2021-02-28 785 views
工作上有嘢要趕住做,決定落街快買個飯盒,邊食邊做,不過最難嘅問題係到底食咩好!煩惱完一直正想入Supermarket睇有咩叮叮嘢,見到紅星有個大大易搵架,$40就有個外賣飯盒,唔諗即試!有成9個款式揀,雞、豬、牛、魚樣樣都有,有選擇困難就麻煩啦~今次揀慢煮牛面珠墩肉配紅糙米飯,大概等5至10分鐘就拎得。牛面珠墩肉比想像中大舊,雖然只係$40,但牛味好濃郁,肉質煮到好軟腍,唔駛用刀都切得開。紅糙米飯好健康,如果可以再熱少少就好,整體算係下午茶份量,我就剛剛好,男仔可能會唔夠飽。呢個價錢真係好抵食,下次要再試~

慢煮牛面珠墩肉配紅糙米飯

Type of Meal
Lunch
2021-02-25 739 views
最近電視節目介紹呢間,話有特價餐益街坊,好,又去試下。午市,得一個侍應,已經見到佢𢲡手唔成勢,顧得外賣又做唔切堂食。等左廿分鐘先入到去,好快睇完餐牌就叫野食,點知個侍應幫遲過我地入黎既一枱寫野先都唔幫我地落。好喇,落左order等左好耐,隔離枱食哂我地啲野都未出現,問呀侍應點解,佢答:「特價餐係咁耐架啦」好,忍你。終於餐黎啦,嘩,豬梅扒配薯仔,塊豬梅扒好似柴皮咁,咬唔開架!根本食唔落肚,最後唯有放棄。個午餐成$88,一啲唔值!
在公司附近就腳,早餐和午餐平時間中幫襯都好有水準,份量足,款式選擇多,價錢唔平但有品質保證,坐位也算可以,服務也很體貼有效率,但晚餐的自取外賣抗疫餐完全是兩回事,似乎是將貨就價,買過一次之後就無再買,就算叫焗嘢都唔熱,只係微溫,意大利粉漲晒又乾身,味道好一般,汁多但料唔算豐富,只能說剛好夠頂肚,食完覺得咁不如附近茶餐廳叫個炒粉麵飯好過,性價比仲高,又唔駛等咁耐,如果想食呢間建議大家都係食早餐或午餐吧。
進入12月份,天氣漸漸轉涼,趁著假日到北角海傍走走,今天想一路從北角直到太古,但原來都有一段是無法直通的,都需要走近到英皇道才得已到達,此時,被K11在英皇道新蓋的寫字樓給吸引,走進巷弄間,門外的裝飾特別有香港異國文化感,紅星也讓我想到西班牙的金星啤酒Estrella Damm 的Logo果然,有品味的品牌都懂得在相似的地方有些巧思,下午茶套餐十足超值,朋友點了紐西蘭牛扒+意粉,竟然只要38元,牛扒的味道與火候都料理的十分細心,是吃到覺得會回頭幫襯的好味道,而我則是點了一份像是早午餐的Egg Benedict,來自日本的烘蛋,製作方式成半生蛋,滑嫩帶甜味,日本蛋獨有的甜味、橙色的蛋黃液配上現炸薯仔,真的超好味,薯仔內嫩外酥,這個口感真的是大推,培根配上法式荷蘭汁,搭配上滑嫩的蛋白,香氣四溢,好愛這家廚師的用心。在飲料選擇上,也不同其他餐廳,選擇性好多,朋友選了石榴汁,我則要了一杯熱鮮橙茶,新鮮的橙片加入紅茶內,真的有種浪漫的情懷湧上來,這種CP值超高的餐廳,一定大推介

2020-12-06
$45 (Tea)
2020-10-18 788 views
尋日見呢間餐廳做緊$40外賣飯盒,lum住係屋企附近,之前食過見佢d扒餐,又咁抵可以幫襯一下!點知超級中伏,個飯盒係牛胸肉意粉,份量少得可憐,意粉又乾又凍,d牛胸肉un到不得了,又唔好味,仲要食唔飽,加個湯/飲品/沙律,要加$10,$40唔駛食佢啦,去食麥當勞好過!以後black list!😡😡
2020-10-17
TakeAway
Type of Meal
Dinner
餐廳:紅星餐廳 (北角)地址:北角健康村2期UG10號舖早一排去完筲箕灣嗰邊食The starred,介紹過佢哋嘅復古奢華裝修✨,呢排去開北角嗰頭,咁啱見到佢哋另一間分店——紅星餐廳,決定入去二刷🍴,試吓佢哋唔同嘅食物😋雖然佢哋堂食嘅午餐都要接近$100左右,但係外賣自取嘅話,最平$40就有交易😍,基本上唔同嘅肉類、意粉同飯都有,都有幾多唔同選擇,附近嘅街坊或者喺附近做嘢嘅人就要留意喇😎美國牛封門柳配鮮菇燒汁 $180封門柳即係牛嘅橫膈膜外肌肉🐂,每隻牛只有一條,而且肉味非常香濃,差唔多係成隻牛入面最濃郁嘅部位;雖然紋理比較粗大,但係肉質好嫩好柔軟🤤,亦唔會好肥膩,所以價錢都比較昂貴。7安士嘅牛封門柳加上鮮菇燒汁🍄,鮮香惹味,撈埋心型嘅紅糙米飯就啱哂😋香煎魚柳配菠菜忌廉汁 $90魚柳有差唔多成隻手掌咁大塊🤓,煎過之後外層有少少脆,而肉質內層就新鮮綿滑,入口即溶🤩,唔太鍾意汁嘅人就可以叫佢分開上,因為都幾多幾creamy🙈,不過好彩我個人都幾鍾意呢隻汁,令魚柳無咁dry最後梗係要食埋佢哋招牌自製芝士餅(+$15)啦🧀,鬆脆嘅餅底,加埋有少少似雪糕質感又唔heavy嘅芝士餅,真係百食不厭
餐廳:紅星餐廳 (北角)
地址:北角健康村2期UG10號舖

美國牛封門柳配鮮菇燒汁 $180
雖然紋理比較粗大,
撈埋心型嘅紅糙米飯就啱哂😋

香煎魚柳配菠菜忌廉汁 $90
魚柳有差唔多成隻手掌咁大塊🤓,煎過之後外層有少少脆,

最後梗係要食埋佢哋招牌自製芝士餅(+$15)啦🧀,
2020-10-08
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$160 (Lunch)
  • 美國牛封門柳配鮮菇燒汁
Classic & Romantic💕 Lets enjoy here, European Style🍷🍽💫..紅星🌟 港島區都有一家高情調西餐廳,以紅星 棗紅色牆身做主調,帶點古典風又有東歐懷舊色彩,而且餐廳貫徹主題,以星星作為掛飾,身在其中真的滿舒服,又瀰漫着歐洲浪漫既感覺呢。.晚餐🍽 價錢亦大眾化,價錢由數十元到百多元,已經可以吃到鐵好、各款扒類套餐呢,在港島區,在這個環境,在這氣氛,真的超值。.ll $130Grilled Thick Cut U.S. Grain Fed Boneless Pork Loin (Aprox. 9oz)✨只在此店✨ 一份厚厚鐵板豬🐽,真的非常厚切‼️ 套餐可以揀選跟薯蓉、意粉、白飯、脆炸薯🍟角。而且跟配菜,有我愛吃既茄子🍆,特厚切豬🐽 在鐵板上吱吱聲,很吸引,配上西梅汁特別開胃,整體算嫩滑呢。.ll $180Grilled U.S. Beef Hanger Steak (Approx. 7oz) with Shiitake Gravy7成熟既牛扒🐮封門柳,牛味最濃既部位,切下去肉紅紅嫩嫩,肉汁juicy💦。跟雞湯薯蓉,口感綿綿滑滑,而且配菜同樣有我

l[G. 鐵板美國穀飼特厚去骨豬扒 (約9安士) 西梅燒汁]l $130

l[L. 美國牛封門柳 (約7安士) 鮮菇燒汁]l $180

7成熟既牛扒🐮封門柳,牛味最濃既部位,切下去肉紅紅嫩嫩,肉汁juicy💦。跟雞湯薯蓉,口感綿綿滑滑,而且配菜同樣有我愛既茄子🍆 哈哈。

l[🍅雜菜湯 or 是日餐湯 +自家製🇮🇹香草麵包]l
套餐可配紅/白湯🍲,同樣濃濃足料又夠味。紅湯❤️ 多雜菜帶酸甜,很開胃;白湯💛 夠厚身,可見薯蓉、魚肉都足料鮮味。

跟餐仲可以加l[Caesar Salad 凱撒沙律]l $30,🥗份量多多,新鮮爽脆,加上Caesar醬 & 帶咸香既Bacon,清爽又簡單好吃。

l[自家製紐約芝士餅]l $15 ×2
半價飯後甜品🍰,真的有驚喜❤️ 一點不馬虎,真的必點。吃下去有種驚豔,帶點厚實而軟滑既芝士🧀,而餅底是香香濃濃消化餅,滿有牛油味💛,吃著層次感很rich 很好吃呢。

而且套餐仲可以+$40 l[for a glass of Wine 紅酒一杯🍷]l,成件事感覺更加chill💕。吃紅肉當然要飲紅酒吧,葡萄酒喝下感覺還不錯呢。
性價比真的不錯喔‼️ 一間港式懷舊扒房西餐廳呢,歐洲式風格,情調真的不錯又浪漫,仲諗❓ 你都要黎chill 下🥰,音樂都好relax 架。
×××[紅星餐廳 -Red Star Restaurant & Pub]×××
©北角健康村2期UG10號舖
2020-09-27 1342 views
於北角的紅星餐廳,走古典風格,有情調得黎又坐得好舒適!晚市嘅套餐一啲唔貴,包晒餐包、餐湯、主菜、Side dish同埋飲品,攻晒頂都唔過兩百蚊,質素仲好OK添,性價比很高!紅星意大利香草麵包帶溫和的香草味,點橄欖油同埋黑醋食就最啱!蕃茄雜菜清湯相當足料,但又唔會過濃或過酸,唔錯!蘑菇忌廉湯有大小適中的磨菇粒,個湯濃香得黎仲要好順滑,Good!蘋果汁
Stella Artois +$15餐飲轉生啤都只係加$15咋!勁抵飲!
凱撒沙律 +$30羅馬生菜新鮮爽口,配埋芝士、煙肉碎、同埋包粒真係好好味!香煎挪威鮮三文魚.蜜糖芥末籽忌廉汁 $140
三文魚煎得夠香口,內裡仍然Juicy,仲一啲都唔腥!美國頂級牛封門柳.鮮菇燒汁 $180牛的橫隔膜肌,牛味極為濃郁,五成熟真係啱啱好,肉質軟腍可口,配埋鮮菇燒汁提鮮增香,真係好正!

自家製紐約芝士餅 +$15
甜品只需另加$15,真係抵食!

於北角的紅星餐廳,走古典風格,有情調得黎又坐得好舒適!

紅星意大利香草麵包

帶溫和的香草味,點橄欖油同埋黑醋食就最啱!

蕃茄雜菜清湯
相當足料,但又唔會過濃或過酸,唔錯!

蘑菇忌廉湯
有大小適中的磨菇粒,個湯濃香得黎仲要好順滑,Good!

蘋果汁

Stella Artois +$15

餐飲轉生啤都只係加$15咋!勁抵飲!

凱撒沙律 +$30

羅馬生菜新鮮爽口,配埋芝士、煙肉碎、同埋包粒真係好好味!

香煎挪威鮮三文魚.蜜糖芥末籽忌廉汁 $140

三文魚煎得夠香口,內裡仍然Juicy,仲一啲都唔腥!

美國頂級牛封門柳.鮮菇燒汁 $180

自家製紐約芝士餅 +$15
甜品只需另加$15,真係抵食!
2020-09-19 417 views
🔸香煎挪威鮮三文魚配蜜糖芥末籽忌廉汁 $140🔸美國頂級牛封門柳配鮮菇燒汁 $180🔸凱撒沙律 跟餐+$30-今晚接男朋友收工,去咗間懷舊扒房撐枱腳,一入門口就見到搶眼嘅紅色窗簾同高椅背嘅皮革梳化,加上餐廳播住老情歌,好似瞬間走咗入80年代咁有情調。晚餐餐牌有超多選擇,難得嚟到咁有情調嘅餐廳,就叫咗靚啲(貴啲)嘅扒餐。男朋友食嘅封門牛柳,上枱五成熟,入口好嫩口有牛味,配埋蘑菇燒汁幾夾。我就揀咗三文魚扒,魚皮煎得香脆,而魚肉熟度亦恰到好處,配蜜糖芥末醬係冇得輸。
🔸香煎挪威鮮三文魚配蜜糖芥末籽忌廉汁 $140
🔸美國頂級牛封門柳配鮮菇燒汁 $180
🔸凱撒沙律 跟餐+$30

2020-09-17 314 views
唔玩煮飯仔,收工食飯拍拖仔👫😂😂得閒無事講吓笑,做人輕鬆得啖笑😂😂無厘頭的我,講完爛gap又講反我今晩食乜嘢😛😛———————-今日先打破平日講完嘢食先評分。今日評分後再講反D食物🥳————————-1-環境:🌹🌹🌹🌹🌹浪漫、舒適座位,浪漫情歌伴奏下享受美食❤️2-衛生:🌹🌹🌹🌹入門口檢測體温、每張枱上放置消毒搓手液❤️3-服務:🌹🌹🌹🌹親切柔和聲音,笑容有禮貌❤️4-味道:🌹🌹🌹🌹廚師食物心思放置,經驗老到,食物當然👍❤️5-價錢:🌹🌹🌹🌹🌹平民價錢,高級享受、物超所值❤️———————-🟩紅酒🍷———-套餐可以用優惠價轉配,愛紅酒🍷的我,豈能放過😛🟧沙律🥗———-套餐可以用優惠價加配,新鮮蔬菜,配上芝士、煙肉粒,脆麵包粒........等等🟦餐湯🥣———番茄🍅什菜湯,濃郁足料番茄🍅什菜,味適中又健康🟪餐湯🥣———紫薯🍠忌廉湯,厚厚濃濃的紫🍠薯又甜又足料,餐湯都配上餐包,黑醋及檻楠油用作餐包調味,經典😋🟨紅星炇牛尾配扁意粉🍝——-招牌牛尾,怎能不吃,炇得夠火候入味夠腍,味道出色,配上扁意粉,咬落口感程度適中,味道配以香草🌿芝士忌廉,相當配合的一個食法😋🟫美國殼飼特厚去骨豬扒🐷配西梅燒汁———-
唔玩煮飯仔,收工食飯拍拖仔👫😂😂
得閒無事講吓笑,做人輕鬆得啖笑😂😂
無厘頭的我,講完爛gap又講反我今晩食乜嘢😛😛

———————-
今日先打破平日講完嘢食先評分。
今日評分後再講反D食物🥳
————————-
1-環境:🌹🌹🌹🌹🌹
浪漫、舒適座位,浪漫情歌伴奏下享受美食❤️
2-衛生:🌹🌹🌹🌹
入門口檢測體温、每張枱上放置消毒搓手液❤️
3-服務:🌹🌹🌹🌹
親切柔和聲音,笑容有禮貌❤️
4-味道:🌹🌹🌹🌹
廚師食物心思放置,經驗老到,食物當然👍❤️
5-價錢:🌹🌹🌹🌹🌹
平民價錢,高級享受、物超所值❤️
———————-

🟫美國殼飼特厚去骨豬扒🐷配西梅燒汁———--厚厚的🐷扒,軟熟無比,有賴㕑師的入廚經驗,恰當的做法,做出美味的食材,配上西梅燒汁,獨特的味道,令人吃出健康又開心🥳

🟥芝士蛋糕🍰甜品🍮———濃厚又不會太甜的蛋糕🍰,配上Red Star主題,更顯特出蛋糕🍰的珍貴😋

——————-
開心🥳⋯⋯就係咁簡單
2020-09-14 342 views
🇭🇰紅星餐廳 (北角)北角健康村2期UG10號舖星期一至日 7:30-22:30香煎挪威鮮三文魚蜜糖芥末籽忌廉汁 配炸薯角HKD 140 +10%煎珍寶帶子黑松露醬鮮菇忌廉天使麵HKD 140 +10%味道: 8️⃣環境: 8️⃣性價比:8️⃣推介度:8️⃣-晚餐包蕃茄雜菜湯🥣同意大利香草麵包🍞蕃茄雜菜湯有好多蔬菜🥕好鮮甜同蕃茄🍅夠濃味😍意大利香草麵包好實在唔係好多空氣嘅麵包👍🏻配埋佢嘅橄欖油同黑醋食好開胃💯黑醋質感唔會好稀亦唔會好杰💕夠酸又食到淡淡香甜嘅果香味😋🐟香煎挪威鮮三文魚蜜糖芥末籽忌廉汁 配炸薯角三文魚好大塊煎得好夠熱♨️蜜糖芥末籽忌廉汁同三文魚都夾🆗但我覺得整體調味淡左少少三文魚嘅表面夠味但係入邊就比較淡😐三文魚下面嘅蒜蓉炒菠菜好嫩好香蒜蓉味😋幾特別好似好少餐廳會用菠菜墊底🤔但佢嘅炸薯角炸得唔夠似煎薯角多啲好失望😭🍝煎珍寶帶子黑松露醬鮮菇忌廉天使麵天使麵份量好足帶子有3-4粒🤩一望已經見到好多黑松露同蘑菇粒🍄食落超香黑松露味同忌廉嘅醬汁好夾😋每啖嘅天使麵都係滿滿嘅黑松露同忌廉😭唔捨得咁快食完🤣餐飲嘅鮮橙茶🍊同埋檸檬茶🍋嘅生果片係會分開上, 自己再加落杯茶度🍵呢間餐廳嘅定價唔係話好平亦都唔係好
🇭🇰
紅星餐廳 (北角)
北角健康村2期UG10號舖

推介度:8️⃣
晚餐包蕃茄雜菜湯🥣同意大利香草麵包🍞

🐟香煎挪威鮮三文魚蜜糖芥末籽忌廉汁 配炸薯角

🍝煎珍寶帶子黑松露醬鮮菇忌廉天使麵

呢間餐廳嘅定價唔係話好平亦都唔係好貴, 但佢食物嘅質素同份量對得住佢嘅價錢,都推介大家試下☺️❣️
#香港#hongkong#北角#northpoint#三文魚#salmon#帶子#scallop#黑松露#truffles#天使麵#angelhair
#foodie#食#foodaholic#吃貨#hungry#飢餓 #hungry_dieary#2020
疫症期間多外賣自取,就因為咁發現咗呢間小小嘅餐廳,如果唔係見到招牌有粒紅色嘅星,都未必會留意佢,雖然門面小小,但係內裏裝修幾乾淨同舒適,而佢個下午茶簡直超值,通過OpenRice買咗兩個下午茶餐,其中一個$38牛扒下午茶餐超贊👍🏻👍🏻👍🏻雖然話係薄牛扒,但係都有1cm厚,牛扒非常嫩滑,牛味十足,中間仲係粉紅色,烤得非常好,有幾快炸薯塊,都好新鮮,又有少少沙律同埋炒蛋,又包一杯橙茶,茶包仲係用Twinings,茶裏有幾片新鮮橙,成個下午茶餐極度豐富,另外仲買咗溫泉蛋多士餐,呢個$42 ,但係味道就一般,最可惜嘅係麵包雖然烘過,但係攞返屋企已經濕晒,所以就冇咁好味,不過一個餐都好夠飽,尤其牛扒餐質素高,價錢真係超值,真心讚😍😍😍

下午茶牛扒餐超值

溫泉蛋煙肉三文治

跟餐橙茶
$40 (Tea)
下午茶牛扒餐超值
跟餐橙茶
  • 下午茶牛扒餐
2020-07-01 487 views
成日路過北角健康村個邊都見到有間餐廳好有神秘咁原來係間懷舊扒房裝修 傢俬同音樂 都好靚好正小妹最欣賞嘅係餐廳皮製座椅嘅卡位同燈飾☺️-晚市套餐選擇幾多下😌會連埋餐湯及飲品客人都可以加配其他食品美國頂級西冷牛扒 $240配白松露肉汁大大塊頂級西冷牛扒🤤充滿香香牛肉汁同埋白松露肉汁✨小妹5成熟都好香好好味😋煎尖吻鱸魚扒 $130配上意大利黑醋汁外皮好香脆❤️肉質超嫩滑配上意大利黑醋汁😋食落更香更開胃兩個嘅配菜都揀左月桂南瓜蓉不失望😍真係好好味解膩之餘😋好香好滑.餐湯紫薯忌廉湯充滿濃濃紫薯味😋同時好香滑❤️幾特別蕃茄雜菜湯材料都足夠😋味道幾香唔會好似出面個啲得個辣字🙈.餐包個意大利香草包熱辣辣食 好鬆軟餐廳仲會俾埋醋同橄欖油客人配嚟食好滋味
成日路過北角健康村個邊都見到有間餐廳好有神秘咁

餐包
個意大利香草包熱辣辣食 好鬆軟
餐廳仲會俾埋醋同橄欖油客人配嚟食
好滋味
西餐成日食,但係做得好同有特色唔係咁多,今日我要介紹喺北角呢間隠世西餐廳「紅星餐廳」。餐廳相當低調,唔係有朋友帶我嚟健康村, 基本上不會入村搵食 。平是六時多我們無預約到達餐廳, 都已經坐左一半客人。餐廳面積不大,裝潢上充滿點歐陸味道,帶小許懷舊味道 , 有點像80年代的西餐廳,昏黃色牆壁燈配襯着高靠背的皮沙發, 地方雖然唔係好寬躺,但坐得好鬆動。這裏晚市只提供晚餐,但是選擇超多由A-T 真誇張。 價錢亦超貼地, 由$90-$240 絕對係平有平食貴有貴食。晚餐有餐湯、主菜和飲品,涉律和甜品雖要另加。   餐湯有兩款, 和  兩款都有試,前者酸甜度平衡, 蔬菜十分豐富; 後者是清湯底, 味道非常香甜。  暖暖的香草包不容錯過。 凱撒沙律 +$30 超大碟,吾系,應該係超大盤, 麵包糠、芝士片、煙肉碎、沙律菜等。沙律醬份量剛好,因為太多醬就會膩,沙律菜爽口清新,吃一碟也全無負擔,感覺健康。咖喱雜菜炆牛面珠燉肉 配 糙米飯$110近來愛上牛面珠肉,在餐牌上見到當然要試。 輕輕一戳已經感到炆牛面珠燉肉超軟稔, 不須咀嚼已化開; 而且滿滿的膠質, 吃到咀巴黏黏的,有水準,超美味! 配上香而不

平是六時多我們無預約到達餐廳, 都已經坐左一半客人。

躺,但坐得好鬆動。

這裏晚市只提供晚餐,但是選擇超多由A-T 真誇張。

晚餐有餐湯、主菜和飲品,涉律和甜品雖要另加。

餐湯有兩款, [蕃茄雜菜湯] 和 [洋蔥湯]

兩款都有試,前者酸甜度平衡, 蔬菜十分豐富;
後者是清湯底, 味道非常香甜。

暖暖的香草包不容錯過。

凱撒沙律 +$30

咖喱雜菜炆牛面珠燉肉 配 糙米飯$110

近來愛上牛面珠肉,在餐牌上見到當然要試。

輕輕一戳已經感到炆牛面珠燉肉超軟稔, 不須咀嚼已化開; 而且滿滿的膠質, 吃到咀巴黏黏的,有水準,超美味! 配上香而不辣黃咖哩, 咖哩以

蔬菜煮成,添加了天然的甜味,用來飯絕對一流,加上大廚好有 HEART,  將糙米飯蓋成心形,好窩心呀!

珍寶帶子黑松露醬煎蘑菇忌廉意大利飯 $140

這碟意大利飯是我印象中頭三位,輕煎過的珍寶帶子仍是有鮮又JUICY。

正宗的意大利飯就是硬到傷胃, 而我最怕口感硬的飯, 這碟就做到恰到好處,

不軟不硬, 蘑菇忌廉汁狠狠地將每粒飯也包圍著,  加上一陣陣黑松露芳香,簡直無可挑剔,比很多意大利餐廳煮得更好。

是餐牌中最便宜的旳晚餐, [香煎魚柳菠菜忌廉汁] $90

但一點也不媽呼, 魚柳煎得好香滑,肉質細嫩,魚皮部份微脆, 魚脂較小, 但不影響口感。

配上奶滑菠菜忌廉汁, 將兩者連成一體。

最最最愛是付上南瓜蓉, 絕對是又香又甜又好食。

有朋友點了一份甜品 [芝士餅] $15

在碟上寫上餐廳名字, 芝士餅大大件,非一口SIZE,我無試味, 不知味道如何, 不過 $15 就肯定抵食啦。

最後餐飲我點了 [熱鮮橙茶]

紅茶底加三大片橙,味道不甜不酸, 戮極橙味都唔係好出, 還是檸檬茶好飲啲。
2020-06-25
$150 (Dinner)
  • 珍寶帶子黑松露醬煎蘑菇忌廉意大利飯
  • 咖喱雜菜炆牛面珠燉肉
2020-06-28 409 views
高性價比浪漫歐風西餐廳~~~今晚大舊有工作要忙 我就約了好友兩個人去撐檯腳 ~古歐風浪漫的餐廳環境 除了適合情侶之外 其實也很適合閨蜜👭去聊天談心 由於搭錯車的關係 我們繞了一大圈才來到餐廳 所以一坐下真是非常肚餓 兩個女生 忍不住叫了三個晚餐 另外加兩個凱撒沙律 和一個甜品😆~~~三個晚餐分別是1.香煎挪威鮮三文魚 蜜糖芥末籽忌廉汁2.美國頂級牛封門柳 鮮菇燒汁3.煎珍寶帶子 黑松露醬 鮮菇忌廉意大利飯😁~~~香煎挪威鮮三文魚 蜜糖芥末籽忌廉汁和美國頂級牛封門柳 鮮菇燒汁 我們都選擇了配搭意大利黑醋橄欖油紫蘇香草焗蕃茄和月桂南瓜蓉~~~~鮮三文魚外脆內軟🐟加埋香香甜甜嘅蜜糖芥末籽忌廉汁 非常合拍 而5成熟的美國頂級牛封門柳亦粉嫩彈牙 加上鮮菇汁 真的非常惹味 ~ 配菜意大利黑醋橄欖油紫蘇香草焗蕃茄則香甜可口 🍅而月桂南瓜蓉亦非常有特色~~~而煎珍寶帶子 黑松露醬 鮮菇忌廉意大利飯 亦是美味得令人一吃難忘 珍寶帶子嫩口又大粒 黑松露醬濃郁美味 意大利飯恰到好處 非常完美🍴~~~最後甜品cheese cake亦超抵食 加15蚊就有一大件 芝士味濃郁 擺盤又漂亮 整體來說整間餐廳性價比都很
高性價比浪漫歐風西餐廳
~~~
最後甜品cheese cake亦超抵食 加15蚊就有一大件 芝士味濃郁 擺盤又漂亮 整體來說整間餐廳性價比都很高🍽
推薦度:🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
餐廳:紅星餐廳 (北角)
地址:北角健康村2期UG10號舖