🔅Reaction Coffee Roasters🔅跑馬地🔅咖啡店🔅我同男友好中意呢間咖啡店,連埋跑馬地少少行程,就係好開心嘅 #拍拖好去處 !店舖半露天,新鮮空氣配住少少 neighbourhood嘅感覺,其實真係好舒服!呢間食物真係唔錯,之前叫過Rösti薯餅同埋牛油果同雞Burrito 好正,依家就去試試 pulled pork burrito同埋佢嘅甜品,好想認認真真試晒佢嘅menu!🐷 pulled pork burrito 顧名思義,即手撕豬肉條配薄餅,入面有我最鍾意嘅kale羽衣甘藍菜,好有口感,包住實晒咁樣切開四件~ 手撕豬肉一啲都唔dry,又唔會太水或者太juicy,所以個薄餅都係脆卜卜我自己就覺得其實4份真係好飽,比較適合同人share~🍮 Dirty Tiramisu外觀好吸引嘅意大利tiramisu,流出嚟嘅cream好甜,但又唔會甜都膩~ 個tiramisu嘅濕度剛剛好,餅乾唔會太硬,當然有好香咖啡味,但就無咩酒味,個甜度balance得好好,仲有少少雲呢拿香~ 唔錯!我好怕啲太甜嘅野,所以真係好推介!🥐 泰茶味 Croffle (牛角酥窩夫)croffle真

🐷 pulled pork burrito

我自己就覺得其實4份真係好飽,比較適合同人share~

🍮 Dirty Tiramisu

🥐 泰茶味 Croffle (牛角酥窩夫)
croffle真係愈來愈流行,不過做得好真係唔容易!我覺得今次呢個就有待改善,個牛角酥係好食,鬆軟又脆香,但係上面個泰茶cream就甜左同埋多左,所以食到最後有啲滯~ 同埋泰茶cream嘅溫度係室溫,可能呢個真係個人口味問題,我覺得凍少少是舒服啲,但我又諗同個牛角酥溫差太大,可能又影響牛角酥質感🥺

講埋兩杯啡💛

drip on the rock☕️ 係由手冲咖啡再滴落冰塊處理,咖啡香隨住溫度同冰塊融化而改變,入口好舒服,係靚啡~但豆味唔係太出,變化唔會話好大

所以其實真係睇你飲咖啡係飲乜嘢,我哋兩個就比較注重入口係咪香醇,咖啡豆味道出唔出,溫度變化會唔會令佢有改變,所以其實我哋又唔係好特別飲豆種,或者手沖種類😅

dirty ☕️ 不過不失,無咩特別😅

Reaction Coffee Roasters

網址: https://s.openrice.com/QrbS0L0q900~uZ5MGAA
地址: 跑馬地成和道67號地下B及C舖
電話: 26747388
=====================
#黃色消費圈 #黃色經濟圈 #黃店 #黃色小店 #咖啡店 #cafe #hkcafe #cafehopping #cafehoppinghk #靚景餐廳 #咖啡廳 #burrito #pulledpork #pulledporksandwich #dirty #dirtytiramisu #dripontherock #croffle #牛角酥窩夫 #提拉米蘇