2025-01-10 177 views
同好友去左位於灣仔嘅泰𠓾食晚飯,餐廳佈置得好舒服,有我鍾意嘅柔和淡淡黃光,配埋織滕嘅燈鈽,仲可以透過大大個玻璃窗睇到廚師喺裏面煮嘢食嘅狀況,感覺好有穿透力😂,坐得好舒服☺️剛好餐廳做僅身份証號碼優惠,所以好快坐滿客,仲有些客人在餐廳外排隊等候☺️🧿泰式土鍋($158,原價$228)第一次食泰式土鍋,幾特別,土鍋食材新鮮,有大蝦、豬、牛肉、豬肉丸、粉絲、豆腐干、娃娃菜、芽菜、通菜等食材,湯底清淡,淥完之後蘸上附有泰式醬汁,特別好味👍🧿泰式龍蝦金邊粉($268)賣相超吸引,大大隻龍蝦🦞,仲有幾隻肥美嘅蝦球,真係啖啖肉,,配埋惹味嘅金邊粉,又幾夾喎👍🧿青木瓜沙律($68)好友至愛青木瓜沙律,清新解膩。🧿炸蝦餅($88)外皮酥香,蝦餅夠彈牙,沾上泰式酸辣醬,就係最佳拍檔。🧿椰青($48)🧿泰式檸檬茶凍($42)🧿椰汁西米露(4件$48)‼️優惠‼️身份證上含有 2 ,3 ,8 ,9四個字其中一個字或以上即享:1️⃣個字9折2️⃣個字85折3️⃣個字8折4️⃣個字75折❇️必須like❤️泰𠓾社交平台主頁及泰鑫美食照片在社交平台❇️(⚠️以上優惠星期日及公眾假期除外)泰鑫 (灣仔)📭灣仔皇后大道東222號GARDENEast

🧿泰式土鍋($158,原價$228)

🧿泰式龍蝦金邊粉($268)

🧿青木瓜沙律($68)
好友至愛青木瓜沙律,清新解膩。

🧿炸蝦餅($88)
外皮酥香,蝦餅夠彈牙,沾上泰式酸辣醬,就係最佳拍檔。

🧿椰青($48)
🧿泰式檸檬茶凍($42)
🧿椰汁西米露(4件$48)

‼️優惠‼️
1️⃣個字9折
2️⃣個字85折
3️⃣個字8折
4️⃣個字75折

(⚠️以上優惠星期日及公眾假期除外)

泰鑫 (灣仔)
📭灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖
☎️98236689
2025-01-07 120 views
每經過灣仔皇后大道東,總被這泰國菜餐廳的裝潢所吸引,簡約而清新,對比繁忙街道總有種舒閒感.而且開放式廚房可見泰藉廚師及製作過程.而且消費滿$400便可於胡忠大廈及合和中心免費泊車3小時~🔸炸蝦餅($88)🔸泰式燒牛肉($138)🔸黃咖哩雞肉($108)🔸薄餅($38)🔸冬蔭功($48)🔸泰式龍蝦金邊粉($268)🔸芒果糯米飯($88)蝦餅即叫即炸入口彈牙又大件.而泰式龍蝦金邊粉最為吸睛!原隻波士頓龍蝦霸氣放上船型碟,龍蝦尾已經起肉,肉質彈牙,再配上三大隻鮮嫩大蝦,用料十足.金邊粉煙韌有彈性,混合辣椒粉、香茅、蒜頭、花生碎,味道更有層次!最愛冬蔭功味道微酸,充滿香茅味並後帶蕃茄甜度,有鮮蝦,蘑菇等.辣度適中又惹味開胃!而糯米飯用上紫米入口比較硬淨,配合旁邊的椰漿增加了應有甜度,味道會更好.

🔸炸蝦餅($88)
🔸泰式燒牛肉($138)
🔸黃咖哩雞肉($108)
🔸薄餅($38)
🔸冬蔭功($48)
🔸泰式龍蝦金邊粉($268)
🔸芒果糯米飯($88)

2025-01-02 219 views
新menu有非常吸睛嘅泰式龍蝦金邊粉$268原隻龍蝦上枱🦞除左拆好嘅龍蝦肉,仲有3大隻開邊蝦🦐好正呀!金邊粉口感好煙韌,炒得唔油膩👍🏻泰式燒豬頸肉$118燒得外微焦,咬落仲好juicy好嫩,值得encore😋泰式黃咖喱蟹肉+薄餅兩件$228蟹迷一定要點😍超足料!啖啖蟹肉勁滿足🤤黃咖哩唔會辣,啱曬我呢個怕辣人士🤣入面應該仲加左蛋,好好食呀🤩薄餅兩件都好多🤣唔係油酥餅,係傳統印度烤餅咁,熱辣辣外脆內軟!原味烤餅點咖哩絕配😋香葉肉碎煎鴨蛋飯$108豬肉碎份量好多😍調味同肥瘦都啱啱好,佢哋好特别係配流心鴨蛋😆

新menu有非常吸睛嘅泰式龍蝦金邊粉$268

泰式燒豬頸肉$118
燒得外微焦,咬落仲好juicy好嫩,值得encore😋

泰式黃咖喱蟹肉+薄餅兩件$228

香葉肉碎煎鴨蛋飯$108
2024-12-29 327 views
經過灣仔見到有間泰國菜好吸引門口仲show 咗個優惠身份證有 2,3,8,9 其中一個字或以上就有優惠😍❣️1個字有9折,2個字85折,3個字8折,4個字有齊75折添呀(公眾假期唔可以用)我中咗3個字有8折,好抵呀!仲唔入去食🤭ღ柚子大蝦沙律 $98大蝦大隻爽彈清甜柚子配泰式酸辣汁加上花生增加脆脆口感清新醒胃ღ 泰鑫特色土鍋158呢款幾有特式用個瓦煲仔同打邊爐差唔多泰鑫秘製清湯底配料有兩大隻新鮮蝦牛肉、豬肉、牛肉丸、豬肉丸同蔬菜🥬 好豐富😋ღ沙爹雞串 $78雞肉嫩滑多汁加上沙嗲醬更惹味ღ飛天炒通菜 $88通菜顏色深綠,入口嫩滑ღ芒果糯米飯 $88|椰子凍 $48甜品有好多款選擇糯米飯口感黏糯,芒果香甜椰子凍 清甜可口ღ泰式奶茶 $42正常甜度唔會太甜,個人覺得剛剛好ღ凍龍眼冰 $48龍眼冰清甜解渴晏晝3點後 仲有其他優惠 消費滿$300 +$1有-泰式青木瓜沙律消費滿$400 +$1有-手打炸蝦餅消費滿$500 +$1有-泰式燒豬頸肉(優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用,如有任何爭議,泰鑫將保留最終決定權)揸車嘅朋友消費滿400蚊仲可以喺胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時
經過灣仔見到有間泰國菜好吸引

門口仲show 咗個優惠
身份證有 2,3,8,9 其中一個字或以上就有優惠😍
我中咗3個字有8折,好抵呀!
仲唔入去食🤭

用個瓦煲仔
同打邊爐差唔多
泰鑫秘製清湯底

配料有兩大隻新鮮蝦
牛肉、豬肉、牛肉丸、豬肉丸
同蔬菜🥬 好豐富😋

ღ沙爹雞串 $78
雞肉嫩滑多汁加上沙嗲醬更惹味

ღ飛天炒通菜 $88
通菜顏色深綠,入口嫩滑

ღ芒果糯米飯 $88|椰子凍 $48
甜品有好多款選擇
糯米飯口感黏糯,芒果香甜

椰子凍 清甜可口

ღ泰式奶茶 $42
正常甜度唔會太甜,個人覺得剛剛好
ღ凍龍眼冰 $48
龍眼冰清甜解渴

晏晝3點後 仲有其他優惠
消費滿$300 +$1有-泰式青木瓜沙律
消費滿$400 +$1有-手打炸蝦餅
消費滿$500 +$1有-泰式燒豬頸肉

2024-12-22 385 views
好中意食泰菜,聖誕會飛去泰國食食食,未去之前已經忍唔住,去咗灣仔食✨️泰鑫。🦞原隻龍蝦金邊粉$268龍蝦好大隻,擺盤好震撼,可以多人share,金邊粉有鑊氣。🌶細冬陰功 $48辣辣地好惹味。🍜牛肉船湯麵 $138湯底濃郁,味道正宗。🥗柚子沙律$98酸酸辣辣好開胃。飲品:🥥椰青$48☕️熱奶茶 $38甜品:🥭芒果糯米飯$88芒果幾甜,糯米飯好煙韌。🎀餐廳仲做緊好多優惠,例如身份證號碼有指定數字有折,以及下午3點後,消費滿指定金額 +$1可享指定菜式🍽🍴🚘🚗消費滿400蚊可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時🎉

🦞原隻龍蝦金邊粉$268

龍蝦好大隻,擺盤好震撼,可以多人share,金邊粉有鑊氣。

🌶細冬陰功 $48

辣辣地好惹味。

🍜牛肉船湯麵 $138

湯底濃郁,味道正宗。

🥗柚子沙律$98

酸酸辣辣好開胃。

飲品:

🥥椰青$48

☕️熱奶茶 $38

甜品

🥭芒果糯米飯$88

芒果幾甜,糯米飯好煙韌。

🚘🚗消費滿400蚊可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時🎉

2024-12-18
2024-12-22 396 views
早幾日去咗行灣仔合和商場,新商場都幾大,行完之後已經攰攰地,同朋友諗住行返過銅鑼灣嗰邊食晚餐,不過我地行咗陣已經放棄呢個念頭,因為經過泰鑫時見到寫住👉🏻身份證上含有 2,3,8,9 四個字其中一個字就有優惠 1個字9折|2個字85折|3個字8折|4個字75折,朋友話佢有4個字姐係有75折即刻入去食🏃🏻‍♀️原來喺下晝3點後叫 泰式青木瓜沙律|手打炸蝦餅|泰式燒豬頸肉 分別可以食滿$300+$1 | $400+$1 | $500+$1享用真係超抵🥗青芒果軟殼蟹沙律 $118軟殼蟹已切件👍🏻青芒果微酸,配搭青瓜花生等配料整體食落好爽脆,沙律汁酸酸辣辣幾開胃😋🦞原隻龍蝦金邊粉 $268賣相非常吸睛😍原隻龍蝦大大隻,已預先起肉,口感彈牙味道鮮甜👍🏻除咗龍蝦仲有3隻開邊大蝦,非常彈牙,金邊粉煙韌,另外仲有糖|辣椒粉|花生碎|青檸 可以自行調味👍🏻🍚蟹肉炒飯 $118睇得出蟹肉係用新鮮蟹拆肉出嚟,食落好鮮甜,蟹肉份量好多,撈勻後每啖飯都食到👍🏻🐷泰式燒豬頸肉 $118豬頸肉燒得好香,唔沾醬汁都好夠味,沾埋泰式酸辣醬汁更加惹味🍹泰式檸檬茶 $42茶味濃郁,唔會太甜👍🏻🥭百香果芒果沙冰 $58好多百香果

🥗青芒果軟殼蟹沙律 $118

🦞原隻龍蝦金邊粉 $268

🍚蟹肉炒飯 $118

🐷泰式燒豬頸肉 $118
豬頸肉燒得好香,唔沾醬汁都好夠味,沾埋泰式酸辣醬汁更加惹味

🍹泰式檸檬茶 $42
茶味濃郁,唔會太甜👍🏻

🥭百香果芒果沙冰 $58
好多百香果👍🏻整體飲落清爽,食完辣野飲就啱晒😍
~ 原隻龍蝦金邊粉($268)🍝睇menu見佢最新推出咗呢個龍蝦金邊粉好吸引🤤,我地2個人冇念過就叫咗嚟試🙂‍↕️。上到黎我哋兩個都嚇親😯,真係砌返成隻龍蝦出嚟,個龍蝦尾仲用咗三隻鮮蝦黎砌🦐。大細蝦都夠晒新鮮彈牙,金邊粉調味適中炒得好惹味😋。不過極度建議大家多d人黎share會好啲😌,因為份量真係好多呀,性價比超高🤣。其實我哋都好有自知之明未再叫太飽肚嘅野🙂‍↕️,不過都係忍唔住要叫d小食食吓😝。我就推薦返上次食過好味嘅😙,點知朋友又好有興趣想試。上次介紹過今次就唔再詳細講啦。分別係~ 干蔥蒜蓉豬肉條($108)呢個暫時出面我真係未見過有🤔~ 椰汁雞湯($48)~ 青木瓜沙律($68)呢個係偏辣嘅,所以食得好爽😝。~ 椰子凍($48)🥥女人幾飽都要食甜品收尾🫣,我地就揀咗個細細地嘅。平時食泰國嘢多數都係食芒果糯米飯做甜品🥭,估唔到呢個又幾有驚喜😲。上面有少少好似奶蓋咁樣嘅cream(椰漿?),下面就係有好多一條條椰子肉嘅啫喱🤓。兩者配合得好好,唔會太甜太膩👍🏻,最後我哋都食哂🤪。~芒果熱情果沙冰($58) 🥭朋友揀咗杯酸酸甜甜嘅夠晒解膩😛。~椰青($48)🥥上次黎冇晒,今次終於試到🥹。諗落
~ 原隻龍蝦金邊粉($268)🍝

分別係
~ 干蔥蒜蓉豬肉條($108)
呢個暫時出面我真係未見過有🤔
~ 椰汁雞湯($48)
~ 青木瓜沙律($68)
呢個係偏辣嘅,所以食得好爽😝。

~ 椰子凍($48)🥥

~芒果熱情果沙冰($58) 🥭
朋友揀咗杯酸酸甜甜嘅夠晒解膩😛。

~椰青($48)🥥
上次黎冇晒,今次終於試到🥹。諗落去好清甜同最緊要夠凍😎。

✨而家餐廳仲有兩個優惠,分別係
1️⃣身份證上含有 2,3,8,9 四個字其中一個字或以上即享有以下優惠:
-4個字75折
(公眾假期唔可以用)

2️⃣消費滿400可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時
2024-12-17 358 views
今次發掘到一間係灣仔合和中心對面既「泰鑫」,高質既菜式令我念念不忘,好想介紹俾大家🔆原隻龍蝦金邊粉餐廳重點推介之一,成隻波士頓龍蝦🦞好吸晴,炒得夠乾身,鑊氣夠,重醬汁偏酸;龍蝦起咗肉啖啖肉,再配埋大蝦一齊,金邊粉好有蝦味🔆泰式黄咖喱蟹肉+薄餅超足料,啲蟹肉多到嚇親,椰漿味重,但都食到有蟹味,配埋其他香辛料好正。兩大塊薄餅唔油,再蘸埋咖哩汁,非常惹味🔆泰式手打炸蝦餅蘸麵包糠去炸好香口,蝦餅食到手打個種彈牙🔆干蔥蒜蓉豬肉條份量好多,肉配干蔥蒜蓉香脆惹味,肉唔會乾爭爭🔆椰子雞湯 (大)椰奶令到湯底好濃郁,仲好香香茅、青檸等等香料味道,微酸甜香辣,好開胃,雞肉好滑嫩入味🔆泰式蒜蓉炒通菜好有鑊氣、出晒煙熱辣辣~蒜蓉炒到好香好惹味,調味唔會太鹹

🔆原隻龍蝦金邊粉

🔆泰式黄咖喱蟹肉+薄餅

🔆泰式手打炸蝦餅
蘸麵包糠去炸好香口,蝦餅食到手打個種彈牙

🔆干蔥蒜蓉豬肉條
份量好多,肉配干蔥蒜蓉香脆惹味,肉唔會乾爭爭

🔆椰子雞湯 (大)

🔆泰式蒜蓉炒通菜
好有鑊氣、出晒煙熱辣辣~蒜蓉炒到好香好惹味,調味唔會太鹹
  • 泰式大蝦炒海鮮金邊粉
  • 泰式黃咖哩蟹肉
  • 炸蝦餅
天氣開始凍啦,想食返啲熱辣辣嘅嘢😝今次同朋友嚟灣仔嘅呢間傳統泰國餐廳「泰鑫」💁🏻‍♀️🇹🇭呢間餐廳一入到嚟環境好有舒服,側邊有落地玻璃嘅位可以坐,最啱打卡啊!今次我同朋友叫咗啲有辣同唔辣嘅食物。🍲泰式土鍋$158呢個係店員介紹必叫菜式嘅其中之一唔好睇呢個小小嘅土鍋啊,佢比嘅配料有兩大盤,有蔬菜亦有肉類海鮮。我哋兩個人share都覺得好滿足😝佢嘅配料仲好新鮮添!🍚菠蘿炒飯$128菠蘿炒飯係我每次食泰國嘢都會想試嘅一款菜式,果然冇令我失望!佢炒飯嘅配料都好多!而且炒飯炒得啱啱好👍🏻🥄冬陰功(小)$48我朋友可以食得好辣,所以佢就挑戰咗冬陰功,佢話越飲呢個湯就越覺得辣,但係佢又覺得辣得好過癮,鍾意辣嘅你歡迎大家可以過嚟挑戰吓!🤣🍧龍眼茶凍冰$48呢個鍾意食唔太甜嘅甜品🥰佢嘅龍眼茶味好出,龍眼肉亦都唔會好搶龍眼茶啫喱嘅味😚完全唔覺得有罪惡感嘅甜品,下次去嘅時候一定再嗌!🍨椰子雪糕$108由於我朋友辣得好過癮嘅時候想解辣😆所以佢就嗌咗呢款雪糕,呢款雪糕嘅椰子肉完全唔會少,越咬就有椰子香味😛超好食!🥤凍泰式奶茶$42喺泰國餐廳嗌泰式奶茶,完全唔會失望嘅選擇👍🏻🥥椰青$48椰青又解渴又好飲嘅飲品,最啱
天氣開始凍啦,想食返啲熱辣辣嘅嘢😝
今次同朋友嚟灣仔嘅呢間傳統泰國餐廳「泰鑫」💁🏻‍♀️

今次我同朋友叫咗啲有辣同唔辣嘅食物。

🍲泰式土鍋$158
呢個係店員介紹必叫菜式嘅其中之一

🍚菠蘿炒飯$128

🥄冬陰功(小)$48

🍧龍眼茶凍冰$48

🍨椰子雪糕$108

🥤凍泰式奶茶$42
喺泰國餐廳嗌泰式奶茶,完全唔會失望嘅選擇👍🏻

🥥椰青$48
椰青又解渴又好飲嘅飲品,最啱食辣嘢又或者食熱嘢嘅時候飲嘅一個飲品🥥

當我哋想埋單嘅時候,發現餐廳仲好貼心咁樣有呢三個嘅優惠:
🩷優惠
如果身份證上含有 2,3,8,9 四個字其中一個字或以上即享有優惠:
-4個字75折
(公眾假期唔可以用架😮)
(👍🏻要like 社交平台主頁同share相係社交平台)

-泰式青木瓜沙律
(下午3點後,消費滿$300 +$1可享)
-手打炸蝦餅
(下午3點後,消費滿$400 +$1可享)
-泰式燒豬頸肉
(下午3點後,消費滿$500 +$1可享)

消費滿400蚊可以喺胡忠大廈或者合和中心免費泊車3小時💙

(大家記住記住呀!🙌🏻🚫優惠不可與其他優惠/折扣及現金券同時使用,如有任何爭議,泰鑫將保留最終決定權)

📍 泰鑫 (灣仔)
📍灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖

#泰鑫 #thaifood #hkfood #wanchaifood #wanchai#thairestaurant #foodie #高質 #灣仔 #灣仔美食 #香港美食 #泰國菜
泰式奶茶
椰子雪糕
  • 泰式街頭椰子雪糕
  • 椰青
2024-12-16 264 views
位於灣仔獲得超多好評嘅高質泰國菜-泰鑫🇹🇭 由30年泰籍廚師主理👨🏻‍🍳主打正宗泰國菜🥢亦會不斷研發新菜式😜遠赴家鄉蘭實,將獨門秘方帶到香港🤩等大家可以品嘗到最地道嘅泰國風味☺️餐廳以木系裝潢加上落地玻璃,營造出清新自然嘅用餐環境🌿泰式燒豬頸肉口感爽脆嘅豬頸肉🐷香口又惹味,肉質嫩滑彈牙😛大大片啖啖肉,而且非常juicy💦要點埋佢嘅酸辣醬汁一齊食,更加滋味😚泰式黃咖喱蟹肉+薄餅泰式黃咖喱可以配搭唔同嘅肉類或者雜菜🤩我揀咗蟹肉🦀味道鮮甜😛加上香濃嘅黃咖喱🍛相當配搭👍🏻黃咖喱唔會好辣,味道偏甜😗另外會跟兩件薄餅可以沾上咖喱一齊食🫓飛天炒通菜鑊氣十足嘅飛天炒通菜🔥通菜口感爽脆,辣辣哋幾惹味😛椰汁雞湯椰奶清香,質地滑順,再散發清爽嘅酸辣滋味🌶️並帶有濃濃嘅香茅香氣🥣入面仲有嫩滑嘅雞肉🐔冬陰功有好多配料非常足料嘅冬陰功湯😛酸酸辣辣夠開胃,香濃惹味😚芒果糯米飯糯米飯用上紫米🍚煙煙韌韌,軟糯綿密😚芒果香甜🥭再加埋椰漿,層次豐富🫶🏻咁椰青原個椰青青甜解渴💦椰肉鮮嫩香甜🥥🚗而家消費滿$400可以係胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時🥳

泰式燒豬頸肉

泰式黃咖喱蟹肉+薄餅

飛天炒通菜
鑊氣十足嘅飛天炒通菜🔥通菜口感爽脆,辣辣哋幾惹味😛

椰汁雞湯

冬陰功
有好多配料非常足料嘅冬陰功湯😛酸酸辣辣夠開胃,香濃惹味😚

芒果糯米飯

椰青
原個椰青青甜解渴💦椰肉鮮嫩香甜🥥

2024-12-14 291 views
今日喺灣仔發現咗一間CP值超高嘅泰式餐廳,呢度嘅菜式多樣,店舖裝修以白色為主簡潔清新。龍蝦金邊粉二百幾蚊好抵食係原隻大龍蝦。👍🏻*原隻龍蝦金邊粉*真係一絕!香滑嘅金邊粉配上新鮮嘅龍蝦,味道鮮美,令人回味無窮。每一口都充滿海鮮嘅鮮甜!*炸蝦餅*外脆內嫩,蝦肉味十足,沾上自家製嘅醬汁,簡直完美。呢個小食真係讓人停唔落口,唔知不覺就食咗幾塊!*菠蘿炒飯*色香味俱全,菠蘿嘅酸甜同埋米飯嘅香氣交融,真係好開胃。每一口都有驚喜,夠味又唔膩,真係好適合當主食。沙嗲雞串燒*嘅味道亦都好正,肉質嫩滑,沙嗲醬香氣撲鼻,令人欲罷不能。每串都燒得恰到好處,真係好好味!*泰式燒豬頸肉*亦都唔可以錯過,肉質鮮嫩,搭配獨特嘅醬汁*芒果熱情果沙冰*係完美嘅結尾,清新解膩,甜度剛好。

*泰式燒豬頸肉*亦都唔可以錯過,肉質鮮嫩,搭配獨特嘅醬汁

*芒果熱情果沙冰*係完美嘅結尾,清新解膩,甜度剛好。
2024-12-13 259 views
今晚同閏蜜去咗灣仔食泰菜 環境幾舒服 木系裝修仲有個open kitchen睇到煮食過程2個人叫咗7樣嘢食 好滿足 🤠🍲特式土鍋個煲好懷舊嘅feel 配嘅材料有2隻蝦🦐 牛肉片🐮 豬肉片🐷 牛丸 菜盤 粉絲一路傾計一路烚🦐蝦餅剛炸起小心熱 脆口兼彈牙 食落嗦嗦聲🐥沙嗲雞肉串 串燒食落嫩口juicy 沙嗲汁上面仲佈滿咗花生碎 🤠🐷黃咖哩豬肉 加薄餅必定要加配埋薄餅先唔會浪費個咖哩豬肉煮得夠腍 仲有大量洋蔥同埋蕃茄仔作配料🥬飛天炒芥蘭芥蘭唔係度度有得叫 上枱後極速完食炒得好香 而且芥蘭夠爽脆🥭芒果糯米飯 賣相幾靚吓 糯米如果可以再煙韌啲更佳🥥椰子凍爽口椰肉配埋椰汁 好食又唔膩🥥椰青去食泰國菜必點嘅飲品 fresh~佢哋而家仲有幾個優惠添💙優惠1️⃣身份證上有 2/3/8/9 四個字其中一個字或以上就有折扣優惠優惠2️⃣下午3點後 食滿某個價 仲可以+$1換 泰式青木瓜沙律/ 手打炸蝦餅 /泰式燒豬頸肉優惠3️⃣消費滿400可以喺胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時🚗
今晚同閏蜜去咗灣仔食泰菜

賣相幾靚吓 糯米如果可以再煙韌啲更佳

🥥椰子凍
爽口椰肉配埋椰汁 好食又唔膩

🥥椰青
去食泰國菜必點嘅飲品 fresh~

佢哋而家仲有幾個優惠添💙
優惠1️⃣

優惠2️⃣
下午3點後 食滿某個價 仲可以
+$1換 泰式青木瓜沙律/ 手打炸蝦餅 /泰式燒豬頸肉

優惠3️⃣
消費滿400可以喺胡忠大廈同合和中心免費泊車3小時🚗

2024-12-09 255 views
今日去灣仔食泰國菜,廚師都係泰國人😍以家起香港可以食到地道泰式風味!我地8點到都滿場!大家想食一定要book位🫶🏻1️⃣椰子雞湯呢排涼左好多,所以叫碗雞湯暖胃,味道鮮甜可口,還有很多雞肉🫶🏻2️⃣泰式手打炸蝦餅職員每日新鮮製造蝦餅!難怪咁爽口彈牙!每次食泰菜都必點😋3️⃣原隻龍蝦金邊粉 必點🌟但記得提前預訂❗️龍蝦肉啖啖似啖啖膏,仲病三隻大被🦐超級足料😍金邊粉調味偏甜,同起泰街食到的味道還原了,超級驚喜😋4️⃣泰鑫特色土鍋開始入冬了!叫左一個泰式風情土鍋,就像港式打邊爐🍲配上泰鑫秘製清湯底!滾起先飲湯,再放🦐🥬同粉絲,熟左後再淋上醬汁,味道別有一番風味👍🏻最後落牛肉豬肉及丸類,湯的味道更濃郁!很適合冬天同朋友分享吃🫶🏻5️⃣泰式燒牛肉烤得粉嫩,沾上泰式醬汁更惹味6️⃣椰青必點🌟超巨型!好似我塊臉咁大,味道超鮮甜😍飲完就得刮椰肉食🥥勁嫩~🌟優惠1️⃣身份證上含有2,3,8,9四個字其中一個字或以上即享有以下優惠:- 1個字9折- 2個字85折- 3個字8折- 4個字75折(公眾假期唔可以用)🌟優惠2️⃣-泰式青木瓜沙律(下午3點後,消費滿$300+$1可享)-手打炸蝦餅(下午3點後,消費滿$400+$1可享)-泰

1️⃣椰子雞湯

2️⃣泰式手打炸蝦餅
職員每日新鮮製造蝦餅!難怪咁爽口彈牙!每次食泰菜都必點😋

3️⃣原隻龍蝦金邊粉

4️⃣泰鑫特色土鍋

5️⃣泰式燒牛肉
烤得粉嫩,沾上泰式醬汁更惹味

6️⃣椰青

🌟優惠1️⃣
- 1個字9折
- 2個字85折
- 3個字8折
- 4個字75折
(公眾假期唔可以用)

🌟優惠2️⃣
-泰式青木瓜沙律
(下午3點後,消費滿$300+$1可享)
-手打炸蝦餅
(下午3點後,消費滿$400+$1可享)
-泰式燒豬頸肉
(下午3點後,消費滿$500+$1可享)

🌟優惠3️⃣
消費滿400可以係胡忠大廈同合和中心
免費泊車3小時
平時都好鍾意食泰國菜,當然要搵正宗嘅泰國菜去食係灣仔就有間由入廚30年泰國人做主廚,連駐港泰國領事都推薦泰國菜餐廳以木系格調裝修為主,裝潢清新時尚,設開放式廚房,可見到廚師及製作過程,食品一定有返咁上下食物方面:泰式龍蝦金邊粉 : 餐廳必點新款菜式,賣相夠曬吸睛,原隻波士頓龍蝦放上船型碟,龍蝦尾已經起左肉,肉質鮮味彈牙,食落夠曬方便,蝦鉗同肉質鮮味,夠曬鮮,再配上三隻鮮嫩彈牙大蝦,用料十足,金邊粉煙韌有彈性,再撈埋辣椒粉、香茅、蒜頭、花生碎一齊食,味道有層次,口感一流泰式生菜包 : 豬肉碎份量十足,加上香料爆炒後夠曬惹味,再配搭上清爽嘅生菜一齊食,食出泰式風味黃咖哩牛配薄餅 : 黃咖哩味道辣中帶甜,香氣濃郁帶點椰奶香,牛肉嫩滑,配上香脆有質感嘅薄餅,可以吸收曬咖哩汁嘅味道,非常惹味椰汁雞湯 (大) : 雞湯椰香味十足,配上嫩滑雞肉、車厘茄、草菇、香茅、辣椒及其他香料,材料豐富,香滑美味芒果糯米飯 : 芒果新鮮鮮甜,配上椰香味濃郁嘅椰漿及熱辣辣嘅紫糯米飯,充滿泰國的味道Ours Tips : 餐廳近排仲做緊多個優惠,大家記住要留意啦優惠一 :身份證上含有 2,3,8,9 四個字其中一個字
平時都好鍾意食泰國菜,當然要搵正宗嘅泰國菜去食

食物方面:

優惠一 :

-4個字75折
(公眾假期不可使用)

優惠二 :

2024-12-02
Type of Meal
Dinner
2024-12-03 238 views
📍泰式船湯麵(牛肉、牛丸)首先,牛肉同牛丸個份量好足牛肉食落好滑;牛丸彈牙兩者都同個泰式湯底好夾湯底方面,飲落好惹味,而且唔辣金邊粉索哂d湯汁食真係唔錯🤪.📍泰式黃咖喱蟹肉 + 白飯是日MVP首先,黃咖喱係偏向香料味重但唔辣的咖喱面頭仲落左椰汁食落好重椰香之餘,又好濃咖喱香蟹肉佢係拆到一絲絲咁就咁食已經有微微的鮮甜味再配埋個咖喱一齊食真係超惹味🤩🤩本身跟餐係配簿餅但因我地係飯桶的關係🤡,就叫左店員轉飯食落配飯完全無違和感😝.📍泰式燒豬頸肉燒到好香脆之餘個邊又唔會太燶食落仲有少少碳燒香配埋個自製醬一齊食,酸酸甜甜咁好開胃🥳.📍泰式蒜蓉炒通菜即叫即炒,夠哂熱辣辣食落好夠蒜蓉味.📍泰式奶茶 & 泰式檸檬茶泰奶唔會太過甜,同埋香出假泰式茶的味檸檬茶都一樣,第一次飲泰式茶葉沖出黎的檸檬茶,個感覺好似飲緊檸檬版泰式奶茶咁,個感覺好特別🤣
📍泰式船湯麵(牛肉、牛丸)
首先,牛肉同牛丸個份量好足
牛肉食落好滑;牛丸彈牙
兩者都同個泰式湯底好夾
湯底方面,飲落好惹味,而且唔辣
金邊粉索哂d湯汁食真係唔錯🤪

📍泰式黃咖喱蟹肉 + 白飯
是日MVP
首先,黃咖喱係偏向香料味重但唔辣的咖喱
面頭仲落左椰汁
食落好重椰香之餘,又好濃咖喱香
蟹肉佢係拆到一絲絲咁
就咁食已經有微微的鮮甜味
再配埋個咖喱一齊食真係超惹味🤩🤩
本身跟餐係配簿餅
但因我地係飯桶的關係🤡,就叫左店員轉飯
食落配飯完全無違和感😝

📍泰式燒豬頸肉
燒到好香脆之餘
個邊又唔會太燶
食落仲有少少碳燒香
配埋個自製醬一齊食,酸酸甜甜咁好開胃🥳

📍泰式蒜蓉炒通菜
即叫即炒,夠哂熱辣辣
食落好夠蒜蓉味

📍泰式奶茶 & 泰式檸檬茶
泰奶唔會太過甜,同埋香出假泰式茶的味