2024-10-16
之前喺中環返工,最鐘意去R&R Bagel食早餐,佢哋款式夠多又好味,真係我嗰陣返工嘅動力。見到佢哋鰂魚湧新開分店,即刻約人去happy hour,再食Bagel 當晚餐,估唔到咁有驚喜。食客可以自訂bagel或者揀佢menu嘅選項,仲可以揀唔同嘅包底。我同朋友叫咗Roast Beef 同Avocado Feta share食,兩個bagel底都揀咗罌粟籽,鐘意佢好有口感。Roast Beef 又多又大塊,加埋厚厚嘅cream cheese更係加分,咬落啖啖肉,食到好滿足。Avocado Feta 嘅牛油果醬多到爆哂出嚟,我哋加咗好肥美嘅三文魚,餐廳亦落足料,成個包好creamy味道好豐富,味道非常之夾。小食方面,我哋加咗雞翼同埋Mozzarella sticks。芝士條炸到啱啱好,拉絲效果好過癮,涼返啲之後質地變得煙韌,更適合佐酒啱。雞翼炸到好香口,細細地一隻仲要係單邊,方便進食。我同朋友趕得切係七點之前用happy hour價叫咗一杯啤酒同一杯白酒,真係好適合放工後relax下。
雞翼炸到好香口,細細地一隻仲要係單邊,方便進食。