2025-02-09 240 views
呢排要幫公司物色到會嘅餐廳,咁岩見到呢間專做外賣嘅韓國餐廳。放眼望過去,見到佢好似好多餐牌好多選擇,喺推俾公司之前,自然一定需要試下先。呢度除左熟食,仲有啲生嘅燒肉可以選擇,有啲仲係醃好左,又真係好方便。我地揀左個二人餐,佢個二人餐都好抵食,$200有找已經包左飯卷,湯,炸雞,泡菜同埋飲品,同埋個份量絕對係超多。我想講下佢呢度嘅泡菜有兩款,一款叫原味泡菜,一款叫新鮮泡菜。我地揀左後者,原來係醃制嘅時間冇咁長,味道冇咁咸冇咁酸,我覺得好好味。炸雞我地揀左甜辣醬味,因為外賣都比較遠,所以炸雞俾啲醬整到腍左。但係佢啲雞係好滑嘅,如果熱辣辣即刻食一定勁好味。跟住仲有個烤牛肉紫菜飯卷,呢度係足一條嘅份量,見到啲料都好足,夠晒爽脆,係正嘅。我地揀左個人參雞湯,又係好足料架,有1/4隻雞,呢個除左湯嘅飯之外,再跟左個白飯,所以真係多到食唔晒。另外職員推介左個蛋卷,佢話呢個唔係成日有,但好好味。一試之下又真係好正,我覺得呢款係手工菜嚟,因為佢個蛋捲係由好多好多層做成,中層唔同嘅層數仲要夾左唔同嘅配料,真係好好味。飲品嘅選擇就全部都係韓國直送嘅飲品,有三款果汁同埋一款甜米露揀。試菜結果十分滿意,睇埋佢個

但係佢啲雞係好滑嘅,如果熱辣辣即刻食一定勁好味。

試菜結果十分滿意,睇埋佢個到會價錢仲要一啲都唔貴,款式都多,係一個好好嘅選擇。
2025-02-08
3 day(s) ago 0 views
🐽 辣豬肉紫菜飯卷紫菜好香麻油味,入面嘅泡菜豬肉辣得嚟帶少少甜味,飯粒唔會過硬,仲有醃蘿蔔同菠菜增加口感,整體唔會太乾身。最怕啲飯卷散晒,呢度包得幾實淨🐽 甜辣無骨炸雞個醬汁調得幾平衡,甜味先出後勁帶微辣,炸皮夠脆。雞肉本身醃得入味,咬落仲有肉汁。配埋醃白蘿蔔解膩幾一流🐽 雜菜煎蛋卷蛋煎得香滑唔油,入面嘅甘筍絲、洋蔥同菠菜切得夠幼,咬落仲有爽脆感。仲有少少芝麻香吊味。🐽 泡菜煎餅邊位煎到金黃脆口,中間保持煙韌,泡菜粒份量足,酸辣味夠突出。略嫌麵粉感重咗少少,但配埋醋醬油食都算補救到。整體四樣嘢都keep到水準
🐽 辣豬肉紫菜飯卷

🐽 甜辣無骨炸雞

🐽 雜菜煎蛋卷

🐽 泡菜煎餅
2025-03-12 0 views
今晚選擇咗外賣韓式美食,真係滿足到味蕾。呢間生生市場喺元朗已經開咗一段日子,餐牌選擇多樣,最後揀咗套餐同加咗一個韓式炒粉絲。首先,辣豬肉紫菜飯卷內含紅蘿蔔絲、青瓜、辣豬肉同雞蛋,口感層次豐富,每一口都好味 🍙🐷。蘿蔔魚糕湯熱辣辣,魚糕彈牙,湯底清甜中帶少少辛辣,暖胃又開胃 🍲。甜辣無骨炸雞外層脆口,內裏嫩滑,甜辣適中,係炸雞控嘅至愛 🍗🌶。新鮮辣泡菜帶點酸辣,開胃又清新,食韓國菜點可以少得 。韓式炒粉絲彈牙入味,配菜鮮甜,非常滿足 🍝。青葡萄汁同梨汁味道清甜解渴,令整餐更添清爽感 🥤🍇🍐。最後,外賣袋內仲發現咗一張到會傳單,下次朋友聚會可以考慮呢度,多一個選擇真係唔錯 😃。

韓式炒粉絲彈牙入味,配菜鮮甜,非常滿足 🍝。

青葡萄汁同梨汁味道清甜解渴,令整餐更添清爽感 🥤🍇🍐。
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
去元朗成日經開呢間色彩繽紛嘅韓式外賣店「生生市場」,今次趁有朋友嚟我屋企玩,趁機外賣咗個2-3人套餐招呼朋友😆辣豬肉紫菜飯卷捲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️一向都好鍾意食kimbap,辣豬肉味道濃郁好豐富,充滿麻油味嘅飯配埋大量蔬菜,真係食吓一件食唔停🫣呢度飯捲好多口味,下次經過都要買返條過下口癮👍🏻韓式蜆肉大醬湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️韓式大醬湯其實同日式嘅味噌湯類似,呢個湯會配埋白飯一齊食!今次喺我第一次飲大醬湯,原來加埋蜆肉係會有一陣鮮味,大醬湯顏色偏深味道濃烈,啱晒重口味嘅我😋甜辣無骨炸雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️食韓國嘢點少得食炸雞,炸雞份量唔會好多,但係因為無骨啖啖肉嘅緣故,所以兩至三個人食剛剛好😍炸到脆卜卜嘅炸雞加埋甜辣醬,韓國風味即刻出晒嚟❣️新鮮辣泡菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️相比原味辣泡菜,我比較鍾意食新鮮嘅泡菜,因為會有一種清爽嘅口感,新鮮嘅辣泡菜爽脆而且多汁,對於鍾意食辣嘅我嚟講,辣度啱啱好亦唔會太酸👍🏻雜菜煎蛋卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️店長極之推介,話唔係日日都有,咁有緣當然要買一份嚟試吓🤭鬆軟嘅煎蛋卷又大又厚份量十足,配埋紫菜、蘿蔔同埋其他雜菜增加口感,果然係呢度必食小食之一!
去元朗成日經開呢間
色彩繽紛嘅韓式外賣店「生生市場」,
今次趁有朋友嚟我屋企玩,
趁機外賣咗個2-3人套餐招呼朋友😆

辣豬肉紫菜飯卷捲⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
一向都好鍾意食kimbap,
辣豬肉味道濃郁好豐富,
充滿麻油味嘅飯配埋大量蔬菜,
真係食吓一件食唔停🫣
呢度飯捲好多口味,
下次經過都要買返條過下口癮👍🏻

韓式蜆肉大醬湯 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
韓式大醬湯其實同日式嘅味噌湯類似,
呢個湯會配埋白飯一齊食!
今次喺我第一次飲大醬湯,
原來加埋蜆肉係會有一陣鮮味,
大醬湯顏色偏深味道濃烈,
啱晒重口味嘅我😋

甜辣無骨炸雞 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
食韓國嘢點少得食炸雞
炸雞份量唔會好多,
但係因為無骨啖啖肉嘅緣故,
所以兩至三個人食剛剛好😍
炸到脆卜卜嘅炸雞加埋甜辣醬,
韓國風味即刻出晒嚟❣️

新鮮辣泡菜 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
相比原味辣泡菜,
我比較鍾意食新鮮嘅泡菜,
因為會有一種清爽嘅口感,
新鮮嘅辣泡菜爽脆而且多汁,
對於鍾意食辣嘅我嚟講,
辣度啱啱好亦唔會太酸👍🏻

雜菜煎蛋卷 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
店長極之推介,
話唔係日日都有,
咁有緣當然要買一份嚟試吓🤭
鬆軟嘅煎蛋卷又大又厚份量十足,
配埋紫菜、蘿蔔同埋其他雜菜增加口感,
果然係呢度必食小食之一!

韓式蜆肉大醬湯
新鮮辣泡菜
辣豬肉紫菜飯卷捲
韓式蜆肉大醬湯
新鮮辣泡菜
辣豬肉紫菜飯卷捲
2025-03-11 0 views
平時成日見到好多人幫襯呢間生生市場,呢日唔想煮飯,就去咗買外賣齊齊分享!蜜糖蒜蓉無骨炸雞呢度嘅炸雞好有水準,炸漿沾滿甜甜嘅蜜糖蒜蓉醬,入口唔會太厚粉,內裡肉質juicy嫩滑,份量仲非常慷慨,必點!韓式海鮮嫩豆腐湯配飯天氣凍,飲一碗熱騰騰嘅暖豆腐湯特別暖胃。豆腐湯好足料,海鮮有蝦和魷魚、辣辣地之餘,味道都好鮮甜!吞拿魚紫菜飯卷份量一樣好足,每一件飯卷都包得紮實,餡料飽滿,一啖一件,滿足!韓式辣炒豬肉拌飯除咗辣炒豬肉之外,仲有芽菜、煎蛋、泡菜、紫菜、蘿蔔、青瓜絲,顏色豐富。味道穩陣,調味唔錯。

蜜糖蒜蓉無骨炸雞

韓式海鮮嫩豆腐湯配飯

吞拿魚紫菜飯卷

韓式辣炒豬肉拌飯
2025-03-04 5 views
最近試咗間韓式外賣店「生生市場」,佢哋啲嘢食夠晒地道風味,啱晒想喺屋企輕鬆歎韓式美食嘅朋友!今次我哋叫咗幾樣嘢試吓,包括韓式炒粉絲、泡菜、烤牛肉紫菜卷同埋芽菜。首先講韓式炒粉絲,佢哋嘅粉絲炒得好入味,彈牙又唔會太油膩,配埋啲蔬菜同肉絲,口感好豐富!泡菜夠晒酸辣,味道好正宗,送飯一流!烤牛肉紫菜卷都好正,紫菜脆卜卜,烤牛肉嘅香味同埋飯嘅甜味好夾,一口接一口,好滋味!芽菜就爽脆清新,可以平衡返其他嘢食嘅油膩感。整體嚟講,生生市場嘅嘢食都好有水準,價錢又合理,而且佢哋嘅外賣包裝都好乾淨企理,送貨速度都好快,真係一個唔錯嘅韓式外賣選擇!下次一定會再試吓佢哋嘅其他嘢食,例如炸雞、辣炒年糕等等,諗起都流口水!如果你都鍾意食韓式嘢,不妨試吓生生市場,相信你都會鍾意!

2025-02-06 217 views
一於試到成日經過的生生市場韓式外賣,種類真係好多。落單後會即整,所以要等大約15分鐘。下次屋企開party仲可以考慮埋叫到會。韓式水冷麵,麵身夠爽滑,湯底超正,第一下有Wasabi嘅感覺,然後有啲酸酸甜甜嘅味道,而且佢嘅冰都係有湯味,越食越濃郁,夏天食真係超正。蜜糖牛油無骨炸雞(S),份量好足,一打開超香蜜糖牛油味,炸粉皮薄,所以好入味,啱晒鍾意啖啖肉嘅人。勁多份卷選擇好開心,而且包裝好衛生,好夠飽肚裏面勁多餡,返到去加熱食一樣咁好味。
一於試到成日經過的生生市場韓式外賣,種類真係好多。
落單後會即整,所以要等大約15分鐘。

下次屋企開party仲可以考慮埋叫到會。

Type of Meal
Lunch
  • 水冷麵
  • 甜辣無骨炸雞
2025-02-05 121 views
韓式外賣小店烤牛肉紫菜飯卷 $53好大份,差唔多有12件,而且每件都好多料,有齊青瓜、雞蛋、紅蘿蔔等等。我叫左牛肉,比既份量都多,每件都拳頭咁大件!香脆韓國豬肉餃子 $48呢個大推,入面食落既豬肉味係用炭火烤過既豬肉味,相當惹味,價錢都唔貴,$50都唔洗,推介一試!另外會有個醬汁比你點,酸酸地。芝士無骨炸雞(S)$58蜜糖牛油無骨炸雞 (L) $88叫左2款炸雞 , 都係無骨,份量都幾大,味道係唔錯的,但呢到係落粉,唔夠juicy。蜜糖牛油會好啲。
韓式外賣小店

烤牛肉紫菜飯卷 $53

香脆韓國豬肉餃子 $48

芝士無骨炸雞(S)$58
蜜糖牛油無骨炸雞 (L) $88
2025-02-04 252 views
生生市場之前已經黎過,基本所有韓國食品都可以係度搵到,非常方便。而且外賣採用密封包裝,返到屋企一開就食得。烤牛肉拌飯係今日的午餐,飯餸會預先分開,非常貼心。飯上面有脆皮荷包蛋,餸的份量原來好多,牛肉碎夠入味,加埋韓式拌飯醬,是健康又飽足的一餐。今日點左2款未試過的飯卷,韓式炒魚仔紫菜飯卷魚仔帶甜,份量俾得好大方。紅蘿蔔,黃蘿蔔,青瓜,牛旁絲,材料滿瀉。芝士紫菜飯捲 芝士鋪滿一層,加上嫩蛋和餐肉,小朋友超愛。韓式炒粉絲炒粉絲一開盒已經聞到好香的麻油味,木耳、韮菜和冬菇絲等等,加上白芝麻,完全是餐廳級數。辣蘿蔔粒泡菜呢款叫了細size,但一餐都食唔曬。蘿蔔粒夠入味和辣,食落爽脆清甜,好味道。下次一定再encore。
生生市場之前已經黎過,基本所有韓國食品都

可以係度搵到,非常方便。而且外賣採用密封

包裝,返到屋企一開就食得。

烤牛肉拌飯係今日的午餐,飯餸會預先分開,

非常貼心。飯上面有脆皮荷包蛋,餸的份量原

來好多,牛肉碎夠入味,加埋韓式拌飯醬,是

健康又飽足的一餐。

今日點左2款未試過的飯卷,
韓式炒魚仔紫菜飯卷

芝士紫菜飯捲

芝士鋪滿一層,加上嫩蛋和餐肉,小朋友超愛。

韓式炒粉絲

炒粉絲一開盒已經聞到好香的麻油味,木耳、
韮菜和冬菇絲等等,加上白芝麻,完全是餐廳級數。

辣蘿蔔粒泡菜

下次一定再encore。
2025-01-15 249 views
生生市場 由韓國人主理性價比高✅韓式料理!以相宜價錢食到高質美味韓國菜🇰🇷食物款式多炸雞、泡菜鍋、手卷、小食、蛋卷都有嫁叫左兩款手卷!🍙韓式牛肉手卷🍙韓式辣豬肉手卷配料充足:甘筍、青瓜、雞蛋卷~一啖一口!口感豐富又健康!🍗韓式炸雞即叫即炸新鮮熱辣!炸雞外脆內軟非常Juicy🍚韓式牛肉飯!用上肥牛!油脂豐富~加入多款配料,撈飯一流生生市場 元朗店📍元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖灣仔店📍灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號
生生市場

由韓國人主理性價比高✅韓式料理!
以相宜價錢食到高質美味韓國菜🇰🇷食物款式多
炸雞、泡菜鍋、手卷、小食、蛋卷都有嫁

叫左兩款手卷!

🍙韓式牛肉手卷🍙韓式辣豬肉手卷
配料充足:甘筍、青瓜、雞蛋卷~

一啖一口!口感豐富又健康!

🍗韓式炸雞
即叫即炸新鮮熱辣!炸雞外脆內軟非常Juicy

🍚韓式牛肉飯!
用上肥牛!油脂豐富~加入多款配料,撈飯一流

生生市場
元朗店📍元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖
灣仔店📍灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號
2025-01-12 179 views
元朗有間韓式外賣店「生生市場」。開喺元朗中心位置教育路,地理位置方便!呢度嘅menu夠晒多元化,食到多款地道韓式小食,炸雞、紫菜飯捲、湯飯類、韓式前菜等一應俱全。可以單點外,又有套餐,仲做埋到會,偷懶唔想煮或者買黎做party food都好適合。落單之後等大約10分鐘啲野食就ready好,夠快捷。今次點左幾款韓式地道菜色,味道都唔錯,價錢亦親民!韓式炸雞有多款口味選擇,仲有兩個size選擇,人少少點左個細size就啱啱好。蜜糖蒜蓉無骨炸雞。調味有蜜糖嘅甜同蒜蓉嘅香,好惹味!炸雞都炸得夠脆口,雞肉肉質夠嫩,啖啖肉,無骨嘅炸雞特別滋味!作為紫菜飯捲愛好者,一次過試左兩款口味。韓式烤牛肉同埋韓式豆腐。紫菜飯捲好足料,而且包得好實淨,唔會一夾就散。一份紫菜飯捲有12件,份量比想像中多!不過烤牛肉就無咩牛肉味,韓式豆腐反而口感仲豐富,雖然全素但味道唔覺得單寡。韓式炒粉絲係冷盤,呢個幾好味!麻油香好突出,粉絲口感好彈,入面仲有唔同種類嘅蔬菜,冬菇、菠菜、蘿蔔、雲耳等等,好味。辣炒年糕都唔錯!個辣椒醬甜辣十足,辣勁十足!年糕都好煙韌唔硬,入面仲有魚糕同雞蛋,沾辣椒醬食好味!
元朗有間韓式外賣店「生生市場」。

開喺元朗中心位置教育路,地理位置方便!
落單之後等大約10分鐘啲野食就ready好,夠快捷。

今次點左幾款韓式地道菜色,味道都唔錯,價錢亦親民!

蜜糖蒜蓉無骨炸雞

調味有蜜糖嘅甜同蒜蓉嘅香,好惹味!

作為紫菜飯捲愛好者,一次過試左兩款口味。
韓式烤牛肉同埋韓式豆腐。
紫菜飯捲好足料,而且包得好實淨,唔會一夾就散。
一份紫菜飯捲有12件,份量比想像中多!

韓式炒粉絲係冷盤,呢個幾好味!

辣炒年糕都唔錯!

個辣椒醬甜辣十足,辣勁十足!
年糕都好煙韌唔硬,入面仲有魚糕同雞蛋,沾辣椒醬食好味!
2024-12-31 206 views
推薦呢間好食韓式外賣,試咗佢嘅甜辣炸雞,豬肉紫菜飯卷,烤餅泡菜煎餅甜辣炸雞,辣度剛剛好,味道一流,食完完全唔覺得滯!泡菜煎餅都好食,煙靭得來有少少隨身,就咁食都好好食最後佢個豬肉紫菜飯卷,勁大份,兩個人都食唔晒,屋企肚餓又唔知食乜就最好嗌佢黎食呀

甜辣炸雞,辣度剛剛好,味道一流,食完完全唔覺得滯!

泡菜煎餅都好食,煙靭得來有少少隨身,就咁食都好好食

Delivery
2024-12-29 238 views
位於元朗教育路嘅生生市場✨主打韓式外賣🥡🔹甜辣無骨炸雞非常受歡迎嘅招牌菜!炸得金黃酥脆,裡面卻保持多汁。甜辣醬味道好惹味,既有甜味又帶點微辣,令人食唔停口。🔹泡菜豬肉湯湯底濃郁,豬肉軟嫩,泡菜酸味為湯增添層次感。湯嘅辣味同酸味平衡得剛好,令人胃口大開,特別適合寒冷嘅天氣。🔹烤牛肉紫菜飯卷牛肉醃得相當入味,烤得剛剛好,外焦內嫩,配上新鮮紫菜同米飯,口感層次豐富。每一口都感受到牛肉嘅香濃味道。🔹炸醬麵醬汁濃厚,麵條煮得彈牙,淋上炸醬後,滿滿肉香,醬汁滑順,帶一點甜味,食得人心滿意足。生生市場✨📍元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖📍灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣
位於元朗教育路嘅生生市場✨主打韓式外賣🥡

生生市場✨
📍元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖
📍灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖

#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣
大時大節個個都出街食,想同情人喺屋企二人世界又唔想煮飯,今次特別啲試下外賣韓國菜返屋企食😂就搵到呢間專營外賣韓國菜🇰🇷《生生市場》2-3人套餐C|$258包括以下食品:1️⃣韓式炆牛肋排湯|超推薦👍‼️一大碗跟飯🍚‼️入面仲有4大件牛肋排🐂,仲要炆到超淋,一撕就骨肉分離🫨,重點個湯超甜,送飯一流‼️2️⃣炸醬麵麵條十分有彈性,搭配炸醬和青瓜絲,口感非常滑順同有口感❤️3️⃣甜辣無骨炸雞🐔炸雞非常香脆,味道甜中帶少少辣🔥,又唔會太辣,十分惹味份量都唔少,都有成6-7件👍4️⃣雜菜煎蛋捲(當日賣完換左飯捲)烤牛肉紫菜飯捲🐂每次食韓國菜都要叫飯捲❤️,呢間仲要都幾大條👍有酸蘿蔔、青瓜🥒、雞蛋🥚、紅蘿蔔🥕同埋主角牛肉🐂,飯捲食材都十分豐富5️⃣韓式飲品2款濟州橙汁/青葡萄汁/ 梨汁/ 甜米露呢個餐兩個人食真係食唔晒😂,3個人食就啱啱絲,平均每人都係$8×‼️如果堂食嘅韓國餐廳淨係叫個麵都已經$8×😂😂佢除左呢個餐外,佢最平2人餐都係$188起咋‼️黎緊咁多節日,好多都會約朋友仔一齊開party慶祝🎉,唔講唔知,原來佢都有做到會外賣架‼️如果今次到會唔想成日食沙律意粉,不如來點不一樣,試下韓國菜到會🇰🇷‼️可以電話or聯絡佢地社交平

2-3人套餐C|$258

包括以下食品:
1️⃣韓式炆牛肋排湯|超推薦👍‼️

2️⃣炸醬麵

麵條十分有彈性,搭配炸醬和青瓜絲,口感非常滑順同有口感❤️

3️⃣甜辣無骨炸雞🐔

炸雞非常香脆,味道甜中帶少少辣🔥,又唔會太辣,十分惹味
份量都唔少,都有成6-7件👍

4️⃣雜菜煎蛋捲(當日賣完換左飯捲)

烤牛肉紫菜飯捲🐂

5️⃣韓式飲品2款
濟州橙汁/青葡萄汁/ 梨汁/ 甜米露

如果堂食嘅韓國餐廳淨係叫個麵都已經$8×😂😂
佢除左呢個餐外,佢最平2人餐都係$188起咋‼️

可以電話or聯絡佢地社交平台 落order都得‼️👍$80運費直接送到你屋企🚚

2024-12-20 216 views
千色附近原來開咗間抵食韓式食物專賣店,油炸雞、拌飯、韓式飯卷、人蔘雞基本上所有韓式食物都一應俱全,地點好方便千色對面就係,聚會叫佢哋到會都唔錯😁✨超級推薦佢哋烤牛肉拌飯,入邊有五顏六色嘅蔬菜,芽菜、翠玉瓜、醃蘿蔔、紫菜同埋最重要嘅牛肉,佢哋嘅牛肉整得夠薄,而且味道夠,撈埋佢哋嘅拌飯醬汁甜甜地食落去剛剛好。韓式炒魚仔紫菜飯卷都好正㗎,平時好少見到有炒魚仔飯卷,佢哋嘅飯卷整得夠實,所以切開都唔會散晒,炒魚仔好香,入面仲有好多蔬菜捲埋一齊,比肉類嘅飯卷更加吸引。韓式海鮮嫩豆腐湯好欣賞佢哋嘅豆腐湯,因為有少少香辣味,又唔會搶走海鮮嘅鮮甜度,即叫即整熱辣辣有蝦、八爪魚、蜆、翠玉瓜、蛋等等,非常足料豐富。湯少少辣,撈飯好食好香口。海鮮煎餅佢哋嘅煎餅整得好精緻企理,熱辣辣好正!入面有唔同種類海鮮,勁多八爪魚,醬汁辣辣地幾夾味。📍生生市場元朗教育路2-6號地下C舖#元朗美食 #元朗外賣

韓式海鮮嫩豆腐湯

海鮮煎餅