2024-11-13 106 views
去左旺角食日本野, 熱辣蒸生蠔一口爆汁! 好FRESH! 生蠔非常的鮮美,口感微甜! 生蠔有6個不算細又很新鮮,口感爽滑,一整個大滿足!和牛鐵板燒五分熟剛剛好 入口即化!搭配鹽、有機黑胡椒、醬油牛肉入口到舌尖融化般口感! 原汁原味,加上搭配的蘸醬,很特別!鮭魚蓋飯,對鮭魚刺身愛好者來說,紋理清晰,顏色粉粉亮亮的,一看就新鮮得很。厚厚的一片,吃起來肉質細嫩,油脂豐富還有回甘,又綿密又肥美。和牛烏冬,半熟蛋加上燒肉汁,真是個開胃。都試了一遍 每種肉肉都好吃 ,嫩到不行和牛油花分佈平均,入口即化,烏冬口感也彈牙!

{🍽️ 香港搵食 🍽️} 令和居酒屋位於旺角區既,店內全和風裝修,大量唔同顏色嘅燈籠,同埋寫上唔同菜式嘅木牌,入到去既感覺真係好似去咗日本嘅居酒屋一樣架🤓🤓 店內嘅食品種類非常多,以串燒同埋鍋物為主打,石燒、刺身、和食同埋生蠔都會有既👍🏻 美國安格斯牛肉鍋 壽喜燒材料豐富,除咗有一大碟美國安格斯牛肉之外,仲有豆腐、香菇、生菜、旺菜、洋蔥同埋粉絲等配料!!石燒澳洲M6和牛油脂分布平均,入口即溶,師傅仲會幫我地即場燒埋,再加入香草及黑椒,食落口感豐富同埋好友層次感❣️燒飯團飯團本身已經調好味,外層燒焦脆,入邊比較軟身,咬落好有口感荔枝乳酸梳打 & 蜜桃🍑 乳酸梳打兩杯飲品都係凍冰冰,而且果香味十足,但又唔會蓋過咗乳酸嘅味道,好fresh 又解渴📍旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地鋪#香港美食 #旺角美食 #令和居酒屋 #hkfoodie #壽喜燒 #日本餐廳 #日本菜
{🍽️ 香港搵食 🍽️} 令和居酒屋

美國安格斯牛肉鍋

石燒澳洲M6和牛

燒飯團
飯團本身已經調好味,外層燒焦脆,入邊比較軟身,咬落好有口感

荔枝乳酸梳打 & 蜜桃🍑 乳酸梳打

📍旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地鋪

2024-11-11 98 views
令和居酒屋🔥日本A4 和牛200g $298⭐️9/10⭐️200g份量總共有10塊,店員會預先問客人理想的生熟度,再於席前烤至焦香,中途可以按客人的喜好添加黑椒、鹽巴和香草。和牛油花平均,肉質軟腍,肉汁豐盈,好食!🔥銀鱈魚西京燒 $128 ⭐️9.5/10⭐️西京燒以白味噌為主調,味道非常香濃,銀鱈魚肥美肉厚,肉質嫩滑,外層帶點焦香,配搭蛋黃醬更添味道層次!🔥法式汁三文魚腩手卷 $68⭐️9/10⭐️三文魚腩肉質肥美,油脂非常豐富,表面鋪上三文魚籽增加了口感,不錯!🔥藍蝶花檸檬梳打 $28⭐️8.5/10⭐️檸檬汁另上,可以按個人喜好添加適當的份量!🔥自家梅酒 $68⭐️9/10⭐️✨總結:餐廳距離旺角地鐵站5分鐘,地理位置方便,環境舒適!食物質素不錯,價錢亦算合理,適合喜愛日式料理的朋友!
令和居酒屋

🔥日本A4 和牛200g $298⭐️9/10⭐️

🔥銀鱈魚西京燒 $128 ⭐️9.5/10⭐️

🔥法式汁三文魚腩手卷 $68⭐️9/10⭐️

🔥藍蝶花檸檬梳打 $28⭐️8.5/10⭐️
檸檬汁另上,可以按個人喜好添加適當的份量!

🔥自家梅酒 $68⭐️9/10⭐️

2024-11-11 130 views
🍽️清酒雜菌蠔鍋 $98本身想叫壽喜燒,可惜今日食唔到,轉左尼個鍋~雜菌蠔鍋賣相幾吸引,蠔肉鮮甜飽滿,同菌類嘅味道好夾😋$98有咁多粒蠔,超級抵!🍽️A4和牛100g $98尼個係期間限定,叫咗鍋就可以用$98加購👍🏻肉質嫩滑無筋,100g大約有6塊,推薦大家試試😎🍽️燒A4日本黑毛和牛 100g $188黑毛和牛總共有三塊,油花分佈平均😍店員會喺我哋面前燒,牛肉喺石板上燒到吱吱聲,香氣撲面,勁吸引🤩熟度大約五成,肉質軟腍,牛味香濃,非常滋味😚🍽️塩燒雞頸肉串 $28我哋見隔離枱食得好滋味,忍唔住叫尼試吓😋雞頸肉燒得好香,肉質爽滑🥰🍹荔枝乳酸梳打 $28🍹芒果乳酸梳打 $28服務費✅味道😋 8.5/10性價比💰 7/10環境🔎 7/10服務🫶🏻 7.5/10打卡指數📸 8.5/10٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
🍽️清酒雜菌蠔鍋 $98
本身想叫壽喜燒,可惜今日食唔到,轉左尼個鍋~

🍽️A4和牛100g $98

服務🫶🏻 7.5/10
打卡指數📸 8.5/10
٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و 推薦指數🥰 8/10
2024-11-11 96 views
聽朋友講呢間旺角令和居酒屋好旺場,今日放工上嚟飲番兩杯。空間唔大,但裝修好日式,氣氛都幾好石燒M六澳洲和牛100G $118首先叫咗個signature嘅石板燒,仲有師傅表演即燒😳望住牛肉燒到兩邊焦香,在淋上黑椒牛汁,真係好抵玩~牛肉好Juicy,五成熟都有咬口清酒雜菌蠔鍋 $98呢個推介,原價$188 ,只要社交平台打卡,即變$98 😍!用料豐富,蠔身飽滿,而且有成11隻,食得超滿足😌清酒加雜菇突顯出蠔嘅鮮甜味,又係好抵食呀明太子沙律 $36呢個係抵中之最,大推介!❤️❤️❤️份量比想像中多,鹹鮮明太子切成一粒粒,咬落非常有口感🤤份量又多,超值之選啊~香蒜豚豬頸肉串x 2 44 燒牛舌 48 兩款串燒都燒得唔錯,香蒜豬頸肉好Juicy,蒜味滲晒落豬肉入邊👍🏻燒牛舌調味剛好,質感比較軟嫩大根牛筋煮$48牛筋炆得腍晒,入口即溶。估唔到呢個咁平既價錢,可以食到咁多牛筋😆燒和牛他他其(四本)$78 呢款和牛又係另一風味,相對嫩滑。以黑松露調味,提升左牛肉嘅風味😃鮮檸檬威士忌梳打$55 呢杯打卡效果真係一流,幾鍾意佢個酸度,好易入口乳酸燒酎梳打 $48OK唔係好甜,酒味慢慢滲出全晚同朋友傾住偈,食左

石燒M六澳洲和牛100G $118

清酒雜菌蠔鍋 $98

明太子沙律 $36

香蒜豚豬頸肉串x 2 44
燒牛舌 48
燒牛舌調味剛好,質感比較軟嫩

大根牛筋煮$48

燒和牛他他其(四本)$78

鮮檸檬威士忌梳打$55
呢杯打卡效果真係一流,幾鍾意佢個酸度,好易入口

乳酸燒酎梳打 $48
OK唔係好甜,酒味慢慢滲出
全晚同朋友傾住偈,食左咁多豐富嘅美食,飲住酒😚過咗個十分愉快嘅晚上
2024-11-06
$315 (Dinner)
2024-11-09 72 views
生蠔新鮮又好食😋非常值得推薦!環境有feel,店員態度友善!是一家非常值得推薦的小店~留係香港都可以去到日本旅行!餐牌非常多選擇,食一次一定食唔哂想食的嘢,絕對可以安歌!
2024-11-09
Type of Meal
Dinner
前排食完令和鍋物酒場今次去咗食佢另外一間店令和居酒屋😂其實之前已經想食好耐不過成日都book唔到😆今次終於book到啦✌🏻今次嗌咗👇🏻👇🏻👇🏻渣滓牛腸鍋 $128🧀🧀🧀🧀+0.5天氣啱啱轉涼 食返個鍋真係暖笠笠🥰本身好驚啲牛腸會好韌🫣但佢哋牛腸煮得好腍好入味👍🏻而且佢個湯底好好飲😂老闆仲介紹唔夠飽食完個鍋之後可以加個烏冬或者飯落個湯變成(雜炊粥)都好好味😆不過我同妹妹太飽所以無加到😂日本燒烏拼盤 $138🧀🧀🧀🧀+0.5個拼盤入面有雞翼 雞肉 雞肝 雞心 雞頸肉 雞皮各一串好食👍🏻 啲肉一啲都唔諧😋應該係因為啲雞好新鮮食落係Juicy嘅😋真係冇諗過就算啲內臟都可以燒得咁好食😮連妹妹平時唔係點食內臟都覺得好食😆香箱🦀黃金粥 $148🧀🧀🧀🧀嘩!上枱真係有成隻蟹㗎😮隻蟹食落勁新鮮同有勁大舊橙色蟹籽😮啲🦀肉食落去好鮮甜😋哩個價錢有成隻香箱🦀好抵食👍🏻💬 位置放便好近地鐵站 裝修都好靚🫶🏻依家夜晚9點半後+$68啤酒 梅酒 清酒有1.5小時🍻任飲😮收工又可以同fd落嚟飲酒傾談嚕😆📍 令和居酒屋 (旺角)旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #旺角
前排食完令和鍋物酒場

💬 位置放便好近地鐵站 裝修都好靚🫶🏻
依家夜晚9點半後+$68
啤酒 梅酒 清酒有1.5小時🍻任飲😮
收工又可以同fd落嚟飲酒傾談嚕😆

📍 令和居酒屋 (旺角)
旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖

#食乜cheese #香港美食 #香港旅遊 #旺角美食 #令和居酒屋 #刺身 #串燒 #hkfoodies #香港好去處 #爐端燒 #港女日常 #令和 #旺角必食 #日本菜 #壽喜燒 #香港美食地圖

2024-10-28
$228 (Dinner)
  • 燒鳥拼盤
2024-11-06 143 views
位於旺角洗衣街的「令和居酒屋」,主打煱物、石板燒、串燒,而刺身、生蠔都有。店鋪裝修非常日式,門口和店內都掛滿彩色燈籠,美輪美奐,每張枱面都已裝嵌了一個電子爐,方便客人食鍋物。先來一份海草沙律做前菜,清新爽口。 《香箱蟹黃粥》$148不時不食,期間限定的蟹粥,當然要試啦!食蟹的季節,每隻都肥美多膏,金黃色的蟹粥,濃郁香甜,真材實料,色香味俱全,讓人欲罷不能。《美國安格斯牛肉鍋》$228壽喜燒材料豐富,有生菜和紹菜,還有豆腐、香菇、洋蔥和粉絲,當然主角牛肉片份量也足夠。《燒鰻魚串》$48《燒白蔥豚肉串》$28《明太子玉子燒》$18串燒燒得恰到好處,鰻魚新鮮肥美,醬汁調味一絲不苟。《自家製梅酒》$68酸酸甜甜的梅酒,口感純厚,果香四溢,很受女士歡迎,現在還有買一送一優惠呢!《荔枝乳酸梳打》$28 ~ 清新解膩

先來一份海草沙律做前菜,清新爽口。

《香箱蟹黃粥》$148

《美國安格斯牛肉鍋》$228

《燒鰻魚串》$48
《燒白蔥豚肉串》$28
《明太子玉子燒》$18
串燒燒得恰到好處,鰻魚新鮮肥美,醬汁調味一絲不苟。

《自家製梅酒》$68
《荔枝乳酸梳打》$28 ~ 清新解膩

• 香箱蟹黃粥
2024-11-06 67 views
約咗朋友一齊喺呢間旺角嘅居酒屋度食飯,裏便個裝修好日式,好有氣氛❤️我哋嗌咗兩款火鍋,鍋底裏面有超多嘅蔬蔬菜,好似金菇、娃娃菜、本菇等等,材料相當豐富😍 食完之後仲可以叫其他唔同嘅餸嚟打邊爐,真係超正呀👍🏻清酒雜菌蠔鍋 ($98)原價要$198,只要打卡分享去Social Media,就可以$98就食到,真係超抵👍🏻 裏面仲有勁多粒蠔,粒粒都脹卜卜😍什菌香箱蟹鍋 ($188)原價要$288,而家做緊優惠,即係入邊滿滿嘅蟹籽,夠晒鮮甜🫶🏻追加打邊爐配菜🥬優惠A4和牛100g ($98)沖繩黑豚肉 100g ($78)芝士魚餅 ($28)秋葵 ($18)烏冬 ($28)全部配菜都好抵食,特別係優惠價嘅A4和牛,油脂比例都幾平均,肉味香濃❤️刺身/小食🦐赤海蝦伴黑松露 ($108)明太子雞翼餃子 ($38)鰤魚伴蕃茄酸汁 ($98)令和玉子燒 ($38)明太子雞翼好好食,熱辣辣,加埋入邊辣辣地嘅明太子,好惹味😍飲品🍸巨峰提子乳酸梳打 ($28)巨峰燒酎 ($48)菠蘿燒酎梳 ($48)無糖青檸梳打 ($28)

清酒雜菌蠔鍋 ($98)

什菌香箱蟹鍋 ($188)

追加打邊爐配菜🥬
優惠A4和牛100g ($98)

沖繩黑豚肉 100g ($78)

芝士魚餅 ($28)
秋葵 ($18)
烏冬 ($28)

刺身/小食🦐
赤海蝦伴黑松露 ($108)

明太子雞翼餃子 ($38)

鰤魚伴蕃茄酸汁 ($98)

令和玉子燒 ($38)

明太子雞翼好好食,熱辣辣,加埋入邊辣辣地嘅明太子,好惹味😍

飲品🍸
巨峰提子乳酸梳打 ($28)
巨峰燒酎 ($48)
菠蘿燒酎梳 ($48)
無糖青檸梳打 ($28)

Type of Meal
Dinner
2024-11-04 72 views
旺角真係超級多餐廳,要喺芸芸餐廳中突圍而出,真係唔係一件容易嘅事。呢間餐廳就用咗一個出眾嘅外觀去吸引人,喺街度行過好容易俾佢吸引到目光。我就係俾佢嘅外觀吸引咗入去食晚飯,入到去之後嘅環境都好日式,因為時間比較早,人都唔係好多,所以坐得都幾舒適。四色刺身盤三文魚、吞拿魚、赤蝦、帆立貝。最出色都係赤蝦,冇雪藏味道,亦都好大隻。第二隻係帆立貝,雖然細細隻,但係都好鮮甜。北海道魷魚一夜干魷魚好惹味,配上沙律醬係絕配。而且燒得啱啱好,唔會好乾好難咬。令和玉子燒厚厚嘅玉子燒,除咗有雞蛋嘅味道,仲有輕微嘅甜味,而且佢嘅溫度啱啱好,入口時仲熱辣辣。堂煮壽喜燒-M6澳洲和牛200g嘅和牛份量真係足夠,望落去雖然油花唔係好靚,但係食落口一啲都唔韌,而且仲好有牛味。壽喜燒湯底一開始淡淡地,但係煮晒所有嘢食之後,濃郁嘅香味即刻浮現出嚟,忍唔住飲晒全部湯。壽喜燒鍋蔬菜嘅份量都唔少,吸咗濃郁嘅湯更加美味。菠蘿乳酸梳打+荔枝乳酸梳打兩杯飲品冰冰凍凍,果香味唔會太過人工添加劑。而且佢嘅乳酸味好濃郁,梳打都好夠氣。總括呢間餐廳都唔錯!!而家天氣開始涼,食個壽喜燒暖笠笠都係一個唔錯嘅選擇。下次再食可以試吓佢個牡蠣鍋。

四色刺身

北海道魷魚一夜干

令和玉子燒

堂煮壽喜燒-M6澳洲和牛

菠蘿乳酸梳打+荔枝乳酸梳打

2024-11-04 68 views
~令和居酒屋😍旺角高質素日本菜🤤😍~A4日本黑毛和牛(石燒)😍好正嘅鹿兒島黑毛和牛🥳油脂分布平均😍入口即溶👍師傅仲會幫我哋即場燒埋🤪配上鹽黑椒香草增添層次感🤤食到停唔到口啊👍😍~美國安格斯和牛壽喜燒☺️好豐富嘅壽喜燒🤪🤪安格斯牛肉勁大份😍雖然未去到入口即溶😛但係肉質鮮嫩😛非常有牛味🥳另外各種配料亦都非常好食😗烏冬爽口彈牙 質感非常好😍👍~荔枝乳酸梳打🤪非常重嘅荔枝味😍味道香甜👍~熱情果乳酸梳打😛熱情果非常香☺️飲到停唔到口🤪👍~順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳店員服務態度好👍下次經過呢頭一定再嚟食😎📍港鐵旺角站B2出口 步行約3分鐘令和居酒屋 (旺角)旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖
~令和居酒屋😍旺角高質素日本菜🤤

熱情果非常香☺️飲到停唔到口🤪👍

~順帶一提😛餐廳環境靚😍
食物質素高🥳店員服務態度好👍下次經過呢頭一定再嚟食😎

📍港鐵旺角站B2出口 步行約3分鐘

令和居酒屋 (旺角)

旺角洗衣街111-127號建煌華廈2期地舖
2024-11-04 47 views
收工最緊要要同好姊妹嚟chill下💕呢間位於旺角嘅居酒屋,地段非常之方便,今日收工又要約話好姊妹嚟傾吓偈,放鬆吓,釋放下大家都咁忙咁抑壓嘅心情。我哋叫咗一個A4和牛壽喜燒配野茶豆腐,和牛油脂分布得非常好,入口即溶,不過壽喜燒味道都好濃,越煲越甜,豆腐都真係超級滑,基本上夾唔到嚟食🤣另外叫咗個清酒煮蜆,蜆肉大大隻,每隻蜆肉都非常肥美,配搭清酒去煮,非常突顯到蜆肉嘅鮮甜!另外我同好姊妹不停咁encore咗四杯巨峰梳打,然後知你就知都真係幾好飲🤭
收工最緊要要同好姊妹嚟chill下💕
2024-10-27
$250 (Dinner)
2024-11-04 135 views
難得香港嘅日式居酒屋有牛腸鍋,加埋店內嘅裝修設計令我好似置身係日本咁,真係要黎食下,止一止我嘅日本旅行癮先~🔸渣滓牛腸鍋超多牛腸,煙煙韌韌好有口感,仲有九菜同椰菜,完全索哂牛骨湯嘅味~🔸日本黑毛和牛鍋燒烏冬份量足夠兩個人,和牛都算多~🔸明太子餃子雞翼熱辣辣端上枱,一口咬落去非常脆口,而且入面勁多明太子,好正!🔸雞皮餃子呢款菜式又係無得輸,勁脆口,配埋沙律醬食一流!🔸日本鳥拼盤黎到居酒屋當然唔少得食串燒啦!呢set拼盤有齊我鐘意食嘅野,手羽串,雞皮串,雞心串,雞肝串,雞肉串及雞頸肉串,燒到好香口!🔸燒和牛他他其肉質柔嫩的和牛配上黑松露,簡直係絕配!

🔸渣滓牛腸鍋

🔸日本黑毛和牛鍋燒烏冬
份量足夠兩個人,和牛都算多~

🔸明太子餃子雞翼

🔸雞皮餃子
呢款菜式又係無得輸,勁脆口,配埋沙律醬食一流!

🔸日本鳥拼盤
黎到居酒屋當然唔少得食串燒啦!

🔸燒和牛他他其
肉質柔嫩的和牛配上黑松露,簡直係絕配!

• 和牛他他
2024-11-03 49 views
呢間係旺角既令和居酒屋,全和風裝修,入門既歡迎都充滿儀式感,會打鼓,食物方面選擇超級多,鍋物串燒,另外有石燒、生蠔、刺身、和食都有。我哋點左燒和牛,油脂好豐富,3成熟岩岩好😬另外點左四色刺身盤$138,裡面有三文魚,吞拿魚,赤蝦,同埋帆立貝。刺身都好新鮮,三文魚油脂豐富,帆立貝好大粒,好味。另外燒鳥拼盤$98,裡面有雞翼,雞肉棒,雞軟骨,雞心同雞皮串燒,味道都幾香,好惹味,雞皮燒到外脆內軟,口感OK!不過店入邊嘅洗手間就麻麻哋,地下好濕,完全同店舖係強烈對比😅
我哋點左燒和牛,油脂好豐富,3成熟岩岩好😬
2024-11-02 51 views
香港人 除咗鍾意打邊爐之外 仲好鍾意食日本野🤣天氣開始涼 無啦啦想食sukiyaki🤣早幾日去咗旺角嘅一間居酒屋本身網上睇有個二人set都抵食點知去到嘅時候冇🤔原來系史努比搞錯咗舖頭😂😂咁既然唔錯都錯咗 冇計啦 嗌其他嘢囉喺所有嘢嚟之前會有碟前菜海帶嚟~帶輕微辣嘅調味 幾開胃👍🏿A4日本黑毛和牛(200g) $298可以揀壽喜燒湯/豬骨湯史努比就揀咗壽喜燒和牛份量足~雪花分佈得幾靚嘅 部分!🤣因為有幾塊特別肥🫣嗰啲比咗媽媽👩🏻😂😂其他系唔錯嘅~ 叫得和牛肉質當然嫩滑入口隨即牛油爆晒出嚟🤪湯底唔會太濃 帶少少甜味冇冚過牛肉嘅味道而又吊到啲味另外有大量配料好似生菜 白菜 金針菇 蠔菇 冬菇 蘿蔔等等呢啲吸湯嘅蔬菜索嘅和牛油脂之後味道更甜仲有超嫩滑豆腐😋同埋索晒湯嘅煙韌粉絲!味道: 8/10性價比: 7/10👍🏿燒和牛他他其(4本) $78和牛都幾嫩~唔韌仲有啲汁!生食嘅關係 食落冇咁油膩😚但亦因為咁牛味相對冇咁突出 不過有喺度嘅~配搭些少黑松露味道香濃 估佢唔到提升咗和牛他他嘅口感唔錯!味道: 7.5/10性價比: 7/10👍🏿味噌廣島蠔鍋 $88見到蠔鍋$88咁平😳就嗌咗蠔嘅份量唔多😗但
香港人 除咗鍾意打邊爐之外 仲好鍾意食日本野🤣

另外有大量配料
好似生菜 白菜 金針菇 蠔菇 冬菇 蘿蔔等等
呢啲吸湯嘅蔬菜索嘅和牛油脂之後味道更甜
仲有超嫩滑豆腐😋
同埋索晒湯嘅煙韌粉絲!
味道: 8/10
性價比: 7/10

👍🏿燒和牛他他其(4本) $78
和牛都幾嫩~唔韌仲有啲汁!
生食嘅關係 食落冇咁油膩😚
但亦因為咁牛味相對冇咁突出 不過有喺度嘅~
配搭些少黑松露
燒和牛他他其

👍🏿味噌廣島蠔鍋 $88
見到蠔鍋$88咁平😳就嗌咗
蠔嘅份量唔多😗但都系expected嘅
蠔肉都算飽滿 唔腥唔臭 帶少少甜味~
湯底就比較清 就咁飲先會試到清甜嘅味道
味噌廣島蠔鍋

🔸藍蝶花檸檬梳打 $28
🔸巨蜂提子乳酸梳打 $28
媽媽👩🏻話藍蝶花嗰杯好飲啲喎🤣🤣
打卡都靚啲 會變色!

*另設加一服務費*

Overall味道唔錯😚
價錢都叫合理嘅 以居酒屋嚟講~
但史努比覺得佢個design同成個vibe比人嘅感覺唔系太有居酒屋feel🤣
不過坐得舒服嘅~

整體評分:
味道: 7.5/10