2024-02-03
哇,今日終於試到傳聞中嘅西式早午餐,真係啱晒我嘅心水!👍 件Green day breakfast,搞到我嘅味蕾係一個又酸又夠味嘅美滿世界中游咗一圈。啲黑松露芝士焗新薯,啖啖香濃,輕輕咬落去,個口感彈牙得嚟入味,真係辣手得來。熱辣辣嘅水波蛋仲有少少smoked paprika嘅香氣,真係惹味到不得了。至於隻牛油果,新鮮得滑,搭埋口感爽脆嘅羽衣甘藍,啖啖層次感,你話唔過癮?梗係唔得囉!意粉方面,個Pan-seared new zealand diced beef spaghetti,每一啖牛肉都係入口即溶,意粉又夠晒有咬口,滿足到爆!😋最啱下午茶嘅Homemade scone,外皮脆卜卜,暖笠笠嘅軟綿內餡令人一試難忘,真係讓人回味無窮~總體上嚟講,無論係份量定味道,都係得我心水晒!😊下次我一定要帶埋啲朋友仔過嚟,一齊分享呢份來自舌尖嘅幸福感覺呀!