2008-11-24 13 views
今日同d同學一齊去試下呢間日本鋪諗住應該都唔會差得去邊嫁啦點知入到去,想叫個侍應都難 但當時其實連坐滿一半都無d侍應係忙住傾計、發呆咁我叫o左照燒雞扒飯賣相其實ok但食落就麻麻好咸!我所指唔單止個醬汁咸係塊雞扒都好咸 後期開始多人d侍應就開始做野見你一停手唔食,即收碗大前題係無問過你"仲要唔要?"之後o野飲都未飲完,就拎張單埋黎叫你俾錢感覺上同趕客走無分別雖然$25 呢個價錢叫ok但d野食同服務質素咁樣我唔會再去光顧!!
今日同d同學一齊去試下呢間日本鋪
諗住應該都唔會差得去邊嫁啦

點知入到去,想叫個侍應都難

但當時其實連坐滿一半都無
d侍應係忙住傾計、發呆

咁我叫o左照燒雞扒飯
賣相其實ok
但食落就麻麻
好咸!
我所指唔單止個醬汁咸
係塊雞扒都好咸

後期開始多人
d侍應就開始做野
見你一停手唔食,即收碗
大前題係無問過你"仲要唔要?"
之後o野飲都未飲完,就拎張單埋黎叫你俾錢
感覺上同趕客走無分別

雖然$25 呢個價錢叫ok
但d野食同服務質素咁樣
我唔會再去光顧!!
$25 (Lunch)
2008-11-24 17 views
新搬入大角咀, 打算和先生發掘下附近的日本菜, 這間餐廳離我們家最才5分鐘路程, 所以由此吃起...分"任食"和"散叫", 我覺得要試好吃與否, 應該是由散叫開始, 基本食物做不好的話, 任食都沒意思... 星期日當晚沒訂位, 還好才等了10分鐘, 但裡面原來很多空位, anyway, 坐下後已覺得不大清潔, 尤其是餐具, 枱面... 再環望一下, 在坐所有人叫的都是一盤一盤串燒和炸物(真的是每盤都廿多串呀), 而我倆只想要一頓sushi或sashimi的簡單晚餐, 於是叫了1) 壽司拼盤, 2) 煎餃子, 3) 炸豆腐.我們由平至元氣,貴至四季酒店的日本菜都吃不少, 此刻真的沒有誇張, 因這時不約而同我和先生都你眼望我眼, 眼前這個壽司拼盤面無血色, 顏色暗啞, 魚生很薄很小和無味, 是奇怪的感覺.. 炸豆腐的湯很杰, 不是醬汁濃, 而是下了很多生粉, 且味道奇怪.. 餃子則炸得過火, 皮很硬很乾... 很少浪費食物的我吃不下了, 埋單約一百六十多元, 這數目很小, 但這頓飯的確非常不快, 以致從來不網上留言的我要寫寫食評. 可能狂吃串燒和炸物者會覺得ok, 但想吃正常(已不是正宗了
我們由平至元氣,貴至四季酒店的日本菜都吃不少, 此刻真的沒有誇張, 因這時不約而同我和先生都你眼望我眼, 眼前這個壽司拼盤面無血色, 顏色暗啞, 魚生很薄很小和無味, 是奇怪的感覺.. 炸豆腐的湯很杰, 不是醬汁濃, 而是下了很多生粉, 且味道奇怪.. 餃子則炸得過火, 皮很硬很乾... 很少浪費食物的我吃不下了, 埋單約一百六十多元, 這數目很小, 但這頓飯的確非常不快, 以致從來不網上留言的我要寫寫食評. 可能狂吃串燒和炸物者會覺得ok, 但想吃正常(已不是正宗了, 正常便好了)日本菜者真的要三思才好光顧啊...
$80 (Dinner)
(Non-member)
D小朋友話想食日本野,咁睇雜誌見到都好似都OK,價錢都算抵食,咪去試吓囉.四個大人三個細路,去到都覺得唔對路架啦,9點去到成間鋪都坐唔到8成(星期日喎,仲以為經濟差成咁)點知頭轉叫野食落咗10 個order黎得四個,D魚生又梅又無未仲要好細件,之後見佢D order黎得咁慢,又漏單,咁咪一次過落多d囉,點知佢直情唔出,因為我見出品部已經洗野等收工,洗完野企哂响到都無諗住整,到約10點半,個侍應走黎話last order問仲有無野落,連我個小朋友都忍唔住話,頭先D order都未黎,黎咗先講喇,之後d壽C都係無黎,但就一次過黎咗好多之前落嘅炸物,不過D肉都係梅嘅,有D仲要未炸好,有D又炸到過哂龍,仲差過d街邊檔.食完之後,d小朋友都話好差,唔好再幫襯.

$110 (Dinner)
2008-11-11 6 views
有同事約我去呢度食自助晚餐, 於是走黎OPENRICE睇下D食評, 睇完之後有D驚驚地, 跟住心諗 - 算啦, 當就去睇下係咪真係咁差.唔知係咪之前D食評太差, 個心形住唔好食, 今日我食完之後有以下COMMENT:- D刺身都OK, 厚切唔太大塊又唔係好細塊, 同之前果張相差好遠, 我覺得三文魚, 魷魚, 馬刀貝係咁多樣之中較好味, 其他嘛嘛地啦, - 串燒唔差- 炸野就一般, 吉列好過天婦羅- 其他可以一試總之以價錢黎講OK啦, 可以食得飽飽. 如果要求食物品質好就唔啱喇. 但求同D FRIEND聚一聚或想瘋狂地食剌身過下口癮都可以.

- 串燒唔差
- 炸野就一般, 吉列好過天婦羅
- 其他可以一試

$142 (Dinner)
  • 魷魚
  • 馬刀貝
2008-10-30 3 views
今日男朋友同我去郎田食放題雖然係openrice好多人都彈呢間唔掂但皆因平日去食lunch..真係不錯又平又抵食..而且魚生都幾新鮮肥美所以都唔理人地點彈,我地都去試下食佢晚上放題之前因為睇過佢晚上既餐牌....有好多款魚生刺身最緊要周生覺得岩口味,所以就去試試 一去到,唔係好多人..冇人等的相比lunch就覺得靜左好多一坐低就睇下有咩食啦..點知發覺同餐牌上既好唔同...款式好少...種類都少根本有種貨不對版既感覺都算啦...話明試下嘛...咁我地就點哂野食...首先一黎就係天婦羅奇怪地多左d我地冇叫既野...不過都只係多左一兩舊同埋數量都唔係好岩!算啦..諗住佢執多左就由佢點知食下食下..又發覺多左炸豬扒....又係我地冇叫的正當呢個時候..又有野送上.......又係一d我冇叫既野咁當然唔要,同佢講唔係我地叫佢先發覺原來係隔離枱的!咁我地食緊既天婦羅呢??相信都係隔離枱而唔係我地的..搞到我地要食d唔想食既野之後佢地真係又送天婦羅黎啦!呢碟真係我地既..咁但係點呢?唔通又要我地食哂佢??去食放題淨係食炸野???當然唔得啦!所以就同侍應講佢送錯野黎但佢竟然話『冇辦法喎,你地已經食左
今日男朋友同我去郎田食放題

雖然係openrice好多人都彈呢間唔掂

但皆因平日去食lunch..真係不錯

又平又抵食..而且魚生都幾新鮮肥美

所以都唔理人地點彈,我地都去試下食佢晚上放題

之前因為睇過佢晚上既餐牌....有好多款魚生刺身

最緊要周生覺得岩口味,所以就去試試

一去到,唔係好多人..冇人等的

相比lunch就覺得靜左好多

一坐低就睇下有咩食啦..

點知發覺同餐牌上既好唔同...款式好少...種類都少

根本有種貨不對版既感覺

都算啦...話明試下嘛...

咁我地就點哂野食...首先一黎就係天婦羅

奇怪地多左d我地冇叫既野...不過都只係多左一兩舊

同埋數量都唔係好岩!算啦..諗住佢執多左就由佢

點知食下食下..又發覺多左炸豬扒....又係我地冇叫的

正當呢個時候..又有野送上.......又係一d我冇叫既野

咁當然唔要,同佢講唔係我地叫

佢先發覺原來係隔離枱的!

咁我地食緊既天婦羅呢??

相信都係隔離枱而唔係我地的..搞到我地要食d唔想食既野

之後佢地真係又送天婦羅黎啦!呢碟真係我地既..咁但係點呢?

唔通又要我地食哂佢??去食放題淨係食炸野???

當然唔得啦!所以就同侍應講佢送錯野黎

但佢竟然話『冇辦法喎,你地已經食左』

『咁唔通我地要食哂兩碟佢?問題係你地送錯黎,唔係我地叫多左喎』

佢:『咁一係你地食住先,到食唔哂我先收左佢』

最後我都係要求佢收左佢先,因為一碟份量都好多下!

算!  但轉頭又再送黎一碟唔係我地嗌既野

點呀?!想點呀?連枱號都唔識分?乜都亂俾我地

又算! d侍應又成日唔應人,急急腳咁走,想嗌野都難

唉!之後又漏單,一係就同一張單有d野有有d野漏

都再算!

最大問題係..d魚生唔掂!!唔新鮮唔好味

天婦羅係一個字『差!』

款式又少又唔好味,咁仲值得食嗎?!

仲要我地坐左一個鐘左右,佢就話要截單!!!!

傻架?雖然d野唔好味,但都冇理由咁快就冇得叫

想慢慢食都唔得

落埋最後既單後,我地都食飽就算,走人

點知佢已經同隔離枱講『我地要閂門啦』

但能..趕人走

唔掂呀唔掂!!!!呢間冇可能會再去食

唔怪之得咁多人批評!!

2008-10-27 1 views
本身係雜誌見到佢好似好抵咁啦,,又送尼樣又送個樣,,,加上我地有人生日佢就話有生日壽司蛋糕食啦..點知一去到見到佢d壽司,刺身都知咩事嫁喇,,d刺身細到得"一節"手指咁細塊!!仲要勁唔新鮮!!!!食落去覺得超"梅"...完全冇魚味!!!d串燒係乾既,,亦都係冇味,,,金菇肥牛d肥牛唔係包住d金菇 係分開既,,搞笑!仲有個原價$200既壽司蛋糕,,,笑死....只不過係一舊飯加幾片(10片都冇)既三文魚同2隻甜蝦,,size係細過隻手掌既,,同相既出入係超大囉!!今次覺得係食過最差既一間日本料理!!d魚生亦都係食過最差既!!!!超唔抵!!!!

$170 (Dinner)
  • 完全冇!!!
2008-08-28 8 views
時常在雜誌上看到它的廣告,今次為了慶祝妹妹生日,終於剪了coupon來試試。媽媽為了省錢,特地選了宵夜時段來吃。雖然是weekday晚上九時半後,但餐廳一樣座無虛席,難道真的很有水準?結果是很失望!雖然我已經不帶着期望來,只打算大吃大喝一餐,不求吃到高水準的食物,結果仍是很失望。大部分食物都是熱的,但很多食物都不好吃:黃金焗帶子:帶子很老天婦羅:炸粉比食物本身多很多而且很油膩刺身及壽司:款式少而且手工馬虎金菇肥牛卷:沒味道而且凍的比較好吃的是串燒、汽水及雪糕。食物不好,但服務倒是很好的。服務生很有禮貌,不會因人多把質素下降。應該不會再來了,用了coupon都要$99一位,吃這些東西真不值得。

時常在雜誌上看到它的廣告,
今次為了慶祝妹妹生日,
終於剪了coupon來試試。

媽媽為了省錢,特地選了宵夜時段來吃。
雖然是weekday晚上九時半後,
但餐廳一樣座無虛席,
難道真的很有水準?

結果是很失望!
雖然我已經不帶着期望來,
只打算大吃大喝一餐,
不求吃到高水準的食物,
結果仍是很失望。

大部分食物都是熱的,
但很多食物都不好吃:
黃金焗帶子:帶子很老
天婦羅:炸粉比食物本身多很多而且很油膩
刺身壽司:款式少而且手工馬虎
金菇肥牛卷:沒味道而且凍的
比較好吃的是串燒、汽水及雪糕。

食物不好,但服務倒是很好的。
服務生很有禮貌,
不會因人多把質素下降。

應該不會再來了,
用了coupon都要$99一位,
吃這些東西真不值得。
比較好吃的串燒
不好吃的黃金焗帶子
$110 (Last Night Supper)
  • 串燒
(Non-member)
尋晚同女朋友去左呢間咁既野食放題...完全唔覺得佢值每位成$170呢個價...重要佢仲可以咁厚面皮寫自己原價要三百幾蚊...1. 壽司...刺身...完全唔新鮮...d魚生仲細件個舊飯...2. 食物種類少選擇3. 有唔少食物都事前整定...熱食既野上台果時係唔熱既...食完之後...我完全覺得自己只係將一堆又一堆既野放晒入口就算...目的只係唔想浪費食物...第一次食放題係叫左1 round就算...
尋晚同女朋友去左呢間咁既野食放題...
完全唔覺得佢值每位成$170呢個價...
重要佢仲可以咁厚面皮寫自己原價要三百幾蚊...

2. 食物種類少選擇

$170 (Dinner)
2008-07-28 7 views
真係要幫依間餐廳平反下唔知點解之前禁多劣評?定係近排進步好多呢?同老婆 + 兩個朋友睇完戲9:30 黎食宵夜自助餐食物種類好多 汽水 雜果賓治任飲我食左好食既有三文魚魷魚刺身炸蝦 炸帶子 炸蟹鉗牛肉鍋 金菇肥牛串燒牛雞 雞腎 多春魚 雞軟骨(仲有d唔記得左)唔好食既有碗仔翅 鴨胸肉 吞拿魚刺身食物普遍都好好食而侍應既服務都好好每次收碟 放食物 都會講”唔好意思, 唔該”食物黎既速度好快 冇漏單 寫6片刺身真係有6片抵讚埋單 每人$110 幾抵食朋友俾錢既時候 冇睇單就放低張信用卡個侍應仲好有禮貌咁講 “先生 使唔使check下張單?”我仲口多多咁答”有咩要check架”攪到個侍應好尷尬tim………如果 咁既食物 咁既服務水準 都拎唔島好評既話我真係唔知咩叫好餐廳好開心咁獎你哈哈笑一個希望餐廳繼續努力我一定會再黎架
真係要幫依間餐廳平反下
唔知點解之前禁多劣評?
定係近排進步好多呢?

同老婆 + 兩個朋友睇完戲
9:30 黎食宵夜自助餐
食物種類好多 汽水 雜果賓治任飲

我食左好食既有
三文魚魷魚刺身
炸蝦 炸帶子 炸蟹鉗
牛肉鍋 金菇肥牛
串燒牛雞 雞腎 多春魚 雞軟骨
(仲有d唔記得左)

唔好食既有
碗仔翅 鴨胸肉 吞拿魚刺身

食物普遍都好好食
侍應既服務都好好
每次收碟 放食物 都會講”唔好意思, 唔該”
食物黎既速度好快 冇漏單 寫6片刺身真係有6片
抵讚

埋單 每人$110 幾抵食
朋友俾錢既時候 冇睇單就放低張信用卡
侍應仲好有禮貌咁講 “先生 使唔使check下張單?”
我仲口多多咁答”有咩要check架”
攪到個侍應好尷尬tim………

如果 咁既食物 咁既服務水準 都拎唔島好評既話
我真係唔知咩叫好餐廳

好開心咁獎你哈哈笑一個

希望餐廳繼續努力
我一定會再黎架

$110 (Last Night Supper)
  • 牛肉鍋
  • 金菇肥牛
  • 多春魚
2008-07-28 3 views
昨天跟朋友到奧海城 - 朗田日本料理食放題自助餐來慶祝朋友仔生日. 今次係我第一次寫食評. 因為, 實在太訂唔順呢間野甘差質素. 所以一定要講俾大家知.環境: 還可以, 不過, 埋單離開餐廳後個身有陣味.味道: 真係超難食. 剌身三文魚及吞拿魚尚可. 不過, 個d 帶子, 北寄貝, 生蝦等等. 真係好唔掂. 超難食. 食完後覺得有口羞. 壽司唉!! D 壽司飯都握得唔實. 點夾呀! 都係吹佢唔漲.壽司蛋糕- 原來係一碗飯PLUS D 魚生. 甘樣我整都得啦.熟食- 哈! 都係超唔掂! 個D 所謂既炸天婦羅都係好唔得. D炸粉勁厚呀. 我食一啖就唔食啦. - D 串燒冇味, 要自己加七味粉調味, 仲有, 燒牛肉勁唔熟食左 DD 都係唔食. 費事食物中毒. - 所謂既特色小食真係超有特色. 嘩! 放D芝士上係蝦上面就好有特色. 其他個D 費事講.- 連最普通, 最普通既麵鼓湯都勁難飲. 湯入面既料有D係"梅". 還可以的東西- 跟先前其他朋友的形容一樣. 汽水是OKAY的服務: D服務生態度一般. 冇咩禮貌.*其實, 我對食物質素要求不是太高. 我不是一個好咀刁的人. 不過, 朗田日本料

環境: 還可以, 不過, 埋單離開餐廳後個身有陣味.

味道: 真係超難食.

剌身

壽司
唉!! D 壽司飯都握得唔實. 點夾呀! 都係吹佢唔漲.

壽司蛋糕
- 原來係一碗飯PLUS D 魚生. 甘樣我整都得啦.

熟食

還可以的東西
- 跟先前其他朋友的形容一樣. 汽水是OKAY的

服務: D服務生態度一般. 冇咩禮貌.

*其實, 我對食物質素要求不是太高. 我不是一個好咀刁的人. 不過, 朗田日本料理真係好難食. 不吐不快. no next time.
$180 (Dinner)
  • 汽水
2008-06-13
  今日同我個fd去食番郎田,同我四個月前既大大不同了,個芝士蝦之前個個食評系絕對無錯咖,擺又唔擺下,仲話系推介喎,啲三文魚時好時壞不單只,服務態度又差,真係想講粗口罵佢。  但系今日啲服務生好有禮貌,個53蚊既自選套餐啲嘢食都幾好食,下次一定去食番個自助餐先,到時一定寫一篇詳盡既食評。
$59 (Dinner)
2008-05-14 17 views
對上一次去已經係三個月之前既事食物質素ok, 三文魚時好時壞, 最鍾意食雞軟骨同雞腎串燒!唔明點解甘多人彈服務態度差呢?我去左三次, 三次的女侍應的態度都超級好!可能這班女侍應都辭左職卦~但無一次我係嬲住走的, 都食得好滿足~~但比起同價的其他日式放題, 郎田的選擇太少, 而且質素比較低~而家比我揀我一定會去五月花~
對上一次去已經係三個月之前既事

唔明點解甘多人彈服務態度差呢?
我去左三次, 三次的女侍應的態度都超級好!
可能這班女侍應都辭左職卦~
但無一次我係嬲住走的, 都食得好滿足~~

而家比我揀我一定會去五月花
~
前日同幾個朋友黎食我本來以經對呢間野冇咩太大期待漏單黎少都預左都估唔到難食到咁一開始送左個芝士蝦俾個賣相嚇一嚇成隻曱甴咁食落去似芝士醬不過係冇味野食款色都算多初初食都冇咩問題不過再食就開始出事串燒: 都唔知係咪乾燒完全冇味都算雞翼又乾又黑食落口苦既真係"炭"燒雞翼= m =炸物:炸粉比較厚左d炸蕃薯都唔差壽司手卷:都唔知咩紫菜好難咬其他:一口牛柳粒-冇味,好似食緊香口膠汁煮牛肉:好多娃娃菜,肥牛得4,5片蟹粥: 好重紫菜味,都食得過飲品,雪糕:汽水任飲我真係覺得最好既係汽水= v =雪糕係走時先有唔係任叫不過不失啦呢餐價錢雖然唔太貴但我覺得大久保仲好食過佢救命子= n =
前日同幾個朋友黎食

壽司手卷:
都唔知咩紫菜
好難咬

其他:
一口牛柳粒-冇味,好似食緊香口膠
汁煮牛肉:好多娃娃菜,肥牛得4,5片
蟹粥: 好重紫菜味,都食得過

飲品,雪糕:
不過不失啦

呢餐價錢雖然唔太貴
但我覺得大久保仲好食過佢救命子= n =
2008-04-06 12 views
我呢世人第一次食D咁難食既日本於題, 估唔到我既第一次就咁比左朗田!!一開始見D廣告環境都OK... 宵夜時段120蚊, 正常價, 於是試下~~ 唉... 都係長話短說, 我已經size左錢, 唔想連時間都size埋總之: 魚生唔新鮮, D肉係梅既; 要三文魚刺身夠膽死比魚皮上枱; 燒物同炸物係涼既; 話自己係和牛, 連美國最差既肥牛都不如; D粥好難食, 我都煮得好過佢; D所謂星星推介要乜無乜, 根本就係呃D客入去食; D服務好差, 經常漏單; 話食都十一點半, 點知十點九就話要last order; 最OK既係汽水, 大家真係死都唔信係都要去的話可以去飲多D~~ 反正你都唔會點食!我以上所講既, 全部真實, 雖然好似講得好誇張, 但係我真係連一D誇大既成份都無~~

(Non-member)
第一次及最後一次光顧日期:2008年3月29日開頭入到去見到人山人海,以為呢到d野好好味道,加上價錢咁抵(宵夜時段9:30後:$119/位),諗住有d驚喜啦~點知惡夢開始...我同我女朋友一開始就勁點,第一轉都算黎得快,點知無一樣野好食,睇廣告蟹粥同牛肉鍋賣相好吸引,不過兩樣都貨不對辦,個蟹粥就好似一隻'無味碎蟹'放左落d稀飯到,完全無味,而牛肉鍋就好'un'...到d刺身同壽司,又唔新鮮,連d豉油都無味,離譜!!同第二轉order時,等左成30分鐘都未到,人地d last order都到哂,發覺有d唔對路,叫d waiter跟進下啦,點知真係一肚火,佢話無我地張單,心諗無味就叫師父整個lor,點知佢竟然話"d師父要收工喇"(那時只是近11點,但佢地聲稱可以食到11:30)....真係十分激氣,咁既"答案"都有!!!總而言之,呢間野更平都好,都永遠唔會再去!!!!!!!!!
第一次及最後一次光顧日期:2008年3月29日

到d刺身壽司,又唔新鮮,連d豉油都無味,離譜!!

總而言之,呢間野更平都好,都永遠唔會再去!!!!!!!!!