2022-07-24 199 views
又係一個人獨食午餐,今次在九龍灣。因為我較為小家唔想俾加一服務費,在德福行左成個圈,選擇實在太少。突然想起去德福後面找找,竟發現了 Eastmark 商場。我以前只留意到大渣哥,無發現商場入面都有嘢食。真係枉我係九龍東的人😅入去見到有間叫 Red Object, 個名有趣,原來主打蕃茄湯麵,又無需加一,就入去試試。手機 QR code 落單,叫左個相對平價啲嘅蕃茄湯烤雞扒麵,因為讀書時食過太多太多上海麵,就要刀削麵,其實不加錢下,只得呢2款麵選。蕃茄湯竟然極濃,覺得近似蕃茄蓉,可以吃出很足料。個人口味,味道是不錯的,但我覺得湯太濃唔太似湯麵,或者我調節下心態,當佢係撈麵可能合適啲。
2022-07-24
$78 (Lunch)
2022-07-22 145 views
九龍灣分店新開業嘅時候試過一次(牛魔王同豚三寶🐷)但嗰次食完覺得一般般今次經過 想俾多次機會試下🍅自家鮮茄濃湯🍜湯底質地濃 可以食得出蕃茄蓉嘅口感但蕃茄味道食落無想像咁濃郁 個人認為唔夠甜味🙈 味道比較天然🐮牛魔王($88)和牛展:每一片都好厚 食落啖啖肉 啫喱位好多牛肩胛:好嫩 牛肉味好濃 推介!🐔炭烤風味雞排($65)雞排味道好一般 食唔到炭烤味 而且仲有少少雪藏味🤭葛絲少少彈牙 但未算煙韌由於都係無咩調味比較之下 個人認為刀削麵比較配合湯底🍜雖然蕃茄湯係純正嘅蕃茄湯底 但唔太適合我嘅口味🙈 不過牛魔王嘅配料的確幾好味
九龍灣分店新開業嘅時候試過一次(牛魔王同豚三寶🐷)
但嗰次食完覺得一般般
今次經過 想俾多次機會試下

🍅自家鮮茄濃湯🍜
湯底質地濃 可以食得出蕃茄蓉嘅口感

🐮牛魔王($88)
和牛展:每一片都好厚 食落啖啖肉 啫喱位好多
牛肩胛:好嫩 牛肉味好濃 推介!
牛魔王

🐔炭烤風味雞排($65)
雞排味道好一般

雖然蕃茄湯係純正嘅蕃茄湯底 但唔太適合我嘅口味🙈
不過牛魔王嘅配料的確幾好味

牛魔王
2022-07-22 103 views
啲員工態度勁差 點左餐轉外賣嫌太多野做唔肯幫你倒入個碗到 拎碗麵出黎叫你自己倒 叫佢幫手倒仲諸多藉口同態度勁串 唔會再幫襯🤷🏻‍♀️跟住佢地重要拎左入去倒我係到諗現場幫我倒返咪得 跟住點左餐重話要我地轉台明明我地就已經坐低左態度非常唔好
2022-07-22 104 views
一入去叫左兩個餐 諗住叫佢將一個餐變外賣 點知個員工同我講 因為出左餐 唔同我地例跟住我就同個店員講不如你就咁幫我倒落去轉外賣啦 個女仔就同我講因為我地外賣分湯上加上而家好繁忙 不如你自己倒啦
2022-07-11 127 views
好濃郁嘅蕃茄湯 湯底似忌廉湯嘅質地✨芝士雞柳配刀削麵 $68火焰芝士配雞柳亦唔輸蝕雞柳滑身 側邊配有香蒜 十分足料✨炭燒雞扒配上海麵 雞肉嫩滑份量都好多 外皮脆卜卜 充滿肉汁價錢都只係$68
好濃郁嘅蕃茄湯 湯底似忌廉湯嘅質地

✨芝士雞柳配刀削麵 $68
火焰芝士配雞柳亦唔輸蝕
雞柳滑身 側邊配有香蒜 十分足料

✨炭燒雞扒配上海麵 雞肉嫩滑
份量都好多 外皮脆卜卜 充滿肉汁
價錢都只係$68
2022-07-10 174 views
🔅蕃茄仔🔅九龍灣🔅蕃茄湯麵🔅之前就試過銅鑼灣分店,一食過牛肩胛蕃茄湯麵驚為天人~今次同朋友約埋睇演唱會前食飯,試試九龍灣分店有乜嘢唔同新口味!💕 輕煎三味烤鴨肉配刀削麵超香烤鴨,香料好入味,令鴨絕不會有穌味~鴨皮亦有微脆,份量亦好多,食完超飽~刀削麵最掛汁,配蕃茄湯真係一流💕 炭燒風味雞扒配上海麵加萵苣雞扒同樣做到烤香、脆身,份量亦多~但感覺上無鴨、牛咁突出~上海麵會比較稔身,口感無刀削麵咁突出,視乎大家鍾意食麵質較硬定較軟💕 大滿足豚三寶配葛絲豚三寶包括有烤豚肉薄片、豬軟骨,同埋豬扒!豬扒好香,而且香料出依然突出;而豬軟骨肉炆得好稔,味道略淡~但都係好出色!至於葛絲口感似幼身薯粉,都掛汁但麵身本身無味,所以都係輸刀削麵一個馬鼻位😂💕 烤忌廉蟹肉薯餅小食是必須的!有淡淡蟹肉味嘅薯餅~好脆好香口,仲唔會濟口,好適合叫黎大家分享!同朋友一齊食就以邊個最好食爭持不下~應該都係首推牛肩胛、烤三味鴨,同埋刀削麵!蕃茄仔 網址: https://s.openrice.com/QrbS0uys500~uZ5MGAA地址: 九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖電話: 26777338=====
🔅蕃茄仔🔅九龍灣🔅蕃茄湯麵🔅

蕃茄仔

地址: 九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖
電話: 26777338
=====================
#黃色經濟圈 #黃店 #九龍灣黃店 #kazyyklnbay #kazyykln #kazyynoodles #kazyyhkfood #蕃茄湯麵 #蕃茄仔 #湯麵 #好味道 #foodblogger #foodie #hkfoodie #tomatosoup #redobject #tomato
大滿足豚三寶
炭燒風味雞扒配上海麵加萵苣
輕煎三味烤鴨肉配刀削麵
烤忌廉蟹肉薯餅
$120 (Dinner)
炭燒風味雞扒配上海麵加萵苣
輕煎三味烤鴨肉配刀削麵
烤忌廉蟹肉薯餅
係附近同朋友睇完展覽後,發現到Red Object‼️雖然當天不供應拌麵,一開始覺得有點可惜。但是蕃茄湯真的超有驚喜‼️‼️‼️🍅蕃茄湯可以話係蕃茄醬🤣超濃郁,完全唔同其他餐廳既蕃茄湯(係熱水加茄膏🙄),無得比‼️再配上香脆炸蒜加蔥花,令到成碗湯更加好食😋🍜麵底可以免費選擇上海麵或刀削麵。我們就不約而同選擇了刀削麵😆。口感不錯,不會太淋。小編建議如果想麵條更加融合蕃茄湯,可以選擇芋絲或者烏冬🤔。🐔鮮茄濃湯-炭烤風味雞扒 ($68)➕🥖安文達芝士煙肉麵包條 ($20)➕🥤七喜 ($10)雞扒外層的皮煎到金黃色,脆卜卜。雞肉嫩滑,外脆內軟。麵包條不會太硬,內含有少量芝士煙肉,不會說太膩。小編建議要趁熱食,而且可以試下蘸蕃茄湯一齊食,都好好食。🐮 鮮茄濃湯-特級安格斯牛肩胛 ($78)➕🌶特製激辣肉醬($18) ➕🍑Sage系列-白桃烏龍(冷泡)($18)牛肩胛超軟熟。因為朋友超愛吃辣野,她更形容蕃茄湯再配合辣肉醬,簡直係湯底既昇華🤣令到成碗湯麵更加惹味可口。至於冷泡茶有淡淡桃香,不苦澀。但朋友說比較喜愛熱飲的茶呢。(小編擔心飲完會瞓唔到覺,所以就留待下次有機會才一試🤣)———————————總結:小

🐔鮮茄濃湯-炭烤風味雞扒 ($68)➕
🥖安文達芝士煙肉麵包條 ($20)➕
🥤七喜 ($10)

🐮 鮮茄濃湯-特級安格斯牛肩胛 ($78)➕
🌶特製激辣肉醬($18) ➕
🍑Sage系列-白桃烏龍(冷泡)($18)

———————————
總結:小編是蕃茄愛好者🍅😍鐘意蕃茄既朋友仔一家要去食呀‼️‼️~
提提大家餐廳是手機點餐的。
炭燒風味雞扒配上海麵 $68蕃茄湯底非常濃郁鮮甜,質感似忌廉湯個種濃郁度,味道酸酸地夠開胃 😋😋上海麵勁掛湯😍😍大力力力推炭燒雞扒, 滑嫩唔會好柴 ,外皮燒到脆卜卜,聞落去仲好重炭燒嘅香味,真係好好食,連湯都清埋,價錢相宜,短短日子已經翻食過3次🤭推薦度 5/5特級安格斯牛肩胛配上海麵加雞胸肉$100牛肩胛肉好重牛味,而且唔un 唔鞋,好好味,湯底都係蕃茄湯,配上海麵yummy👍🏻雞胸肉嫩而不鞋,高蛋白質低脂不二之選😃推薦度 4/5千里烏龍茶 $18前調烏龍茶味,後調甘甜推薦度 4/5蕃茄仔 (九龍灣)九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖

炭燒風味雞扒配上海麵 $68
推薦度 5/5

特級安格斯牛肩胛配上海麵加雞胸肉$100
推薦度 4/5

千里烏龍茶 $18
前調烏龍茶味,後調甘甜
推薦度 4/5

蕃茄仔 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖
2022-06-27 136 views
有日突然經過九龍灣 見到呢間好似好吸引 就入左去 叫咗個炭烤雞扒麵 同埋和牛拌烏冬 蕃茄味好香濃 雞扒好香 煎得好好食 唔會好鞋好柴 而拌烏冬都好夠味 牛肉就普通 但賣相不錯 飲品方面 都係啲冷泡茶 無咩特別 呢間值得一去
2022-06-25 122 views
Lunch Time ~shaved noodles💛💛💛💛九龍灣The Eastmark 蕃茄仔🍅🍅🍅💛💛💛💛🖍店內以QR code落單,不同款餸$68起,自己配搭不同麵底(刀削麵、上海麵),配烏冬、葛絲、配菜、小食、飲品…可另外加錢再追😊我地叫左: ❣️炭烤風味雞扒刀削麵$68
❣️牛魔王(雙拼牛展,牛肩胛) 刀削麵$90 🖍值得一讚係湯底,配搭選料係其次,蕃茄濃湯好稠身,湯底每日用大量新鮮蕃茄,加上豬骨、蔬菜,洋蔥,蒜頭等多款香料熬製,湯底打成茄蓉,入口啖啖香濃鮮甜,好健康,真係連湯都飲埋冇剩😋🍅 🖍雞扒好大塊,煎到啱啱好,外皮好香脆,入口嫩滑,抵食之選。而牛魔王,牛展同牛肩胛各兩片,牛肩胛太好味唔夠喉🥹🖍份量吾算太大,但係湯底足料,無味精,唔飲埋啲湯好浪費不過一飲完飽晒,小店經營,舖租、食材成本貴,收得呢個價錢亦合理。📍📍📍📍📍📌📌📌📌📮蕃茄仔 Red Objectss📍九龍灣常悅道21號THE EASTMARK1樓7號舖

❣️炭烤風味雞扒刀削麵$68

❣️牛魔王(雙拼牛展,牛肩胛) 刀削麵$90

📍📍📍📍📍📌📌📌📌

📮蕃茄仔 Red Objectss
📍九龍灣常悅道21號THE EASTMARK1樓7號舖
2022-04-19
Lunch
  • 炭烤風味雞扒
今日同朋友去九展,睇show前喺德福附近食飽先出發。由mtr行5-10分鐘左右,過咗德福天橋就嚟到 蕃茄仔 所在位置喇。作為一個蕃茄巨粉,望相都已經覺得湯底好吸引!🤤我地都叫咗刀削麵底,分別配雞扒同牛展。佢嘅水係自己斟,讚嘅位係夠冰涼同有檸檬底,真係啱晒炎炎夏日,我當我飲咗凍檸水了。食物到,茄湯真係一如圖片咁吸引,香濃程度係接近西式蕃茄濃湯但唔會太杰身,飲落仲有蕃茄肉,香料味都恰到好處,配上有手工感嘅刀削麵真係好好食。配菜方面,雞扒煎得皮脆肉嫩,帶丁點焦香,好惹味;牛展都不錯,算係正常發揮。好欣賞嘅地方仲有一點,佢碗面有加點脆脆、蔥花,令湯底層次感豐富好多,生色不少!♨️蕃茄湯刀削麵配雞扒賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️

蕃茄湯刀削麵配雞扒
賣相:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
2022-06-18
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Dinner
2022-05-31 169 views
食過蕃茄仔真係食唔番其他蕃茄湯底(๑ơ ₃ ơ)一睇個湯底顏色就知佢唔同一般既外面紅卜卜既都係靠茄膏佢呢個橙色反而會係天然既蕃茄色質地都好厚身 好真既蕃茄味男朋友話佢係西班牙凍湯既熱版本其實真係幾似食一碗好似食左幾個蕃茄咁L(・o・)」仲要次次都食到見底配料都好有誠意食過幾次唔同配料都滿意特別係圖二既輕煎三味鴨!係一個驚喜黎 佢鴨有小小似燒味燒鴨但更嫩更肥美ヽ(゚∀゚)ノ!我次次都係叫跟蝦花蝦米通好好𡁻 個通心又可以收埋啲汁一齊放入口蝦花蝦又好香~✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
食過蕃茄仔真係食唔番其他蕃茄湯底(๑ơ ₃ ơ)
一睇個湯底顏色就知佢唔同一般既
外面紅卜卜既都係靠茄膏
佢呢個橙色反而會係天然既蕃茄色
質地都好厚身 好真既蕃茄味
男朋友話佢係西班牙凍湯既熱版本
其實真係幾似
食一碗好似食左幾個蕃茄咁L(・o・)」
仲要次次都食到見底

配料都好有誠意
食過幾次唔同配料都滿意
特別係圖二既輕煎三味鴨!
係一個驚喜黎 佢鴨有小小似燒味燒鴨
但更嫩更肥美ヽ(゚∀゚)ノ!

我次次都係叫跟蝦花蝦米通
好好𡁻 個通心又可以收埋啲汁一齊放入口
蝦花蝦又好香~
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 香煎三味鴨
2022-05-30 113 views
自己個人不嬲都好鍾意食蕃茄湯底!最近搵到一間蕃茄湯麵嘅湯底係用咗四個鐘嚟熬製而成 飲落真係真材實料 味道好濃郁!仲有啲蕃茄蓉喺入面 真係好足料😍再配埋個煎到哋脆卜卜嘅雞扒同煙韌嘅刀削麵 唔錯!
2022-05-23 2307 views
🍴蕃茄仔 - 濃郁蕃湯麵 🍅曾在銅鑼灣希雲街店吃過蕃茄仔,店中以蕃茄湯底作主打的麵食店。顧客只需選好座位後掃QR code自助落單,餐廳職員就會把製作好的餐點奉送到座位。🍅 自家打手茄濃湯·炭烤風味雞扒 $68(麵底選葛絲加 $6)🐔 感覺九龍灣店比銅鑼灣店定價稍高,炭烤風味雞扒同樣有有5件,炭烤味不算太突出,雞扒皮香脆,肉嫩滑,充滿肉汁。🍜 葛絲就是一般日本火鍋中用的粉絲,由葛粉及馬鈴薯澱粉製成,煮起來不易散開,吃來來煙煙韌韌,掛湯力高。🥫 蕃茄湯色澤是鮮明的橙色。看起來像南瓜湯,喝起來是新鮮的蕃茄濃湯,帶一點點茄蓉,味道清新。🔸小總結:九龍灣常悅道一帶也是黃店的集中地💛,餐廳地方比銅鑼灣店更寬敞,坐得比較舒服。食物味道不錯,性價比高。🇭🇰香港良心推介💛👅 味道:4.6/5💰CP值:4.7/5🕴🏻服務:4.6/5🔰餐廳環境:4.7/5🍽 餐廳:蕃茄仔🌐地址: 九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖🐮 #cowing吃在九龍灣#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #尖沙咀美食 #相機食
🍴蕃茄仔 - 濃郁蕃湯麵 🍅

🔰餐廳環境:4.7/5
🍽 餐廳:蕃茄仔
🌐地址: 九龍灣常悅道21號EASTMARK1樓7號舖

🐮 #cowing吃在九龍灣

#foodie #hkfoodie #hongkongfoodie #852food #852foodie #foodstagram #尖沙咀美食 #相機食先 #吃貨 #食好西 #相機食先 #吃貨 #食好西 #蕃茄仔
2022-05-21
Lunch
2022-05-16 329 views
枱面有一個QR code自助落單,可以慢慢揀嘢食,仲可以走蔥/走乾蔥,唔駛怕好似平時咁 趕住叫嘢食,到上菜先醒起唔記得走蔥😆(我係唔食蔥嘅🤣)睇到佢舖頭都知道番茄湯底一定係主打😍今次叫咗炭烤風味雞扒同埋慢火澳洲和牛𦟌,加一支精選SAGE系列冷泡茶💕雞扒好入味!!塊皮烤到脆卜卜,記得唔好浸太耐,好快會淋架~~今次叫咗上海麵,上次食刀削麵份量略少,感覺上海麵好似多少少,唔知係咪錯覺呢🙈其實可以加底,但係又怕加完食唔晒會浪費食物🙅🏻與同行朋友交換咗一嚿餸🤣牛𦟌好淋!不過如果怕牛味重嘅話就未必啱食啦🥲唔係太多調味,厚切牛𦟌連埋番茄湯底一齊食好滿足😋鍾意食番茄湯麵嘅話一定要試下‼️成碗湯都飲晒😋味道:🐷🐷🐷.8/5價錢:🐷🐷🐷.5/5服務:🐷🐷🐷.8/5
炭烤風味雞扒

鍾意食番茄湯麵嘅話一定要試下‼️成碗湯都飲晒😋
味道:🐷🐷🐷.8/5
價錢:🐷🐷🐷.5/5
服務:🐷🐷🐷.8/5
$100 (Lunch)
炭烤風味雞扒