2024-06-02 57 views
之前同朋友開party 有提過呢間生生市場嘅泡菜好好食 特別係新鮮泡菜 今次呢就叫咗個套餐包括有飯卷 主菜 炸雞 泡菜 另外再加咗一個飯卷 全部嘢加埋都係二百幾 好抵🤩烤牛肉紫菜飯卷🐮🍙佢哋個飯卷好大嚿 份量都幾多 一盒大概有8至10件左右 而且非常足料 如果一個人食其實就已經飽哂韓式海鮮嫩豆腐湯🥘嘅驚喜係海鮮有極多 有大量嘅魷魚同埋蜆 仲有一堆金菇 翠玉瓜 洋蔥同埋豆腐等等嘅配料 味道辣辣地幾開胃 送飯一流甜辣無骨炸雞🐔食韓國炸雞就梗係要食甜辣 炸雞甜甜辣辣 而且每舊都幾幾大 食落係外層有少少脆 估計應該係整落冇幾耐 新鮮泡菜🌶️呢個真係大大大大大推 必試 芝士紫菜飯卷🧀🍙屋企人就鍾意呢款芝士紫菜飯卷 飽肚得來 有少少鹹香 不過食幾舊就已經飽😂P.S. 店舖係有兩間分店分別有元朗同埋灣仔 有機會經過嘅朋友可以試吓

烤牛肉紫菜飯卷🐮🍙

韓式海鮮嫩豆腐湯🥘

甜辣無骨炸雞🐔

新鮮泡菜🌶️
呢個真係大大大大大推 必試

芝士紫菜飯卷🧀🍙
屋企人就鍾意呢款芝士紫菜飯卷
飽肚得來 有少少鹹香 不過食幾舊就已經飽😂

平時出入元朗教育路,都會見到馬路轉角位呢間「生生市場」嘅外賣客絡繹不絕!星期六懶得煮飯,經過就於試幾款外賣返屋企食。餐單嘅🇰🇷韓國料理選擇非常多,淨係睇曬menu都唔少時間。估唔到仲有急涷料理同配菜可以買返屋企煮。今次我就試左呢幾款:原味無骨炸雞 $42(small)特登揀無骨,小朋友容易食,炸皮香脆,肉質鮮嫩多汁。韓式豆腐紫菜飯卷 $48呢個飯卷用蔬菜豆腐做餡,有酸瓜、紅蘿蔔、青瓜絲🥒,新鮮爽甜。韓式炒粉絲 $45炒粉絲係呢餐我最鍾意食嘅,帶少少濕潤嘅粉絲底,有香菇🍄‍🟫同菜蔬,粉絲夠彈韌,唔會一咬就斷或太硬。韓式辣炒豬肉拌飯 $63甜中帶辣,調味啱啱好。豬肉肉質鬆軟,肉味香濃,醬汁好惹味😋 拌飯嘅流心蛋同舖面嘅紫菜仲好加分。韓式烤雞拌飯 $63 烤雞滑溜唔乾柴,拌芽菜、紅蘿蔔絲、菠菜、青瓜絲同白蘿蔔絲,口感清爽豐富。呢度仲有四五月當造嘅醬油蟹可以預訂,下次一於再食過!

原味無骨炸雞 $42(small)
特登揀無骨,小朋友容易食,炸皮香脆,肉質鮮嫩多汁。

韓式豆腐紫菜飯卷 $48

韓式炒粉絲 $45

韓式辣炒豬肉拌飯 $63

韓式烤雞拌飯 $63

呢度仲有四五月當造嘅醬油蟹可以預訂,下次一於再食過!
2024-05-25 58 views
✨烤牛肉紫菜飯捲(💰$50)✨辣豬肉紫菜飯捲(💰$48)飯捲預先切好 包得夠實 唔會一夾就散飯嘅比例唔多 反而係餡料多啲 足料🤩餡料有肉 青瓜 紅蘿蔔 蛋 牛蒡 醃蘿蔔口感豐富 而且調味適中 輕鬆食晒🤣✨韓式辣豬肉餐盒(💰$73)辣豬肉份量都幾多 塞滿晒🤣食落幾惹味 啱晒用嚟配飯食👍🏼配料仲有炸雞塊 大豆芽 泡菜同蓮藕成個餐盒好好豐富😋另外仲附上一碗海帶湯🥣見到有唔少韓式前菜 覺得幾吸引 要咗兩款😆✨涼拌菠菜(💰$25)菠菜食落帶麻油香味 而面頭仲有啲芝麻 ✨汁煮鵪鶉蛋(💰$50)鵪鶉蛋食落好入味 啱晒用嚟配飯/麵食餐牌:

✨烤牛肉紫菜飯捲(💰$50)
✨辣豬肉紫菜飯捲(💰$48)
飯捲預先切好 包得夠實 唔會一夾就散
飯嘅比例唔多 反而係餡料多啲 足料🤩
餡料有肉 青瓜 紅蘿蔔 蛋 牛蒡 醃蘿蔔
口感豐富 而且調味適中 輕鬆食晒🤣

✨韓式辣豬肉餐盒(💰$73)
辣豬肉份量都幾多 塞滿晒🤣
食落幾惹味 啱晒用嚟配飯食👍🏼
配料仲有炸雞塊 大豆芽 泡菜同蓮藕
成個餐盒好好豐富😋另外仲附上一碗海帶湯🥣

見到有唔少韓式前菜 覺得幾吸引 要咗兩款😆

✨涼拌菠菜(💰$25)
菠菜食落帶麻油香味 而面頭仲有啲芝麻
✨汁煮鵪鶉蛋(💰$50)
鵪鶉蛋食落好入味 啱晒用嚟配飯/麵食

餐牌:
2024-05-17 30 views
好掛住係韓國讀書時成日食既참치김밥所以買尼食有韓國既味道😋雖然韓國小店既份量多到可以分到兩餐食但尼度都唔差有大概12舊到當午餐食都ok唔錯下次試試其他野先可能同炒年糕食會仲好味
好掛住係韓國讀書時成日食既참치김밥
可能同炒年糕食會仲好味
吞拿魚紫菜飯捲
吞拿魚紫菜飯捲
2024-05-17 30 views
呢晚過咗元朗朋友屋企玩💖佢話一定要食佢嘅飯堂之一~生生市場!所以我哋就買晒外賣上佢屋企啦😚甜辣無骨炸雞雞件炸到外脆內嫩,出邊包住微甜微辣嘅韓式甜辣醬😋煎炸野外賣拎走,上到樓仍然好食!香脆韓國豬肉餃子餃子控必叫呢個豬肉餃子,餡料好Juicy,一啖一口超正呀!烤牛肉紫菜飯捲呢個紫菜飯捲好豐富,每件大到一啖食唔晒!入邊嘅烤牛肉唔會過老,仲有玉子、紅蘿蔔絲、青瓜絲、牛蒡同埋醃製過嘅蘿蔔🤤炸醬麵食韓國野必叫嘅仲有炸醬麵!炸醬唔會過分鹹,入邊有洋蔥同埋豬肉!韓式海鮮嫩豆腐湯另外想食啲湯類嘅嘢,嗌咗呢個豆腐湯!裏面有好多豆腐同埋蜆肉,呢個湯仲包咗一個白飯💖
呢晚過咗元朗朋友屋企玩💖
佢話一定要食佢嘅飯堂之一~生生市場!

所以我哋就買晒外賣上佢屋企啦😚

甜辣無骨炸雞

雞件炸到外脆內嫩,出邊包住微甜微辣嘅韓式甜辣醬😋
煎炸野外賣拎走,上到樓仍然好食!

香脆韓國豬肉餃子

餃子控必叫呢個豬肉餃子,餡料好Juicy,一啖一口超正呀!

烤牛肉紫菜飯捲

呢個紫菜飯捲好豐富,每件大到一啖食唔晒!

炸醬麵

食韓國野必叫嘅仲有炸醬麵!
炸醬唔會過分鹹,入邊有洋蔥同埋豬肉!

韓式海鮮嫩豆腐湯

另外想食啲湯類嘅嘢,嗌咗呢個豆腐湯!
裏面有好多豆腐同埋蜆肉,呢個湯仲包咗一個白飯💖
2024-05-13 26 views
位於元朗千色廣場對面嘅生生市場,係由韓國人主理嘅韓式外賣小店🇰🇷 舖頭雖然細細間,但應有盡有,除咗有多款韓國菜式之外,仲有好多韓式拌菜,例如:泡菜、鵪鶉蛋、八爪魚等,價錢仲十分抵食👍🏻📌芝士紫菜飯捲 $48🌯個人鍾意最基本嘅口味,青瓜絲同蘿蔔絲十分清新,再加上黃蘿蔔酸酸甜甜地,同少少芝士嘅鹹香,十分開胃!📌辣炒年糕 $45 🍢傳統韓式甜辣醬炒年糕,唔算好辣。年糕煮得啱啱好,夠煙靭有嚼勁。📌泡菜煎餅 $48 🫓份量都幾多,有少少可惜因為外賣焗腍咗,建議可以用焗爐焗一陣,外皮焗返脆之後會更加香口!📌 甜辣無骨炸雞 (細) $48 🍗有2個size 可以選擇,細份嘅份量都唔少,有6-8嚿。一口一件,無骨啖啖肉,食得好爽!📌 韓式炒粉絲 $45 🥙粉絲爽口彈牙,唔會煮得太腍黐埋晒,芝麻同麻油嘅香氣濃郁,配菜有菠菜、紅蘿蔔絲同香菇,令口感十分豐富!

📌芝士紫菜飯捲 $48🌯

📌辣炒年糕 $45 🍢

📌泡菜煎餅 $48 🫓

📌 甜辣無骨炸雞 (細) $48 🍗

📌 韓式炒粉絲 $45 🥙
2024-05-10 47 views
烤牛肉紫菜飯卷它由烤牛肉絲、紫菜、白飯和各種蔬菜組成,通常還包括酱油、芝麻油和其他調味料。外觀精美,可以切成小段,非常適合作為小吃或午餐。它既美味又營養豐富,肉質鮮嫩,蔬菜的清脆口感和紫菜的鮮香相得益彰。泡菜煎餅主要係泡菜與麵糊,再將混合物倒入平底鍋中煎至金黃色,有著獨特的酸辣口感和香氣,外層酥脆,內部柔軟。辣炒年糕主要由年糕和辣椒醬組成,還有添加魚糕,醬汁辣味濃郁,年糕條Q彈有嚼勁,如果唔食得辣,就未必接受到。韓式炆牛肋骨湯飯以牛肋骨為主要食材,搭配蔬菜、大蒜、蔥和其他香料熬煮而成。這道湯飯濃郁而清爽,牛肉的鮮香和湯汁的滋味相融合,令人回味無窮。依家除了外賣自取,仲有開始做到會,一大班朋友既好選擇
烤牛肉紫菜飯卷

辣炒年糕

韓式炆牛肋骨湯飯

依家除了外賣自取,仲有開始做到會,一大班朋友既好選擇
[✨元朗生生市場·地道韓式外賣店🇰🇷]#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣 🥢韓式部隊鍋 $138食韓國野又點少得部隊鍋,除左腸仔、餐肉同年糕外,仲有大量蔬菜💕韓式醬料亦辣得好過癮,推薦度十足👍🏻💯🥢牛肉拌飯 $63牛肉份量十足,每啖飯都均勻沾上醬汁及配料,超級惹味😋🥢辣豬肉紫菜飯捲 $48豬肉配上韓式醬料非常濃郁入味,配上醃蘿蔔、紅蘿蔔絲同甜蛋,無論係口感層次同味道都好出色,惹味又健康🤩💕 ————————♡♡♡♡♡♡———————— ✨總結雖然只係外賣店,但係一啲都唔可以睇輕!味道正宗有驚喜,價錢亦親民合理,拍得上出面大間嘅韓國料理店,性價比高,絕對值得推薦🥰💗📍生生市場🏠元朗店元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖🏠灣仔店地址:灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號鋪#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #
[✨元朗生生市場·地道韓式外賣店🇰🇷]

#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣

🥢韓式部隊鍋 $138

🥢牛肉拌飯 $63
牛肉份量十足,每啖飯都均勻沾上醬汁及配料,超級惹味😋

🥢辣豬肉紫菜飯捲 $48

————————♡♡♡♡♡♡————————

✨總結

📍生生市場
🏠元朗店
元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖
🏠灣仔店
地址:灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號鋪

#jmhkfoodie #hkfoodie #hkeat #hkeats #hkfood #hkig #hkgirl #food #hkfooddaily #hkfoodblogger #hongkongfood #hongkongfoodie #852food #香港美食 #香港食評 #香港餐廳 #為食港女 #元朗 #元朗美食 #元朗好去處 #元朗食好西 #元朗餐廳
#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣
由韓國人主理嘅韓國味道係唔同啲🙈 ᴏᴘᴘᴀ真係好貼心嫁,除咗有單點之外,仲推出咗2-3人嘅套餐,啱晒有選擇困難症嘅人😆 最重要係元朗近我,太ᴊᴇɴɢ了😋1️⃣ 2至3人套餐ʙ🍴心大心細唔知揀咩好,呢3款套餐就幫到手啦💓 全部都係幾個揀一款,仲包埋飲品,夠哂抵🥤 我就揀咗烤牛肉拌飯、ʟᴀʙᴏᴋᴋɪ、泡菜煎餅同魚餅串湯,嗌套餐抵過單嗌好多😚烤牛肉拌飯用咗切到好碎嘅牛肉,加入菠菜、芽菜同煎蛋等配菜😆ʟᴀʙᴏᴋᴋɪ認真惹味~煙煙韌韌嘅年糕加上魚餅,仲有半隻蛋蛋,拉麵好彈牙,撈埋甜辣汁一齊食夠哂過癮😍泡菜煎餅係意外地嘅大份,但勁甜心分到三角形一件,唔算好脆但係我中意嘅口感😋而魚餅串啖啖肉,大大條🙈配埋熱辣辣嘅湯就啱哂啦🍢2️⃣ 蜜糖蒜蓉炸雞🍗韓國野必嗌一定係炸雞😋 呢到有成5款口味嘅雞,總有一款啱口味😎 我中意將蜜糖炸雞連埋啲蒜蓉一齊食,皮脆肉嫩,簡直聞到都流哂口水🥳3️⃣ 飲品🥤相信大家都知平時買呢啲都唔平~ 難得呢到包兩罐飲品,呢兩款有埋果粒添嫁🤣

1️⃣ 2至3人套餐ʙ🍴

烤牛肉拌飯

烤牛肉拌飯用咗切到好碎嘅牛肉,加入菠菜、芽菜同煎蛋等配菜😆
Labokki

魚餅串湯

而魚餅串啖啖肉,大大條🙈

配埋熱辣辣嘅湯就啱哂啦🍢

2️⃣ 蜜糖蒜蓉炸雞🍗
蜜糖蒜蓉炸雞

3️⃣ 飲品🥤

Dinner
烤牛肉拌飯
Labokki
蜜糖蒜蓉炸雞
我地成日蒲開元朗🙈見到呢間韓食小店都開左好耐 一直都冇試過 今次就試下先😗呢間係外賣店黎我見都不斷有客人入去幫襯 口碑應該不錯👌🏻👍🏻原來灣仔仲有間分店今次點左個2-3人套餐🍱再叫多份炸雞🍗套餐可以隨意配搭✅今次點咗套餐A:🌯烤牛肉紫菜飯捲🍲人蔘雞湯🧆甜辣無骨炸雞🥘新鮮泡菜🥤梨汁x2另加:🧆蜜糖蒜蓉無骨炸雞(小)除咗泡菜 仲有好多其他漬物同埋前菜🍢仲有啲急凍牛小排🥩可以用嚟韓燒添🌯烤牛肉紫菜飯捲份量超多 數左有成12件咁多!😱烤牛肉配上青瓜同漬蘿蔔同蛋 甜甜地 好清新唔覺唔覺 可以食左好多件落肚🤰🏼🍲人蔘雞湯好足料 成隻雞髀係湯入面🍖下面有糯米配底湯之前我冇飲過 原來係咁既味道 感覺好補身咁冬天食暖笠笠🔥唔錯哦 裡面仲有紅棗🧆甜辣無骨炸雞冇骨真係好正 炸粉唔會過多基本上 我一食炸雞一定會點甜辣醬 好開胃啖啖肉 又唔洗用手拎住食 不錯不錯🥘新鮮泡菜好大塊平鋪既泡菜🥬層與層之間係充滿醃醬的又辣又多汁 正 好真材實料 唔似超市一罐罐果d🥤梨汁x2有其他果汁揀 都係罐裝的本來想要橙汁 但冇哂唯有要梨汁 有果肉的另追加:🧆蜜糖蒜蓉無骨炸雞(小)呢個係因為我覺得唔夠飽再另加的有蒜片拌隨住 蜜糖都多
我地成日蒲開元朗🙈見到呢間韓食小店都開左好耐

🧆甜辣無骨炸雞
🥘新鮮泡菜
🥤梨汁x2
另加:
🧆蜜糖蒜蓉無骨炸雞(小)

除咗泡菜 仲有好多其他漬物同埋前菜🍢

🥤梨汁x2
有其他果汁揀 都係罐裝的
本來想要橙汁 但冇哂唯有要梨汁 有果肉的

另追加:
🧆蜜糖蒜蓉無骨炸雞(小)
呢個係因為我覺得唔夠飽再另加的
有蒜片拌隨住 蜜糖都多到底都有🍯
佢一盒都幾多件 兩人食兩盒 都好飽了

佢既外賣都幾重份量同貼心💕
炸雞熱食盒蓋都剪少少窿透氣 等食物唔洗咁快變淋

👫見到佢有到會服務 下次如果多人開party都可以諗吓

#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣 #外賣自取 #韓國 #炸雞 #人參雞湯 #泡菜
  • 甜辣無骨炸雞
2024-05-05 27 views
是日放假係家溫書午餐想買外賣又想食下韓國野上網搵到元朗千色對面有間係做外賣同到會落左單等15分鐘就有得攞~包裝都好穩陣袋口有膠紙貼實~搭761p番到天水圍上樓都無任何漏湯既情況我地叫左K1 烤牛肉紫菜飯捲$50K2 辣豬肉紫菜飯捲$48兩盒份量都好大,有3層12件除左牛同豬唔同之外,配料都有青瓜,紅蘿蔔絲,蛋,醃蘿蔔,口感層次豐富,好有韓式住家feel。麵:N3炒年糕拉麵$58年糕煙un,都有6件左右,拉麵吸晒年糕甜辣汁,好惹味,仲有半隻蛋,好多塊魚餅。湯:T3韓式海鮮嫰豆腐湯配白飯湯小小辣,唔會太咸,除左嫰豆腐,蜆,金菇,魷魚鬚,唔錯拎到番去仲熱辣辣。另外叫左個涼拌醬菜B6 涼拌豆芽 (S) $25~清新爽脆醃菜B20 醃牛蒡 (s) $40呢個好有驚喜,甜甜地好脆口,醃飯配粥都一流,雖然叫細size但滿滿一盒。啱先都有問過到會係幾日前,原來平日即日叫夜晚都可以送到。係大時大節聖誕或新年就要3日前。幾方便~懶唔想煮果陣,或者開party啱晒。
是日放假係家溫書
午餐想買外賣又想食下韓國野
上網搵到元朗千色對面有間係做外賣同到會

落左單等15分鐘就有得攞~

包裝都好穩陣袋口有膠紙貼實~
搭761p番到天水圍上樓都無任何漏湯既情況

Lunch
  • 醃牛蒡
  • 辣豬肉紫菜飯捲
2024-05-03 26 views
一開始係比餐廳既小食雪櫃吸引左去睇,琳瑯滿目,可以選擇嘅嘢都好多,除左小食仲有主食類,仲有好幾款2人餐可以簡,我地簡左個$198set,另外再加左個海鮮薄餅😋🔸烤牛肉紫菜飯卷可以偷偷地透過玻璃睇到入面製作飯卷,見佢哋都係即叫即整,餡料非常豐富🔸人蔘雞湯(半隻)真係食到好似韓國咁嘅味道,雞入面有糯米一齊熬製,略嫌人蔘味淡咗少少🔸甜辣無骨炸雞每一粒炸雞都掛滿咗甜辣汁,而且啖啖肉,食得好爽🔸新鮮辣泡菜呢個係我每次都會叫,因為同坊間唔同食到佢嘅脆口,而且又唔會過辣🔸海鮮煎餅🫓餡料足,即拎個陣食左塊,仲食到索索聲🔸梨汁、甜米露甜米露食韓國必點,梨汁清甜,食辣野配佢地就最岩喇👍🏻姐姐仲派左張傳單話佢地宜家有到會可以叫,下次gathering可以試下☺️

🔸烤牛肉紫菜飯卷

🔸人蔘雞湯(半隻)

🔸甜辣無骨炸雞
每一粒炸雞都掛滿咗甜辣汁,而且啖啖肉,食得好爽

🔸新鮮辣泡菜

🔸海鮮煎餅🫓
餡料足,即拎個陣食左塊,仲食到索索聲

🔸梨汁、甜米露
甜米露食韓國必點,梨汁清甜,食辣野配佢地就最岩喇👍🏻

Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
2024-04-25 18 views
喺元朗教育路轉角位有一間韓國舖,keep住都幾多人買外賣,呢度基本韓國菜式都有,韓式前菜,韓式飯卷,泡菜煎餅,炸雞同醬油蟹等等,價錢相宜,份量仲唔少,種類多完化,由一人午餐到8-10人既到會餐都有。隊友一向鍾意食炸雞,所以我哋揀咗甜辣炸雞,泡菜煎餅,魚餅串湯;而烤牛肉紫菜飯卷同埋韓國豬肉餃子就買俾阿囡食。唔好睇佢好似樣樣細細碗,其實食落好多,呢個三大一細都食唔晒。韓式甜辣無骨炸雞-即叫即炸,一口一個啖啖肉,皮脆肉滑,無骨真係好正,個醬汁調味剛剛好。烤牛肉紫菜飯卷-大份足料,餡多個飯,有牛肉,青瓜,蘿蔔同蛋,包裝設計出色,同出面嗰啲唔同,值得一讚。泡菜煎餅-佢剪開晒一件件,好方便,點埋個汁味道剛好,夠地道,煎脆啲就更加好。香脆韓國豬肉餃子🥟-呢個餃子又係出色,餡料啖啖肉,唔交行貨。魚餅串湯-魚餅串夠晒啲條,魚湯味都幾濃,記得襯熱飲。

魚餅串湯-魚餅串夠晒啲條,魚湯味都幾濃,記得襯熱飲。

2024-04-23
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
Lunch
  • 甜辣無骨炸雞
⭐️評分:4.5/5-直接買大量前菜放家裡,泡菜、魚糕、黑豆、海帶等,飯捲又有不同口味,想要點熱食也有各種選擇,日日不同口味都有大量可選!-✳️辣豬肉紫菜飯捲 Spicy Pork Kimbap 👍👍辣豬肉、青瓜、紅蘿蔔、雞蛋、醃黃瓜、醃牛蒡、紫菜包成飯捲,份量充足,口味豐富濃郁的辣醬炒豬肉,紫菜香口,飯捲偏軟腍配料清新爽口-✳️泡菜煎餅 Kimchi Pancake 👍👍厚身,質地濕潤,略帶粉感帶泡菜特帶的酸、甜、辣味-✳️炒韓國粉絲 👍👍👍粉絲彈牙爽口,麻油味超濃郁配有菠菜、紅蘿蔔、芝麻等,口味豐富-✳️辣炒年糕 👍🥲辣醬濃稠,緊附在年糕上,辣味較強,辣中帶少量甜味年糕粗身圓條,煙韌有彈性,質感厚重-✳️醬煮黑豆 Seasoned Black Beans小份份量已經好多,慢慢一粒粒進食,香口誇人蜜香甜蜜,個人更愛偏軟的蜜煮黑豆-✳️韓式炒魚糕 Stir-Fried Fishcake相對硬身,煙煙軔軔,好有軔勁😍淡淡魚糕特有的魚肉香-除了元朗更有灣仔分店!而且有到會餐單🤔方便一班朋友/公司聚會。午餐CP 值好高!又好吃又平宜--⭐味道 4/5⭐️特色 3.5/5⭐️環境 3/5⭐️性價比 5/5 ⭐️服務
⭐️評分:4.5/5
辣豬肉、青瓜、紅蘿蔔、雞蛋、醃黃瓜、醃牛蒡、紫菜
包成飯捲,份量充足,口味豐富
濃郁的辣醬炒豬肉,紫菜香口,飯捲偏軟腍
配料清新爽口

✳️泡菜煎餅 Kimchi Pancake 👍👍
厚身,質地濕潤,略帶粉感
帶泡菜特帶的酸、甜、辣味

✳️炒韓國粉絲 👍👍👍
粉絲彈牙爽口,麻油味超濃郁
配有菠菜、紅蘿蔔、芝麻等,口味豐富

✳️辣炒年糕 👍🥲
辣醬濃稠,緊附在年糕上,辣味較強,辣中帶少量甜味
年糕粗身圓條,煙韌有彈性,質感厚重

✳️醬煮黑豆 Seasoned Black Beans
小份份量已經好多,慢慢一粒粒進食,香口誇人
蜜香甜蜜,個人更愛偏軟的蜜煮黑豆

✳️韓式炒魚糕 Stir-Fried Fishcake
相對硬身,煙煙軔軔,好有軔勁😍
淡淡魚糕特有的魚肉香

• 辣豬肉紫菜飯捲
  • 海鮮煎餅
  • 韓式炒粉絲
  • 辣炒年糕
· 生生市場 ·元朗人一定唔會陌生~位於千色店對面嘅韓國外賣店🇰🇷Location💯ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎🤍烤牛肉紫菜飯卷 $50有啲韓國舖頭嘅紫菜飯捲勁幼勁短呢到真係好足料 用料好豐富~成條飯卷都好粗✨烤牛肉嘅份量都好多🐮🤍辣豬肉紫菜飯卷 $65辣豬肉好開胃🤭唔會得紅色但係冇辣味~🤍甜辣無骨炸雞(S) $48每一件炸雞都沾滿咗甜辣醬✨無骨炸雞啖啖肉 岩曬食肉獸🤤🍖🤍泡菜煎餅 $48唔知點解對泡菜煎餅有一種執着去到每間韓國餐廳如果有賣都要食😂🤍涼拌荳芽(S) $25沾滿麻油✨好香好香~ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆(5個🔆為滿分;🔅為半分)生生市場(元朗店)元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖🚇港鐵元朗站行約10分鐘港島嘅朋友可以試灣仔店✨灣仔堅拿道西15號永德大廈地下G13號舖#生生市場 #元朗 #灣仔 #銅鑼灣
· 生生市場 ·
元朗人一定唔會陌生~
位於千色店對面嘅韓國外賣店🇰🇷
Location💯

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎
🤍烤牛肉紫菜飯卷 $50
有啲韓國舖頭嘅紫菜飯捲勁幼勁短
呢到真係好足料 用料好豐富~
成條飯卷都好粗✨
烤牛肉嘅份量都好多🐮

🤍辣豬肉紫菜飯卷 $65
辣豬肉好開胃🤭
唔會得紅色但係冇辣味~

🤍甜辣無骨炸雞(S) $48
每一件炸雞都沾滿咗甜辣醬✨
無骨炸雞啖啖肉 岩曬食肉獸🤤🍖

🤍泡菜煎餅 $48
唔知點解對泡菜煎餅有一種執着
去到每間韓國餐廳如果有賣都要食😂

🤍涼拌荳芽(S) $25
沾滿麻油✨好香好香~

ʕ·͡ˑ·ཻʔ︎ ————————— ฅ՞••՞ฅ︎

餐廳推薦程度:🔆🔆🔆🔆
(5個🔆為滿分;🔅為半分)

生生市場(元朗店)
元朗教育路2-6號捷榮樓地下C號舖
🚇港鐵元朗站行約10分鐘