別但係不斷客人絡繹不絕。食物真係好食,果然朋友推介係有原因。我就揀咗個日式咖哩吉列豬扒蛋包飯。呢個餐看似普通但係佢嘅吉列豬扒實在做得出色,外皮夠酥脆,入面豬扒好味道,夠厚又唔鞋,而且蛋包飯嘅蛋非常嫩滑,一大片閃令令嘅黃色蛋,睇到都流晒口水。比佢嘅炸物吸引左,另外再要左份洋蔥圈,同樣香脆可口,今餐真係邪惡又好味。朋友揀左羅宋湯扁意粉同唐揚雞塊。唐揚雞塊嘅雞肉非常之嫩,亦都炸到非常香脆,唐揚口感又同吉列唔同,不過兩樣都好食。 羅宋湯味道香濃,滿滿鮮茄味道,加左好配料烹調,扁意粉食落更掛湯汁,正!

2024-09-04 272 views
香港絕少家庭式餐館今次第二次探訪店長 有種治癒嘅感覺因為佢哋真係好親切店內的客人都好鍾意佢哋 大家都好開心氣氛好好平時望落去有啲cool嘅大叔原來都係貓痴感覺餐廳好有人情味佢哋都非常歡迎呢我位客人講返正題 第一次試呢個牛肉拉麵本身唔算好大期待 因為始終呢度唔係主打拉麵但係估唔到有拉麵面質幾彈牙牛肉係港式嗰種感覺 但係好入味香港元素嘅日式拉麵 都幾好食🍜洋蔥圈,正常發揮 適合做小食章魚小丸子都真係自家製 木魚片 吸引到貓貓凍檸茶好飲 好冰凍唔會太甜 茶底唔錯另外嘅朋友點咗吉列豬扒咖喱大大份真係好抵食 外層香脆咖喱汁唔會太辣 甜甜地幾好食滑蛋都係超大份
香港絕少家庭式餐館

本身唔算好大期待 因為始終呢度唔係主打拉麵
但係估唔到有拉麵面質幾彈牙
牛肉係港式嗰種感覺 但係好入味
香港元素嘅日式拉麵 都幾好食🍜

洋蔥圈,正常發揮 適合做小食

章魚小丸子都真係自家製 木魚片 吸引到貓貓

滑蛋都係超大份

• 牛肉拉麵
  • 凍檸茶
2024-09-03 221 views
📍火之神😍玩貓又好味嘅旺角餐廳👍入面幾隻貓都非常痴人🤪~燒牛扒丼😍牛扒五成熟😍質素亦都好好😘份量亦都好多😘配合一隻雞蛋🥚同特製醬汁撈飯超好食👍~火爆牛柳拉麵😛牛柳質素非常之高😍肉質鮮嫩👍湯底以及拉麵亦都整得非常之好😎👍~炸雞中翼🥳雞翼非常大隻😍炸得非常之香😘生熟程度啱啱好👍~炸洋蔥圈🤩洋蔥內涵非常香甜😍外面炸得好脆😘👍順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次經過呢頭一定再嚟食😎📍港鐵旺角站E2出口 步行約5分鐘火之神 (旺角)旺角通菜街2a號地舖
📍火之神😍玩貓又好味嘅旺角餐廳👍

洋蔥內涵非常香甜😍外面炸得好脆😘👍

順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍
下次經過呢頭一定再嚟食😎

📍港鐵旺角站E2出口 步行約5分鐘

火之神 (旺角)
旺角通菜街2a號地舖
2024-08-31 194 views
食店有3隻貓店長,當中重有布偶貓有貓貓在,食飯變得好治癒🐱亦因為有貓貓,店員同食客之間互動多咗氣氛亦都較為輕鬆親切🥰🔅火爆拉麵 $128牛肉鬆軟,稍微燒過好香口湯底少少辣,好惹味不自覺就飲晒啲湯🔅咖喱吉列豬扒蛋包飯 $88賣相吸引,豬扒炸得鬆脆內嫩炒蛋蛋香十足以為蛋下面只得白飯珍珠米有啲悶其實撈埋咖喱汁同炒蛋係啱啱好🔅炸餃子 $38🔅唐揚炸雞 $48兩款日式小食,夠晒熱氣又啖啖肉
食店有3隻貓店長,當中重有布偶貓
有貓貓在,食飯變得好治癒🐱
亦因為有貓貓,店員同食客之間互動多咗
氣氛亦都較為輕鬆親切🥰

🔅火爆拉麵 $128
牛肉鬆軟,稍微燒過好香口
湯底少少辣,好惹味
不自覺就飲晒啲湯

🔅咖喱吉列豬扒蛋包飯 $88
賣相吸引,豬扒炸得鬆脆內嫩
炒蛋蛋香十足
以為蛋下面只得白飯珍珠米有啲悶
其實撈埋咖喱汁同炒蛋係啱啱好

🔅炸餃子 $38
🔅唐揚炸雞 $48
兩款日式小食,夠晒熱氣又啖啖肉

呢間洋食屋已經幫襯左兩三次對佢哋哋嘅牛扒丼飯超級滿意今次仲試埋吉豬,估唔到都係咁高質一定要介紹吓✨終於可以喺咁方便嘅旺角都食到!唔使再去大角咀/尖沙咀/觀塘先有得食呢種日式丼飯火爆牛肉拉麵 $128牛肉份量好有誠意,牛味香、每塊都好香燒過既味道 食得出唔柴唔係cheap cheap牛湯底濃郁,唔會死咸拉麵軟硬適中😍絕對唔係好討厭個隻平價拉麵一咬就斷同溶!咖喱吉列豬扒蛋包飯 $88是日MVP😍😍✨抵食之選吉列豬扒唔會浸到腍晒,每塊都好酥脆、肥瘦適中!好耐無食過咁好味既吉豬😍如果再厚肉啲就好啦!咖喱係日式咖喱磚嘅味道偏甜口,微辣~好好送飯咖哩底加左牛肉一齊煮 仲有淡淡嘅牛肉香😍滑蛋份量都係好大塊,呢碟真係性價比之王😛炸餃子 $38、炸洋蔥圈 $38兩個炸野同吉豬一樣咁酥脆食完唔會成口油最欣賞個炸漿厚薄適中,食到好有咬口🤓🤓仲要讚下3個貓貓好活潑、唔怕人、亦都唔會跳上你啲嘢食度搞搞震店面都好乾淨,一啲貓毛都冇👍🏾👍🏾👍🏾老闆打理得啲貓貓同鋪頭好好服務態度又好,同客人有傾有講欣賞有人情味小店🩷
呢間洋食屋已經幫襯左兩三次
對佢哋哋嘅牛扒丼飯超級滿意
今次仲試埋吉豬,估唔到都係咁高質
一定要介紹吓✨
終於可以喺咁方便嘅旺角都食到!
唔使再去大角咀/尖沙咀/觀塘先有得食呢種日式丼飯

火爆牛肉拉麵 $128
牛肉份量好有誠意,
牛味香、每塊都好香燒過既味道
食得出唔柴唔係cheap cheap牛
湯底濃郁,唔會死咸
拉麵軟硬適中😍絕對唔係好討厭個隻平價拉麵一咬就斷同溶!
火爆牛肉拉麵

咖喱吉列豬扒蛋包飯 $88
是日MVP😍😍✨抵食之選
吉列豬扒唔會浸到腍晒,
每塊都好酥脆、肥瘦適中!
好耐無食過咁好味既吉豬😍
如果再厚肉啲就好啦!
咖喱係日式咖喱磚嘅味道
偏甜口,微辣~好好送飯
咖哩底加左牛肉一齊煮 仲有淡淡嘅牛肉香😍
滑蛋份量都係好大塊,呢碟真係性價比之王😛
咖喱吉列豬扒蛋包飯

炸餃子 $38、炸洋蔥圈 $38
兩個炸野同吉豬一樣咁酥脆
食完唔會成口油
最欣賞個炸漿厚薄適中,食到好有咬口🤓🤓
炸餃子
炸洋蔥圈

店面都好乾淨,一啲貓毛都冇👍🏾👍🏾👍🏾
老闆打理得啲貓貓同鋪頭好好
服務態度又好,同客人有傾有講
欣賞有人情味小店🩷
《那來的勇氣》 — QRF火の神強勢回歸在香港,找一間日式的家庭料理店,已是近乎零。遞上熱毛巾,跟老闆談談,又與身邊互不相識的食客談天說地。然而機械式的流水作業,用餐限時限刻被驅趕下,飲食與我們之間所建立的情感已經斷裂。得知火之神強勢回歸,二話不說,當然立即棒場了。主理人朗哥說火之神重開是代表:從一個地獄走進另一個地獄。哈哈!我卻認為火之神就是亞特蘭提斯,這神秘國度能夠重開,我感到十分興奮呢。識悉的舖面,識悉的味道,識悉的人氣。久違了的台長牛扒餐,一吃,回憶已逐漸湧上來了。炒蛋嫩滑,配菜新鮮,牛扒鬆化,入口即溶。刀功依然十分精湛,肉質嫩滑,被鎖死的肉汁留在口裡,不想吞下去,還想在口裡多留一會呢。炸蝦一切,嗦嗦一聲,溫度油份掌握得剛好,真的不錯。蹓躂的時光,不經意談談棄書的不捨,竟談出味道來。一杯珈啡一晚夜,濃香夾雜了書香。蛀蟲書友難得在此相遇。黑珈啡已待不及了,豆香四溢,竭力將氣氛充滿文藝氣息,令你今夜不能設防,盡情傾訴,盡情交流。不知何故,吃蛋包飯是一種溫情的表現,蛋包本身煮得嫩滑並不容易。蛋不能過熟,而且吃下去有層次感。無論配搭鰻魚、吉列豬扒,加上濃郁的咖喱汁都十分出色。担担麵的驚
《那來的勇氣》 — QRF火の神強勢回歸

担担麵的驚喜在於竟用上日式拉麵做底,配上又麻又辣的醬汁加上碎花生。反而配搭吃下更加鮮明及爽口,那化學作用產生出來,究竟我吃的這碗是拉麵或者担担麵,真的一時也看不清,但一口入懷,我卻肯定這亦是此店另一碗出色之作。

紅酒燴牛腩飯,此店技巧一流,牛腩本身炆得好腍,醬汁似用了很多不同的材料混在一起烹調而成,時間長,中間要看醬汁是否失真,顧著火候,難得跟珍珠米的黏度相襯,吃下去十分暖和,很有回家的感覺。

雞塊固然酥炸得十分出色,金黃之餘不油膩,選的雞塊肉質仍能保持到。再吃那久違的章魚小丸子,外表內層比例均稱,拿捏得十分好。木魚竟吸引貓撲上來,想吃呢。甚麼貓不吃魚呢?反正坐在這裡,感覺又是滿足的一頓住家飯。談談天,看看貓,又是過了一個令人感到被竉的時光。

在這裡,貓就是天下的竉兒,撒嬌的讓您竉竉牠,愛愛牠,無不釋手。不只是貓兒可愛,而是大家在這裡都活得真我。難得有一個空間可展現真我的地方,在這世間十分難得的。

擁抱愛,貓店長活潑可愛,客人對牠們愛不釋手,沒說錯火之神就是一個神秘的國度,一種家的感覺。那家庭式手藝,洋溢溫暖的環境,自然悠然的話題,令你感到愜意。又令我回想起當年在日式家庭料理店跟日本人一起談談的時光。畢竟,我一直認為,飲食是人與人之間情感溝通的重要橋樑。能重踏這神秘的國度,過一個悠然的時光,特別是在現今困拙的經濟環境下,那來的勇氣,真的十分不容易呢。
台長牛扒餐
吉列豬扒蛋包飯
日式担担麵
紅酒燴牛尾飯
炸雞
2024-08-30
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
$130 (Dinner)
台長牛扒餐
吉列豬扒蛋包飯
日式担担麵
紅酒燴牛尾飯
炸雞
  • 担担麵
  • 蛋包飯
2024-08-27 117 views
朋友介紹旺角有間新開既貓貓餐廳QRF,店內有3隻可愛貓貓,不時會經過你身旁,大家可以一邊食一邊同佢哋玩。餐牌提供多款日式丼飯、咖喱/蛋包飯、粉/麵/讚岐烏冬、沙律,全部都配熱飲和汽水,另外仲有小食和飲品。燒雞扒沙律:擺盤好靚,雞扒煎得香口,肉質嫩滑,肉汁豐富;沙律菜爽脆,配芝麻沙律醬,充滿日式風味。牛肉拉麵:上枱散發著香噴噴既濃厚雞湯味,牛肉入口軟腍,味道有驚喜,而且份量好多,拉麵軟硬度適中,麵條沾滿雞湯既精華,非常好食。炸餃子:餃子煎得金黃香脆,內餡既菜和肉,比例恰到好處,配上日式沙律醬,味道更加一流。炸薯條:新鮮炸起,夠晒熱辣辣,特別脆口,灑上七味粉,不用沾任何醬汁,已經好食到唔停得口。總結,食物全部即叫即做,新鮮好味,值得與三五知己到來,與貓貓共渡美好時光。

Type of Meal
Dinner
  • 炸薯條
  • 炸餃子
  • 牛肉拉麵
  • 燒雞扒沙律
2024-08-25 192 views
行到見攰入嚟唞吓,有乜唔開心可以同D貓傾吓。食飽咗,傾訴咗。就可以走更遠嘅路。有人辭官歸故里,呢間新開嘅台灣底日式料理,走簡約路線,Menu選擇貴精不貴多,選擇困難症適合。最大嘅賣點應該係佢裏便嗰幾隻貓,好可愛,會同客人有interaction。店內播放悠揚嘅80年代西樂,令到餐廳好似同出邊現實世界暫時分離咗咁。火爆牛肉烏冬,唔好俾佢個所謂嘅麻辣湯底嚇親,老闆已經調校到適合香港人口味嘅辣度。輕柔嘅麻感,胃口大增,大塊肉大啖食。日式炸豬扒咖喱蛋包飯。豬扒炸得香脆,裏便嘅肉又保留到原汁原味。香濃嘅咖喱,配上幼滑嘅炒蛋,非常好送飯。煎餃子。又係佳作。炸雞翼。高水準,雞翼肥厚,雞皮炸到香脆,雞肉仍然鮮嫩多汁。

煎餃子。又係佳作。

炸雞翼。高水準,雞翼肥厚,雞皮炸到香脆,雞肉仍然鮮嫩多汁。