2024-12-02 75 views
🍊 餐廳名稱:令和居酒屋 (旺角)🐝 味道:8/10環境:8/10整體分數:8/10💰人均:$200+———————————————————渣滓牛腸鍋 💰128香港嘅日式居酒屋都唔係間間有牛腸鍋。份量好多,牛腸好乾淨又煙韌,仲有菜底吸晒啲湯汁!A4和牛100g 💰98每叫一份鍋物就可以用優惠價order一客A4和牛100g,真係抵到爛!牛脂分佈得平衡,入口即溶。三文魚伴意式黑醋 💰88三文魚配上黑醋呢個配搭都幾特別,好開胃。燒鳥拼盤 💰98有雞翼,雞肉,雞軟骨,雞心,雞皮。雞心之前係日本食過就好難忘,今次食返真係覺得置身係日本咁。冰火燒菠蘿 💰28人手一份,外面焦脆但內裏冰凍。自家梅酒 💰 68巨峰提子乳酸梳打 💰28
🍊 餐廳名稱:令和居酒屋 (旺角)🐝

———————————————————

渣滓牛腸鍋 💰128

A4和牛100g 💰98

三文魚伴意式黑醋 💰88
三文魚配上黑醋呢個配搭都幾特別,好開胃。

燒鳥拼盤 💰98

冰火燒菠蘿 💰28
人手一份,外面焦脆但內裏冰凍。

自家梅酒 💰 68

巨峰提子乳酸梳打 💰28
燒物款式多,做得幾出色,尤其明太子燒物燒和牛舌 ($48.00)價格中等偏上,和牛舌口感爽脆、有嚼勁燒烤恰到好處、無過焦,係鹽燒味道食落牛舌的油花分布平衡和入口即化煙肉車厘茄串 ($28.00) 煙肉和車厘茄好match 煙肉夠鹹香、車厘茄的酸甜度啱啱好,咬落爆汁明太子玉子燒 ($28) 😍必點項目,呢款幾好食玉子燒外層包滿明太子,燒到外層脆身,明太子又咸香,加上玉子燒,食落口感嫩滑明太子燒帶子 ($38) 帶子大大粒帶子夠鮮甜加埋明太子鹹香,味道好夾 清酒雜菌蠔鍋 $98 好多蠔,睇落都幾肥美,打卡able 食落d 蠔都幾鮮甜鍋物有大大隻香菇,唔同種類嘅雜菌,蔬菜都好多,幾健康清酒🍶另上,差唔多煮好先落香箱蟹黃金粥 $148賣相靚,帶黃金色嘅蟹粥香箱蟹鮮味突出粥品軟綿綿蟹蓋係有蟹膏喺入邊!日式炸雞 $48份量多算大舊,唔算太脆,不過點埋蛋黃醬都ok ge 飲品梅干威士忌梳打 $55有一粒梅沉底,輕輕吉穿佢,呢杯酒苦澀味係重一點梅酒威士忌梳打 $55推!酒味都算幾濃,飲到梅嘅甜香,冰爽更容易入口
燒物款式多,做得幾出色,尤其明太子燒物

燒和牛舌 ($48.00)
價格中等偏上,和牛舌口感爽脆、有嚼勁
燒烤恰到好處、無過焦,係鹽燒味道
食落牛舌的油花分布平衡和入口即化

煙肉車厘茄串 ($28.00)
煙肉和車厘茄好match
煙肉夠鹹香、車厘茄的酸甜度啱啱好,咬落爆汁

明太子玉子燒 ($28) 😍
必點項目,呢款幾好食

明太子燒帶子 ($38)
帶子大大粒
帶子夠鮮甜加埋明太子鹹香,味道好夾

清酒雜菌蠔鍋 $98
好多蠔,睇落都幾肥美,打卡able
食落d 蠔都幾鮮甜
鍋物有大大隻香菇,唔同種類嘅雜菌,蔬菜都好多,幾健康
清酒🍶另上,差唔多煮好先落

香箱蟹黃金粥 $148
賣相靚,帶黃金色嘅蟹粥
香箱蟹鮮味突出
粥品軟綿綿
蟹蓋係有蟹膏喺入邊!

日式炸雞 $48
份量多算大舊,唔算太脆,不過點埋蛋黃醬都ok ge

飲品
梅干威士忌梳打 $55
有一粒梅沉底,輕輕吉穿佢,呢杯酒苦澀味係重一點
梅酒威士忌梳打 $55
推!酒味都算幾濃,飲到梅嘅甜香,冰爽更容易入口

2024-11-18
$280 (Dinner)
  • 燒和牛舌
  • 明太子玉子燒
  • 清炒雜菌蠔鍋
🤭一間食過再食嘅居酒屋 📍位於旺角 位置都幾方便 🏮和風裝修設計 舖內氣氛好好 真係猶如置身日本嘅感覺🙌🏻 而且食物選擇豐富🤩 🌬️入冬涼陣陣嘅天氣 最啱叫返個鍋物🥰 再食下串燒 刺身 最後梅酒作結 滿足😋 💛鍋物 – M6澳洲和牛壽喜燒湯 $238 追加~蟹膏飯 $18 🥘鍋物已包括不同款式菇類 蔬菜 豆腐 和牛另上 可以按住自己嘅節奏慢慢食👍🏻和牛油花吸引 口感柔軟 掛汁力強😋壽喜燒湯汁 再配埋濃郁嘅蟹膏飯一齊食 味道豐富又惹味🤭 💛燒鳥拼盤 $98 (雞肉 雞翼 雞心 雞軟骨 雞皮) 五串不同部位嘅雞串 只需要簡單調味😚味道已經非常唔錯 值得推介🙌🏻 💛刺身 (油甘魚 $45/3 赤蝦 $55/3 帆立貝 $72/2) 三款刺身 口感柔軟 鮮甜可口😍高質而且性價比高👍🏻 💛梅酒威士忌 $55 威士忌配合梅酒嘅甜味 變得更易入口👏呢個crossover好唔錯 🥰 💛自家梅酒 $68 清甜嘅自家梅酒 口感順滑 梅味濃郁 配日式美食 非常適合☺️

💛鍋物 – M6澳洲和牛壽喜燒湯 $238
追加~蟹膏飯 $18
🥘鍋物已包括不同款式菇類 蔬菜 豆腐
和牛另上 可以按住自己嘅節奏慢慢食👍🏻
和牛油花吸引 口感柔軟 掛汁力強😋
壽喜燒湯汁 再配埋濃郁嘅蟹膏飯一齊食
味道豐富又惹味🤭

💛燒鳥拼盤 $98
(雞肉 雞翼 雞心 雞軟骨 雞皮)
五串不同部位嘅雞串

2024-11-26
  • 燒鳥拼盤
  • 蟹膏飯
2024-11-30 48 views
見呢間餐廳食物款式都幾多,環境都好舒服,趁未到晚市時間冇咩人就入咗去先!室內環境好有氣氛,有客人入座時店員會打鼓歡迎。🍽️燒和牛他他其 $78和牛燒得好靚,大概係三至五成熟,面頭再加上黑松露醬汁增添風味。和牛保留到肉汁,口感軟腍,一啖食落去好滿足,除咗有濃郁嘅牛香仲有濃郁而唔過量嘅黑松露味,作為開胃菜非常適合!🍽️香辣吞拿魚丼 $118丼飯嘅份量唔少,醋飯粒粒分明、調味得宜。吞拿魚肉新鮮,醬汁份量啱啱好,辣辣哋好惹味特別。🍽️A4日本黑毛和牛(200g)+野菜豆腐籃 壽喜燒 $298天氣凍咗梗係唔少得打邊爐!叫咗A4日本黑毛牛嘅壽喜燒~和牛雖然唔係入口即溶,但係油脂平均且帶有濃郁嘅牛香。壽喜燒湯底味道調校得啱啱好,野菜籃內有菜、豆腐、洋蔥、菇類等食得幾滿足。🍹蜜桃茶 $28蜜桃茶唔會好甜,茶底味較濃,相對解渴。🍹藍蝶花檸檬梳打 $28賣相好靚,另外有杯檸檬汁可以按自己喜好加入份量,好清新解渴。.唔錯!👍🏻

室內環境好有氣氛,有客人入座時店員會打鼓歡迎。

燒和牛他他其
🍽️燒和牛他他其 $78

🍽️香辣吞拿魚丼 $118

藍蝶花檸檬梳打

🍹蜜桃茶 $28
蜜桃茶唔會好甜,茶底味較濃,相對解渴。
🍹藍蝶花檸檬梳打 $28
唔錯!👍🏻
$280 (Dinner)
燒和牛他他其
藍蝶花檸檬梳打
2024-11-30 65 views
喺旺角呢個市區嘅中心地帶,竟然都有有平價,又有還原度極高嘅日式風情舖頭😍。呢間居酒屋裝修風格超級日系,啱晒一班人嚟呢度食飯。最特別係呢度仲有福岡特色鍋物㖭🔥!.🐮渣滓牛腸鍋 ($128)福岡風格嘅牛腸鍋真係超級邪惡,裏面有滿滿嘅油脂感🤤,食落去有濃郁嘅牛油脂香味,配埋胡椒風味嘅湯底,超級惹味,食到停唔到!.🦀香箱蟹粥($148)成鍋粥充滿住蟹黃嘅顏色,真係好誘人。直落味道清甜,仲有啲蔬菜嘅甜味。.🎏四色刺身盤 ($138)推介呢度嘅刺身!因為帶子真係夠晒新鮮,食落味道清甜,完全冇腥味👍🏻。而且大蝦亦都超級厚肉,而且好彈牙又清甜。.🥗明太子沙律($38)如果想要平價嘅開胃菜,一定要試吓呢款!份量夠晒多,而且每一啖食落去都有爆多嘅魚子卜卜聲口感💥,配埋沙律醬好送酒。.🌸梅酒威士忌梳打($55)一次過滿足晒想飲梅酒,同埋日式highball嘅願望,飲落味道順口、又易入口。.🦋藍蝶花檸檬梳打($28)就算唔飲酒精飲品,都有fancy嘅飲品選擇。可以自己倒檸檬汁落去呢款蝶豆花飲品裏面🍋,將顏色變成夢幻嘅葡萄淡紫色。
🐮渣滓牛腸鍋 ($128)
🦀香箱蟹粥($148)
🎏四色刺身盤 ($138)
🥗明太子沙律($38)
🌸梅酒威士忌梳打($55)
🦋藍蝶花檸檬梳打($28)
2024-11-18
Type of Meal
Dinner
2024-11-30 63 views
我同朋友都好鍾意食日本嘢,今次就約咗喺旺角度食令和居酒屋,一入去店員就會打鼓,歡迎客人,感覺都幾特別石燒M6澳洲和牛(200g):呢度嘅石燒牛肉都幾出名,就叫咗澳洲和牛試吓,兩個女仔食啱啱好。店員會親自為我哋燒牛肉,再加上黑胡椒、香草等調味料,最後再加上燒汁,所以都幾惹味,牛肉味好濃燒和牛舌:呢款牛舌就比較嫩滑,而且彈牙燒雞肉串:雞肉,另外夾雜咗大蔥,雞肉燒得啱啱好,照燒汁好味白蔥豚肉串:薄嘅豚肉包住咗大蔥,不過個人覺得豚肉嘅份量可以再多啲,同蔥做返平衡燒廣島生蠔:呢款蠔嘅尺寸比較細,蠔味都重,汁相當惹味三文魚丼:朋友大贊呢款三文魚新鮮好味,份量都幾多,加上青瓜特別清新荔枝乳酸梳打:荔枝味都幾濃,唔算特別甜梅乃宿特濃柚子酒:呢款柚子有少少帶柚皮既微苦味,苦味後再回甘,非常有層次

燒和牛舌:呢款牛舌就比較嫩滑,而且彈牙
燒雞肉串:雞肉,另外夾雜咗大蔥,雞肉燒得啱啱好,照燒汁好味
燒廣島生蠔:呢款蠔嘅尺寸比較細,蠔味都重,汁相當惹味

荔枝乳酸梳打:荔枝味都幾濃,唔算特別甜

2024-11-26 145 views
令和居酒屋旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖經開旺角,老友推介地道居酒屋,環境舒適,食材新鮮高質,正呀喂!😽前菜口感煙韌,開胃惹味。😚雜菌野菜香箱蟹鍋雜菌新鮮,爽口煙韌,蔬菜鮮甜,魚湯湯底每天淆製四小時,鮮味十足,配香箱蟹超正,用慢火烹調,配料的精華融入湯中,當造香箱蟹的蟹子的蟹膏鮮甜嫩滑,配料和湯底清曬,大滿足!😻石燒澳洲M6和牛大廚即叫即製,加黑椒和香草調味,中段加醬油,鹹度適中,香氣四溢。和牛口感煙韌,肉汁豐富,份量十足,好味道!😋自家梅酒High Balll,梅味香濃,酸酸甜甜,減糖釀製,chill 得嚟夠健康,好開胃。😸令和居酒屋 環境舒適氣氛好,食材新鮮高質,仲有自家香茅威士忌和梅酒,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
令和居酒屋

旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖

前菜口感煙韌,開胃惹味。😚

雜菌野菜香箱蟹鍋

石燒澳洲M6和牛

自家梅酒

2024-11-25
最近我地都鐘意去食居酒屋,因為食物種類多,又鐘意食日本野,所以都去得幾密,今次我地係旺角又去左食居酒屋,都幾有feel架🏮餐廳由外到內都好日式風格,每當客人入餐廳佢地都會打鼓,好有趣,牆身有貼住唔同推介既食物可以參考🎏🪭燒鳥拼盤($98)呢個燒鳥拼盤包括有雞翼,雞肉,雞軟骨,雞心,雞皮,一次過可以試曬5種唔同既雞串燒,大蔥雞肉同雞心我就比較鐘意,多數居酒屋先食到🐥燒魷魚一夜干($88)呢個燒魷魚做得幾好,燒得夠香,乾身得黎又唔會韌,點埋個沙律醬就仲好食🦑渣滓牛腸鍋($128)呢度竟然有福岡最出名既牛腸鍋食,湯底食用牛骨湯,d牛腸夠曬肥美,仲有大量韮菜同椰菜吸收左個湯既味道,幾正😋三文魚爆丼($128)呢個三文魚丼名乎其實,真係爆多三文魚,三文魚味道新鮮,有d青瓜令佢有d似poke晚清新感覺🍣🥒梅乃宿特濃桃酒($58)今次我有叫酒飲啦,呢杯桃酒佢口感濃厚,桃味都好濃,果香既甜味偏重,好易入口🍑🍶荔枝乳酸梳打($28)好多日式餐廳都有既飲品,荔枝味突出,味道唔錯🍹呢間餐廳野食唔算貴,個牛腸鍋香港冇咩地方見過有得食,個環境幾好feel,係度食有種日本旅行既感覺😛

燒鳥拼盤($98)

燒魷魚一夜干($88)

渣滓牛腸鍋($128)

三文魚爆丼($128)

梅乃宿特濃桃酒($58)

荔枝乳酸梳打($28)
好多日式餐廳都有既飲品,荔枝味突出,味道唔錯🍹

2024-11-06
Type of Meal
Dinner
  • 燒鳥拼盤
  • 燒魷魚一夜干
  • 渣滓牛腸鍋
今日同表妹喺旺角行完街之後,搵咗呢間居酒屋嚟食,系列之前都幫襯過,佢哋呢個系列嘅餐廳品質不嬲都不錯!清酒雜菌蠔鍋 $98只要post相上社交平台打卡,就可以以超優惠價錢$98叫呢個蠔鍋!用上十粒日本蠔肉,每個都鮮甜飽滿,個頭不小,伴以野菌同埋蔬菜!清酒湯底好鮮甜!A4和牛100g $98期間限定,每凡惠顧鍋物就可以以$98加購日本A4和牛,大約有四塊,油脂分布飽滿,肉味香濃。三色刺身盤 $98有三文魚,北寄貝,油甘魚各三片,每件係厚切,好新鮮!石燒A4日本黑毛和牛 100g $188店員會喺席前以滾燙嘅石板燒肉,香氣四溢,可以自己選擇生熟程度,店員會再加上黑椒同埋香草等調味料,肉質嫩滑,好惹味!青檸梳打(無糖 ) $28芒果乳酸梳打 $28

今日同表妹喺旺角行完街之後,搵咗呢間居酒屋嚟食,[令和]系列之前都幫襯過,佢哋呢個系列嘅餐廳品質不嬲都不錯!

清酒雜菌蠔鍋 $98

A4和牛100g $98
期間限定,每凡惠顧鍋物就可以以$98加購
日本A4和牛,大約有四塊,油脂分布飽滿,肉味香濃。

三色刺身盤 $98
有三文魚,北寄貝,油甘魚各三片,每件係厚切,好新鮮!

石燒A4日本黑毛和牛 100g $188

青檸梳打(無糖 ) $28
芒果乳酸梳打 $28
  • 清酒廣島生蠔
2024-11-19 124 views
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯今次約埋班朋友一齊去旺角嘅居酒屋食返餐好嘢。因為天氣又開始凍,所以想搵間食啲熱辣辣嘅嘢,所以就去到出名鍋物嘅令和居酒屋。清酒雜菌蠔鍋見到$98咁抵即刻叫咗一個。店員介紹只要簡單follow social media,就可以由$198折扣到$98。入面嘅蠔每一粒都好飽滿,仲啖啖肉添。什菌香箱蟹鍋依家特價只需$188,仲要係新鮮香箱蟹。蟹肉煲成嘅湯真好鮮甜。唔夠飽仲可以追加多款材料,例如優惠價A4和牛、沖繩黑豚肉、芝士魚餅、秋葵、烏冬等等。小食方面,我自己就最鍾意赤海蝦伴黑松露,充滿濃厚嘅松露味道。另外明太子雞翼餃子,外皮夠晒香脆。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就系我嘅動力!記得點贊❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯令和居酒屋 (旺角)旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

清酒雜菌蠔鍋

什菌香箱蟹鍋

你嘅支持就系我嘅動力!記得點贊❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

令和居酒屋 (旺角)
旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖

2024-11-17 118 views
上次試左尖沙咀既令和鍋物酒場,今次再戰旺角分店,同樣出色,價廉物美。香箱蟹黃金粥新鮮既香箱蟹,蟹黃夠鮮美、粥的綿滑,食落好濃郁。清酒雜菌蠔鍋 (可另加$98 日本和牛)成枝清洒擺係客人加落去,清酒的香氣覆蓋成個蠔鍋,湯底酒味加埋蠔鮮,暖胃及好食,蠔既份量同SIZE都好大,都係$98,加埋$98和牛,大滿足。串燒拼盤有雞皮、雞翼、雞軟骨、大串豚肉串、金菇牛肉串、秋葵、大蔥和冬菇。雞皮好香脆,金菇牛肉串好JUICY,有咬口。自家釀製的梅酒酸甜適中,入口容易,配串燒一流。以日本菜黎計,性價比好高,人均都係$250左右。

香箱蟹黃金粥
新鮮既香箱蟹,蟹黃夠鮮美、粥的綿滑,食落好濃郁。

清酒雜菌蠔鍋 (可另加$98 日本和牛)

串燒拼盤

自家釀製的梅酒
酸甜適中,入口容易,配串燒一流。

以日本菜黎計,性價比好高,人均都係$250左右。

1K
2024-11-17 97 views
旺角有間壽喜燒居酒屋🏮 好吸引: 令和鍋物酒場全部食材由日本🇯🇵入口,難怪好有水準🤤💝富士山火焰脆脆薯仔沙律由薯蓉+胡麻醬+薯片碎組成我覺得口味特別,都幾好吃😋三品刺身盛合有三文魚、赤貝、帶子,新鮮厚身又鮮嫩鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷主角的鹿兒島A4油花吸引到口水流了,滑嫩和牛入口即化的感覺!壽喜燒再配以野菜豆腐籃,邊食A4肩胛和牛,油花超美的和牛,每一口都好像日本品嚐中,和牛沾上雞蛋🥚同食別有一番風味!燒芝士年糕最後食埋煙靭軟糯的忌廉芝士年糕大滿足
旺角有間壽喜燒居酒屋🏮 好吸引: 令和鍋物酒場
全部食材由日本🇯🇵入口,難怪好有水準🤤💝

富士山火焰脆脆薯仔沙律
由薯蓉+胡麻醬+薯片碎組成我覺得口味特別,都幾好吃😋

三品刺身盛合
有三文魚、赤貝、帶子,新鮮厚身又鮮嫩

鹿兒島A4肩胛和牛海膽反卷

壽喜燒

燒芝士年糕
最後食埋煙靭軟糯的忌廉芝士年糕大滿足

2024-11-17 83 views
首先,清酒雜菌蠔鍋真係好抵食,喺任何社交平台打卡上傳雜菌蠔鍋相,即享打卡價$98享用。鍋裡面有好多隻大隻的蠔,口感鮮嫩,清酒另上🍶,可以按自己喜好自由加落湯底。配合各種雜菌,清清地。另外,惠顧任何鍋物,可以優惠價$98叫一碟100g嘅A4日本和牛。肉質滑嫩,油花分佈均勻。再來係香箱蟹粥148,粥底帶有淡淡的南瓜味,原隻蟹配合粥底,好暖胃。最後,叫咗燒鳥拼盤$98,包括鷄肉串、手羽鷄翼串、鷄心串、鷄軟骨串同鷄皮串,每款都煮得恰到好處,調味適中,特別適合配酒!

2024-11-17 76 views
香箱蟹黃金粥($148):黃金咁的顏色,靚靚好開胃, 食落好鮮甜,好多蟹膏,加埋紅蘿蔔粒粒,增加鮮甜味,粥底棉密,大推!清酒煮蛽($75):花甲大隻厚肉,鮮甜又乾淨,完全無沙。加埋好足料的海帶同海鮮卷,個湯都飲左2碗。串燒拼盤:$138 有8大串,每串都大大件,金菇牛肉串係份量十足,雞翼雞軟骨燒得香脆,大葱豚肉串燒到好香,個大葱係甜甜的,好好食。鍋燒烏冬($88):個口感似稻庭烏冬,係滑溜的,扁扁長長好順滑入口,料多好食!

• 清酒煮蜆
  • 串燒
  • 香箱蟹黃金粥
2024-11-15 130 views
經過旺角見到這家店掛住五彩繽紛的燈籠,裝修好有日式風情,而且有多種壽喜燒鍋物、牛肉石燒、蟹粥香箱,種類齊全,不同於其他居酒屋只有刺身和串燒。#### 美國安格斯牛肉火鍋選用上等的安格斯牛肉,切成薄片,紋理好靚,涮煮一下就撈出吃特別鮮美多汁。白菜、青菜、金針菇、豆腐和香菇,吃起來清脆爽口。滑嫩的豆腐吸收了湯底的鮮香,口感細膩,與牛肉的醇厚形成鮮明對比!#### 香辣吞拿魚丼大大一碗米飯,上面鋪了一整層一塊塊鮮嫩的吞拿魚,淋上黃色的香辣醬,更加突出魚肉的彈性與鮮美,帶有香辣的層次感,既提鮮又增添了一絲刺激!#### 燒鳥拼盤包括手羽、雞皮、雞軟骨、白蔥雞肉串和免治雞肉串,外皮焦香,內裡鮮嫩!#### 芒果青檸梳打芒果香四溢,酸甜適中,帶來一種清新甜美的口感!#### 蜜桃青檸梳打融合了蜜桃的甜美和青檸的酸爽,清爽宜人!

#### 美國安格斯牛肉火鍋

#### 香辣吞拿魚丼

#### 燒鳥拼盤

#### 芒果青檸梳打
芒果香四溢,酸甜適中,帶來一種清新甜美的口感!

#### 蜜桃青檸梳打
融合了蜜桃的甜美和青檸的酸爽,清爽宜人!