2024-10-17 143 views
今晚同朋友係旺角行完街想食日本菜,見到冼衣街有一間好有特色居酒屋,不妨一試。入到去已經充滿日本風,掛滿印有達魔頭像的燈籠,寓意吉祥!當客人進入店舖內,待應就會響鼓聲代表歡迎。話明居酒屋就一定有酒飲,我們點了日系的威士忌飲料,店主推介鮮檸檬威士忌梳打🥃🍋,見到一排冰凍咗的檸檬插住作裝飾,打卡一流,檸檬味中和威士忌的濃烈,好清甜易入口另外朋友點咗菠蘿乳酸梳打,味道也不錯,香甜順滑令和關東煑暖暖的關東煑物,包括白蘿蔔,竹輪,蒟蒻,魚片及雞蛋,用高湯熬製好入味,有東京街頭風味串燒拼盤非常豐富有大蔥串、冬菇串、秋葵串、大蔥、豚肉串、雞翼串 、金菇牛肉串、雞肉串 ,軟骨串及雞皮串,燒得好惹味同焦香鍋物美國安格斯肉眼牛肉牛肉軟腍有肉汁,有濃濃油脂香味,配大量新鮮疏菜,份量豐富已經好滿足。

另外朋友點咗菠蘿乳酸梳打,味道也不錯,香甜順滑

令和關東煑

鍋物美國安格斯肉眼牛肉
M6澳洲和牛肩胛壽喜燒鍋M6和牛肉質鮮嫩多汁,入口即化,是用餐的亮點。會為呢個壽喜燒再嚟多次😂本身以為係好薄嘅牛,點知原來係好厚身肉質鮮嫩嘅和牛,有驚喜👍🏻蝦天婦羅$78/5隻炸得酥脆,一攞到過嚟已經超香,令人回味無窮。燒雞肉串$22略嫌燒得唔夠脆,只係突出醬汁的味道,但是外表還是不錯的。燒廣島生蠔$50/2隻以為係普通芝士焗生蠔,點知原來係千島醬焗蠔,呢個配搭都真係第一次試,反而幾特別,有小驚喜🤭冰火燒菠蘿$28清新可口,是完美的甜點選擇。荔枝乳酸梳打$22唔錯嘅配搭,唔會太甜,有啲似細個飲荔枝味爆珠嘅味道,幾有趣😂蟹蓋飯$18就係白飯加上飯素,然後配上蟹肉醬❤️居酒屋的環境有許多傳統居酒屋必備的小物件,例如燈籠,木牌等。每位客人入座時職員也會敲打鼓,並說日文歡迎。完全能營造身處在日本居酒屋的氣氛,讓用餐體驗更加完美👍🏻💛這個小細節實在太有驚喜#令和居酒屋 #日本料理 #美食饗宴 #delicious #foodie #JapaneseCuisine #FoodReview

M6澳洲和牛肩胛壽喜燒鍋

蝦天婦羅$78/5隻
炸得酥脆,一攞到過嚟已經超香,令人回味無窮。

燒雞肉串$22
略嫌燒得唔夠脆,只係突出醬汁的味道,但是外表還是不錯的。

燒廣島生蠔$50/2隻

冰火燒菠蘿$28
清新可口,是完美的甜點選擇。

荔枝乳酸梳打$22

蟹蓋飯$18
就係白飯加上飯素,然後配上蟹肉醬❤️

• 串燒拼盤
  • 蟹膏飯
  • 串燒
  • 蝦天婦羅
2024-10-16 138 views
🍲 **令和居酒屋** 在旺角的**令和居酒屋**,我體驗到一場視覺與味覺的饗宴。這裡的環境充滿日式魅力,讓人彷彿置身於日本的小酒館。😊我點了**清酒雜菌蠔鍋**,搭配A4和牛的日式打邊爐,湯底清淡爽口,搭配新鮮的雜菌和豐滿的蠔,每一口都令人陶醉。牛肉質地極為嫩滑,輕輕一煮就熟,完美吸收湯汁的精華!🍖接下來的**四色刺身盤**讓我大為驚喜,色彩斑斕的生魚片鮮美無比,口感綿密,彷彿在舌尖上翩翩起舞,讓人感受到海的精華。🌊最後,點的**串燒**也非常划算,肉質鮮嫩,調味恰到好處,讓人回味不已。整體而言,令和居酒屋不僅提供美味的餐點,還有輕鬆的用餐氛圍,絕對值得一試!👍**令和居酒屋** 旺角洗衣街111號建煌華廈地舖G/F
🍲 **令和居酒屋**

**令和居酒屋**
旺角洗衣街111號建煌華廈地舖G/F
2024-10-13 171 views
環境有氣氛嘅居酒屋,服務幾好,入餐廳個下仲有擊鼓歡迎幾特別。燒冬菇 $18燒得唔錯,燒得夠乾身食落都仲濕潤,加左D木魚絲係上面食再香好多三色刺身 $98有三文魚,赤貝,油甘魚,厚切又新鮮。油甘魚同三文魚都幾有油香幾好食,赤貝有口感鮮味渣滓牛腸鍋 $128牛腸好有肥肉勁正,唔怕肥嘅我真係食幾多都得。湯底清甜,入面有蒜片,炸蒜片,椰菜,韭菜。牛腸肥得黎之餘有得解下膩。三文魚親子丼 $209勁爆滿好吸引,份量唔細,三文魚粒同魚籽都多,魚籽粒粒卜卜聲夠新鮮。藍蝶花檸檬乳酸梳打 $38荔枝乳酸梳打 $38飲品大杯,乳酸夠濃味唔淡,飲落又唔會太甜

燒冬菇 $18

三色刺身 $98

渣滓牛腸鍋 $128

三文魚親子丼 $209

藍蝶花檸檬乳酸梳打 $38
荔枝乳酸梳打 $38
飲品大杯,乳酸夠濃味唔淡,飲落又唔會太甜
2024-10-07
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2024-08-31 693 views
壽司幾新鮮,炸蝦仔都炸得啱啱好,因為太肚餓冇影晒所有菜式嘅相😂。食物同飲品種類都好多,不過因為好好賣,好多嘢夜咗去會賣晒,建議大家可以早少少去或者一坐低就嗌咗先。上菜都幾快,唔使點等。老闆好用心推薦,服務都好好。食過幾次氣氛好好,嘢食都好好食,價錢比起其他居酒屋都算平。嚟親幾乎都係滿座,可以見到好多都係熟客。最緊要係而家好多舖頭都早收😔,但係依間開得比較夜去到兩點適合收工一班人去坐吓。👍🏻👍🏻👍🏻

上菜都幾快,唔使點等。

老闆好用心推薦,服務都好好。

食過幾次氣氛好好,嘢食都好好食,價錢比起其他居酒屋都算平。

嚟親幾乎都係滿座,可以見到好多都係熟客。

$500 (Last Night Supper)
2024-08-10 702 views
酒類飲品好正! 系間性價比唔錯嘅居酒屋, 如果係鍾意自己一個去食嘅人,個人會推介呢間, 有可能會認識到新朋友嫁!😉平時自己就鍾意嗌佢嗰個權仔蠔配清酒, 然後再嗌其他小食! 呢間居酒屋嘅嘢食同 氣氛令我會想再去多次

• 清酒廣島生蠔
  • 令和魚生丼
  • 鮮檸檬燒酎梳打
夜晚同好耐無見嘅朋友聚一聚,搵間居酒屋🏮飲吓酒食吓串燒就啱曬啦!之前已經喺尖沙嘴食過一次令和鍋物酒場,知道佢哋嘅食物同環境都唔錯,今次嚟到旺角一樣無失望啊!#四色刺身盤 💰$126刺身非常新鮮,無雪藏味或者結冰嘅感覺。尤其係赤蝦,一啖一隻綿密嘅蝦肉口感🦐真係十分滿足啊!#燒鳥拼盤💰$98唔同嘅🐓部位都有得食,內臟同肉都有,都燒得好香口🥰不過燒雞皮略嫌咸咗少少🤏🏻#串燒拼盤💰$138金菇肥牛卷真係世一!出面嘅牛燒得焦香,入面嘅金菇好爽口,雖然啲金菇係一紮咁,但唔會有咬唔斷或者一舊咬唔爛嘅感覺。大蔥豚肉卷都好正🥹一樣豚肉燒得好焦香,大蔥咬落無乜渣而且索曬燒汁,一口食落去真係好滿足😋所有有大蔥嘅item都大推!#黑毛和牛鍋燒烏冬💰$98雖然佢望落普普通通,但和🐮嘅質素真係唔錯!想食啲有湯嘅嘢暖胃嘅話,呢個係唔錯嘅選擇。烏冬質感比較軟身,我個人好鍾意食比較冧嘅麵,所以食得好開心。湯底清清地,唔咸。#清酒煮蜆💰$75每一粒蜆肉都非常大粒,脹卜卜同埋多汁,我自己食嘅時候真係食到粒蜆噴汁😂鍾意食蜆肉嘅話,千其唔好錯過🥰

四色刺身盤

清酒煮蜆

#清酒煮蜆
💰$75

2024-04-24
$250 (Dinner)
四色刺身盤
燒鳥拼盤
日式黑毛和牛鍋燒烏冬
清酒煮蜆
2024-03-23 1365 views
到步時 才知道自己曾經來過🤣朋友還沒到齊時 我們就已經每人點了一杯梅酒($68 買一送一!!還不點爆😆甜甜 女生馬上點炸之後當然來一輪串燒 其實他們的串燒都可以吃我們隨意點 都不錯👍(特別愛雞軟骨 邊喝酒🍺助邊喝很適合🈴️還點了個芝士雞翼餃子🥟 這份紮實 飽足感 💯最後還點了個關東煮🍢 暖身又暖胃~白蘿蔔、蒟蒻 喜歡💕 魚板們大片(女生半片肚子也能飽一半🤣當然也有點了魚乾~~配酒 吃到快飽但又想配酒時 這可~後來才知道大家都去過其別家的令和 如:尖沙咀和另一家旺角的幾家的分別還滿大的 有更多不一樣的選擇 大家也可以到不同家試試看😌
到步時 才知道自己曾經來過🤣
梅酒
朋友還沒到齊時 我們就已經每人點了一杯梅酒
($68 買一送一!!還不點爆😆甜甜 女生馬上點炸
之後當然來一輪串燒 其實他們的串燒都可以吃
芝士雞翼餃子
還點了個芝士雞翼餃子🥟 這份紮實 飽足感 💯
關東煮🍢
最後還點了個關東煮🍢 暖身又暖胃~
白蘿蔔、蒟蒻 喜歡💕 魚板們大片(女生半片肚子也能飽一半🤣
魚乾
當然也有點了魚乾~~配酒 吃到快飽但又想配酒時 這可~

後來才知道大家都去過其別家的令和 如:尖沙咀和另一家旺角的
梅酒
關東煮🍢
魚乾
2024-01-28 1325 views
食物質素依然很好!牛腸鍋依然係必推!牛腸鍋依家仲多左牛肉, 但係分量無咩減少, 足科左!鮟鱇魚鍋就見人見至, 不過鐘意嘅我諗一定會鐘意食(我覺得正!)串燒依然好食, 三文魚親子丼我個囡一個人食鬼晒就知正啦!甜品方面, 原味芝士餅仍然係必叫!雖然好開心呢度生意興隆但係依家員工太忙, 以前同員工傾偈, 輕鬆嘅氛圍消失左, 有啲可惜.....
食物質素依然很好!

串燒依然好食, 三文魚親子丼我個囡一個人食鬼晒就知正啦!

甜品方面, 原味芝士餅仍然係必叫!

雖然好開心呢度生意興隆

2023-12-25 1412 views
令和居酒屋 @reiwamk2019 .味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5..好似第3次黎食了~同男朋友行旺角 諗吾到食咩 又行返黎呢間😆.✨四色刺身拼盤 $138 帶子比較鮮 不過不失✨燒鮮鰻魚串一本 $48 好淋 掛滿醬汁 好食✨味噌廣島蠔 $88 👍🏻👍🏻好吃 仲要系先煎 再煮✨和牛鍋燒烏冬 $98 👍🏻正 熱辣辣好香甜既湯底✨乳酸燒酎梳打45ml $48 .2人消費 $420加一 = $462..💫 #令和居酒屋#旺角 #洗衣街 #蠔 #和牛 #居酒屋. #米吃 #香港探店 #健身人士飲食 #管理體重 #飽住瘦 #健康餐 #foodiehk #跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat @kukeepfit
令和居酒屋 @reiwamk2019
味道:😋😋😋😋
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回訪指數:🤤🤤🤤🤤🤤/5
好似第3次黎食了~
同男朋友行旺角 諗吾到食咩 又行返黎呢間😆
💫 #令和居酒屋
#旺角 #洗衣街 #蠔 #和牛 #居酒屋

#跟米吃出瘦身材 #kukeepfiteat
@kukeepfit
$231 (Dinner)
  • 燒鮮鰻魚串
  • 燒廣島生蠔
  • 和牛鍋燒烏冬
今日黎到旺角品嘗鍋物,呢間一定要食!除左正宗日式壽喜燒之外,仲更加多清酒有限定任飲!熱愛清酒既你一定唔可以錯過啦!除咗限定任飲之外,佢仲可以選擇12款清酒或者24款清酒!滿足想試唔同酒嘅你!仲有專業嘅酒匠同唎酒師!清酒蠔湯子火鍋同埋西日式刺身系列都係佢哋嘅王牌食物!除咗新鮮之外!味道亦非常鮮味!今次我會食佢哋好出名嘅令和生蠔!令和生蠔焦點大隻抵食同埋多肉!如果食落去鮮甜仲帶海水味非常新鮮!配上檸檬汁更加鮮香!之後佢哋嗰邊有安排一個前菜,類似海藻!味道開胃,酸酸甜甜!之後我再叫咗個和牛鍋物烏冬!份量除咗大抵食之外,亦都好足料!包括入面有太陽蛋一隻、蟹柳絲,海藻紫菜,配料非常豐富!烏冬湯味道鮮香!和牛亦非常滑嫩!再叫咗個汁燒煮五花腩!呢個五花腩食落去除咗好滑嫩之外!醬汁亦非常香濃!再配埋湯烏冬食非常之夾!之後再叫咗個燒魷魚吊桶!魷魚燒得非常之香濃!仲好細心將每個燒嘅魷魚剪開!厚薄適中!再配上薑蓉食落更加刺激!飲品方面,今次叫咗個薑汁菊花蜜,轉季飲熱飲喉嚨除咗會舒服啲之外!亦都可以做返個暖身!最後我哋再叫咗個蟹膏飯做結尾!蟹膏飯食落,除咗開胃、蟹膏亦都非常新鮮!服务:好环境:超靚

[服务铃]服务:

[薄荷]环境:
超靚
2023-10-18 1112 views
又係一個十點放工既晚上🙃呢啲鐘數吾去居酒屋真係搞吾定😂😂今次去既係旺角既令和,let’s check it out !!! 呢度有非常多既西日式刺身,西日式刺身系列讓你在品味中感受日本美食文化的獨特魅力。自問酒量好嘅朋友都可以考慮呢度的清酒放題,都幾抵玩🤩🤩🤩Shochulced Tea:吾太飲酒都飲到,light and refreshing 🥗胡麻豆腐沙律:豆腐口感綿滑,入口即化。胡麻醬帶來濃郁嘅胡麻香氣,同時帶有一絲微咸味。豆腐同胡麻醬嘅結合令味道層次更豐富,帶來一份清新又濃郁嘅口感。汁燒薩犀雞肝汁燒薩犀雞肝以燒烤嘅方式烹調,帶來了濃郁嘅口感同獨特嘅風味。雞肝肉質鮮嫩,咬下去有一點點嚼勁。👍🏻👍🏻鯖魚柚子醃油漬:鯖魚肉質鮮嫩,帶有一絲油脂,入口即化。柚子醃油漬帶來了柚子嘅酸甜味道,為鯖魚增添了一份清新風味。好啊,我地嚟評論一下我地喺食店度點嘅食物啦。燒飯團:燒飯團係一道外脆內軟嘅料理。外層米飯經過燒烤,形成了一層金黃色嘅外皮,脆口又香脆。壽喜燒鍋-鮮鴨胸肉:壽喜燒鍋嘅鮮鴨胸肉有著嫩滑嘅口感同鮮美嘅味道。鴨肉經過火鍋燉煮,肉質鮮嫩多汁。咬下去,可以感受到鴨肉的絲滑口感,同時享受到鴨
自問酒量好嘅朋友都可以考慮呢度的清酒放題,都幾抵玩🤩🤩🤩
Shochulced Tea:
胡麻豆腐沙律:
汁燒薩犀雞肝
鯖魚柚子醃油漬:
好啊,我地嚟評論一下我地喺食店度點嘅食物啦。
燒飯團:
壽喜燒鍋-鮮鴨胸肉:
壽喜燒鍋嘅鮮鴨胸肉有著嫩滑嘅口感同鮮美嘅味道。鴨肉經過火鍋燉煮,肉質鮮嫩多汁。咬下去,可以感受到鴨肉的絲滑口感,同時享受到鴨肉獨特的香味。
最衰食到呢度已經飽到阿媽都唔認得😬😬😬如果唔係可以叫埋清酒蠔湯紙火鍋, 下次都試下
2023-09-09 1063 views
黑雨過後過咗嚟旺角搵食在openrice見到呢間居酒屋喺旺角站唔算太遠,去了令和居酒屋叫咗四個餸三色魚生飯,蒲燒鰻魚飯,燒和牛他他,日本串燒拼盤,蜜桃梳打和芒果梳打,首先飲品唔算太甜,質素較高。非常推薦的。三色魚生飯👍魚生新鮮大大舊而且分量多食完都七八分飽蒲燒鰻魚飯👍鰻魚係即燒的,有一隻手掌咁大既份量,推薦和牛他他質素高,牛肉味重再配搭埋黑松露醬!串燒樣樣都係即燒,等咁耐都值得!有六大串質素都唔錯
三色魚生飯👍魚生新鮮大大舊而且分量多食完都七八分飽
蒲燒鰻魚飯👍鰻魚係即燒的,有一隻手掌咁大既份量,推薦
和牛他他質素高,牛肉味重再配搭埋黑松露醬!
串燒樣樣都係即燒,等咁耐都值得!有六大串質素都唔錯
2023-09-08
Type of Meal
Dinner
  • 令和魚生丼
  • 燒鳥拼盤
2023-09-04 752 views
旺角真係好多野食揀,不過對日本野有著強烈執念嘅我,呢次經開旺角,都係決定食日本野餐廳提供唔同嘅食物選擇,不過我地決定咩都試下,主打一個體驗!🌟 **燒和牛舌** - 滿載濃香牛肉嘅風味,口感豐富,鮮嫰多汁🌟 **燒雞骨腸兩本** - 用真正嘅雞肉同腸皮,味道出眾,咬開要小心熱,會爆汁🌟 **油甘魚刺身** - 肥而不膩,幾鮮美🌟 **帆立貝刺身** - 鮮嫩滑口,厚薄適中🌟 **和牛鍋燒烏冬** - 性價比極高,一份一個人肯定吃唔哂!和牛都唔少,大大片🌟 **Suntory(大)** - 必點嘅大杯裝啤酒!順滑口感,可以一解燒物油膩🌟 **石燒A4日本黑毛和牛 (100g)** - 和牛質感一流,油脂在口中瞬間爆發,呢個真心正!🌟 **蟹膏飯+野菜沙律(可選配)** - 精緻野菜沙律,蟹膏飯上好足料,同埋絕對滿足飽肚🌟 **自家味噌湯** - 昆布處理恰到好處,湯底濃郁🌟 **原味乳酸梳打** - 酸甜開胃,梳打氣泡剛好,搭配串燒絕佳!🌟 **涷番茄(自訂價)** - 番茄獨特滋味,清甜好味,自由訂價都係一個引人注目選項

🌟 **燒和牛舌**
- 滿載濃香牛肉嘅風味,口感豐富,鮮嫰多汁

🌟 **燒雞骨腸兩本**
- 用真正嘅雞肉同腸皮,味道出眾,咬開要小心熱,會爆汁

🌟 **油甘魚刺身**
- 肥而不膩,幾鮮美

🌟 **帆立貝刺身**
- 鮮嫩滑口,厚薄適中

🌟 **和牛鍋燒烏冬**
- 性價比極高,一份一個人肯定吃唔哂!和牛都唔少,大大片

🌟 **Suntory(大)**
- 必點嘅大杯裝啤酒!順滑口感,可以一解燒物油膩

🌟 **石燒A4日本黑毛和牛 (100g)**
- 和牛質感一流,油脂在口中瞬間爆發,呢個真心正!

🌟 **蟹膏飯+野菜沙律(可選配)**
- 精緻野菜沙律,蟹膏飯上好足料,同埋絕對滿足飽肚

🌟 **自家味噌湯**
- 昆布處理恰到好處,湯底濃郁

🌟 **原味乳酸梳打**
- 酸甜開胃,梳打氣泡剛好,搭配串燒絕佳!

🌟 **涷番茄(自訂價)**
- 番茄獨特滋味,清甜好味,自由訂價都係一個引人注目選項
2023-08-25
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$260 (Dinner)
  • 燒和牛舌
  • 和牛鍋燒烏冬
2023-09-02 675 views
環境污糟,枱上面一嚿嚿黑色野,問侍應咩黎,佢話係冷氣機d塵。。。店員服務態度一般,講嘢好串。食物質素一般,炸雞太多炸粉,牛脷好鯹,麻麻哋好食,冇所謂居酒屋嘅質素,以後唔會再幫襯!